icon

Investičné životné poistenie Axa

kuzelna
13. sep 2013

máte s takouto poistkou nejake skusenosti? unas doma ju ma manzel,aj syn..znama mi tvrdi,ze sme si dali najhorsie co moze byt..zevraj tam nieje ziadna zaruka,ze dostaneme nejake peniaze po ukonceni a doziti poistneho veku.

alexandra523
31. jan 2014

Ahojte všetci. Som z Dolného Kubína a tu sa prevalilo o podvodníčkach z poisťovne Axa. Obidve si založili kresťanské spoločenstvo Nepoškvrnená Ruža s počtom členov okolo 50. Prehovára ku nim obraz pána Ježiša. Jedna z nich sa v ten moment stáva pannou Máriou a druhá je napríklad pán Ježiš alebo páter Pio a podobní svätí. Všetci členovia tohto spoločenstva sú zároveň poistení v poisťoni Axa ale pozor výlučne INVESTIĆNÝM ŽIVOTNÝM POISTENÍM. Zároveň donútia podpisovať aj poistné zmluvy tíchto veriacich za svojich členov rodín. Rozhovorom s obrazom presvedčia nešťastníkov, že napríklad ich muž má rakovinu a len uzatvorením tejto zmluvy sa vyzdravie. Napr. Mesačne manželka platí na manžela 100 eur pričom 50 eur odchádza do neba a 50 je sporenie. Zúfalá manželka chodí do dvoch robôt lebo mesačne nezvláda utiathnuť náklady na bývanie aj platenie. Iní platia za to aby napríklad manžel odišiel od milenky, aby sa nevesta odsťahovala, aby vyhrali veľa peňazí a podobné bludy. Provízia z jednej zmluvy pre tieto poisťováčky je 1.5 násobok ročnej zmluvy. Dokonca niektoré si požičiavajú peniaze aby zvládali splácať, lebo sväté pracovníčky ich presvedčia o tom, že príde nešťastie do ich rodiny. Tieto svätice dokonca vidia budúcnosť a bežne vedú rozhovor s Bohom. Tu v Kubíne je to veľky šok lebo obe tieto svätice sú vysokoškolsky vzdelané a veľmi noblesné dámy, ktoré chodia aj pravidelne do kostola. Poisťovňa Axa to nerieši. Dokonca sa šepká, že práve ich školenia sú takto vedené, len aby poisťovali čo najviac ľudí a už nie je podstatné akým spôsobom to urobia. Poisťovni ide zrejme o čo najväčší kmeň. Áno a istota návratu vložených peňazí je takmer nulová. Pri dodržaní dvoch rokoch ak chcete zrušiť poistnú zmluvu vám aj zo sumy 100 eur mesačne môžu vyplatiť aj len 50 eur lebo poisťovňa si odráta z vašich peňazí aj ich "administratívne náklady za celé obdobie sporenia." Mená svätíc vám nebudem uvádzať ale môžete si ich zistiť. Majú založený investičný fond Zachráň dieťa. S pozdravom.

mari3
23. feb 2014

Tak ja sa podelim s vami o moju skusenost stouto uzasnou poistkou.Poistku som si zalozila este v roku 2008 sporila som si 5 rokov .Zevraj super poistka .Zial bohu naletela som 😒 .Mesacne som si sporila 45 eur .Mala som tam mat okolo 2600 eur ,ale dostanem len 800 eur zvysok ostava banke teda banke ostane 1800 eur . 😢 .Takto okradat ludi hanba im .Tie moje peniaze uz v zivote neuvidim moje vlastne peniaze mi nevratia.Zlodeji .Poznam este kopu ludi ktory skoncili rovnako ako ja .Tak pre tych aspon co rozmyslaju nad touto uzasnou poistkou overte si to aby ste nedopadli tak ako ja ☹

bsgliptov
25. feb 2014

@mari3 Ahoj a to prečo toľko málo, ja tiež nemám s axou dobré skúsenosti, nerušís poistku skôr?

mari3
26. feb 2014

Nie nerusim skor ...Takisto skoncilo vela ludi napriklad jeden znamy mal tiez uzatvorene invetcine zivotne poistenie tiez na 5 rkov mesacne platil 33 eur v banke mu povedali ze 10 eur boli jeho a tych zvysnych 23 eur bolo pre banku axa ..takisto dostane ani nie polovicu ztoho co tam vlozil ...je to hrozne neda sa uz nikomu verit 😢

alexandra523
10. mar 2014

Je to všetko jeden veľký podvod! Okrádajú ľudí.Ale tieto prípady sa väčšinou týkajú AXA poisťovne... Ale som si istá,že Investičné životné poistenie nie je výhodné v žiadnej poisťovni.To radšej si odkladať peniaze na účet.Napr. na termínovaný. A mala by si svoje peniaze všetky plus niečo navyše.

evening_star
10. mar 2014

Bože ľudia, ja mám pocit, že ani neviete, o čom sa točí. Čo sa sťažujete, že po zrušení poistky vám takmer nič nevrátia? Veď to nie je sporenie, ale poistenie!!! Keď chcete sporiť, sporte na sporiacich účtoch, terminovaných vkladoch a investujte alebo odkladajte do ponožky, ak sa chcete poistiť pre prípad úrazu alebo smrti, tak si dajte poistenie. Je úplne jasné, že z toho, čo dávate za poistenie, uvidíte na konci minimum, ale veď o tom to je! Nechápem, čo sa teraz sťažujete, to ste si mali pred uzatvorením ujasniť pojmy a dojmy. Môj manžel má tiež investičné životné poistenie, ale to pre to, že máme hypo, a keby zomrel, aspoň mi tú hypo vyplatia. Na to, že mi v dôchodku niečo vrátia, sa nespolieham, ak niečo bude, bude to len výhoda, ale ja si nič nesľubujem. Na dôchodok si treba sporiť inak.

alexandra523
10. mar 2014

@evening_star aby si nebola este prekvapena...nemilo.Ano mas pravdu,ale len polovicnu.Pretoze medzi obycajnym poistenim a investicnym poistenim je rozdiel.Pri investicnom davas suhlas k tomu,aby vase peniaze boli investovane bud do nejakych komodit,fondov,atd.A nemusim ti tu pisat,ze obycajny bezny obcan ani netusi o co vobec ide,teda nerozumie tymto veciam,len vie,ze niekde investuje.A vies ako to investovanie vacsinou dopadne?Tak,ze ti napr.ako opisala mary3 vyssie,po piatich rokoch vkladania a 'investovania' vratia smiesne peniaze...

alexandra523
10. mar 2014

@evening_star a este som nepocula,aby kvoli hypo musel mat clovek INVESTICNE...Zivotnu poistku vo vyske hypo,to ano,ale preco INVESTICNE??Moj nazor...pretoze za taketo inv.poistky sa vyplacaju krasne provizie.A preco asi?Lebo su najvynosnejsie.Ale nie pre poisteneho,ale pre poistovnu.

evening_star
10. mar 2014

@alexandra523 Ja som nikde nepísala, že kvôli hypo treba investičné poistenie. To bolo naše osobné rozhodnutie. Veď to musí byť každému jasné, že investičné je určitý risk, tak ja len to nechápem, že prečo sú tí ľudia prekvapení z toho, koľko dostanú a obviňujú z toho poisťovňu. Však keď to uzatvárali, tak si to mali zistiť, o čo ide. To nie je chyba Axy, ani inej poisťovne. Tak je to s každým poistením. Keď chce niekto sporiť, nech sporí, keď sa poistiť, nech sa poistí, ale nech ráta s tým, že či už má kapitálové alebo investičné, zisk z toho veľký nebude...

evening_star
10. mar 2014

@alexandra523 A neviem, z čoho mám byť nemilo prekvapená. Znova opakujem, ja veľké peniaze z poistky neočakávam. Bolo mi jedno, či má muž kapitálové alebo investičné, my sme to s investičným riskli, že možno motyka vystrelí, ale určite ma neporazí, ani keď mi do dôchodku dajú 0€. My si na dôchodok sporíme inak.

alexandra523
10. mar 2014

@evening_star tak ak Vam to vyhovuje,tak je vsetko samozrejme v poriadku.No tu ani tak nejde o zisk z investovania ako o to,ze ti napr.po 10 rokoch vkladania penazi nevratia z nich ani len polovica.Teda uz aj ked nik necaka,ze investovanim zarobi,ale ze sa mu z vlozenych penazi vrati minimum.Rozumies mi trosku?

martin92
16. apr 2014

Ahoj všetci,
v prvom rade sorry za malý off-topic. V consultingovej spoločnosti Roland Berger Strategy Consultants práve rozbiehame projekt na analýzu trhu s poistením v strednej Európe. Na tento výskum potrebujeme zozbierať dostatok dát. Chcel by som vás (alebo toho kto má u vás v domácnosti na starosti poistenie) požiadal o vyplnenie jedného krátkeho anonymného dotazníka.
V prípade záujmu sa môžete navyše prihlásiť do losovania o večeru za 200€ v luxusnej reštaurácii.
Dik za pomoc.
https://www.surveymonkey.com/s/NHBTLGS

lu315
16. jún 2014

Takže myli priatelia oznamujem,že poisťovňa AXA a jej pripoistenia k životnej poistke sú strašné hovadiny.....po 37 dňoch PN sa ozvali je nám ľúto ale nič nedostanete ..... UŽ nikdy poisťovňa AXA....

lubomirspetko
16. jún 2014

@kuzelna

Dobrý deň, ak chcete investovať nekupujte si investičné životné poistenie. Je to predražený produkt určený na to aby na ňom zarábali sprostredkovatelia. Aj keď je to už neskoro ale možno to niekomu v budúcnosti pomôže. Poistenie slúži na zabezpečenie určitých rizík a nie na sporenie. Do všetkých fondov do ktorých investujú poisťovne môžte investovať aj sami a budete oveľa nižší vstupný poplatok.
Keď ste si však investičko však už založili nie je veľmi rozumné ho hneť rušiť, zvlášť ak ho máte viac ako 2 roky a všetky poplatky ste už zaplatili. Vo väčšine prípadov je teda rozumnejšie len správne nastaviť fondy a nechať si investičko.

Na túto tému som napísal článok: http://spetko.blog.sme.sk/c/358432/skvela-inves...

lubomirspetko
16. jún 2014

@linda20111

Axa je podľa vás slovenská poisťovna? Myslíte si že je rozumné rušiť poistnú zmluvu po dvoch rokoch? Nie je to tak trošku nemorálne? Veď 80% poplatkov človek uhradí počas prvých 2 rokov sporenia.

Investičné životné poistenie je zlé zakladať a ešte horšie zrušiť 🙂 Jedine ak vám nevadí že vyhadzujete peniaze len tak na poplatkoch...

kuzelna
autor
17. jún 2014

@lubomirspetko ja toto ako tak chapem...ale mojho muza neviem o tom presvedcit,ze sme spravili chybu,ked som k nam pozvala mojho stareho znameho z detstva s tym,ze aj muzovi,aj s&novispravi vyhodne pistenie.v AXE.INVESTICNE. Hadam ho raz presvedcim,ze tobola chyba.

lubomirspetko
17. jún 2014

@kuzelna Ak to nemáte zrušiť do 2 rokov od založenia (kedy sa najviac poplatkov platí) tak to radšej už nerobte pretože by ste nedostali nič naspäť a len si zaplatili poplatok za uzavretie zmluvy.

8pete9
17. jún 2014

@lubomirspetko
Konecne niekto, kto vie skutocne poradit a svoje tvrdenia podlozit aj argumentami a nie vetami typu:

"Farbicka je teraz to najlepsie a najmodernejsie co sa da ziskat lebo v tom je vsetko - poistenie aj so sporenim".
Z mojej skusenosti su KZP a IZP tak zlozite produkty s tak zlozitou poplatkovou strukturou a podmienkami, ze im casto nerozumeju ani financni "zloradcovia", nieto este laici.
Ak poistenie, odporucam Rizikove zivotne poistenie teda cisto poistenie bez sporenia.
Ak sporenie, odporucam SPORENIE bez poistenia (napr. stavebne sporenie alebo investovanie do fondov - tu ale treba viac skusenosti)
Najlepsia investicia je vsak do vzdelania a najma v oblasti financii.

kuzelna
autor
17. jún 2014

@lubomirspetko syn ma tu poistku od narodenia,takze nieco vyse 3 rokov.amuz podobne,o nieco kratsie.

lubomirspetko
17. jún 2014

@kuzelna Tak to by som zrejme nerušil už. Len správne nastaviť fondy a prípadne zrušiť úrazovú (rizikovú) časť a spraviť niekde kde je lacnejšia. Syn potrebuje mať ošetrených len pár rizík ktoré ohrozujú aj jeho budúci príjem kedže teraz žiaden nemá (trvalé následky a kritické choroby).
Muž ako živiteľ rodiny by mal mať komplexnejšie zabezpečenie (TNU, PN, SMRŤ, kritické choroby a prípadne invaliditu) na poistné sumy podľa jeho prímu.

frapper
17. jún 2014

@lubomirspetko bežné úrazy,nemocnica z choroby,chirurgický zákrok-by ste pre živiteľa nedali do návrhu?

lubomirspetko
17. jún 2014

@frapper

Nie.
Nie je to nevyhnutné a človek by nemal platiť za to čo nepotrebuje. Rozoberiem každé poistenie zvlášť.

Bežné úrazy:
Napríklad zlomenina ruky. Keď si dolámem ruku a nebudem môcť 2 mesiace pracovať (budem PN) dostanem za každý deň dohodnutú poistnú sumu. Napríklad 20€. Táto sumu by mala slúžiť na zabezpečenie toho že sa mi nezníži životná úroveň kedže zo sociáľky dostanem cca 55% hrubého prímu. Načo by mi bolo keby mi pošlú ešte 500€ za zlomeninu? To by bolo zdvojené krytie a ja nechcem na úrazoch zarábať (nelámem si ruky náročky lebo mám dobrú poistku). Ak niekto silou mocou chce aj úrazy aj PN, lepšia alternatíva je "denné odškodné za čas nevyhnutný liečenia úrazu"

Nemocnica z choroby:
Keď som v nemocnici som PN a teda mám platenú PN zo životnej poisťovne. A ako dlho vlastne držia ľudí nemocnice? Nie je to tak že hneť posielajú domov keď to nie je nevyhnutné?

Chirurgický zákrok:
Zväčša som po zákroku PN, prípadne ak je to niečo malé načo mi bude že s toho dostanem 100€? Radšej si poistím Kritické choroby ktoré majú väčší zmysel (peniaze na zabezpečenie lepšej liečby).

Poistenie má chrániť príjem. Nemôžme čakať že keď si poistíme množstvo vecí určite na tom niečo zarobíme, to je zlý prístup.

frapper
18. jún 2014

@lubomirspetko ˇAno,ale pri menších PU,to klient ani tak nepocíti výpadok,ale keby mal v nemocnici ležať z choroby,ktorá je vážna,niekedy by si chcel vziať nadštandartnú izbu,aby mal kľud na návštevy a tým,že mu vyplatia na každú polnoc,z toho to pokryje,napr.v našom regione taká izba stojí 8-10€,poprípade matka po pôrode to môže využiť,niekedy je dobré mať kľud,niekedy klient si zoberie takú izbu,ale nemá dojednané toto,tak zaplatí zo svojho.Tak isto by som sa na to pozerala cez denné odšk.z úrazu-nastaviť podľa príjmu,takže keď sa klientovi všetky tieto ppripoistenia zrátajú,tak skutočne nepocíti žiadny výpadok príjmu,ale to je všetko individuálne od klienta,ktorý má určité požiadavky.Vždy postupujem tak,že začneme od príjmu a potom hovorím s klientom zaradom,aké pripoistenie je možné dojednať,čo to pre neho znamená či to využije a verte veľa krát ten človek ani nevedel,že také sa dá poistiť.V konečnom dôsledku,by som skôr ten ušlý zisk nakombinovala s tým denným odšk.,pretože ušlý zisk je podstatne drahší pre klienta.Aj tie chirurgické zákroky,veď teraz tie zlomeniny sú komplikované,dávajú rôzne šroby a to všetko vyplatia klientovi a nie len pri zlomeninách,ale aj z choroby operácia,napr.také slepé črevo 20% z poist.sumy,cisársky rez u žien 40% z PS,veď teraz čoraz častejšie sú komplikácie pri pôrodoch,len to treba hovoriť ľuďom,aké sú výluky v tom a samozrejme,keď nejaké ochorenie je už pred poistením,na to sa to nevzťahuje.Taktiež pri vypisovaní zdrav dotazníka treba uvádzať všetko,lebo potom sú ľudia sklamaní,keď im neplnia,lebo poisťovňa si overí u lekára ako to bolo.Tiež čakacie doby je dôležité klientovi spomenúť.Možno nebudete súhlasiť ale ja postupujem tak.

lubomirspetko
18. jún 2014

@frapper

Ano ale to je všetko nadštandard. Keď klient chce takéto extra vychytávky prosím, ale ja to neodporúčam nejako veľmi. Keď som v nemocnici neplatím cestovné a iné veci tak si v pohode zaplatím s PN aj nadštandardnú izbu. PN nie je vždy drahšia ako DO. V niektorých poisťovaniach je PN podstatne lacnejšia ako DO. Dokonca aj pri nakombinovaní najlacnejšieho DO a najlacnejšej PN vyhráva cenovo PN...
A áno, klient musí vedieť o všetkých informáciách (výluky, karenčná doba a podobne). Je dôležité aby človek vedel čo vlastne má a kedy mu to platí.
Ja radšej tvorím ľuďom rezervy a poisťujem len to, čo je nutné alebo si myslia že ich ohrozuje 🙂

14lienocka14
13. dec 2014

Ak po uzavreti takejto zmluvy nezaplatim prvu sumu tak sa takato zmluva zrusi alebo treba poziadat o zrusenie aj napriek tomu ze sme este nezacali platit?

patrick8011
7. mar 2015

odporúčam do pozornosti môj článok, ktorý sa venuje problematike investičného životného poistenia : http://farula.blog.sme.sk/c/362854/preco-ne-spo...
a podobné dobré info nájdete na transparentne.info. Záver: sporenie cez IŽP je mimoriadne nevýhodné skrz vysoké poplatky !

666peter666
25. mar 2015

prajem všetkým pekný deň čo by som chcel napísať sem nemôžem ale hádam ked to mám v profile to nevadí tak ak by ste potrebovali niekto radu popr.pomoc som tu pekný deň ešte 🙂

mamicka_2013
4. feb 2016

aké sú podmienky zdaňovania pri investičnom životnom poisteni? Vie niekto?

martin_horvath
7. feb 2016

Poistné plnenia v prípade poistných udalostí sa nezdaňujú.
Kapitál nainvestovaný počas trvania sa zdaňuje len raz na konci, pri vyplácaní a nie každý rok/mesiac, ako v banke. Zdaňuje sa len zisk na poistke, teda kladný rozdiel medzi kapitálom na konci a celkovým zaplateným základným poistným (ale bez pripoistení). Poisťovňa to vypočíta a zdaní ešte pred vyplatením zrážkovou daňou. Sadzbou, aká je aktuálne platná. Klient teda dostane vyplatenú zdanenú čiastku.

nikuska888
18. feb 2016

@lubomirspetko dobry den chcela by som sa vas opytat kedze ma moj muz zalozenu poistku v axe a plati ju uz 2 roky minimum 10 eur mesacne,bude sa mu vekom ako starne ta poistna suma zvysovat?alebo to ostane vzdy 10 eur.a co v pripade ak by mu rastla?a nebudu na to peniaze?