icon

Investovanie do zlata - skúsenosti

6. dec 2021

Ahojte, v poslednej dobe veľa počúvam o investovaní do zlata. Celkom ma to zaujalo, preto by som sa chcela opýtať ľudí ktorí s tým majú skúsenosť, pretože ja sa absolútne nevyznám a ani neviem kde začať.
Moje jediné sporenia sú na podúčtoch v banke ale to zhodnotenie je viac než mizerné.
Chcela by som vedieť v ktorej spoločnosti sa oplatí investovať do zlata?
Ak niekto máte skúsenosti, zaujímalo by ma aj ako takéto investovanie prebieha? Nakupuje sa zlato? Alebo čo to vlastne obnáša?
Naozaj sa investovanie do zlata oplatí a vyhnem sa inflácii?
Je tam podľa vás veľké riziko?
Ďakujem všetkým za rady.

Strana
z2
f333
23. apr 2022

@lydiaja Co myslite tym,ze sa oplati? Do zlata ci inych drashych kovov ci kamenov sa invetuje predovswekym preto,aby sa hodnota finacnenych prostriedkov neznehodnocovala a to aj inflaciou... ktora je naozaj vysoka a porastie.. co s adalo cakat.bola to len oatazka casu.takze kto mal rozum,nakupoval uz roky predtym. Podla toho,ake mal finacie na to.....

Ale ak ak chcete aby sa vam financie znasobovali, znacne, treba spekupativnejsie investovanie financii.. Ale potom aj musite pocitat s rizikom.... akcie ai ne produkty naprtiklad.. mozu s afinacnie znasobiot,ale mozete aj strtit.... to je ziziko takeho investovania....
do drhych kvov aukada na nie vyrazne zhodnotenie,ale uchvanie hodnoty . ale samozrejme,ak je pod kontrolou inflacia,tak aj ziskate rokmi na hodnote u drahych kovov....
Co sa tyka minci,tak tie mozu vam vyniest v buducnosti zisk,aj nemusia... zalezi,ake mincen akupite ... cize ak su vzacne a bude nejaka vzacna a jej cena stupne..... je to potom dobra spekulativna kupa.... inak je to hodnota zlata... cize bezpecne ulozenie financii....
Samozrejme,ze z dlhodobeho hladiska saopalti investovat do drahych kovov.... su v nich finacie,ktore dlhodobo nepotrebujete.... takze ano, ak neminiete tie investovane finacie v podobe drahych kovov,tak ostanu prdpokladam vasim detim ako dedicstvo. anetrtia na tom tak,ako na peniazoch ulozenych v banke....
..Taktiez im mozete nakupovat priebezne ci jednorazovo len pre ne. .. to je uz na vas... neviem,akeho veku mate deti.... akokolvek, ani za 15 ci 20 rokov nestrti to na hodnote.moze len ziskat......... zalezi,ake mate finacie volne na nakup.. mozete jednorazovo nakupit , viacej ,ked je vyhodny kurz.ci prebezne roky..neviem,ake diskusie ste vitali na nete.... takze sa k tomu neviem vyjadrit....

lydiaja
25. apr 2022

@f333 ďakujem

13matka17
4. máj 2024

Ahojte, ak by ste v tejto téme potrebovali pomôcť, poradiť, mám skúsenosť s investíciou do zlata a rada poradim.

egonkra
29. okt 2024

V mincovni Kremnica ktorá zasiela investičné zlato aj cez e.shop, aj spätne vykupuje stojí zlatá tehlička 1 gram 115,66€. V českej predajni Zlaťáky fungujúcej aj na Slovensku stojí 1 gram: 103,80€, v akciovej cene iba 94,80€. Aktuálna spätne výkupná cena: 80,35€. U obchodu Zlatý prístav vám predajú 1gramovú zlatú tehličku za 98,13€ a spätne odkúpia za 80,82€. K tomu platíte za dopravu 5 eur. Ponuka zlata je aj na Heuréke. Ja osobne som peniaze investovala ešte v auguste roku 2017 v konzervatívnom portfóliu na J&T banke. Produkt„J&T BOND EUR zmiešaný o.p.f." je zložený z korporátnych dlhopisov. Ročný výnos okolo 4,8 percent. Za posledné tri roky priemerne 3,63 percent. Vložila som vtedy 15 tisíc eur a teraz tam mám 18206€. Zlato počas pandémie zrejme rástlo ale J&T Bond išiel v marci 2021 skokovo dolu. Potom sa v decembri spamätal. Bude sa dať investovať aj do štátnych dlhopisov bez zdanenia úrokov. Vklad na 3 až 4 roky s výnosom viac ako 4 percentá p.a.

egonkra
29. okt 2024

V mincovni Kremnica ktorá zasiela investičné zlato aj cez e.shop, aj spätne vykupuje stojí zlatá tehlička 1 gram 115,66€. V českej predajni Zlaťáky fungujúcej aj na Slovensku stojí 1 gram: 103,80€, v akciovej cene iba 94,80€. Aktuálna spätne výkupná cena: 80,35€. U obchodu Zlatý prístav vám predajú 1gramovú zlatú tehličku za 98,13€ a spätne odkúpia za 80,82€. K tomu platíte za dopravu 5 eur. Ponuka zlata je aj na Heuréke. Ja osobne som peniaze investovala ešte v auguste roku 2017 v konzervatívnom portfóliu na J&T banke. Produkt„J&T BOND EUR zmiešaný o.p.f." je zložený z korporátnych dlhopisov. Ročný výnos okolo 5,86 percent. Za posledné tri roky priemerne 4,13 percent. Vložila som vtedy 15 tisíc eur a teraz tam mám 18206€. Zlato počas pandémie zrejme rástlo ale J&T Bond išiel v marci 2021 skokovo dolu. Potom sa v decembri spamätal. Bude sa dať investovať aj do štátnych dlhopisov bez zdanenia úrokov. Vklad na 3 až 4 roky s výnosom viac ako 4 percentá p.a.

domonika24
28. dec 2024

@f333 kde nakupujete zlato ?

f333
3. jan 2025

@domonika24 V Nemecku....je mozne ho nakupovat online ale aj fyzicky v danej predajni ci ulozit si ho fyzicky doma ci v banke ...mozem ti dat aj linky ale niektore na sk nezasielaju.ale v at ano.

Strana
z2