Kde lepšie investovať: Finax alebo Partners Investments?
Ahojte cez koho by ste mi odporucili investovat kedze ja sa v investovani absolutne nevyznam, potrebujem aby sa mi o to niekto staral. Viem, ze u obidvoch su poplatky, to je jasne, ale u partners ma trochu odradil vysoky vstupny poplatok + poplatok 1% rocne + 10% poplatok zo zhodnotenia… to mi pride celkom vela. U finaxu viem, ze je rocny poplatok cca 1,2% ale o dalsich poplatkoch neviem. Viete mi prosim poradit ake mate vy skusenosti? Dakujem moc
@anonym_autor ja mam cez finax. Treba sa pripraviť že to lieta hore -dole. Ako začala vojna v Irane to padlo dole ze sa mi panenky otočili 🤨, ale už sa to zas škriabe hore....Akooo, som spokojná, aj ked som čakala viac. Cez XTB som počula chvály tak som chcela aj tam ... ale napokon som si nezaložila. Pre mňa to bolo už moc komplikované a treba sa už rozumieť investovaniu. Partners nepoznám.
jednoznacne finax, nema vystupne poplatky, teda ked vyberas peniaze, partners ma vyssie vstupne poplatky a ma aj vystupne
@anonym_autor z tychto dvoch moznosti je menej zla (menej draha) finax. Ale uprimne, su lacnejsie alternativy. Ak nechces investovat sam(a) cez brokera (co je pochopitelne), tak skus radsej cez EIC (nemanazovany ucet) alebo Portu. Ak sa bojis, tak chod cez ten Finax... len su uz v dnesnej dobe drahi...
https://ako-investovat.sk/diskusia/viewtopic.ph...

Ja investujem cez xtb. Je to bez poplatkov. Skus si urobit porovnanie cez chatgpt. Napis svoje poziadavky, ciele, ako dlho a pre aky ciel chces investovat a moze Ti poradit. A taktiez to, ze to chces bez poplatkov/s minimom poplatkov. Skus, mozno Ti to da zmysel.