icon

Je 3500 € mesačne vysoký rozpočet pre 6-člennú rodinu?

26. nov 2025

Ahojte, sme 6 členná rodina so 4 deťmi do 7 rokov. Mesačné výdavky máme 3500€. Sú v tom okrem iného aj krúžky pre deti a súkromná škôlka. Zaujíma ma, či je to vysoká suma pre 6 člennú rodinu alebo taký normál. Nemáme nikoho, s kým by sme sa o tom porozprávali.
Ďakujem za odpovede.

Strana
z4
tundra
26. nov 2025

@anonym_autor aj režia na byvanie, je v tom?

anonym_6b416a
26. nov 2025

day by day .....

autor
26. nov 2025
@tundra

@anonym_autor aj režia na byvanie, je v tom?

@tundra ano, aj strava (1000€)

autor
26. nov 2025
@anonym_autor

@tundra ano, aj strava (1000€)

Niekedy su samozrejme tie vydavky vyssie, ked sa nakopia vysetrenia, lieky atd, ale tych 3500€ je minimum

tundra
26. nov 2025
@anonym_autor

Niekedy su samozrejme tie vydavky vyssie, ked sa nakopia vysetrenia, lieky atd, ale tych 3500€ je minimum

@anonym_autor mas 600€/osobu a mesiac.Deti su este relativne male...Ked, clovek viac zarobi,aj viac minie.Vela ludi funguje aj s mensim rozpoctom.Ja nezijem na Slovensku,tak moje udaje by nikomu nepomohli.

anonym_13f8e6
26. nov 2025

Skor keby si rozpisala co vas kolko stoji, priblizne, by sa k tomu dalo realne vyjadrit. Sukromna skolka Ta kolko vyjde? Chodi do nej jedno ci viac deti, ked mate 4 deti do 7r? Lebo "su v tom okrem ineho" - co vsetko je "okrem ineho"? Je rozdiel ci tam ratas aj najom, hypoteky, inkaso, ci mas elektrinu 50 alebo 300, ci minas 400 na tv mobily blbosti, ci mas 2 auta alebo chodite busom, ci na stravu minies 400 alebo 1400. Proste... Zle polozena otazka. Konkretizuj, ak sa potrebujes realne poradit.

anonym_8308c5
26. nov 2025

Máš úspory že vieš pár mesiacov fungovať, ak by vypadol príjem, alebo bol znížený cez PN?

negymama
26. nov 2025

no my mame podobne vydavky so 4 detmi, ale nase deti su ovela ovela starsie, najmladsi syn je 14 rocny , deviatak, a najstarsia je 21 rocna vysokoskolačka, medzi tym dvaja na strednej. Ked budu vase deti vacsie, bude sa to zvysovat, alebo budete musiet setrit ak nezvysite prijmy.

ale je pravda , ze my uz neplatime hypo cca 4 roky a v dome, co byvame mame relativne male naklady , okolo 150 *mesacne, energie a voda. na stravu dame 1200-1300 eur, pubertaci zjedia velmi vela a sme vlastne ako 6sti dospeli.

anonym_4ed92b
27. nov 2025

Mate normalne vydaje,ale je fakt,ze cim su deti starsie,tym su vydaje vyssie.Nam sa to vie vysplhat aj cez 5000eur,niekedy su zase nizsie.Vela zalezi,co sa dany mesiac kupuje.Niekedy sa usetri,niekedy nie.Niekedy je este vyssi rozpocet,niekedy nizsi.
Takze podla mna to mate uplne normalne.

anonym_4b3cfe
27. nov 2025

Áno, normálne. My sa k tej sume približujeme a sme 4ria. A to nemáme hypo

lucik194
27. nov 2025

preco tejto teme neverim? kebyze mate SS alebo VŠ , alebo teens tak tomu v pohode uverim a napisem, ze uplne v pohode miniete 3500€, ale pri 4 detoch do 7 rokov nie.
aj ked je v tom skolka ......

lebo 580€ na kazde dieta je sakra velka suma...... aj pri vsetkych kruzkoch.

anonym_54d4e0
27. nov 2025

Mňa zaujíma čo všetko je v tejto sume 3500, dopodrobna..lebo mne sa to zdá veľa

anonym_c9c4dc
27. nov 2025
@lucik194

preco tejto teme neverim? kebyze mate SS alebo VŠ , alebo teens tak tomu v pohode uverim a napisem, ze uplne v pohode miniete 3500€, ale pri 4 detoch do 7 rokov nie.
aj ked je v tom skolka ......

lebo 580€ na kazde dieta je sakra velka suma...... aj pri vsetkych kruzkoch.

@lucik194 mäa zarazila tá suma 1000 eur na stravu pre 6 ľudí, aj keď sú ešte deti malé, to by som musela čarovať, aby sa mi tam zmestili aj jogurty, ovocie. A vlastne ani nechápem, na čo je autorke indormácia, či je to dosť. Hádam vie, či vychádzajú, alebo nie, či majp nejakú rezervu, či sú schopní odložiť, my to máme ako vedieť?

maryetta
Autor odpoveď zmazal
elviku11
27. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ide o to, aké máte príjmy. Keď máte dokopy príjem 4-tisícky a viac, tak pohoda

anonym_326f92
27. nov 2025

Záleží od príjmu a od vašich úspor. Pokiaľ nevieme položku po položke, tak sa nedá povedať, či je to vela alebo málo. A aj tak, je to úplne jedno. Ak zarobíte 5 tisíc eur a rezervu máte 30 tisíc, tak je jedno či sú vaše mesačné výdavky 2000€ alebo 4000€. Ak ušetríte málo, tak rozpíš výdavky a skúsime poradiť.

anonym_eb6ba7
27. nov 2025

za mňa veľmi veľa.
máme tiež 4 deti najml. 15r. takže ostatní sš, vš.
na stravu potrebujeme min. 1000 e. a to hospodárim ako gazdinká - nič nevyhadzujem. zeleninu, vajíčka - máme svoje.
hypo nemáme, ale zas platíme asi 200e/mesiac benzín, ele. 50e, plyn 50e, voda 300e/rok, poistky auta a domu. typujem že sa to vyšplhá na 2000 e /mesiac popr. aj s oblečením.

anonym_326f92
27. nov 2025
@anonym_eb6ba7

za mňa veľmi veľa.
máme tiež 4 deti najml. 15r. takže ostatní sš, vš.
na stravu potrebujeme min. 1000 e. a to hospodárim ako gazdinká - nič nevyhadzujem. zeleninu, vajíčka - máme svoje.
hypo nemáme, ale zas platíme asi 200e/mesiac benzín, ele. 50e, plyn 50e, voda 300e/rok, poistky auta a domu. typujem že sa to vyšplhá na 2000 e /mesiac popr. aj s oblečením.

@anonym_eb6ba7 len tu stačí že majú k tomu navyše splátku hypotéky 1000€ a tú spomínanú škôlku 500€ a už ste na rovnakej sume. To ťažko takto posúdiť či míňajú vela alebo málo keď nepoznáme na čo presne minú. Len chcem povedať, že je tá suma úplne realistická, väčšin ľudí má nejakú tu hypotéku.

vsetkounas
27. nov 2025

@anonym_autor ak nato mas tak to nieje vela ked nato mebudes mat budes skrtat kruzky stravu a tak .

anonym_4904a7
27. nov 2025

Ja nechápem co sa vám zdá na tom veľa...my mame dve deti a tiež potrebujeme takú sumu a to mame vlastný byt bez hypo...jasne, okresat sa da, ked človek nikde nechodi a len sedi doma a nejde sa ani do reštaurácie najest.

anonym_326f92
27. nov 2025
@anonym_4904a7

Ja nechápem co sa vám zdá na tom veľa...my mame dve deti a tiež potrebujeme takú sumu a to mame vlastný byt bez hypo...jasne, okresat sa da, ked človek nikde nechodi a len sedi doma a nejde sa ani do reštaurácie najest.

@anonym_4904a7 nepreháňajme. Čiže ak nemá 4 členná rodina k dispozicii 3500€ plus splátka hypotéky tak iba sedí doma? My máme 500€ splátku a ak idem do reštaurácii, neobmedzujem sa tak vrátane hypoteky miniem asi 2000€. sme traja. Nesedíme doma.

anonym_4904a7
27. nov 2025
@anonym_326f92

@anonym_4904a7 nepreháňajme. Čiže ak nemá 4 členná rodina k dispozicii 3500€ plus splátka hypotéky tak iba sedí doma? My máme 500€ splátku a ak idem do reštaurácii, neobmedzujem sa tak vrátane hypoteky miniem asi 2000€. sme traja. Nesedíme doma.

@anonym_326f92 nepíšem, ze ak nemá k dispozícii 3500eur iba sedí doma, ale, ze su toto naše mesačne výdavky, s tym ze chodíme aj do restauracii(casto) a aj kazdy víkend niekde.Jasne, ze sa da aj ísť na výlet aj lacno, ale toto su proste naše vydavky.A deti mame dve, majú dost drahé kruzky takže aj to závaží, pri mesačných vydavkoch

anonym_326f92
27. nov 2025
@anonym_4904a7

@anonym_326f92 nepíšem, ze ak nemá k dispozícii 3500eur iba sedí doma, ale, ze su toto naše mesačne výdavky, s tym ze chodíme aj do restauracii(casto) a aj kazdy víkend niekde.Jasne, ze sa da aj ísť na výlet aj lacno, ale toto su proste naše vydavky.A deti mame dve, majú dost drahé kruzky takže aj to závaží, pri mesačných vydavkoch

@anonym_4904a7 napísala si, že sú to vaše výdavky a okresať sa to dá, keď človek nikde nechodí, iba sedí doma a nechodí do reštaurácii. Takže na mňa to pôsobilo, že kto toľko neminie, sedí doma. Musí uznať, že to tak vyplýva. Jasné, že nie je problém toľko minúť, chápem, že toľko míňate, ale dá sa žiť úplne slušne aj z oveľa nižšej sumy a pôsobil tvoj koment na mňa tak, že sa nedá.

euka210
27. nov 2025

@anonym_autor fuuu...vela. ale ked zarabate, tak nie je problem. My sme 5 a popri vas len zivorime 😁

autor
27. nov 2025

Nejde mi nutne o zníženie výdavkov, len mám akoby zlý pocit z tej sumy. Vyrastala som v skromnej rodine, keď som dostala topánky za 300Sk z Deichmanu tak to bola pre mňa obrovská suma 🙂
Tu je konkrétny rozpis:
440€ hypo
300€ nájom
260€ nájom pracovňa
45€ elektrina
19€ plyn
1100€ jedlo
50€ internet (doma + práca)
35€ mobily
200€ tankovanie
120€ krúžky
500€ škôlka (2 deti)
200-300€ reštaurácia, darčeky, urgentné, drogéria

Ak by sme chceli ušetriť, tak viem kde. Len ma akoby desí tá suma, že každou konsolidáciou je vyššia a vyššia. Na daňový bonus sa nekvalifikujeme a manžel je živnostník, čiže opäť budú väčšie výdavky. A keď tu čítam, že niektorí zarábajú 1000-1500€ mesačne tak ich obdivujem. Ale áno, s vyšším príjmom si zas človek zvykne na vyšší štandard.

anonym_4ed92b
27. nov 2025
@anonym_autor

Nejde mi nutne o zníženie výdavkov, len mám akoby zlý pocit z tej sumy. Vyrastala som v skromnej rodine, keď som dostala topánky za 300Sk z Deichmanu tak to bola pre mňa obrovská suma 🙂
Tu je konkrétny rozpis:
440€ hypo
300€ nájom
260€ nájom pracovňa
45€ elektrina
19€ plyn
1100€ jedlo
35€ mobily
200€ tankovanie
120€ krúžky
500€ škôlka (2 deti)

Ak by sme chceli ušetriť, tak viem kde. Len ma akoby desí tá suma, že každou konsolidáciou je vyššia a vyššia. Na daňový bonus sa nekvalifikujeme a manžel je živnostník, čiže opäť budú väčšie výdavky. A keď tu čítam, že niektorí zarábajú 1000-1500€ mesačne tak ich obdivujem. Ale áno, s vyšším príjmom si zas človek zvykne na vyšší štandard.

@anonym_autor to mas celkom pekny rozpis,tiez si vsetko pisem aj datum,teda mam tam par dni,ked sa nic neminulo a vysledok uz vyse 5000eur prec.Ked minieme min.sme na vasej sume,no s jedlom rastie chut,tak to je.

anonym_482a14
27. nov 2025

1100€ za stravu plus píšeš že okrem toho ďalšie € miniete v reštaurácii je podľa mňa extrém. Ja mám 5 detí a na stravu minieme 600€- polovicu toho čo vy. Ostatné sa mi vidí ok, možno tankovanie 200€ dosť, ale tak neviem, možno dochádzate obaja do práce, rozvazate deti, tak možno miniete. Tiež nechápem hypo plus nájom naraz? Takže staviate a zatiaľ bývate v nájme, alebo ako? No ostatné vravím chápem, až na tie potraviny, podľa mňa strašne veľa tam vám odchádza...

anonym_4ed92b
27. nov 2025
@anonym_482a14

1100€ za stravu plus píšeš že okrem toho ďalšie € miniete v reštaurácii je podľa mňa extrém. Ja mám 5 detí a na stravu minieme 600€- polovicu toho čo vy. Ostatné sa mi vidí ok, možno tankovanie 200€ dosť, ale tak neviem, možno dochádzate obaja do práce, rozvazate deti, tak možno miniete. Tiež nechápem hypo plus nájom naraz? Takže staviate a zatiaľ bývate v nájme, alebo ako? No ostatné vravím chápem, až na tie potraviny, podľa mňa strašne veľa tam vám odchádza...

@anonym_482a14 ta restika neni az taky extrem,u nas bezne 1vecera,objednanie pizz vyjde na 60eur,a to niekolko krat do mesiaca,plus v meste ked idem s detmi,vzdy giros 30eur.A takto to ide raz dva.

anonym_e182c6
28. nov 2025
@anonym_482a14

@anonym_482a14 no ja som samozivitelka s 10 rocnym synom a my minieme na stravu medzi 300 - 400 eur mesacne a to moj prijem moc vysoky nie je a ani nekupujem vsetko co mi padne do oka..

anonym_bd3ab6
28. nov 2025
@anonym_autor

Tu je konkrétny rozpis:
440€ hypo
300€ nájom
260€ nájom pracovňa
45€ elektrina
19€ plyn
1100€ jedlo
35€ mobily
200€ tankovanie
120€ krúžky
500€ škôlka (2 deti)

@anonym_autor to ozaj platíš elektrinu 45 € a plyn 19 €??? My platíme elektrinu 78 € a plyn 120 €. A sme 3 doma. Internet doma 15.90 € neobmedzené a v práci 18.90 €.

Strana
z4