Je 3500 € mesačne vysoký rozpočet pre 6-člennú rodinu?
Ahojte, sme 6 členná rodina so 4 deťmi do 7 rokov. Mesačné výdavky máme 3500€. Sú v tom okrem iného aj krúžky pre deti a súkromná škôlka. Zaujíma ma, či je to vysoká suma pre 6 člennú rodinu alebo taký normál. Nemáme nikoho, s kým by sme sa o tom porozprávali.
Ďakujem za odpovede.
@tilly ja tam dam vsetko dokopy, je tam aj par tych receptov.Ako nic nemiesim,ta pekarnicka ma metlicky a ona si to sama vsetko premiesa.Dokonca je tam aj hlasic,ze keby bolo niecoho akoze malo.Aj muz vcera piekol,a podaril sa aj jemu.
@anonym_4ed92b dik, asi sa tímu začnem venovať, lebo chleby z obchodu mi nechutia a z remeselných pekární sú pre mňa drahé. Kedysi som robila kvaskove, ale neviem si to teraz dobre načasovať
Ja sa tu uz aj bojim pisat cosi, lebo toto je citliva tema na Konovi, ale tiez mame 4 deti do 7 rokov, ziadna sukromna skolka, restauracie minimalne, muz robi z domu, takze sa u nas vela vari. Na potraviny ide 1000-1300, na energie v dome plyn 140, elektrina 35, voda 25. Ale ked pozriem sumarne vydavky, mame aj kusok viac ako 3500 eur mesacne, takze uz nejdem asi analyzovat, ci kupujem pridrahe handry alebo vela darcekov a knih. Dolezite je, ze nam to zatial vychadza a nemusime sa uskromnovat.
Ďakujem za príspevky, nehľadám spôsob akým šetriť, viem, kde sa potenciálne dá, skôr ma zaujímalo, ako to majú iný. Nejde mi o porovnávanie s cieľom sa vyvyšovať, ale chcela som reálne vedieť ako sme na tom. Žijeme vo veľkom meste, čiže asi aj preto ten nájom je vacsi. Pracovne vydavky tiez ratam lebo manžel je živnostník a teda to každý mesiac odchádza či chceme alebo nie. Odchádzajú ešte aj platby do sociálky, zdravotky a odkladáme na daňové, ale tie som tam ani nerátala.
@anonym_autor za mna na ten počet ľudí a poplatky povinne míňate rozumne.
Je rozdiel, či musíš rozmýšľať aj nad potravinami, že ako navarit lacno. Alebo nakúpiš potraviny podľa toho, čo lubite a na cenu pozeráš v podstate len pre informáciu.
@anonym_4ed92b dik, asi sa tímu začnem venovať, lebo chleby z obchodu mi nechutia a z remeselných pekární sú pre mňa drahé. Kedysi som robila kvaskove, ale neviem si to teraz dobre načasovať
@tilly ja nekvaskujem,len tam dam bud drozdie alebo to susene aj.
@anonym_autor za mna na ten počet ľudí a poplatky povinne míňate rozumne.
Je rozdiel, či musíš rozmýšľať aj nad potravinami, že ako navarit lacno. Alebo nakúpiš potraviny podľa toho, čo lubite a na cenu pozeráš v podstate len pre informáciu.
@trnavacka asi tak ako píšeš, zatiaľ len pre informáciu, snažíme sa kupovať lokálne mliečne výrobky, maso kupujeme čerstvé z farmy do mrazničky, zelenina veľa stojí. Ale ak je akcia na niečo, čo nakupujeme pravidelne tak beriem do špajzy viac. Ale nechodíme za akciami do rôznych obchodov, pijeme len čistú vodu.
@anonym_autor to už hádam nižšie nejde než 3500 nie?..
@anonym_autor to už hádam nižšie nejde než 3500 nie?..
@lucioques mna by skor zaujimalo kde to pravidelne zarobite. Akoze ja viem kde zarobit ale toto ma zaujima. Zvlast ak rodite tolko deti a ste roky na md. Myslim uprimne.ziadne utoky prosim
@lucioques mna by skor zaujimalo kde to pravidelne zarobite. Akoze ja viem kde zarobit ale toto ma zaujima. Zvlast ak rodite tolko deti a ste roky na md. Myslim uprimne.ziadne utoky prosim
@anonym_2c969e manžel je programátor na vysokej funkcii a pracuje pre americký trh
@anonym_2c969e v mojom okoli veľa profesii nejdú po 4-5 tisíc mesačne. Vodar, kurenar, opravar, obkladac, fyzioterapeuti … len malo zamestnancov v pracovnom pomere.

@anonym_4ed92b ty vieš v tej pekarnicke aj len zamiesit cesto, pekaren ti to popreklada a vieš to potom hodiť do rúry? Dajú sa aj kvaskove tam robiť? Alebo dlho kysnuce? Ja už tiež dlhšie uvažujem nad pekarnickou, len neviem, či to má význam.
@tilly 3hodiny sa to robi,alebo 2 a pol,podla programu