Je 900 eur na potraviny a drogériu pre 3 osoby veľa?
Ahojte, je podla vas vela minut takuto sumu dokopy za potraviny a drogeriu mesacne? Sme dvaja dospeli jedno dieta. Z toho potraviny su cca 700 a drogeria 200. Nastastie nejde o to ze by nam vyslovene chybali tie peniaze, ale velmi malo sa nam dari odkladat co sa tyka uspor a chcela by som skusit znizit potraviny a drogeriu dokopy na 700 aby som ten rozdiel 200 eur mohla pridat k usporam. Mam vsak pocit ze tu sumu 900 eur nedokazeme podliezt 😞 snazim sa robit prehlad vydavkov, nemam pocit ze kupujeme hluposti, ak aj ano tak dajme tomu v sume 50-70 €. Co si myslite?
@luba98 prepac, ale nie kazdy sa stravuje vyhradne polskymi kuracimi prsiami za 5e/kg
No záleží ako chces žiť, podľa toho sa dá šetriť, ak chces používať napr. drahšie krémy, séra, bio kozmetiku,bio aviváže a prášky pre deti, drahšie plienky ( inak mne sa osvedčili tie hnedé drahšie z Lidlu a nikdy sa po nich nevychádzal, nie sú ani drahé) , nakupovať pečivo napr.v pekárni, nie dopečené v nákupných reťazcoch, jedlo... kvalitnejšie mäso v mäsiari, bio zelenina alebo z trhu ....pizzu v restike alebo doma a aj tam záleží aké suroviny pouzijes...toto sú proste veľmi, veľmi variabilné veci vieš niekto ti povie, že toto je veľa, ale ak chces kupovať kvalitné potraviny, nie polotovary, nie napchaté éčkami, tak to je proste drahsie my napr len v pekárni v sobotu nechame 10e..ale skús nájsť lacnejsie alternatívy, napríklad aj tie plienky, alebo niektoré veci ktoré fakt netreba a nie sú až tak zdraviu prospešné, my sme redukovali sladkosti, chipsy, nevravím občas kúpime, ale není to ani zdravé ani životu nevyhnutné 🙂 drogériu skús v akcii kupovať, tak aj v lekárni skús do zásoby napríklad vitamíny a také,čo používate cez internet vyjde to lacnejšie ako na mieste v kamennej, vieš niekto si rád dopraje na jedle a iný na oblečení ..takze sa netráp, cena jedla je tak akurát možno by som tu kozmetiku vedela okresať 🙂
@nicegirl369 Jasné,aj bravčové, hovädzie,morčacie...,existuje,vieš ale sú aj rodiny, ktoré majú nízke príjmy a čudovala by si sa aké sú tie ženy vynaliezavé a vedia vyjsť z polovice čo autorka minie.
@jajka257 presne tak. My sme piati a nikdy si ani jednen z nás neoblieka to isté. Okrem možno svetríka, mikiny. Ale deti chodia z jedalne smradľavé, maly zo škôlky ani nehovorím. Ja keď doma navarím obed, prezliekam sa, lebo by mi bolo grcmo to celý deň čuchať, nebodaj ísť medzi ľudí

@jajka257 Cvičiť môžeš ďalej,to je ok.Myslela som, že jeden deň pocvičíš, druhý deň navaríš, na striedaka.Sme štyria dospelí, mám syna a dcéru a jedlo majú radi.
@gribka1 40e na mäso na týždeň,to je 8kg kuracích pŕs,toľko zjete?