icon

Je Allianz životné poistenie skutočne sporením?

16. okt 2025

Pekný večer je tu niekto kto má takéto poistenie? Mne nahovorila milá slečna v poisťovni, že to je sporenie. Ako to teda vlastne je. Mám si platiť 15 rokov po 25 eur. Teraz neviem či sa to dá nejako vypovedať alebo zrušiť takáto zmluva. A navyše hrozí, že to nebudem mať ako splácať v budúcnosti. Neviem ako s toho teraz von.

Strana
z3
anonym_e9f3bf
16. okt 2025

poistenie a sporenie su dve rozdielne veci, si myslim.

ghost2323
16. okt 2025

@anonym_autor milá slečna si asi hcela zarobiť, v poisťovni musia ísť na city a emócie aby uzavreli zmluvy. Z tvojho popisu nevieme čo ti dala ale každá taká zmluva sa dá vypovedať keď o to požiadaš.

anonym_5420e8
16. okt 2025

@anonym_autor nie, je to nezmysel, poistenie má kryť poistné udalosti, ale ako sporenie je to hlúposť.

petamich
16. okt 2025

No bud mas iba poistenie a tym padom tam nie je ziadna investicna zlozka a len si platis poistenie ak by sa ti nieco stalo (podla krytia) alebo to je IZP - investicne zivotne poistenie a teda cast sa ti naozaj investuje a zhodnocuje (asi, kedze nevieme o aky produkt ide) a zvysna cast je poistne.

Ak IZP tak to je hlupost, to taky macko-pes ak chces sporit, zhodnocovat su na trhu ine produkty na to vhodnejsie.

autor
16. okt 2025

Sľubovala mi, že naozaj ide o sporenie. Zriadili mi aj konto na môj alianz. Tam ked si to rozkliknem píše tam niečo o smrti.

anonym_e9f3bf
16. okt 2025
@anonym_autor

Sľubovala mi, že naozaj ide o sporenie. Zriadili mi aj konto na môj alianz. Tam ked si to rozkliknem píše tam niečo o smrti.

@anonym_autor nemas to kombi poistky a sporenia?

petamich
16. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor no velmi pravdepodobne to bude IZP, mas asi nejaku zmluvu nie? posli fotku, kazdopadne vzdy to vies vypovedat a radsej skor ako neskor

domka222
16. okt 2025

Áno, je to možné. Lenže na poistenie ide minimum a v prípade úrazu, nie je krytie boh vie aké. Pri ukončení obdobia na ktoré bola zmluva uzavretá dostaneš "našetrené" €. Ja to mám tiež. Už mi to budúci rok končí a je to najväčšia kravina a už by som si to nedala. Za tie roky,čo som to platila dostanem cca 1600€.

autor
16. okt 2025
@anonym_e9f3bf

@anonym_autor nemas to kombi poistky a sporenia?

@anonym_e9f3bf Netúším čo to je. Skúsim si to ešte raz pozrieť. Ale naštvaný som riadne. Neviem či ju mám kontaktovať. Toto by malo byť trestné.

ghost2323
16. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nie som veľký expert na poistovne ale viem, že investičné životné poistky nie sú pre klienta vyhodné. Odporúčam skôr obyčajnú rizikovú životnú poistku a mimo toho investovať. Pozri si čo máš, aký produkt.

autor
16. okt 2025

Investičné životné poistenie pre dospelých (6UL)
Začiatok poistenia
16.10.2025
Koniec poistenia
31.12.9999
Koniec platenia poistného
15.10.2056
Smrť akákoľvek
Poistná suma
€1,000.00
Smrť následkom úrazu
Poistná suma
€3,000.00
Hodnota poistenia
Celková hodnota účtu
€0.00
Alokačný pomer investovania poistného
Dlhopisový fond (DLHFND3)
25 %
Akciový fond Európa (AFEU)
30 %
Akciový fond Nové trhy (AFNT)
15 %
Fidelity Global Dividend fond (FGDF)
30 %
Odkup
Odkupná hodnota
€0.00
Hodnota čiastočného odkupu
€0.00
Všeobecné vysvetlivky
Hodnota účtu

Predstavuje aktuálnu hodnotu Vašej investície. Je závislá od vývoja zhodnotenia majetku fondov, do ktorých investujete.

Odkupná hodnota

Hodnota po zohľadnení poplatkov, ktorú by sme Vám vyplatili pri zrušení poistenia (úplný odkup).

Hodnota čiastočného odkupu

Maximálna hodnota, ktorú si môžete vybrať z účtu tak, aby na účte ostal minimálny zostatok a poistenie mohlo ďalej pokračovať.

Presné pravidlá, ako sa určujú jednotlivé hodnoty, nájdete v poistných podmienkach svojho poistenia, alebo Vám ich rád vysvetlí Váš finančný agent.

autor
16. okt 2025

Ak sa v tom niekto vyzná. Možno budete vedieť čo to je.

petamich
16. okt 2025

No ved to tam mas napisane investicne zivotne poistenie. Takze z mesacnej sumy 25€ ti ide x na investiciu a x na poistenie. Pozri detaily kolko kam...mas tam poistenu smrt (smiesna suma mimochodom, to tak na truhlu) a cast teda investujes.

Takze ta neklamala, je tam aj investicna zlozka. Kazdopadne, ak by som si chcela odkladat, toto je posledny produkt, ktory by som si vybrala. Nehovoriac o tom, ze roky to budes platit a odkupna hodnota bude nic. Ja by som to zrusila.

A co je na tom trestne? Ze si kupil produkt od milej slecny a netusi co kupil? Ak nemas prehlad alebo nie si dostatocne financne gramotny, tak zmluvy neuzatvaraj a porad sa vzdy s niekym.

really8
16. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ano allianz ma poistenie aj sporenie

romino
16. okt 2025

Treba vzdy rozmyslat. Poistovne nie su charita. Akoze aj sporis, a keby daco, tak ti aj poistovna vyplaca tisice ?
To je nieco ako Lotto. Tam tiez predsa neplati, ze aj ti odkladaju vklady (a este aj zhodnocuju) a este pripadne ti aj vyhry vyplacaju. To by bol bezstarostny generator penazi, ze.
No nie.
Ani cestovne poistenie nefunguje tak, ze po navrate z dovolenky ti vratia "vklad", ze nie.

anonym_9a2216
16. okt 2025

@anonym_autor taketo niekto este predava? To je ze brutalne... Je to zle na mnohych uroviach
1, 25 eur je malo - priam nanic uz len ako jedna z veci - ci uz sporenie alebo poistenie
2, ta poistna cast je ze uplne na smiech... tie sumy su ti naco... nepomozu ti v nicom... mali by byt radovo vyssie
3, Investovanie je samotna kapitola... Za prve, prve dva roky idu na proviziu, takze ak to zrusis medzi casom, kedy to mozes zrusit bez poplatku (tusim 2 tyzdne?) a 2 rokmi, tak dostanes spat 0... Potom, ako pojdu roky a ak nebude zrovna nejaka financna kriza, tak ti to tam bude pomalicky rast. Zdoraznujem pomalicky, lebo urcite... na milion percent su tam niekde vo vseobecnych obchodnych podmienkach poplatky za spravu investicii vo vyske x%. Riesi sa, ze taky Finax s 1.2% uz je v dnesnej dobe drahy, takze taketo sporenia / investovania cez banky a poistovne budu urcite este vyssie...
Takze urcite by som utekal aj od pani, aj od zmluvy...
Hned ako to zrusis, tak
1, sprav si poriadnu poistku. Ak potrebujes, tak aj na smrt (ak mas hypo a/alebo su na tebe zavisli ini ludia)... ak nie, tak aspon urazovu a choroby...
2, uzatvor si v dobrej renomovanej firme (aspon ten Finax, alebo EIC alebo Portu) nejaku "lacnu" investiciu do ETFiek (Exchange trade fondy). Hlavne aby priebezny poplatok bol co najnizsi... co najblizsie nule.
3, vytvor si rezervu na sporiacom ucte vo vyske 6 mesacnych vydavkov...
Uzivaj zivot...

autor
16. okt 2025
@anonym_9a2216

@anonym_autor taketo niekto este predava? To je ze brutalne... Je to zle na mnohych uroviach
1, 25 eur je malo - priam nanic uz len ako jedna z veci - ci uz sporenie alebo poistenie
2, ta poistna cast je ze uplne na smiech... tie sumy su ti naco... nepomozu ti v nicom... mali by byt radovo vyssie
3, Investovanie je samotna kapitola... Za prve, prve dva roky idu na proviziu, takze ak to zrusis medzi casom, kedy to mozes zrusit bez poplatku (tusim 2 tyzdne?) a 2 rokmi, tak dostanes spat 0... Potom, ako pojdu roky a ak nebude zrovna nejaka financna kriza, tak ti to tam bude pomalicky rast. Zdoraznujem pomalicky, lebo urcite... na milion percent su tam niekde vo vseobecnych obchodnych podmienkach poplatky za spravu investicii vo vyske x%. Riesi sa, ze taky Finax s 1.2% uz je v dnesnej dobe drahy, takze taketo sporenia / investovania cez banky a poistovne budu urcite este vyssie...
Takze urcite by som utekal aj od pani, aj od zmluvy...
Hned ako to zrusis, tak
1, sprav si poriadnu poistku. Ak potrebujes, tak aj na smrt (ak mas hypo a/alebo su na tebe zavisli ini ludia)... ak nie, tak aspon urazovu a choroby...
2, uzatvor si v dobrej renomovanej firme (aspon ten Finax, alebo EIC alebo Portu) nejaku "lacnu" investiciu do ETFiek (Exchange trade fondy). Hlavne aby priebezny poplatok bol co najnizsi... co najblizsie nule.
3, vytvor si rezervu na sporiacom ucte vo vyske 6 mesacnych vydavkov...
Uzivaj zivot...

@anonym_9a2216 Dakujem za rozumnú radu.

zmrzlinka2021
16. okt 2025

@anonym_autor nikdy nespajat poistenie so sporenim

autor
16. okt 2025
@zmrzlinka2021

@anonym_autor nikdy nespajat poistenie so sporenim

@zmrzlinka2021 Ja som to nespájal. Chcel som iba sporenie nie poistenie. O tom som nemal žiadnu vedomosť.

mima172
16. okt 2025

@anonym_autor Nie je to nezmysel. Tiež som mala v Allianzi poistku so sporením.

zmrzlinka2021
16. okt 2025
@anonym_autor

@zmrzlinka2021 Ja som to nespájal. Chcel som iba sporenie nie poistenie. O tom som nemal žiadnu vedomosť.

@anonym_autor čiže ťa oklamala? Treba to riešiť s jej nadriadeným

anonym_9a2216
16. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor sporenie ries v instituciach na to usposobenych... allianz je poistovna, tam sa poistuj. V banke maj peniaze, alebo si tam vezmi hypo...
Investuj sam (ak mas na to kapacitu, cas, nervy) alebo cez sprostredkovatela ci firmu, co sa venuje len tomu

anonym_5420e8
16. okt 2025
@mima172

@anonym_autor Nie je to nezmysel. Tiež som mala v Allianzi poistku so sporením.

@mima172 netvrdíme, že to neexistovalo a neexistuje, ale že je to najnevýhodnejšia forma sporenia, že peniaze môžeš zhodnotiť ináč.

anonym_5420e8
16. okt 2025

@anonym_autor do 30 dní môžeš myslím poistenie zrušiť. A čo má byť trestné? Mohol si sa informovať skôr, ako si zmluvu podpísal. Ona ti ponúkla produkt poisťovne, že nie je pre teba výhodný, je druhá vec.

anonym_5420e8
16. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor keď si chcel sporenie, prečo si išiel do poisťovne? Alebo si bol ňou oslovený?

lencik32
17. okt 2025

Pracujem v Allianz, rada vysvetlím, ak treba. Kľudne napíš správu...

autor
17. okt 2025
@lencik32

Pracujem v Allianz, rada vysvetlím, ak treba. Kľudne napíš správu...

@lencik32 Dakujem ti veľmi pekne.

autor
17. okt 2025
@anonym_5420e8

@anonym_autor keď si chcel sporenie, prečo si išiel do poisťovne? Alebo si bol ňou oslovený?

@anonym_5420e8 V podstate áno volala mi. Ona však nepozná moju situáciu. A v podstate ju to ani nezaujíma. Jednoducho ja som človek bez príjmu. Je to zložité vysvetľovať. Liečim sa u psychiatra. Roky bojujem sám so sebou. Nedokážem sa nikde zamestnať. A ide o to, že takú sumu by som dlhodobo nemal ako splácať. Tobôž nie toľko rokov. Nehovoriac o tom. že je to úoplne nevýhodné. A dva a pol tisíca ide iba na províziu pre ňu. Znežívať chorého človeka navyše bez príjmu je hyenizmus. Len ja verím v dobro to je moja najväčšia slabosť.

anonym_a44423
17. okt 2025

@anonym_autor zdravím do nedávna som pracoval v Allianz ak chcete kľudne vám pomôžem vysvetliť co mate a co sa da s tým robit

autor
17. okt 2025
@anonym_a44423

@anonym_autor zdravím do nedávna som pracoval v Allianz ak chcete kľudne vám pomôžem vysvetliť co mate a co sa da s tým robit

@anonym_a44423 Ja si píšem SMS s tou finančnou poradkyňou. Vysvetlil som jej, že treba tú zmluvu zrušiť. Napísal som jej, že som v podstate chorý človek bez príjmu. Odpísala mi, že aby som sa v Pondelok zastavil. Napíše mi výpoved tej zmluvy.

Strana
z3