Máte životné poistenie?

romikk22
10. nov 2020

Ahojte
Prosím Vas mame uzatvorené životné poistenie v UNiQE ja manžel a syn. K tomu poistenie mesačne koli úveru. Dokopy platíme 97€ mesačne bez sporenia . Su tam rôzne pripoistenia. Zaujíma ma jedna vec. Oplatí sa to vobec platiť každý mesiac takú sumu? Aky mate na to názor? Ste za životné poistenie alebo nie? Sporenie mame vyriešene inde. Rozmýšľam nad tym to zrušiť a nahat si poistku len koli úveru. Ďakujem

tehulka2011
10. nov 2020

Nie, nemame zivotne poistenie. Oplati sa Vam to len vtedy, ak nastane poistna udalost, rizika si musi kazdy zvazit sam. Deti sa podla mna neoplati poistovat, ak tak treba poistit zivitela rodiny a uver.
A inak hovori sa "nechat" nie "nahat"

jankakvetka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivkazba
10. nov 2020

Ak sa nič nestane, tak je životka zbytočná. Ale predstav si, že by si prišla o muža, alebo on o teba, hypotéka ani životné náklady sa neznížia, ak rodina príde o jeden z príjmov. A aby sme neboli až tak pesimistický, nemusí ísť úplne o stratu človeka, stačí dlhodobá PN hlavného živiteľa a rodinný príjem dostane silno zabrať. Takže áno, životka má význam, len ju treba mať dobre nastavenú. Apropo, za svoju dlhoročnú prax som často počúvala argumenty, že "mne sa to stať nemôže". Nuž poznám ľudí, čo už voňaju fialky odspodu a nemysleli si to, rovnako tak moja najlepšia kamoška má muža na vozíčku po porážke a tiež si myslel, že veď je zdravý a fit, jemu sa nič nemôže stať.

ivkazba
10. nov 2020

@tehulka2011 Nahaj tak 😉 😀

romikk22
autor
10. nov 2020

@tehulka2011
Ďakujem za nazor
Mne je jedno ako sa to píše či hovorí momentálne riešim niečo ine

lenuska9999
10. nov 2020

Ja mám tiež v Uniqe a tiež rozmýšľam to zrušiť. Sú iné životné poistenia v iných spoločnostiach, kde sa platí oveľa menej (myslím čisto životné poistenie, kde v prípade úrazu alebo smrti bude vyplatená vacsia suma peňazí )... Podľa mňa kvôli zlomenine ruky, popáleniu atď sa to platiť neoplatí.. dostanete oveľa menej ako dokopy vlastne zaplatíte.. no je to je každého osobná vec..

nelca84
10. nov 2020

@romikk22 my nemáme životné poistenie, len manžel má úrazové, nič iné. No ale nemáme ani hypotéku ani žiadne úvery a radšej sporíme investične, než dávať peniaze do prázdna. Ale každý podľa okolností samozrejme.

ckatka
10. nov 2020

@romikk22 poistenie je "pre.istotu"

Niekto.z neho v živote necerpa ani cent....niekomu zachráni krk...bývanie...barsco...
My platíme cca 100€ mesačne za oboch s manželom...A je pravda ze sme už z toho čerpali dosť. Hlavne úrazy...nejak.sa nám nevyhybaju sprostosti typu zlomený prst a pod...resp moja tehotenska peenka by nám.dost zamavala s rozpočtom kebyže ju nemáme poistenú....A tak...
Akonáhle máš hypo...podľa mňa životku treba tak.nastavit aby v prípade že sa niečo stane..si neprišla o strechu nad hlavou.
Ako vravím ja..."lepšie plakať doma ako na ulici"...

adalmba
10. nov 2020

Vy
@romikk22 mám ja, manžel, životnú deti urazovu

marseillefan
10. nov 2020

Každý si musí riziká zvážiť sám... ale poisťovať deti na smrť je nezmysel. Keď ti zomrie dieťa, nevypadne ti príjem, ani sa nedostaneš do finančnej tiesne. Takže teraz len zbytočne platíš... Čo sa vás dospelých týka - musíte sa opýtať - ohrozí to finančne našu rodinu ak jeden z nás zomrie? Ale nie tak, že budete mať menej peňazí... či to ohrozí tak, že ten druhý bude vo veľkom prúseri. Ak áno, vtedy sa poistite. Napríklad moja manželka poistená nie je, lebo rodinu bez nej bez problémov uživím. Ja poistený nie som tiež, ale dôvod je iný. Mám úspory a investície, ktoré v prípade mojej smrti zostanú mojej rodine, takže o nich bude postarané.

slavkakarol
10. nov 2020

Ahojte pracujem na finančnom trhu ak máte záujem viem Vám vysvetliť ako funguje životné poistenie ak máte úver alb nemáte ak napríklad platíte veľa tak viem sa Vám nato pozrieť či sa tam dá ušetriť niake euro viem spraviť prepočty v každej poisťovni viem Vám poskytnúť aj moje zľavy a a vybrať to najlepšie riešenie pre Vás momentálne som na materskéj s dvojičkami ale aj sa venujem stále práci.
Poistné plnenie riešim za klienta ja za 4 roky sa mi nestalo ze by nedostali klienti peniaze tak isto mam aj ja aj moje deti poprípade mi napíšte správu alb kľudne aj zavolajte 0911617043

heidi4
10. nov 2020

@tehulka2011 a aj kvoli, nie koli, ked uz tak...

romikk22
autor
10. nov 2020

Ľudia niekomu by fakt nezaškodilo sa kus zamyslieť nad sebou, byt kúsok ľudský a riešiť to na čo sa človek pýta a nie robiť tu zo seba frajerku z gramatiky 🤮 co si potrebujete pohľadať svoje ego nizke? Či čo? Ved je to trápne takto sa ukazovať. Chcela by som vidieť vas hviezdy, ze ci ste nikdy v živote neurobili chybu pri písaní z mobilu! Posledný krat som sa tu niečo opýtala aby tu supy striehli

romikk22
autor
10. nov 2020

@heidi4 staraj sa o seba keď už tak

romikk22
autor
10. nov 2020

A tým ktorí mi poradili normálne k veci ďakujem veľmi pekne aspoň niekto ma úroveň

barrilla
11. nov 2020

@romikk22 môj muž robí pre všetky poisťovne. Ak Ti môžem, aj ostatným poradiť, kooperativa tera dáva zľavu 30% je to tých vo veku 30 - 40 rokov. Pri určitej sume poistneho (už nepamätám akej je zľava, a z toho ešte tých 30%).

romikk22
autor
11. nov 2020

@barrilla ďakujem 🙂
Akurát včera mi zobrala papiere kamoška ani som nevedela ze s tym robi ze mi da vedieť ake mame možnosti tak jej skúsim spomenúť aj toto ;)

janka_janka134
25. nov 2020

@romikk22 0948110567 - kontakt na nášho agenta alebo niečo podobne, neviem čo presne robí ale tiež sme platili veľa za poistku a vedel nám posunúť nejaké infosky tak vyskúšaj. Vola sa Michal

katulienkax
25. nov 2020

@barrilla na kooperativu všetci nadavaju

gabi000
25. nov 2020

@ivkazba dobrý večer, pracujete v poistovni? Napíšte mi prosím Vás súkromnú správu. Ďakujem

dominikavab
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivkazba
1. apr 2021

@dominikavab prosím ťa, prečítaj si podmienky MK a prestaň spamovať diskusie tým, že ti môžu ľudia napísať alebo že im poradíš. Tento portál nie je určený na hľadanie klientov pre sprostredkovateľov.

dr_smajlik
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
onats
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bety2222
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marseillefan
10. mar 2023

@romikk22 Poisťuj si len veľké riziká, ktoré by ste nedokázali finančne zvládnuť vo vlastnej réžii. Všetky poistky sú vrcholne nevýhodné, čo som si naposledy niečo poisťoval, tak len 30% išlo na krytie poistných udalostí, zvyšok sú provízie pre sprostredkovateľa, zisk poisťovne a prevádzková réžia poisťovne. Načo napríklad poisťujete syna? Veď ten nie je živiteľom rodiny... a čo sa vašich poistení týka, tak oveľa lepšie je vytvoriť si finančnú rezervu, tú dať teraz na nejaký sporiaci účet (2-3 percentný úrok je už bežný, napr. Fio banka, Privat Banka a podobne) a zrušiť poistky. Ak by sa niečo stalo, tak náklady pokryjete zo svojej finančnej rezervy... a ušetríš 1200€ ročne. Ja mám napríklad poistené len drahšie auto a nehnuteľnosti (aj to LEN nehnuteľnosti, žiadne somariny typu vandalizmus, lúpež, zariadenie). A všade mám najvyššiu možno spoluúčasť, vďaka čomu platím čo najnižšiu poistku.

romikk22
autor
10. mar 2023

@bety2222 tento príspevok je starký niečo cez 2 roky

nikasmile
10. mar 2023

@bety2222 ahoj prečo? Zaujímame sa o žp...

lesana25
10. mar 2023

@nikasmile lebo s tým kšeftuje a naháňa si tu klientelu
Evidentne je nová vo "fachu"

nikasmile
10. mar 2023

@lesana25 áno to mi doplo len ak by to naozaj bolo tak by ma to zaujímalo lebo nám agent chce dať poistenie tam kde máme aj úver čo som si myslela že práve tam by nemal byť problém.