icon

Je bezpečné vkladať veľkú hotovosť na účet?

1. sep 2024

Ahojte, mám doma peniaze "v ponozke", teraz ich potrebujem vložiť na účet. Ide o 25 000 eur, mám Prima banku... Viem že pri väčšej hotovosti banky zvyknú volať dotyčnému, ale inak s tym nie je problém ani pri takejto vysokej sume? Veď su to moje peniaze, vložím ich na môj účet, tak či z toho nemôžem mat problém a nebudú skúmať a mať problém, odkiaľ ich mám...

beata_k
Autor odpoveď zmazal
maranco
1. sep 2024

* inac to je tiež dobrá blbosť, ideš vložiť svoje peniaze na svoj účet a ešte za to zaplatíš *

Áno je to v poriadku, je voľný trh, banky zarábajú aj na poplatkoch, ale môžeš si vybrať banku kde od teba nechcú žiadne poplatky.

Raz dávno návšteva z USA nechápala prečo mi platíme bankám poplatky, keď im vlastne požičiavame svoje peniaze s ktorými banka obchoduje. Zato banka má nám platiť a nie naopak.
Našťastie v dnešnej dobe už máš banky ktorým stačí obchodovať a nepotrebujú pýtať zbytočné poplatky za účet, za vklad/výber.

tilly
1. sep 2024

Nerieš, prinajhoršom dáš čestné prehlásenie o tom, že si si šetrila mimo banky

autor
1. sep 2024

@tilly ďakujem
@maranco no áno, môžme si vybrať, ale tak oni tiež menia podmienky za pochodu. Keď som si zakladala účet v prime, bol najnižší poplatok na trhu za vedenie účtu. Teraz ani náhodou, poplatky pekne zvýšili. A zas nechce sa mi behať každý rok meniť banku.

zuzanaete
1. sep 2024

Lenze banka ma s hotovostou ostaru. Poplatkami chce ludi prinutit fungovat online.

jajanka31
1. sep 2024

No odomna povod chceli. A nic take ze som si nasetrila otazka bola a preco ste si nesetrili na ucet..vkladala som 30000. Chceli dokladovat odkial su tie peniaze a bol to pre mna dost problem. Dokonca mi odpovedali ze mzda vam chodila na ucet tak odkial mate dalsie.. vtedy r.2019 som to dost intenzivne riesila. Bolo to velmi neprijemne. Dokonca mi povedali ze aj ked to vlozim po 5000 tak si mozu dodatocne vyziadat ze odkial su a tiez ze preco kazdy den vkladam 5000 zas oni to vidia..

autor
1. sep 2024

@jajanka31 a ako si im to nakoniec vydokladovala? Mne tiež chodí mzda na účet, ale pár rokov do zadu som si peniaze vyberala a šetrila doma, teraz ich tam zas nechávam a minam menej z účtu.

lenka2710
1. sep 2024

Tak môj otec mal účet v Čechách a vyberal tiež väčšiu čiastku na účet, čo mali spoločný s mamou tu na Slovensku! Ale on bol taky, že nespravil prevod, ale peniaze vybral, v zmenárni zmenil a išiel vložiť 🙈🤷‍♀️ v banke s tým mali problém, vypytovali sa odkiaľ ich ma atď a nakoniec musel doniesť z banky odkiaľ ich vyberal potvrdenie, takže tak no

autor
1. sep 2024

@lenka2710 no tu chudákov čo si šetria niekoľko rokov, ja osobne som šetrila 6 rokov túto čiastku, tak tých preverujú a kto perie špinavé prachy, tých nechajú na pokoji...

autor
1. sep 2024

No nič, vložím 15 ja a 15 rodičia a snáď s tým nebudú mať v banke problém. To budú moje našetrené a dar od rodicov

3petka
1. sep 2024

Vkladaj cez bankomat. Takto ta budú trápiť že odkiaľ máš peniaze.

autor
1. sep 2024

@3petka Prima žiaľ nemá vkladomat

luxus10
1. sep 2024

a rodicia maju tu istu banku?

lakebabe
1. sep 2024

Vlož si to postupne cez vkladomat alebo po mensich sumách na pobočke , nikto sa nebude nič pýtať. Nad 10 tisíc v mojej banke vždy pýtajú pôvod peňazí. Bežné vkladám cez vkladoma mam pokoj

autor
1. sep 2024

@luxus10 majú tú istú banku, majú tam aj peniaze, ale toto mi dajú v hotovosti, nie prevodom. A majú aj inú banky este

autor
1. sep 2024

@lakebabe len Prima žiaľ nemá vkladomat

maranco
1. sep 2024

* no áno, môžme si vybrať, ale tak oni tiež menia podmienky za pochodu. Keď som si zakladala účet v prime, bol najnižší poplatok na trhu za vedenie účtu. Teraz ani náhodou, poplatky pekne zvýšili. A zas nechce sa mi behať každý rok meniť banku *

Ja som založil účet vo FIO pred 12 rokmi a nikdy som neplatil za účet, ani nesledoval žiadne podmienky, max som platil za výber z bankomatu 1€ ak som vyberal 3× v mesiaci (2× bolo bezplatne) a už aj ten poplatok zrušili

Rodičia radšej nech vložia hotovosť v inej banke čo majú aby sa vyhli poplatku v Prime 37,50€ a tie ti potom prevedú na účet v Prime.

lakebabe
1. sep 2024

Tak na pobočke po menšej sume len zakaždým zaplatíš poplatok alebo im normálne povedz zkade peniaze máš to zas nie je taka suma

luxus10
1. sep 2024

no ved nech rodicia vlozia na svoj ucet v banke, co ma vkladomat, a prevedu ti na tvoj ucet....

autor
1. sep 2024

@maranco
@luxus10 a v slsp sú poplatky za vklad na pobočke? A previesť sa dá taká suma cez internetbanking? Teda asi tam treba nastaviť nejaký limit,však?

lakebabe
1. sep 2024

Ak majú slsp nech si vložia cez vkladomat zadarmo na viac krát. Max 5000 sa mi zdá naraz denne a potom ti ich prevedú

autor
1. sep 2024

@lakebabe a previesť sa dá potom napr 15 tisíc cez IB?

lakebabe
1. sep 2024

Jasne aj jednorazovo ale záleží aké majú nastavene oni limity na účte mne sa dá. Mize byt ze oni majú nižšie bud nech si zvýšia v ibankingu alebo ti to prevedu na dva krát

sono2
1. sep 2024

Normálne to tam daj, mne pred rokmi poslala mama peniaze dokonca do zahraničia, taktiež plus 10 tisíc môžu zisťovať a nikto sa nič nepýtal.
Posledne som posielala na náš účet tak isto peniaze z ponožky vyše 10 tisíc a bez problémov.
Dala by som to na dvakrát

maranco
1. sep 2024

V SLSP zaplatia poplatok za vklad hotovosti na pobočke 4€.

v IB je denný limit na prevod 170 000€ ak potvrdzujú kódom cez SMS, ak potvrdzujú cez "Elektronický osobný kľúč" je to neobmedzené.

aduskatt
1. sep 2024

Neplaš, vlož radšej naraz, nebude to podozrivé tak ako po trochách. Zo zákona Ti dajú len iný vkladový lístok, kde budeš podpisovať, že peniaze sú Tvoj majetok a vkladáš ich vo svojom mene. To je všetko. Ak sa Ťa budú pýtať, tak len preto, že Ti budú chcieť ponúknuť nejaké produkty. Ak by sa pýtali, odkiaľ ich máš, čo asi nebudú, tak povedz, že našetrené. nevymýšľaj blbosti. Max sa Ťa, kvoli ich zhodnocovaniu spýtajú, či ich budeš v dohľadnej dobe potrebovať.

autor
1. sep 2024
aduskatt
1. sep 2024

za málo. 30 tis nie je horibilná suma pre banku, ale zákony dodržať musia🙂 nemaj stres

autor
1. sep 2024

@maranco takže pozerám že 4 eura pri akejkoľvek sume,však? A dá sa napr urobiť vklad na pobočke v slsp a potom hneď tam v ten deň aj previesť na iný účet v prime? Aj tam je nejaký poplatok? Vidím že sa vyznas,ja kým by som to našla..toto bude asi najlepšie, vložia v slsp a potom to už len dostať na môj účet...

autor
1. sep 2024

@aduskatt no možno nie, pre mňa je to veľmi veľa... Tie peniaze aj tak za týždeň pôjdu všetky z účtu prec...dlho sa tam neohreju🤣🤣🤣