Je bezpečné vkladať veľkú hotovosť na účet?
Ahojte, mám doma peniaze "v ponozke", teraz ich potrebujem vložiť na účet. Ide o 25 000 eur, mám Prima banku... Viem že pri väčšej hotovosti banky zvyknú volať dotyčnému, ale inak s tym nie je problém ani pri takejto vysokej sume? Veď su to moje peniaze, vložím ich na môj účet, tak či z toho nemôžem mat problém a nebudú skúmať a mať problém, odkiaľ ich mám...
@natalienka12 no to mi ani nehovor, vieš ako dlho som ich musela šetriť?🙈🙈🙈
keď som vkladala 60 000 tak na 4x po sebe 15 000 cez vkladomat do VÚB. robila som viac krát a nikto nič neriešil... väčší problém je dostať sa ku svojim peniazom, k hotovosti 🙈 nestačí len nahlásiť výber, treba aj dôvod prečo vyberáš 🙄
Ahojte, poradíte mi niekto prosím ☺️
Ak mám VÚB banku aj prima banku, no a z VÚB banky som si dala prevod 1600€ do prima banky, a banka (prima banka) pita odkiaľ mam peniaze, ako to riešiť prosiť? Ďakujem
pri sume myslim, nad 15t si povinna vypisovat tam nejake papiere, proste si to rozdel, a vloz to na viac krat. Ja si nie som ista, ci som neriesila uz 10t vo vubke (len teraz neviem ci vklad to bol ci vyber)
Ano s manipulaciou hotovosotu v banke su poplatky odjakziva. Nie je nad cim lamentovat. Ak ma tvoja banka poplatok % tom nad 5t eur, tak si to prepositaj kolko ti to vyjde ako to das po castiach a spoplatnia ti jednotlive vklady, a kolko zaplatis ak to vlozis naraz (poplatok v %) a uvidis.
Mozes to vlozit naraz, nie je to problem, vypisete papiere a bude. ta kontrola je nariadena, kvoli napr. "praniu penazi" atd, to nie je vymysel banky. Proste taketo pohyby su sledovane.
@simca06022011 nad 10 treba urobiť aml vyhlásenie. Ale otázka bola minulý rok, tento rok sú nové pravidlá, oveľa komplikovanejšie a viac papierovačiek
@tilly no neviem... pisala som podla vubky... tak ci tak by som ti roydelila a neriesila. Vkladame taketo hotovosti na ucet aj ked uz menej casto, proste teraz strcim do bankomatu na viac krat a vybavene... :DDD a mne sa to nijak zlozite nezda ani v banke, ale tak kazdy to inak berie :D
a ano, pozeram, ze minuly rok sa to riesilo ..
@simca06022011 z pohľadu zákazníka to zložité nie je, ale tých papierov s tým je strašne veľa. Ja to musím robiť pri skoro všetkých obchodoch, čo urobím a je toho strašne veľa a veľa papierov sa tlačí... jedno vyhlásenie na 4 strany podpisuje klient a my ďalšie 4 🙊
Ďakujem vám za odpoveďe ☺️ už som to vyriešila.

Vobec ta nebudu skumat, 15000 zarobia niektori ludia za 2 mesiace, niektori aj za mesiac 😂