Je bezpečnejšia platba kartou alebo hotovosťou?
Ahojte, vedieme v rodine takú diskusiu a nevieme sa zhodnúť tak ma zaujíma názor ľudí "zvonku". Je podľa vás lepšia a bezpečnejšia platba (pri akomkoľvek nákupe) kartou alebo v hotovosti? Časť rodiny by najradšej nemala ani len základný účet a peniaze by najradšej mala v hotovosti v ponožke pod vankúšom. Ja (a pár ďalších členov) preferujem platbu kartou, príde mi to rýchle jednoduché a bezproblémové. Kto má podľa vás pravdu?
@maranco ja sa nepotrebujem nieco nove ucit preboha :DD vsak platby qr kodmi ovladame.. ja len nemienim aj tymto zatazovat zakaznikov, maju volbu a mozu platit vela sposobmi, akymi si len vyberu :D
Vy fakt v rodine nemáte nič lepšie na práci, ako riešiť takéto stupidné otázky???
Logicky ti musí byť jasné, že tak ako na to máte rôzny pohľad vy, má ho aj zbytok sveta
@cervenaruza123 * Osobne sice preferujem hotovost, ale vacsinou ju nemam kde vybrat *
Na Slovensku je okolo 2700 bankomatov, to je dosť hustá sieť, či bývaš niekde v odľahlej dedine?
https://www.interez.sk/bankomaty-na-slovensku-p...
Kartou. Hotovosťou som platila jedine v samoobslužných , keď sme s deckami rozbili prasiatko s 10 cent. V IB mám pekne rozdelené , kam a koľko išlo peňazí a viem sa podľa toho zariadiť.
Štatistika za prvý polrok 2024 pre Slovensko
Výber hotovosti z bankomatov 9 845 382 303 €
Platba kartou alebo mobilom na termináli u obchodníka 9 012 721 612 €
Platba kartou alebo mobilom na eshope u obchodníka 947 681 757 €
Štatistika za rok 2023 pre Slovensko
Výber hotovosti z bankomatov 20 032 777 775 €
Platba kartou alebo mobilom na termináli u obchodníka 16 689 100 770 €
Platba kartou alebo mobilom na eshope u obchodníka 1 682 279 807 €
Zdroj https://www.sbaonline.sk/wp-content/uploads/202...
@vanilkovazmrzka no veď to je v podstate kartou,lebo ide v príspevku o to,či hotovosť alebo nehotovosť
Ja len hotovosť manžel aj kartu,, dva týždne dozadu tankoval za 7o eur skoro a terminál im nešiel mal výpadok tak mi volal nech donesiem hotovosť strašne som sa na ňom vtedy zabavila 🤣🤣🤣🤣🤣, reku sak máš kartu plať, dala som si načas išla som pomalým krokom
@zuzulka558 Dalsi dovod preist na digitalne euro - vypadok banky / internetu mu nevadi.
Za mňa hotovosť, viem koľko mám v peňaženke a hneď vidím koľko som minula.. pri platbách kartou sa môže ľahko stať, že odíde platba neoprávnene.. stalo sa mi na letisku, že mi platbu strhlo 2x, vedia to obchodníci zneužiť a často si to človek nevšimne..
Takto mám peniaze viac pod kontrolou..
@macatt nevedia, nakolko ja neviem opakovat platby, neviem menit sumy, stahovat.. bez tvojej autorizacie, prilozenia karty ziadnu dalsiu, duplicitunu ani inu platbu urobit neviem. AK je chyba v banke, je to lahko reklamovatelne a banka tieto platby vrati naspat/refunduje aj sama, bez akejkolvek nutnosti riesit to s obchodnikom. Kedze je to chyba platobnej brany.
99% platím kartou.
@hiro ja hotovost mam prehlad o peniazoch a viem si to rozdelit kolko si mesacne odlozim tam su a ostatne si užívam
@simca06022011
@maranco
Zistila som neskoro, teraz som reklamovala ďalšiu takúto platbu a zatiaľ sa banka nevyjadrila..
Som zvedavá..
Tak či tak už nemám dôveru, platím hotovosťou a peniaze na účte mám v bezpečí
😅
Platim bezhotovostne, kde sa tak neda platit, tam nenakupujem. Do bezhotovostneho samozrejme ratam aj QR a okamzite prevody, vid u dedinskeho servisaka naposledy. A uz som aj viackrat vyuzila reklamaciu platby kartovou spolocnostou, ked sa sluzba neudiala (typicke pre letenky napr.), ale da sa vyuzit a vydokladovat aj nespokojnost so sluzbou atd. Jednoduchsie ako sa natahovat s predajcom.
@rozculena je to bezhotovostna platba, ale co sa bezpecnosti tyka, plastova karta je ovela ovela lahsie zneuzitelna ako virtualna karta v telefone 🙂 to len na margo bezpecnosti, co je “lepsie” pre uzivatela, je uz na jeho preferenciach…
Preferujem platby kartami, vybrala som pred par mesiacmi 50€, este mam z nich 10 v penazenke.
Platim kartou,neviem ako by som do Argentiny,Ciny,Turecka posielal ,,hotovost" za tovar a sluzby... Viem,su spolocnosti ako Western Union...,len nie kazdy ich aceptuje.