icon

Dávate deťom hotovosť alebo kartu na platenie?

Dnes o 17:20

Ahojte, ako to máte s platením u detí? Dávate deťom normálne hotovosť, keď niekam idú, alebo už fungujete cez kartu/hodinky/mobil? Syn začína chodiť viac sám von alebo s kamarátmi a riešime, čo je vlastne dnes najpraktickejšie.
Na jednej strane mi príde fajn mať prehľad cez kartu, na druhej strane mám pocit, že by mali vedieť fungovať aj s hotovosťou.
Ako to máte vy a v akom veku ste deťom dali prvú kartu?

anonym_c4b1db
Dnes o 17:30

Vek syna?

tilly
Dnes o 17:33

Podľa veku. Môj dostal v 14 prístup na revolut, kam posielam len pár eur a viem ho kontrolovať.

autor
Dnes o 17:35
@anonym_c4b1db

Vek syna?

@anonym_c4b1db 13 rokov má.

anonym_c4b1db
Dnes o 17:37
@anonym_autor

@anonym_autor v tomto veku mali príležitostnú hotovosť. Kartu, účet v banke až na strednej, aj to nie hneď v prvom roč.

zuzubb007
Dnes o 17:38

Syn má 13 a nosí aj kartu aj 5 euro hotovosť a platí ako on chce

sisaka
Dnes o 17:42

Syn má od nejakých 12. rokov účet, má k nemu fyzickú kartu, ale platí vždy kartou v mobile, hodinky nemá (nechce).
Najpraktickejšie je pre neho mobil, lebo ho má pri sebe a môže s ním platiť všade, hotovosť by si buď zabudol zobrať, alebo by si mohol zobrať málo, mal by to kadetade po vreckách … záleží ale, kde bude tvoj syn platiť, či všade berú karty. Ak nie, tak je dobré mať nejaké drobné pri sebe.

eeffka
Dnes o 17:55

Od 10r ma kartu s limitom aj ucet,sama mam v penazenke ledva 4e

bec
Dnes o 17:57

Hotovost a kartu s limitom od 10 rokov

anonym_df8776
Dnes o 18:03

Moje deti v 13;už mali svoju kartu (pravdepodobne vtedy ešte sa ani mobilom platiť nedalo. Hotovosť (vreckové )už skorej

ivanakal
Dnes o 18:10

Moji maju len hotovost zatial.

kacena4
Dnes o 18:12

moja ma hotovost, uci sa usetrit a neminut hned vsetko, o chviku ide na SS, tam dame uz kartu a vacsi obnos ak by daco...

sense
Dnes o 18:18

Vreckové dostava v hotovosti, na obed keď nestíha prísť domov, dostane na účet alebo na kartu obchodu tam vidím aj čo si kúpila. Len tak na chodenie von jej peniaze nedávam, na to má vreckove

mondolina
Dnes o 18:23

od 12 rokov účet v banke pod mojím účtom, vidím všetky prevody. vreckové dostáva na účet.
platí mobilom.

vivuska666
Dnes o 18:28
@mondolina

od 12 rokov účet v banke pod mojím účtom, vidím všetky prevody. vreckové dostáva na účet.
platí mobilom.

@mondolina aj u nas tak isto

anonym_56490e
Dnes o 18:35

V 15tich som synovi zriadila vlastný účet, tesne pred nástupom na strednú školu. Hotovosťou aj s kartou môže platiť neobmedzene podľa svojho uváženia. Mám v neho dôveru, nemíňa na hlúposti, občas nejaký džús alebo nejaké pukance karamelové raz za mesiac,proste niečo, čo by som mu ja nekúpila. Na karte má 700eur. A ešte som mu 250 dlžná 😃. V hotovosti má tiež 700, ale tie nenosí so sebou, sú v pokladničke doma. Vyberie si stadiaľ na posilku alebo nejakú menšiu hotovosť, 10-15eur, ktoré nosí pri sebe. Väčšinou platí kartou, ale nemá problém platiť aj hotovosťou.

anonym_4c2650
Dnes o 19:00

Asi ked mali 10-12 rokov som im zriadila detsky ucet k mojmu... ale vobec to nevyuzivali, platili si vsade hotovostou (mozno to bolo aj dobre, najprv takto), od 15 rokov maji riadne ucty a platia hlavne kartou.

povuma
Dnes o 19:08

12 ročny ma kartu, rovnaká banka ako mám ja, vidím pohyby na účte
...bežne ju nepoužíva, len keď ide na športové turnaje, chodia aj do zahraničia..
Vreckove nedostava....

hubka51
Dnes o 19:14

Dcéra má kartu od 12r.Zaviedla som jej ju kvôli tomu že chodí s gymnastiky rôzne do zahraničia a to aj tam kde niesu eura a je to podľa mňa lepšie keď platí kartou ako kade kde premienať peniaze.Má aj nejake drobne hotovosť.Kartu ma v rovankej banke ako ja čiže je to môj podúčet.K dizpozicii ma určitu sumu ostatok ma na vedľajšom účte.

anonym_ff096e
Dnes o 19:26

Mal by mat oboje. Karta na bezne vydavky, a malu hotovost na pripady nudze, ked karta nepomoze. Nech sa nauci tak, mat v penazenke aspon nejaku hotovost.
Ak ma mobil, nech sa nauci aj platbu s mobilom, keby kartu stratil. Treba ho pripravit na vsetky moznosti 🙂

anonym_0b480d
Dnes o 19:41
@anonym_autor

@anonym_autor v 13tich uz urcite ucet a kartu... nech si zvyka (tam vreckove a prachy od babiek, hospodarenie, mozno nejaky sporiaci ucet, aby videl, ze "peniaze pracuju")... to uz je dost velky

nelca84
Dnes o 20:27

@anonym_autor presne na 13-te narodeniny dostal účet a kartu. V tom veku už je najvyšší čas. A kartou si vyberie aj hotovosť z bankomatu keď bude chcieť.

anonym_3f012c
Dnes o 20:40

@anonym_autor Určite len hotovosť a len v primeranej výške. Nedala by som dieťaťu prístup k nášmu manželskému účtu a ani ku karte. Svoj účet môže mať až vtedy, keď si začne to dieťa samo produkovať peniaze.

hubka51
Dnes o 20:55
@anonym_3f012c

@anonym_autor Určite len hotovosť a len v primeranej výške. Nedala by som dieťaťu prístup k nášmu manželskému účtu a ani ku karte. Svoj účet môže mať až vtedy, keď si začne to dieťa samo produkovať peniaze.

@anonym_3f012c ty nemusiš dávat dieťaťu prístup k manželskemu účtu.Už viacere banky majú detské programy.

zuzanka.zuzu
Dnes o 21:06
@anonym_3f012c

@anonym_3f012c keď to poviem nadnesene tak k nášmu manželskému účtu nemá prístup ani manžel 🤭😂 dieťaťu vieš zriadiť podúčet, super vec

anonym_3d960c
Dnes o 21:43
@anonym_3f012c

@anonym_3f012c dieťa si od 15 môže samo založiť svoj účet v banke a ty o tom ani nemusíš vedieť, ani to aké obchody robí na internete