Je bezpečnejšia platba kartou alebo hotovosťou?
Ahojte, vedieme v rodine takú diskusiu a nevieme sa zhodnúť tak ma zaujíma názor ľudí "zvonku". Je podľa vás lepšia a bezpečnejšia platba (pri akomkoľvek nákupe) kartou alebo v hotovosti? Časť rodiny by najradšej nemala ani len základný účet a peniaze by najradšej mala v hotovosti v ponožke pod vankúšom. Ja (a pár ďalších členov) preferujem platbu kartou, príde mi to rýchle jednoduché a bezproblémové. Kto má podľa vás pravdu?
@maranco tehlicky?, nie...je to nepouzitelne prakticky pocas kriz mne ako obyc.cloveku, tie pomozu mozno exponovanim osobam, ale cierny trh je aj v casoch najhorsich vojen, ci kriz, takze mince,strieborne napr. mozem pouzit na vymenu za jedlo, za nedostatkovy tovar...rozmyslam tak od mladosti, sledujem s tej mojej bublinky svet okolo nas a vsetko ma vedie k presvedceniu ze vojna este bude /u nas,resp,ktora sa nas velmi dotkne/ aj hla par dekad a je to tu,mozno sme na prahu 3. svetovej
neznasam hotovost, najradsej platim mobilom, ani penazenku netreba, perfektne!
Hotovosť by mala byť zakázaná.
Vytvára len priestor na korupciu (už ste videli úplatok prevodom na účet?), priestor pre obchádzanie daňovej povinnosti ("dajte mi to bez papiera"), nepriznávanie príjímov firiem a szčo a tým menšie odvádzanie daní ("dajte mi to na ruku a bude to o 20% lacnejšie) atď atď. Komu tento systém vyhovuje? Len podvodníkom a bohužiaľ hlupáci čo držia papieriky v peňaženkách a chvália sa že kartou platili 1x v živote "lebo sú zvyknutí" tento systém len podporujú.
To sú takí čo sa boja, že umelá inteligencia ovládne svet.
@modraslamka ja už len čakám na digitálne doklady, lebo stále treba nosiť peňaženku so sebou
@esmey mal by si zajst k ocnemu...podozrenie na kratkozrakost...ludi co preferuju hotovost nazyvas hlupakmi, ty si iste pojedol vsetku mudrost sveta a preto iste vies ze podvodnici a necestny ludia boli aj budu a najdu si cesticku ako osalit system
a tvoja bezhranicna mudrost urcite mysli aj na to ze vsetko na svete sa da zneuzit...
aj kratkozrakost, aj pohodlnost ,vsetko.... odporucma precitat si knihu Jurka Orwella mozno ti to trochu poopravi videnie
@esmey prečo je ešte aj v takýchto diskusiách potrebné niekoho urážať? Len preto, že niekto uprednostňuje hotovosť, je podľa teba hlupák? Platím aj nakupujem normálne aj on-line a napriek tomu v kamenných obchodoch používam radšej hotovosť. A nie, nie je to preto, že som paranoidná, ale stotožňujem sa s úplne prvou odpoveďou v tejto diskusii. Akože sorry, ale nazývať ľudí hlupakmi či podvodníkmi len preto, že používajú radšej hotovosť, svedčí skôr niečo o tebe než o nás.
Poznám ľudí, ktorý platia kartou aj 40 centov😳, čo podľa mňa má, asi každý pri sebe.🙈A zažila som, že platili 175€ nákup v hotovosti v 20tkách 😉, čiže asi sa nedá povedať, čo je lepšie. Každému vyhovuje niečo iné, ja preferujem kartu, kdekoľvek kde sa dá.😅Ale kartu (klasickú), nie Google a Apple Pay.
@kvetinka_2 Ja veru ani tych 40c casto nemam pri sebe. A preco platit v hotovosti viac ked kartou to stoji menej? (napriklad cestovny listok)
@miusa00 kde sa platí poplatok z platby napríklad v obchode, ako ste na toto prišli?
@petush21 no a čo teraz, Kataster nefunkčný, nikto nevie ako to dopadne, či sa niekto z nás nestane obeťou podvodu a nepríde o strechu nad hlavou...
A čo keď sa toto isté stane s bankami?
Tiež nemám doma hotovosť, ale vraj si treba vybrať.
Samozrejme dobrá skrýša, trezor, a možno aj ten alobal kvôli ohňu... Bez srandy.
@izabella288 podnikatel, nie vy, citajte s porozumenim.
@miusa00 čo podnikateľ? Keby sa stalo niečo s bankami dotkne sa to všetkých.

@hiro no neviem ci si banka neberie aj nejaky fixny poplatok za platbu. Ze nielen percento. A ten daky fixny poplatok je aj celkom velka polozka, v pomere k malej platbe.
Preto vidavam napisy, ze Platba kartou len od 5eur ...alebo 10eur