Je daňový bonus 140 EUR dostupný pre každého?
Ahojte, prosim vas je to pravda, ze danovy bonus 140€ na dieta je priznany v tejto sume, kazdemu bez ohladu na vysku hrubej mzdy. Cize aj ked mam hrubu mzdu 1500€ mam bonus 140€ ale aj ked mam hrubu mzdu 800€ mam danovy bonus 140€? Dakujem za odpoved
@bibusss udaj o vyske danoveho bonusu uvidi kazdy zamestnanec na tlacive
Potvrdenie o príjmoch zo závislej činnosti, o preddavkoch na daň, o daňovom bonuse na vyživované deti za rok 2023,
ktore sa zamestnancovi dorucuje do 10.3.2024 najneskor.
https://podpora.financnasprava.sk/007863-Vystav...
@stastnamanzelka A od kedy sa ten daňový bonus bude vyplácať?
@jarka_black , dobrý deň prosím vás keď ma manžel príjem v zahraničí ale bývame v spoločnej domácnosti môže on požiadať o doplatenie daňového bonusu?ja mám na dve deti cca 133€.Dakujem
@evkahrmelova áno
@danuska1908 prosím vás a ak ma manžel hrubú mzdu 1250€ a mame deti co veku 8,11,a 18(tie mala dcéra v apríli),tak na akú sumu daňového bonusu mame nárok, keďže si ho dávame vyplácať raz ročne. Ďakujem
@juliacenc tento daňový bonus 140 budú mat podnikatelia a ti co zarábajú ako píšete nepočula som o nijakej zmene teraz si ho budem aj ja robiť na 3 deti a ostal mi nezmenený ako min.rok ho budem mat
@danuska1908 dobrý deň. Ja som v pondelok nastúpila do práce po Rodičovskej dovolenke. Ako si mám uplatniť tento daňový bonus, mám naň nárok. Manžel minulý rok nepracoval.
@majkakubis pokiaľ ste celý rok 2023 boli na rodičovskej dovolenke a manžel bol nezamestnaný nemáte zdaniteľné príjmy, nemáte nárok na DB.
Rok 2024 môžete uplatňovať mesačne u zamestnávateľa alebo potom raz ročne cez DP v roku 2025
@danuska1908 a neviete čo k tomu potrebujeme?
@evkahrmelova pokiaľ vy pracujete na TPP tak požiadajte zamestnávateľa o RZD ak ste SZČO podáte daňové priznanie a následne podá manžel DP
@elenajezova 50 eur..
@zuz555ka nemali ste niektorý mesiac jednorázovo viac ako 1200? Ak boli odmeny, 13plat a pod. Pri dvoch deťoch je strop 27% z ČZD (odpocitajte od celoročného hrubého príjmu vaše odvody do SP a ZP). Vypočítate si, koľko je váš strop. Na 2deti by ste mohla dostať 140x2x12 ale nesmie to byť viac ako strop vypočítaný % z vášho príjmu. Ak by vám nevyšlo v ročnom zúčtovaní plný bonus, môžte ešte v lehote do 31.3. podat dodatočné daňové priznanie a započítať aj manželove príjmy.
@danuska1908 prosím vás môže aj manžel požiadať o doplatenie daňové bonusu, keď ma príjem zo zahraničia?na SR má nulové daňové.Nikto mi nevie poradiť.Dakujem
@evkahrmelova napíšte mi správu
@evkahrmelova to by zaujimalo aj mna. Prosim ta daj mi info ak sa dozvies. Dik
@danuska1908 ja mám TPp a manžel má v zahraničí niesme živnostníci
@evkahrmelova vy ste si v priebehu roka uplatňovali bonus mesačne u svojho zamestnávateľa?
@danuska1908 ďakujem, a keď teda žijem s priateľom, tak môžem zahrnúť jeho príjem?
@koz nie nie ste manželia a priateľ nie je otec detí
@danuska1908 to som si aj myslela že to takto nepôjde
@stastnamanzelka nie, musí to byt príjem do 4500 eur a materská sa tam ráta. Overovali sme to minulý týždeň. Nám to vychádza tento rok, minul rok mi to tiež nevyšlo.
@danuska1908 áno, každý mesiac do výplaty
@danuska1908 každý mesiac mám daňový bonus na dve deti, zárobok v hrubom 570€(som na 6.5h)
@evkahrmelova v tom prípade si douplatnujete vy DB cez daňové priznanie A nie u zamestnávateľa.Manzel podá tiež daňové priznanie
@danuska1908 len on ho bude mať nulové nevadí?
@evkahrmelova nebude ho mať nulové príjmy zo zahraničia sú v jednom riadku spolu so slovenskými následne sa použije metóda vyňatia

https://www.linkedin.com/posts/jozef-mihál-4602...