icon

Je férové podeliť sa o všetky výdavky s priateľom?

7. feb 2025

Baby, mam otázku či je to okej, priateľ zarába 1200 netto, 300€ minie mesačne na stravu, 200€ na úver na auto, 100€ na mobil a 300€ na naftu( dochádzanie do prace)
Cítim sa s ním super ale tieto financie nedávam … byva u rodičov, nič si neušetrí a ja moc neverím tomu že keď by sme mali rodinu tak by sme mali aj z čoho žiť
Tvrdí že sa to zmení pretože potom budeme na všetky výdavky 2ja
Je to podľa vás okej? Ja si myslím že muž ma vyť mužom a nieto pýtať od ženy na všetko 50/50 ..
Ako to máte vy? Lebo už si prídem divná, neviem či robím ja chybu alebo čo

Strana
z4
petamich
7. feb 2025

Moj manzel je muz a mame vydavky 50/50 🙂 v mojom svete muza robia muzom aj ine veci ako to, ze zivi rodinu sam

Tvoj partner predsa nemina na chlast, drogy a zurky podla toho co citam a ci ma perspektivu karierneho rastu a zvysovania prijmu do buducna, to uz ty musis vediet

pribinak
7. feb 2025

100 na mobil? Nejak veľa?

zmrzlinka2021
7. feb 2025

Keď budete manželia, všetky peniaze budú spoločne. Otázka je prístup k výdavkom. 300 na naftu a100 na mobil je enormná suma.

marca12
7. feb 2025

300€ na stravu je vela,mobil 100€ je tiez vela a nafta 300€ sa mi zda tiez dost. Ked budete rodina,budete dvaja na financie. Mozno sa teraz zbytocne rozvaza na aute. Vela mladych len tak sadne do auta a ide sa previezt. Nerobi to aj on?

gribka1
7. feb 2025

Tak 300 na stravu sám? 100 na mobil, to čo je, paušál, či mobil? 300 na naftu, cestuje 50 km do práce? Lepšie sa odsťahovať bližšie k práci. Aj keď asi kvôli 1290 eurám sa neoplatí.

viestta
7. feb 2025

Ako manzelia by ste mali spolocne peniaze, spolocne by ste ich zarabali aj minali. Dovtedy sa musite o spolocne vydavky spravodlivo podelit, takze ak ta vozi autom do roboty a ty usetris na cestovom, tak mu na tu naftu prispej. Ak ta pozve na veceru hradi on, ale bolo by ferove, ak by si nabuduce zaplatila za veceru ty. Ak idete na vylet on plati benzin, ty stravu. Hadam sa nechces nechat vydrziavat?

daniela1911
7. feb 2025

Napíš o sebe. Koľko zarábaš, míňaš, koľko máš našetrené.

nelca84
7. feb 2025

300€ precestuje za pracou, kde zarobi 1200€ ?? Tak to je riadne nevyhodne...

sissy27
7. feb 2025

Financna gramotnost 0. Cely zivot sa bude prizivovat na niekom - teraz su to rodicia, potom to budes ty. Ja by som chlapa, ktory nevie fungovat samostatne “lebo mu to nevychadza”, jednoducho nechcela ani keby mal zlaty 🍆.
300€ mesacne na dochadzanie do prace v ktorej zarobi 1200€ je uplne na hlavu…100€ za mobil?? Nejak moc vyskakuje… ja napr platim za 3 pausaly, 2x tv a 2x internet 120€.

rozculena
7. feb 2025

Akože on ti má všetko platiť? Teraz,kým spolu chodíte,alebo to mieniš vyžadovať aj v manželstve? A ty nepracuješ? Alebo si to plánuješ tak,že on z jeho platu bude ťahať všetko a tvoj plat bude tvoje vreckové? Či ako to mám chápať?

gab1sol
7. feb 2025

A ty si ako na tom? Koľko zarábaš? Koľko míňaš? Ako bývaš? A koľko máte rokov?

tiezjedna
7. feb 2025

na chlapa žijúceho sám u rodičov celé zle.. To, že budete mať v manželstve financie spoločné je taká rozprávka na dobrú noc, ktorá navyše veľmi ľahko môže skončiť tak, že bude míňať aj tie tvoje. A nie, nezmení sa, pretože už teraz premýšľa úplne od veci. Uvaliť 300 € za naftu do práce, v ktorej zarobí 1200, je toho jasným dôkazom.

autor
7. feb 2025

Zarábam 2000€ v čistom, prácu mám blízko domu takze na cestu neminam, stravu mi hradí zamestnávateľ
Moje výdavky sú mobil, byvsm u rodičov takze tam prispievam a potom už len to čo chcem/ potrebujem
Nenárokujem si vydrziavanie ale uráža ma vypratávať všetko do centu
Jasne že platím aj ja, väčšinou sa striedame

0silvia0
7. feb 2025

V tomto pripade by bolo fajn si vyskusat byvat spolu este pred zalozenim rodiny. Ci vam to spolu pojde a ci vam to bude vyhovovat.

hellionka
7. feb 2025

áno zmení sa to potom … potom budete na výdavky dvaja, čiže aspoň tie jeho budú pokryté aj Tvojim príjmom … alebo mu z Tvojho príjmu viac zvýši … pardon Vám

autor
7. feb 2025

Kariérny posun asi nemá

zuzubb007
7. feb 2025

Mám muža roky a áno platime spolocne raz jeden raz druhý, keď máš potrebu mať chlapa s väčším zárobkom ostáva ti vymeniť ho len, u rodičov je tiež paráda bývať, keď toľko zarabas už si mala byť v najme takže chyba niekde určite bude

autor
7. feb 2025

Načo mám platiť nájom keď mám kde bývať
Radšej si budem ďalej šetriť na vlastnú nehnuteľnosť

miko_matata
7. feb 2025

Auto ho stojí mesačne 500 eur. Má koľko rokov? 23- 25?

oktober3
7. feb 2025

A založíte si rodinu, ty budeš na rodicaku. Nasťahuje si ťa k rodičom a máš fajnu budúcnosť .

Prečo nezmení prácu ?

gribka1
7. feb 2025

Nemá ani v pláne si nájsť prácu s vyšším zárobkom? Lebo toto je, že reálne zarobí 900. Úbohé na dnešnú dobu.

nikpa
7. feb 2025

A keď pôjdeš na materskú tak s kým bude v páre na tie výdavky? 🙈 Dobre rozmýšľaš...

autor
7. feb 2025
sense
7. feb 2025

100 ex na mobil mi príde extrémne veľa s na naftu 300e tiež.
Ono zas my si s chlapom tiež delíme výdavky plus mínus 50/50 ale nie na centy rozratavat

lilianka28
7. feb 2025

Myslím, že teba ani tak neštve to koľko míňa, ale to, koľko zarába. A porovnávaš to so sebou. Len porovnávaš neporovnateľne. Aké uznávam, že 100 € na mobil je veľa. Nafta je tiež dosť, ale neviem koľko cestuje.

ivik4
7. feb 2025

Ja by som s muzom kt. By siel 50-50 frajerka nebola ( keby spolu byvame a niesme manzelia) 😃. Ale chapem, nezijete spolu. Len tym chcem povedat ze to beriem rovnako ako ty.
Ako manzelia mate vsetko spolocne

daniela1911
7. feb 2025

Ale to, že zarábaš viac nedokazuje, že si lepšie finančne gramotná oproti frajerovi.
Odporúčam ti, osamostatniť sa do vlastného čo najskôr ti pôjde. A gazdovať si sama. Potom uvidíš ako sa k tomu postaví on.
A kým nie ste manželia, ja nevidím nič zlé na striedaní v platenení alebo rozdeľovanie na pol. A inak, príjem 1200€ v dnešnej dobe nie je nič extra, áno, samému to stačí, dá sa aj ušetriť keď má človek gramotnosť. Ale určite to nie je príjem aby ťa pozýval a rozmaznával (aj keby neplatil 300€ naftu, čo tu všetci riešia).

pribinak
7. feb 2025

30 ročný chlap …..dievča zlate toto nevyzerá veľmi perspektívne

Ja chápem že každý nemôže zarábať 3 litre, ale on s jeho príjmom by mal radikálne prehodnotiť svoje aktíva a pasíva

Zatiaľ by som veľmi neriešila spoločne bývanie a ani nič

Mne nevadí že chlap a žena idu 50:50, ale štvalo by má že minie na mobil 100 a ana naftu 300 pritom má dosť nízky zárobok, čiže priorita by bola zmena prace

miko_matata
7. feb 2025

V 30tke dosť zlé. Slabý príjem, nulové úspory, neprimerané výdavky, slabá motivácia.
Nem dobre.

vler
7. feb 2025

@daniela1911 podla mna je autorka financne gramotna oproti priatelovi minimalne v tom ze byva blizko prace, a tiez tym ze byva u rodicov z konkretnym cielom- planovane setri financie na vlastne osamostatnenie

Strana
z4