icon

Je finančne zvládnuteľné druhé dieťa pri príjme 3000 EUR?

20. apr 2025

Ahojte, išli by ste do druhého dieťaťa pri spoločnom príjme cca 3k (po zaplatení splátky hypo) resp tí čo ste sa na to dali ako to finančne zvládate?

Strana
z5
barka1
20. apr 2025

To je krásny prijem.
Ale tak každý je zvyknuty na iny standard. Doporučujem sadnut si a počítat.

beata_k
20. apr 2025

Preco pocitas spolocny prijem? Tebe prijem na istu dobu vypadne. Ci ako myslis spolocny prijem?

andrejka1974
20. apr 2025

Neviem , ale taký príjem užívi aj viacej deti určite by som do toho išla

lucia13022023
20. apr 2025

3000€ budete mat s rodicakom?

petamich
20. apr 2025

Mne pride ten Modry konik az paradoxny, rano tema, ci zena dokaze vyzit s tromi detmi z uplneho minima a vecer tema, ci vyzije niekto z 3000€ 😵‍💫 3000€ po odpocitani hypoteky nema prijem asi tak 70% domacnosti na Slovensku (odhadom a to som mozno aj malo povedala), takze ano myslim, ze bez problemov to zvladnete hoc nevieme cely detail vasich vydavkov mimo hypoteky 🙂

koniarova
20. apr 2025

To sa vážne pýtaš? Šťastná to žena. 😁

autor
20. apr 2025

@lucia13022023 myslela som spolocny prijem oboch pracujúcich rodicov

lucia13022023
20. apr 2025

No lenže ty nebudeš pracovať, budeš na materskej a neskôr rodicaku. Aký bude príjem bez tvojho príjmu?

nynia
20. apr 2025

Niekto by vedel vyzit niekto nie nepises ake mate z toho mesacne povinne vydavky, nepises ci s dietatom budes na 3rocnej RD alebo predpokladas skorsi navrat do prace jasle zhltnu aj 300-400€ ako nic v ba mozno aj viac, nepises aku mas predstavu ohladom zivota s dietatom mas ci budes chciet davat dieta do sukromnej MS na co najviac kruzkov, v lete taborov alebo budete zit skromnejsie... Ale kazdopadne su na SK aj mamicky, ktore vedia vyzit aj s viac ako jednym dietatom z minimalky.

balerina2025
20. apr 2025

ty su robis srandu?

ivik4
20. apr 2025

Nie urcite by sme z tak mála nevyzili, tak dva tri roky by sme aspon po 500e odkladali mesacne a potom by sme sa zacali snazit o dalsie....... lebo by to bolo na mašlu....
.............. ... ach 🥱

elz1920
20. apr 2025

Mali sme menej a prežili sme a žijeme doteraz. Samo, že sa to dá, len sa treba vedieť uskromniť. A to máme 3, lebo sa nám podarili dvojčatá.

maminkadeticiek
20. apr 2025

V dnesnej dobe by som uz do 3 deticiek nesla.Co na tom kolko zarabate teraz?Kazdy mame iny standard ale 3 deti platit skoly,skolky,vylety,kruzky,nejaka ta dovolenka.Dnes mas,za 5 rokoc za moze situacia zmenit,za dalsich 5 opat...Pre nas su 2 deti max.

ivik4
20. apr 2025

@maminkadeticiek ona pise o druhom

euka210
20. apr 2025

My nemame prijem ani tolko a 3 deti uzivime....nevidim dovod nemat s takym prijmom 2deti.

tatianamaria
20. apr 2025

Čakáme 6 dieťa a o príjme 3000 môžeme len snívať. Máme spolu oveľa, oveľa menej a vyžijeme a aj ušetríme.

maminkadeticiek
20. apr 2025

@ivik4 Jezis kde som mala oci 🤦‍♀️😂 Pravda.

aams
20. apr 2025

My mame ten prijem a veru jedno stačí.. ale da sa vyzit aj z menej

klara546
20. apr 2025

To je dufam vtip.

jamimo
20. apr 2025

kamarát má príjem 3000, 2 deti a zo života nič moc... Žena mu pílila uši s 3 dieťaťom a povedal, že v žiadnom prípade 🤷‍♀️ Strašná dražoba, platiť krúžky, záľuby, zvieratá tiež niečo stoja, zubné strojčeky a že má toho akurát tak dosť 🤔 ... (jeho názor)

hopsas
20. apr 2025

A presne pre toto Európa vymiera. Lebo máte príjem 3000 a zdá sa vám že neuzivite druhé dieťa. ....

bonboniera
20. apr 2025

@tatianamaria bohvie co by na to povedali tie deti 🙂

lb1984
20. apr 2025

Príjem je jedna vec výdavky druhá. Tiez standard v akom zijete, sposob života a lokalita kde zijete. Ak máte 3 tis čistý príjem aj so súčasnými výdavkami pravdepodobne vyzijete.

esmey
20. apr 2025

Rozumní ľudia s týmto prijímom si vedia zabezpečiť život tak, že uživia aj 5 detí a nič by nikomu nechýbalo. Vy na druhé určite ani nemyslíte, radšej sa najprv vzdelajte v oblasti hospodárenia s peniazmi nakoľko ste v tom očividne totálne negramotní.

tatianamaria
20. apr 2025

@bonboniera nič im nechýba. Chodia na viaceré krúžky, tiež chodíme na dovolenky, keď treba zaplatíme aj strojček, okuliare....Oblečenie kupujem iba kvalitné. Deti si nesťażujú. Mojím príspevkom som chcela povedať, že naozaj 3000 eur je veľmi pekný príjem, o ktorom môžu viaceré rodiny snívať. Určite sa dá uživiť aj ďalšie dieťa. My máme príjem nižší a uživíme aj 6 dieťa. Ale nemáme hypotéku.

hopsas
20. apr 2025

@tatianamaria presne ako hovoríš. Inak mám kamošku čo žije na východe má hypotéku a príjem s manželom spolu cca 2000 a čakajú stvrte. Využijú bez problémov, deti sú pekné oblečené a nič im nechýba. Ja som zo šiestich súrodencov a nikdy nám nič nechýbalo.

vikiki29
20. apr 2025

Autorka, vy ste finančne negramotní keď sa toto pýtaš? Koľko zarobí muž? Bez tvojho príjmu? Z tohto si to vypočítajte. Zas 3000 eur spolu nie je nejaký nadštandard. Keby toľko zarobil iba muž sám tak Ok.

bluka2
20. apr 2025

Moj sofer v praci zaraba 430€ a ma 4 deti, takze verim, ze by ste to zvladli 😉

prizrak7
20. apr 2025

asi skôr ne, je to dosť málo, aj to prvé by ste mali dať radšej do decáku, nech sa u vás netrápi. Tam mu dajú homáre aj kaviár každý den, vy mu to dopriať nedokážete lebo máte malý príjem.

romino
21. apr 2025

@petamich minule tema ze : pracujem na 70% , mam 2600e, nie je to malo ? 😁
A ludia diskutuju a diskutuju, fora ziju.

Strana
z5