icon

Je lepšie platiť kartou alebo v hotovosti?

petush21
9. apr 2025

Ahojte, je podľa vás naozaj užitočné prejsť na platbu v hotovosti kvôli transakčnej dani? Vidím teraz všade na internetoch že obchody žiadajú od ľudí platby v hotovosti, myslíte že to zabráni ďalšiemu zvyšovaniu cien a fakt pomôže? Ste ochotní vyberať peniaze z bankomatov a vrátiť sa ku cashu?

Strana
z7
kristiii
12. apr 2025

@petush21 ja platím bežne najradšej v hotovosti, teraz ešte o kúsok viac, takže za mňa v pohode.

lenkasarka
12. apr 2025

Zatiaľ mám účet s slsp ak ho chcem “zadarmo” tak musím mesačne zaplatiť kartou 450 eur. V opačnom prípade zaplatím 6 eur ja. Ak si teraz 90% prevádzok zmyslí,že karta platbou nieje mozna tak budem naozaj nahnevana. Nosím pri sebe hotovosť,ale vždy len nejakú smiešnu sumu pre prípad núdze.

maranco
12. apr 2025

@lenkasarka tak v najhoršom založíš tam kde ho máš zadarmo bez podmienky platby kartou

lenkasarka
12. apr 2025

@maranco áno už nad tým uvažujem nejaký čas

zalka
12. apr 2025

@lenkasarka a máš apku v SLSP? Lebo kdesi som posledne dni čítala, že za prihlásenie sa do účtu keď chodí sms tak tu spoplatnia tuším 20 centov. Cez apku zadarmo a cez sms zadarmo pre ľudí nad 65r.

lenkasarka
12. apr 2025

@zalka mam Georga či myslíš niečo iné? SMS mi nechodia. Zatiaľ som to nepostrehla,ani o tom necitala.

zalka
12. apr 2025

@lenkasarka hej hej Georga... Ze také zmeny nastanú.

https://www.slsp.sk/sk/ludia/bezpecnost/george-id

janai1
12. apr 2025

@zalka sms sú spoplatnené už dávno

lenkasarka
12. apr 2025

@zalka biometriu som si aktivovala. Zbežne som to aj precitala,ale fakt len zbeže. K tým poplatkom som nedošla🙈 ak budu spoplatňovať ešte aj prihlásenie,alebo čokoľvek iné už mebudem váhať ani sekundu. Vyberiem všetko čo tam mám a končím s nimi nadobro.

janai1
12. apr 2025

@lenkasarka nie, nič nebudú účtovať za prihlásenie ani za biometriu. Zalka to len nepochopila

zalka
12. apr 2025

@janai1 toto som myslela, že teraz som v médiách postrehla.. Ja slsp nemám z princípu.

zalka
12. apr 2025

@lenkasarka ja v SLSP nič nemám, roky mám účty v bankách kde neplatim nič bez podmienok. Také fio napr.

lenkasarka
12. apr 2025

@zalka áno ,fio mi tu niekto odporúčal a veľmi nad tým uvažujem. Už som aj na 90% rozhodnutá,nakoľko som veľmi nespokojná so slsp a navyse som nasr… tá pracovníčku,ktorá je úplne bez chrbtovej kosti. Ja som mala aj v tatre ale pred pár rokmi som zrušila. Si spokojná s fio,alebo máš aj nejakú výhradu?

zalka
12. apr 2025

@lenkasarka mňa posledné prekvapili, keď som vbehla do slsp reku furt boli pokladne a zmenáreň v banke teraz len oznam bezhotovostna pobočka skoro som odpadla, že čo to. Ale priznávam sa viac ako 20r som u nich nebola. 😁
Ja som spokojná z FIO už pár rokov ani neviem koľko. Keď som potrebovala väčšiu hotovosť nahlásila som výber cez internet banking, a prišla mi tuším sms ze už mám prichystané a môžem ísť po peniaze. Ale tiež som služby pobočky od kedy mam účet využila až 3x. Nechodím na pobočku.

zalka
12. apr 2025

@lenkasarka a výhradu asi len k % pri platbe kartou v zahraničí mimo eurozóny. Ale už som to po riešila, mam revolut na platby v zahraničí mimo eurozóny.

janai1
12. apr 2025

@zalka nemáš slsp ale vypisuješ... SMS su spoplatnené už od 1.7.2024

lenkasarka
12. apr 2025

@zalka ďakujem za info

zalka
12. apr 2025

@janai1 som len spomenula co som za počula v rádiu teraz niekedy, ta neprskaj.

danka275
13. apr 2025

@simca06022011 z odvodov nie, z daní áno, nám to odpočítalo.

janai1
13. apr 2025

@zalka tak ty sa tu nevyjadruj k veciam o ktorých nemáš ani najmenšiu šajnu a vydávaš svoje fantasmagórie za pravdu lebo si "niečo zachytila" a ani nevieš čo 🤦🏽‍♀️

zalka
13. apr 2025

@janai1 si trápna, nesú to moje fantasmagorie, prilepila som ti link. Nechaj si svoje invektívy pre seba.

simca06022011
14. apr 2025

@danka275 platby do statnej pokladne nemaju byt zatazene TD. Aku dan vam tam zaratalo?

Strana
z7