icon

Je možné predávať byt s podnájomníkmi?

25. aug 2024

Je možné predávať byť kde sú momentálne podnajomnici?

Strana
z2
egonsk
25. aug 2024

no kupujuci ich nezdedi, lebo niesu tarchou na LV 😉

autor
25. aug 2024

@egonsk jasne..len ci sa môže ten byt ukazovať nafotiť a pod keď sú tam..

egonsk
25. aug 2024

to sa dohodni s najomnikmi, ak to nahodou nemas v zmluve osetrene.

zara1996
25. aug 2024

A vedia o tom podnájomníci ?

la_dolce_vita
25. aug 2024

Preco by to mal byt problem?

zuzanaete
25. aug 2024

Predpokladam, ze to v zmluve dohodnute nemate, tak to bude o dohode.

zuzanaete
25. aug 2024

@la_dolce_vita Lebo pre najomcu to znamena upratat pred kazdou obhliadkou a byt pritomny alebo dovolit cudzim ludom pozerat byt, kde maju svoje veci, bez ich pritomnosti. Proste narusa to komfort byvania.

autor
25. aug 2024

@zuzanaete ved práve preto sa pýtam ci je to legalne

autor
25. aug 2024

@zara1996 zatiaľ nie..uvažujem o tom momentálne..zmluvu majú ešte 2 mes..

januska12323
25. aug 2024

To je na dohode s nájomníkmi.

modrykolibrik
25. aug 2024

Na Dubodieli uz rok predavaju dom s najomn.a nikto to nechce kupit a cena je lakava

zuzanaete
25. aug 2024

Predpokladam, ze v zmluve mate presne dohodnute, kedy mozete do bytu chodit. Ak chcete nieco navyse, tak je to o dohode.

eeffka
25. aug 2024

A preco vy nie, moj majetok ja sa rozhodnem co s nim bude. A to ze teba obtazuju obhliadky je to najmenej, skor by ta malo trapit, ze az novy majitel kupi ci vas tam chce alebo to chce pre seba a budes ty v pozicii chodit obzeraj najmy

zuzanaete
25. aug 2024

@eeffka To vobec tak nefunguje, ze moj majetok, tak mozem vsetko. Byt je v uzivani najomcami za stanoveny poplatok a stanovenych podmienok. Vlastnik nemoze chodit do bytu, kedy chce.

sara07
25. aug 2024

@eeffka ale nájomcovia za uživanie toho majteku platia ,čiže nemôžeš si robit čo chceš iba ak by byvali len za energie

sara07
25. aug 2024

lahšie sa predava vypratany, vymalovaný čisty byt ako byt s najomníkami a nábytkom
ak to nemáš v zmluve že tam môžeš chodit so záujemcami tak nemáš na to pravo ,oni ti za uživanie toho bytu platia

luccija
25. aug 2024

Je to na dohode...ak to už nemás predtým v zmluve.Tiez by ma nebavilo, aby mi tam chodili 4 záujemci týždenne byť doma, upratať...

autor
25. aug 2024

@luccija jasne..no nemám to v zmluve..nemyslel som ze pôjde na predaj ale zmenili sa okolností tak ho musím predávať

eeffka
25. aug 2024

@zuzanaete
@sara07 ja nehovorim ze tqm ma chodit kedy chce ale zeby ma nejak extra netrapilo, ze tam budu obhliadky nafotit byt trva 15min a obhliafky sa daju tiez zhustit
Sama mam byt a az sa ho rozhodnem predat budu to musiet strpiet az nebudu mat oni zaujem si bo kupit

zic
25. aug 2024

Mozes spravit z nevyhody vyhodu... predavaj to "aj s najomnikmi"... ak niekto bude hladat investicny byt, moze byt len rad...

minesasubu
25. aug 2024

Všetko je o dohode a hlavne čo je v zmluve
my sme boli napriklad na obhliadke kde bola aj podnajomnička doma
pokecali sme o byte a vravela že su s majitelmi dohodnuti a vedia že sa byt predáva a je to ok pre nich

draik
25. aug 2024

@egonsk
Len či ich náhodou naozaj "nezdedí"....

pbra40
25. aug 2024

Ak to budete predavat cez realitku, skus sa s nimi dohodnut, ze obhliadka bude max 1x za tyzden. Tzn ze ak bude mat realitka 3 zaujemcov, pridu vsetci traja naraz v jeden cas. Minimalizujes tak vstupy do nehnutelnosti.

sara07
25. aug 2024

@eeffka za mna je to ale správanie hoväda
ak chcem predat , vypovedám písomne zmluvu tak ako je s časovym predstihom
vypracem vymalujem byt a potom predám
ale to som ja
neviem si predstavit ist vôbec pozriet byt takto

eeffka
25. aug 2024

@sara07 ok 🤔zvlastny nazor, a az by si nepredavala ale prenajimala tiez by si nechala byt naprazdno, nevidim v tom rozdiel.

sara07
25. aug 2024

@eeffka zober si to z pohladu tých LUDí čo sú v prenájme, mne osobne keby som v prenajme vadilo že mi tam chodia obhliadky bytu a ja tam bývam , že to musím strpieť
..idem podla nerob druhym to čo by si ti nechcela aby ti robili

eeffka
25. aug 2024

@sara07 presne preto mam vlastny byt, ked som kupovala pozerali sme prazdne aj obyvane. Vzdy je to o komunikacii. Najomnikov mam a snad mozem povedat ze som dobra domaca, a ako som pisala az by doslo na predaj im by som ponukla ako prvym, su tam cez 3roky a ak nie nasledne by sme to vyriesili ludsky nejakou obojstrqnne schodnou dohodou

sara07
25. aug 2024

@eeffka najschodnejšie podla mna by boli mestké byty alebo na dlhodoby prenajom alebo ako mávaju v španielsku máš pravo byvat v mestkom byte do smrti, tzv večný nájomníci .. škoda že na sk vôbec nič takéhoto nie je , socialne byty vieme ako funguju

lakebabe
25. aug 2024

Bežné sa to robí a akurát dnes som videla v realitke inzerát, že núkajú byt aj s nájomníkmi, že ako investíciu a nemusia zháňať vlastných už ci to bude nový kupec akceptovať a necha ich tam je otazne

zic
25. aug 2024

@sara07 otazka je, kto by tie byty staval (za ake peniaze)... a rovno si aj odpoviem... preco by to obyvatelia mali financovat, ak si sami museli kupit byt za drahe peniaze a hypoteku... naco by sa mali skladat ostatnym na lacne byvanie?

Strana
z2