icon

Je možné si zobrať menší úver po osobnom bankrote?

paulinafabryova
8. júl 2020

Ahojte brat s bankrotoval minuly rok v júni. Má veľmi dobrú prácu. Máte skúsenosti alebo nepoznáte niekoho kto si po osobnom bankrote zobral spotrebný úver menší? Viem že po osobnom bankrote je lehota ale neviem ako dlho to trvá ďakujem 🙂

Strana
z2
eva8940
30. jan 2022

@fidka79 presne ako píšeš, ja bratranca veľmi nemusím, nikdy sme si veľmi nerozumeli, ale presne toto urobil, tri mesiace po osobnom bankrote si zobral úver, síce neviem ako, a od koho ho dostal, ale sa tým vystatoval, ako vychcal so systémom. A to nie je všetko, hneď po OB išiel na drahú trojtýždňovú dovolenku. Odvtedy sme sa vlastne celkom rozkmotrili, nakoľko som na neho vykričala, že z takích ľudí ako je on sa mi dvíha žalúdok, a práve kôli takímto podvodníkom sa pridávali ďalšie reštrikcie, ako exekúcia 1 rok, a podobne. Poznám minimálne päť takíchto podvodníkov zo svojho okolia, ktorý sú vysmiaty, a vystatujú sa ako s veriteľmi vybabrali. Ja keby toto urobím, že čakám kím mi odklepnú OB, a vzápätí idem na drahú dovolenku za peniaze o ktoré som okradla veriteľov, a na dôvažok si zoberiem ešte ďalší úver, tak by som sa nemohla pozrieť sama na seba do zrkadla, a cítťila by som sa ako najväčšia podvodníčka. Bohužiaľ veľa platobnej neschopnosti bolo zo strany dlžníkov umelo vyvolaných, a napriek tomu im OB odklepli.

ysseba
30. jan 2022

Strašne dobrá práca to musí byť keď potrebuje spotrebák 😎

maria456
12. feb 2022

Nepoznám nikoho komu by dali úver po bankrote

cigipepe1247
12. feb 2022

2 roky slsp

paulafabryova
14. feb 2022

@cigipepe1247 úver ?

cigipepe1247
14. feb 2022

@paulafabryova mozes poziadat ale ci to ho schvalia ,netusim..ale slsp po 2 rokoch

paulafabryova
14. feb 2022

@cigipepe1247 a máte skúsenosť že to niekomu prešlo? Či vám osobne to prešlo ?

cigipepe1247
14. feb 2022

@paulafabryova .to netusim ..ja len viem ,aj vcera som sa pytal v banke..po 2 rokoch od os.bankrotu je mozne poziadat...a ako to oni vyhodnotia...ja fakt netusim...

terezkinotec
26. júl 2022

Dobrý deň, zaujímalo by ma či po tých 5 rokoch dostanú tí čo sú po OB úver v banke, prípadne hypotéku? (samozrejme pokiaľ spĺňajú ostatné kritériá) Lebo ja si myslím, že nie. Ale ak má niekto skúsenosť prípadne vedomosti ako to bude pre nich po tých 5 rokoch od OB?

miiiii
Autor odpoveď zmazal
mk1111111111
22. jan 2023

@miiiii dufam, ze nikde

alickapusinka
12. feb 2024

@deti95060810 môj kolega mal osobný bankrot a už je tomu 10 rokov chcel uver na byt a nedostal. Už je v úverovom registri.

fashionshop88
28. feb 2024

@alickapusinka vraj treba požiadať o vymaz z registra a oni vymažú

alickapusinka
29. feb 2024

@fashionshop88 môj kolega mal osobný bankrot pred 10 rokmi a nedajú mu ani tisíc eur pôžičku nič. Chcel si kúpiť bývanie a nedajú mu nič. Takže nie nevymážu.

hryzka23
17. dec 2024

Dobrý deň chcem sa spýtať že som po osobnom bankrote 4 roky neviete mi poradiť nejakú nebankovu pôžičku ktorá by mi presla

maria456
9. jan 2025

@hryzka23 Slovenská sporiteľňa cez Georga aj keď nieste klient

Strana
z2