icon

Je možné vyžiť na Slovensku s 1000 EUR mesačne?

15. júl 2025

Ahojte zaujímalo by ma či sa da na Slovensku vyžiť s dvomi malými deťmi z 1000€ keď uz je všetko zaplatené takže len na stravu,kozmetiku atď žijeme v zahraničí a rozmýšľame o návrate a tu nám aj tak nezostáva o veľa viacej,preto sa pýtam…chcem si dokončiť aj školu aby nám po čase bolo lepšie ale zatiaľ by sme boli na tom takto…ďakujem

Strana
z3
anonym_eb2e1e
15. júl 2025

@anonym_autor niekto žije z 1000 eur výplaty a nemá ešte nič zaplatené

patka06
15. júl 2025

@anonym_autor úplne v pohode z toho dá vyžiť

ivangeline
15. júl 2025

Závisí od nárokov…

anonym_e07bdb
15. júl 2025

Aktuálne som na RD, máme síce jedno dieťa, ale po zaplatení hypo, ostatných účtov a podobne, nám ostane 900 eur (manžel si ešte necháva pre seba 150 na svoje potreby). Keď mám dobrý mesiac, tak z tých 900 ešte 300 odložím. No ale niekedy mám aj taký mesiac, že neodložím nič 🥲😅

lucia13022023
15. júl 2025

Dat sa dá. Ale zavisi od štýlu života a nárokov. Nam by to nestačilo, museli by sme veľa veci "obetovať"

kvietok173
15. júl 2025
@lucia13022023

Dat sa dá. Ale zavisi od štýlu života a nárokov. Nam by to nestačilo, museli by sme veľa veci "obetovať"

@lucia13022023 samozrejme, že aj Vám by stačilo, ak by sa vyskytla v takej situácii musela by sisi sa možno dočasne prispôsobiť. Takže za mňa áno a aj za menej, ale samozrejme závisí od štýlu zitia, spôsobu stravovania a kultúrneho vyžitia.

anonym_beb231
15. júl 2025

@anonym_autor určite nie. Minimum je tak 3.000€ 👍

anonym_5b5322
15. júl 2025

Nam zostane na konci mesiaca na stravu, drogeriu a pod. cca 500€. Mame 1 dvojrocne dieta a ja som tehotna. Vyzijeme. Mame vsetko, ale nejdeme na dovolenku, nakupujeme s rozumom a musime setrit, inak sa neda....

lucia13022023
15. júl 2025
@kvietok173

@lucia13022023 samozrejme, že aj Vám by stačilo, ak by sa vyskytla v takej situácii musela by sisi sa možno dočasne prispôsobiť. Takže za mňa áno a aj za menej, ale samozrejme závisí od štýlu zitia, spôsobu stravovania a kultúrneho vyžitia.

@kvietok173 no však píšem, že by sme museli veľa veci obetovať. Áno, dá sa z 1000€ vyžiť, ale nemohli by sme si dovoliť štandard na ktorý sme zvyknuti.

dzulli1980
15. júl 2025

Ešte by som aj ušetrila ... a to netrieme biedu, jednoducho sa treba naučiť s peniazmi hospodárne narábať, to je celé.

bu_bu_bubak
15. júl 2025

Urcite sa to da, uz len z principu, ze pre mnohych ludi je toto realita cize ked musis tak musis.

Velmi nepopularny nazor na Slovensku je, ze vela ludi si zije nad pomery hoci to tak nevidia. Ja osobne som nazoru, ze 1000 eur po zaplateni vsetkeho je velmi dobre.

sara07
15. júl 2025

momentalne určitym spôsobom ano
len neviem či tam maš zaratané komplet všetky poplatky napr škôlka, cestovne, kružky
čo myslíš pod pojmom všetko
či budete chodit autom alebo mhd, lekar všetko pomaličky doplacaš, zuby to ako tiež palka už, uvidíme na jesen aky dalši konsolidačny baliček vymyslia , čo pôjde zase hore a čo zoberu

anonym_6e4d76
16. júl 2025

Dá sa vyžiť v pohode. Taká bola otázka. Nie, že či si z toho môžu dovoliť výlety, reštiky a kraviny a či nič neobetujú 🤷

kvadrinkaaa
16. júl 2025

Samozrejme. Strava tak 600 e, záleží ako jete, či varíš, či vieš efektívne nakupovať. a ostatné máš na kozmetiku, výlet, nečakaný výdaj. Ešte aj odložíš, keby moc chceš

jarkove
16. júl 2025

Je rozdiel vyžiť a prežívať / živoriť. Nám by to nestačilo, ale máme svoj štandard a nároky.

alica110
16. júl 2025

No vies, su matky samozivitelky, ktore zarobia tych 1000 euro a musia z toho poplatit ucty a este aj vyzit. Ale na to si sa nepytala.
Vyzit sa samozrejme z tisic euro da.
Myslim si, ze velmi vdacna otazka na MK, tu ti kazdy napise, ze by z toho nedokazali zit, ze su zvyknute na iny standard. Nuz, ja potom neviem kto robi tie prace za tisic euro 🙄

alenka58
16. júl 2025

záleží od nárokov

janka1011
16. júl 2025

@anonym_autor žartuješ? Sú rodiny, čo majú 1000 eur na všetko, vrátane poplatkov.

anonym_e07bdb
16. júl 2025
@alica110

No vies, su matky samozivitelky, ktore zarobia tych 1000 euro a musia z toho poplatit ucty a este aj vyzit. Ale na to si sa nepytala.
Vyzit sa samozrejme z tisic euro da.
Myslim si, ze velmi vdacna otazka na MK, tu ti kazdy napise, ze by z toho nedokazali zit, ze su zvyknute na iny standard. Nuz, ja potom neviem kto robi tie prace za tisic euro 🙄

@alica110 v mojom okolí každý. Poznám jednu osobu, ktorá zarobí cez 2000 mesačne. Inak nikto koho poznám reálne nezarobí viac ako 1300-1400 eur. Či už sa bavíme o rodine, alebo kamarátoch. Mňa by skôr zaujímalo, kde sú tí, čo zarábajú tie veľké peniaze. MK je totálne odtrhnuté od reality, to už sa nie raz preukázalo.

jarkove
16. júl 2025

Akože kde sú tí? No aj tu na MK ….kto celý život študoval / drel / urobil si aj niekoľko VŠ / rôzne certifikácie a podniká / dobre sa narodil / vydal …. Keď zasial voľakedy raz dávno semienko … tak po rokoch mu zišlo ….nie je to zas tak nenormálna vec … poznám mnoho aj mladších šikovných ľudí, čo sa majú ,,dobre” svojou zásluhou.

alica110
16. júl 2025
@anonym_e07bdb

@alica110 v mojom okolí každý. Poznám jednu osobu, ktorá zarobí cez 2000 mesačne. Inak nikto koho poznám reálne nezarobí viac ako 1300-1400 eur. Či už sa bavíme o rodine, alebo kamarátoch. Mňa by skôr zaujímalo, kde sú tí, čo zarábajú tie veľké peniaze. MK je totálne odtrhnuté od reality, to už sa nie raz preukázalo.

@anonym_e07bdb Mne sa skor zda, ze tu ma kazda minimalne 3000e, a manzel detto. K tomu investicne byty, drahe dovolenky, co je to na tyzden 4000 e za dovolenku (akurat tu prebieha diskusia), to je predsa ok cena :D Urcite su ludia, ktori sa maju fakt dobre, ale MK je myslim stranka, kde sa niektori snazia byt bohatsi, uspesnejsi nez v skutocnosti su.

hiro
16. júl 2025
@anonym_e07bdb

@anonym_e07bdb "Inak nikto koho poznám reálne nezarobí viac ako 1300-1400 eur."
To je tvoja socialna bublina. Ja asi zase nepoznam nikoho kto zarobi menej. Ono to je asi tak ze ludia vo svojej bubline sa snazia od detstva drzat na rovnakej urovni - ked kamarat ide na vysku tak aj ja a tak vsetci v mojej bubline maju vysku a prechadza to aj do zamestnania ze nik si nevyberie nejake slabo platene miesto... pohanaju sa medzi sebou. A je to aj naopak - v bubline kde nik moc nezaraba je vacsia sanca ze ten kto v nej je ani viac zarabat nebude.
"Mňa by skôr zaujímalo, kde sú tí, čo zarábajú tie veľké peniaze." - nuz ta suma je cca stred takze na ulici koho stretnes tak kazdy druhy zarobi viac a kazdy dalsi zase menej.

lenkalienka321
16. júl 2025

@anonym_autor úplne v pohode z toho vyzijes. Ak neutracate na zbytočnosti a nebyvate práve v Bratislave.

alica110
16. júl 2025
@hiro

To je tvoja socialna bublina. Ja asi zase nepoznam nikoho kto zarobi menej. Ono to je asi tak ze ludia vo svojej bubline sa snazia od detstva drzat na rovnakej urovni - ked kamarat ide na vysku tak aj ja a tak vsetci v mojej bubline maju vysku a prechadza to aj do zamestnania ze nik si nevyberie nejake slabo platene miesto... pohanaju sa medzi sebou. A je to aj naopak - v bubline kde nik moc nezaraba je vacsia sanca ze ten kto v nej je ani viac zarabat nebude.
"Mňa by skôr zaujímalo, kde sú tí, čo zarábajú tie veľké peniaze." - nuz ta suma je cca stred takze na ulici koho stretnes tak kazdy druhy zarobi viac a kazdy dalsi zase menej.

@hiro Teraz som si spomenula na jedneho znameho z rodiny, ten sa porovnava s jeho kamaratom, ktory je bohaty a chce sa mu rovnat :D Tak usporaduva oslavy a pozyva aj ludi co nevidel ako je rok dlhy, len aby dali nejaku bankovku. Tomu hovorim mat tie spravne hodnoty 😀

januska12323
16. júl 2025

Z toho ešte aj polovicu odložíš. Závisí od toho čo ešte potrebuješ kupovať.

anonym_e07bdb
16. júl 2025
@hiro

@hiro nemyslím si, že to až takto striktne funguje. Ja VŠ nemám a mám veľa známych, ktorí VŠ majú a nezarobia nejako veľa. Dokonca aj v práci mám kolegyne s VŠ. Ku príkladu, moja nevlastná mama aktuálne menila prácu, 20 rokov na vedúcej pozícii (bez VŠ) a mala extrémny problém nájsť si prácu, kde by aspoň 1000ku zarobila, aj napriek skúsenostiam. Určite aj vek zohral rolu, ale jednoducho tie ponuky v našej lokalite nie sú.

milanemila
16. júl 2025

@anonym_autor ak sa nic vynimocne nestane, nechcete ist na dovolenku, deti su zdrave a chodit budu do statnej skolky/skoly, tak asi ano 🤷🏼‍♀️ neviem aku mate financnu rezervu alebo poistky ak sa nieco stane…dlhodoba PN, pokazi sa blba pracka/chladnicka hocico…takze ano ak sa uskromnite tak asi sa z toho vyzit da…

ahhola
16. júl 2025

To je neuplna otazka, 1000€ pre troch, pre styroch, spotrebovava z toho napr. Chlap cestovne do roboty, ci to uz je v kolonke Zaplatene, mozes popisat, kde ste a ako to tam vychadza financne, mozno si na SK nepolepsite... 🌸

anonym_142524
16. júl 2025

@anonym_autor Ak je to len na stravu+drogéria, tak bez problémov vyjdeš a ešte aj ušetríš.

balerina2025
16. júl 2025

@anonym_autor to je priam kralovsky vela . ver ze 1/2 naroda zije este z mensich penazi.

Strana
z3