icon

Je možné žiadať o hypotéku počas materskej?

rebeka134
10. apr 2025

Ahojte,
3.4 som nastupila na matersku.
V tomto novom zamestnani som bola zamestnaná od 1.1.2025 cize uz 3 mesiace som odrobila.
Ide o to ci mozem poziadat o hypoteku ked este vlastne v banke nevedia ze som nastupila na matersku kedze este na socialke to nespracovali?
Dakujem vopred

Strana
z3
katusik456
10. apr 2025

@pl2y jasne dlhšia materská ako si písala, to som aj zabudla, ale to by každá matka, ktorá nie je vydatá mala dlhšiu materskú, ale už to vysvetlili nižšie, že bez partnera pokiaľ je, tak vtedy ma dlhšiu materskú. Je mi jasne že chcú sa len na tom nabaliť, ja si úprimne myslím, že sni ta vyššia materská u priateľa jej cez SP neprejde keďže už u aspoň trošku prísnejší

katusik456
10. apr 2025

@zuzanockamt to akože vážne? To som sni netušila, že niekto toto ešte ke schopní, potom by som to priala nech sa im to aj splní s nech sú osamelé matky na výchovu deti, fakt hnus. Ja veľmi dúfam že týmto ľudom sa to v živote nejak “vráti”

zuzanockamt
10. apr 2025

@katusik456 Stačí sa poobzerať tu po MK, koľko je tu žien, ktoré obchádzajú systém.

miroslava2710
10. apr 2025

Priatel tu hypoteku silou mocou chce za akym účelom? Keď píšeš že ty ju nechceš? Určite by ma priatel nedotlačil len tak do hypotéky.

sisska96
10. apr 2025

@katusik456 osobne poznam viacerých takých párov, preto nie sú zobratí lebo dostane navyše dávky. Však oficiálne na papieri nemusí dokladovať že má partnera.

nikushka8
10. apr 2025

@rebeka134 nie,kontrola nemala preco prist. Proste jej pocitali matersku z predchadzajuceho roku a ona odisla s dlhym nosom.

babydesire
10. apr 2025

@rebeka134 teda to su spekulacie..nech tvoj drahy nevymysla, nech skusi poziadat o hypo sam, kedze nieste zobraty ak nato ma prijem, a neni na čiernej listine, tak ta ktomu nepotrebuje. Nez takto riskovat a podvadzat.

Byvala svagrina tiez bola takto ucelovo-papierovo zamestnana len aby mala matersku davku, hned sa ozval exekutor,,woala! Do vtedy to tajila,,o nicom sme nevedeli..dlhy "splatila" pomocou mojich rodicov, chudaka mojho brata a osobnym bankrotom,,teraz si uziva...

ekira1
11. apr 2025

@rebeka134 a tie predchádzajúce úveru v TB a Homecredit máš ty, alebo priateľ? On chce kupovať nehnuteľnosť? Prečo chce, aby si si brala hypo ty a nie on?

katusik456
11. apr 2025

@sisska96 teda to by ma ani len nenapadlo, čoho sú ľudia schopní … rozmýšľam či si toto nemyslia ľudia aj o nás, keďže nie sme ešte zobrati 😳 a dôvod je ten, že som sa nechcela vydávať ako tehotná a chceme ísť na dovolenku a tam sa zobrať len malý trošku musí podrásť na to, doma ho nenecháme

katka2602
11. apr 2025

Ja som pri prvej dcére tiež nebola ešte vydatá a nikdy ma nenapadlo dávať falošné prehlásenie, že som osamelá matka, len preto, aby som mala dlhšie materskú. V momente, keď je otec v RL by tieto predĺžené MD mali byť stopnuté.

katusik456
11. apr 2025

@katka2602 tiež som predné tohto názoru, keď už osamelá matka tak bez otca v rl, snáď to nejako v najbližšej dobe zmenia, veď to je nonsens

123profil321
11. apr 2025

@katka2602
@katusik456 tak, ale to, že je otec v RL, ešte neznamená, že je aj aktívny v živote matky a dieťaťa, že im pomáha, a teda, že matka nie je osamelá 🤔 len polemizujem

katka2602
11. apr 2025

@123profil321 áno, ale pri práve narodenom dieťati kde je otec v RL je ale veľmi veľmi malá pravdepodobnosť tohto čo píšeš. A ono by sa to dalo zistiť aj skrz danovy bonus. Ak by ho otec poberal je jasne, že musia žiť v jednej domácnosti. A ak je v RL muž má voči dieťaťu záväzky. Možno by som to ešte spojila s náhradným výživným, ak je vyplácaná je jasné, že žena s otcom dieťaťa/deti nežije. Ono určite by sa dalo všetko ošetriť. Ale tu ľudia dávajú falošné cestné prehlásenia akoby sa nechumelilo.

domkakvet
11. apr 2025

@rebeka134 tuto informaciu nemam overenu, ale materska sa tusim pocita do prijmu, cize ti mozu uver dat aj na zaklade materskej, ale ak ty uver nechces, iba tvoj priatel, tak si ho neber, nech si ho zoberie on. Na co vlastne chcete uver? Pytam sa kvoli tomu, ze akurat vcera som sedela v banke (cudzie zalezitosti nepocuvam, ale rozpravali strasne nahlas a ja som cakala na rad, tak som nechtiac zacula), pani vybavovala uver na byvanie do ktoreho chcela zahrnut priatela a pri tychto napadoch sa chytam za hlavu, nakolko som aj ja tym musela nestastne prejst.

sofiasuf
11. sep 2025
@rebeka134

@jesenzima stalo sa to uz niekedy niekomu ze ti kvoli ucelu neuznali?

@rebeka134 ako ste dopadli? predpokladam, ze vysoku matersku si bez problemov dostala. je to bezny legalny postup, ktory odporuca aj Mihal na navysenie MD, je problem statu, ze ma taketo diery v systeme, on na to upozornuje. Ostatne tu akurat tak triafa slak od zavisti...

Strana
z3