Je normálne si požičiavať na dovolenku?
Kolegyna zobrala pozicku na to aby isla na dovolenku k moru. Ona si tym chvali, ze ide k moru nic ine nepocuvame v praci. Ja na to nemam, tak si pochodime len jednodnove vyletiky po Slovensku. Urcite by som si nepoziciala na dovolenku. Idem len tam, kde ma pusti penazenka 🙂 . Zaujima ma vas nazor. Je normalne si poziciavat na dovolenku? Mozna ja som ta divna, neviem.
Nestálo by mi to za to. Splácať xy mesiacov niečo čo si užijem na týždeň.
ja by som to neurobila,ale je mi absolútne jedno,ak to robia iní.
@anonym_autor ja sa zas opýtam,čo je normálne
Všetko je len a len uhol pohľadu
@anonym_autor Ja by som to nespravila, pre mňa je to tiež čudné.
Ja by som to neurobila. Pokiaľ by sme nemali na dovolenku, nezadĺžime sa, ale začína to už byť dosť časté ,tak isto ako keď si ľudia požičiavajú veľké peniaze na vianočné darčeky... pre mňa nepochopiteľné - mať dlh kvôli takejto veci,ale každý človek rozmýšľa inak a má iné priority.
Nechaj ju, Ty jej to splácať nebudeš.
Nestaram sa. Nech si kazdyrobi ako uzna za vhodna. Moja kamaratka to robila bezne, ze si brali dovolenku na splatky. Lebo co by na to ludia povedali, keby oni k moru nesli…
Prečo to teba trápi ?
Veľa ľudí to tak má,len o tom nevieš.A veľa ľudí,keby nedostalo raz ročne daňový bonus na decká,tak nejde na dovolenku.Taka je realita
nepožičiavam si na dovolenku
jej problém jej život netrapi ma , myslim si o tom svoje že je to blbost
ale zase ak to vie splacat a nejde na mesiac na maledivy , čo bude živorit
ja viem žeby sme mohli mat problém splatit tak si nepožičiavam
Poznám jednu rodinu, ktorá si berie pôžičky na vianoce a aj dovolenky. Je to úplná blbosť. Keď na to nemám, nejdem tam. A dá sa ísť aj lowcost
je to jej vec 🤷♀️
@anonym_autor môže ti byť srdečne jedno či ide na dovolenku a mala našetrene , alebo si požičala. Ty to za ňu splácať nebudeš, ale zjavne máš málo svojich problémov, keď ju ešte potrebuješ riešiť na fóre 🤦
@anonym_autor tak ak nemáš na to že by si ušetrila na dovolenku tak by si nemala ani na to splácať pôžičku na dovolenku a tak logicky nikde nejdete. Príde mi že jej závidíš a preto to riešiš. Je logické že sa teší a namiesto tešenia s ňou ju riešiš na MK. Ja názor nemám, ak nebude vedieť splácať ona bude mať problémy. Ale nepoznáme jej situáciu, možno že Príde v blízkej dobe k peniazom a preto vie že potom pôžičku vyplatí. Možno je muž chorý a chce mu dopriať, možno má pubertalne dieťa čo o rok by už s nimi nešlo keď nešetria a preto išli radšej tento rok aby raz boli spolu ako rodina pri mori. Možností je veľa a keď ich nepoznám neriešim a nesúdim.
@anonym_autor kazdy miname peniaze (zarobene, nasetrene ci pozicane) na ine (obcas aj somariny), co narobis. "Normalny" sa kazdy (vacsinou) zda len sam sebe. Rozumne to nie je, ale na druhej strane, zijeme len raz a kym sme zdravi...
Nemyslím si nič ja by som to nerobila. Ale moja ex švagriná to tak robila, povedala že keby ma na dovolenku šetriť nikdy sa na ňu nedostane
Ani zmrzlina dole krkom by mi nešla, keby som si spomenula, ako dlho to budem splácať.
Mať tvoje problémy a prezidentský plat
Ja si pozicky neberiem nikdy na nic. Jedina v mojom zivote bola hypo. Ani od rodiny ani od nikoho som si nikdy nepozicala ani cent. Ale je mi jedno co robia ostatni.
A zas sudit je zbytocne.
Co ked o tom sniva dlhe roky. Co ked je to jej jedina moznost. Nevies nesud. Nechaj tak. Tes sa s nou.
Dlho som bola vycucnuta z jednej prace a ked som sa konecne dostala k moru (bez pozicky, podotykam), nabilo ma to tak, ze som po zvysok roka do prace chodila s radostou. Dokazem teda pochopit, ze ak to ma niekto podobne a na dovolenku nema nasetrene, pozicia si. V tom pripade to povazujem za dobru "investiciu".
A aký máš problém?
Že ide na dovolenku alebo že si nato požičala?
A aký máš problém?
Že ide na dovolenku alebo že si nato požičala?
@anonym_ee730b že sa tým stále chváli😂
Ja by som to nerobila. Ta dovolenka by mi za to nestala.
Ale ona po dovolenke tuzi, preto je ochotna si kvoli nej urobit dlh. Vsetkym to rozprava, lebo sa tesi.
Nevieme, ako casto na dovolenky chodi. Nevieme, aku ma doma situaciu. Nechaj ju. Nech sa tesi. Nech si ju uzije. Jej to jej dlh, ona ho bude splacat. Neries ju.
Ja nechapem ze si niekto pozicia na svadbu 20.000 a este splaca aj hypo.
Na dovolenku si moze odkladat mesacne dopredu, takto to bude splacat pozadu.
Pre mna je vystrahou muz, ktoreho som spoznala v UK. On si nasekal tak brutalne dlhy (drahe auto, oblecenie, jedlo v restikach, dovolenky), ze musel na Slovensku predat byt aj pozemky co zdedil. Lebo on tiez musel mat vsetko, drahe, znackove, len nech ludia vidia, ze na to ma. A tak aj dopadol.
to je taka "bankova" logika, ze lahsie je splacat ako setrit. alebo svoje peniaze mat ulozene, ci investovane a uzivat si za pozicane, lebo pozicias si, splatis a svoje peniaze stale mas a zhodnocuju sa.
@anonym_autor Vsak ona ju bude splacat. Bezne si ludia beru pozicky na podobne hluposti. Niekto to zvlada splacat,niekto sa dostane do problemov.
prosím Ťa nezávid …
@anonym_autor a preco by jedna ci druha varianta mala byt divna? Evidentne sa na tu dovolenku tesi, skor je smutne, ze pracujuci clovek si nemoze dovolit dovolenku pri mori, ale musi brat uver, cim sa mu ta dovolenka predrazi.

Je to bežné ale nie normálne. Tak isto ako pôžička kvôli darčekom na Vianoce. Rozumný človek to nespraví.