icon

Je normálne si požičiavať na dovolenku?

8. aug 2025

Kolegyna zobrala pozicku na to aby isla na dovolenku k moru. Ona si tym chvali, ze ide k moru nic ine nepocuvame v praci. Ja na to nemam, tak si pochodime len jednodnove vyletiky po Slovensku. Urcite by som si nepoziciala na dovolenku. Idem len tam, kde ma pusti penazenka 🙂 . Zaujima ma vas nazor. Je normalne si poziciavat na dovolenku? Mozna ja som ta divna, neviem.

liz_lemon
8. aug 2025

je to znak financnej negramotnosti

anonym_e29d18
8. aug 2025

davno pred rokmi sme po refinancovani tiez boli pri mori 12 dni a bolo to super, plno zazitkov, je to uz davno splatene, teraz uz platime dovolenky z vyplat

janka54321
9. aug 2025

@anonym_autor ja by som to nespravila a príde mi to , ako total hlúpe, ale na druhej strane, ak niekto vyslovene sníva o tej dovolenke a v živote nebol napríklad pri mori..tak nech si to teda spláca...

milanemila
9. aug 2025

@anonym_autor lepsie na dovolenku ako na televizor a novy mobil 🤷🏼‍♀️

pieksamaki
9. aug 2025

@anonym_autor mne to príde ok, jej rozhodnutie.....a jej potreba.....nie všetky mame rovnaké príjmy....kym nedobre, je to rozumne...kazdy si míňame peniaze na nieco ine....kazdy to vidíme inak

esmey
9. aug 2025

Jednobunkovce sa opäť rozdrapujú kto sa čo môže a nemôže pýtať na diskusnom fóre :D

som_realistka
9. aug 2025

Vela ludi to robi, a vzdy si na to spomeniem ked na TA3 bezi nejaka relacia o financiach , a pravidelbe tam hovoria o tom na co by si clovek urcite nemal poziciavat. Mala som kedysi kamaratku, ktora to takto robila, a este si do mna rypla, ze ja nikam nejdem, setrila som si na zaklad HYPO, ale o pol roka prisla, ze potrebuje pozicat, lebo nevychadza s peniazmi, nepozicala som, tak ma vsade ohovorila.

maciatkolulu
9. aug 2025

@anonym_autor jednodňové vyletiky ťa v závere môžu vyjsť viac ako last Minute na týždeň. A nech si každý robí ako uzna. Čo nie je normálne pre teba je Normálne pre druhého a naopak. Splácať to za ňu nebudeš. Niekto si berie drahé auto na lízing a nemá riadne kde bývať atď...každý ako uzna.

anonym_47fa25
9. aug 2025

Ty si robís jednodňové výlety, tak asi nemáš potuchy koľko stoja dovolenka pre 4 osoby.Nasetri medzi 2-4 t eur.Je to jej vec ty to splácať nebudeš.Su cestovky čo zaplatíš tretinu, polovicu a ostatok splacas.Ked môžu ľudia splácať mobil, TV, e bike čo sú lacnejšie veci tak OK.podla mňa nie je normálne ohovárať kamarátku závidíš a cítiš sa lepšia, lebo ty si nezoberies pôžičku.Priemerna cena dovolenku pre 4 cl.rodinu s väčšími deťmi je okolo 3500 eur

alica110
Autor odpoveď zmazal
anonym_8a3690
9. aug 2025

@anonym_autor mám 31 ešte som pri mori nebol. Úprimne ani ma to neláka. Ale ak by som chcel viem si kúpiť apartmán pri mori. Čiže o peniaze nejde.

gab1sol
9. aug 2025

@anonym_autor ja som antiuverový človek, toto by som nikdy nespravila, ale…
Naozaj na to nemá? Možno nemá takú hotovosť na účte hneď, ale ak vie splácať a má na to splácanie. V čom je rozdiel požičať si a potom splácať oproti odkladať si a potom to naraz minúť?
A potom, koľko vás stoja tie jednodňové výlety? Možno, keby ste ich oželeli, všetky financie za výlety odložili, tak postupne máte aj na tú dovolenku k moru…
Kým ju ten úver nedostáva do finančných ťažkostí, tak nech, jej priorita je ísť na týždeň k moru, tvoja nepožičať si a užiť si radšej Slovensko. Predpokladám, že ty splácať tú pôžičku nebudeš.

Inak, mala som klienta, ktorý v tom čase bral obrovskú hypotéku, pre mňa až nepredstaviteľne. A čuduj sa svetu, pre neho bola hypotéka prijateľnejší spôsob, ako vybrať svoje úspory a siahnuť na investície, lebo zárobok z toho bol viac ako hypotéka.

marsmykkok
9. aug 2025
@gab1sol

@anonym_autor ja som antiuverový človek, toto by som nikdy nespravila, ale…
Naozaj na to nemá? Možno nemá takú hotovosť na účte hneď, ale ak vie splácať a má na to splácanie. V čom je rozdiel požičať si a potom splácať oproti odkladať si a potom to naraz minúť?
A potom, koľko vás stoja tie jednodňové výlety? Možno, keby ste ich oželeli, všetky financie za výlety odložili, tak postupne máte aj na tú dovolenku k moru…
Kým ju ten úver nedostáva do finančných ťažkostí, tak nech, jej priorita je ísť na týždeň k moru, tvoja nepožičať si a užiť si radšej Slovensko. Predpokladám, že ty splácať tú pôžičku nebudeš.

Inak, mala som klienta, ktorý v tom čase bral obrovskú hypotéku, pre mňa až nepredstaviteľne. A čuduj sa svetu, pre neho bola hypotéka prijateľnejší spôsob, ako vybrať svoje úspory a siahnuť na investície, lebo zárobok z toho bol viac ako hypotéka.

@gab1sol Presne, nevieme čo za tým je. Ja napríklad ja plánujem kúpiť sporák za 400 eur a ak bude niekde akcia že 10 splátok bez navýšenia tak ju využijem, hoci by som si vedela kúpiť aj 50 tých sporákov, peniaze mám. Ale načo brať z peňazí čo mám investované a je tam nejaký zisk ak tých 40 eur mesačne ani nepocítim?

gantleman
9. aug 2025

Viete o Tom že na dovolenku si nemusíte požičať ale stačí že ju viete kúpiť na splátky?

anonym_cb2336
9. aug 2025

@anonym_autor dovolenka je od slova dovoliť. Ona si to dovoliť nemohla a požičala si. Ja by som taku somarinu nesprVila.

66simonka66
9. aug 2025

Podľa mňa nie je normálne zadĺžiť sa kvôli dovolenke, ak na to nemám, idem na dovolenku niekde kde to je lacnejšie, alebo pôjdem na dovolenku raz za 5 rokov a nie každý rok. Ja by som si na dovolenku nikdy nezobrala úver, aj keby to znamenalo, že nikdy nepôjdem k moru.

saxana000
9. aug 2025

Podla mna to normalne nie je ale su ludia ktori to praktizuju bezne.je to ich vec.. ale taka je doba jednoducho ked na nieco nemam tak si to kupim na splatky.nehnutelnost auto elektronika tak preco nie dovolenka.v konecnom dosledku je jedno ci tie peniaze rok-dva žgrglis popredu a minies neskor.alebo otrieskas najprv a splatis potom..vide to narovnako.

matusformanek
10. aug 2025

@anonym_autor normalne to nie je 🙂 Ak na to nemam, nejdem tam. Všeobecne uver na spotrebu je totalny nezmysel

anonym_d02f59
10. aug 2025

@anonym_autor keby som bola na tom ako ty, že na dovolenky nechodíte a len 1-dňové výlety, tak by som si asi aj požičala na dovolenku. A to ja som proti všetkým úverom okrem hypo. Za mňa je totiž druha najlepšia investícia peňazí do dovoleniek a zážitkov. Nikdy totiž nevieme kedy už nebudeme zdravotne fit a nebudeme môcť ísť už potom nikde

procrastique
10. aug 2025
@anonym_cb2336

@anonym_autor dovolenka je od slova dovoliť. Ona si to dovoliť nemohla a požičala si. Ja by som taku somarinu nesprVila.

@anonym_cb2336 ,,Významovo to znamená čas, keď je človeku povolené alebo dovolené nepracovať, odpočívať, byť voľný. " nemá to nič s dovolením finančným :D

ktobytobolpovedal
10. aug 2025

My si sice na dovolenku nepoziciavame, ale pravidelne odkladame, ale ako to riesia ini, neriesim. Nie je to moj problem. Kazdy mame ine moznosti a priority. Kazdy zmyslame inak. Ak do dokaze splacat, tak je to jej vec… niekto si vezme pozicku na plastiku, niekto na novu pracku, nove auto a niekto na dovolenku, no 🤷‍♀️

poisonblu
11. aug 2025

ked clovek vie, ze chce ist o rok na dovolenku, tak by sa to podla mna dalo nasetrit...nieco odlozi manzel, nieco manzelka...urcite by som si nepoziciavala...ja si na vsetky vacsie vydavky setrim par mesiacov

radacak
11. aug 2025

@anonym_autor nie,nieje to normálne podľa mňa
Ale tiez poznám takých ľudí v okolí 🤣

yoginka231
15. aug 2025

Nie je to sprostost. Vždy najväčšia spodina si požičiava na dovolenku aby sa mohli ukazat že nato maju a potom su v dlžobach a deti nemaju čo jest. Hanba.

viera012345
20. aug 2025

@anonym_autor Ja som ochotná brať pôžičku len na nevyhnutné veci.Dovolenka to určite nie je.Moja babka bola zdrojom mnohých životných rád.Jedna z nich je všeobecne známa: Zakryvaj sa, pokiaľ ti prikrývka siaha.Samozrejme, veľmi sa nezaoberám tým,ak niekto si požičiava na dovolenku... je to ich rozhodnutie

creditmarket
Odpoveď bola odstránená
gab1sol
26. aug 2025
@creditmarket
Odpoveď bola zmazaná

@creditmarket odporúčanie na stránku “fastcredit” od nicku “creditmarket” to znie tak dôveryhodne… 😉

bielasovicka
26. aug 2025

Nie, nepozicala by som si na dovolenku.

creditmarket
Odpoveď bola odstránená
gab1sol
Odpoveď bola odstránená