Je normálne žiť z výplaty do výplaty?
Chcela by som sa spytat ci je tu tiez niekto takyto. Citim sa velmi neschopne ked pocuvam ako ma kazdy mlady nasetrene a odlozene niekolko tisic a ja zijem z vyplaty do vyplaty. Zarobim malo. Som sama bez deti a to sa nezmeni. Ale zamyslam sa nad sebou ze som tymto asi zlyhala. Alebo je to podla vas normalne zit aj takto? Alebo sa mam na to naozaj hanbit. Den pred vyplatou uz naozaj nic na ucte nemam ani mimo. Je tu este niekto taký?
Od zajtra skúsim tak vydržať že si dám len menučko raz za 24h a zvyšok budem len vodu piť. Výzva od zajtra začína. Mám 900€ + vreco plné zálohovatekných fliaš a vážim 125kg. Najbližší príjem bude 14.8. tak som zvedavý kolko budem mať peňazí a koĺko budem vážiť.
@nepodarok týmto si pokazíš organizmus, šokové stavy a priberieš viac lebo telo bude robiť zásoby na ďalšiu krízu
@anonym_a6620a waaau to sa kde dá tolko zarábať?
@nepodarok v armade 👌🏼
Podla mna je to o nastaveni si v hlave.Usetrila som aj ked som zacinala a setrim aj dnes ked zarabam 5 nasobok toho s cim som zacinala.Ano nesedim na tych peniazoch,tocim ich,dom,deti,vsetko pyta peniaze ale zit z vyplaty do vyplaty po rokovh v produktivnom veku si nemyslim ze by mal byt normal,obzvlast ak sa staras vyhradne sama o seba a nemas rodinu.Mne by takyto zivot z vyplaty do vyplaty sposoboval neskutocny stres.Nieco treba zmenit.Ale v prvom rade v hlave.
@nepodarok v armade 👌🏼
@anonym_a6620a jaaaj tak tu je háčik... Keď som chcel ísť za rušňovodiča, či šoféra MHD sú velké kritéria ktorými som neprešiel. Ozbrojené zložky to majú podobne.
Ja s vašim platom by som bol akurát. Náklady som písal aké mám, takže do tých 1500 by som v pohode vošiel a ešte by som aj sporil.
@anonym_a6620a jaaaj tak tu je háčik... Keď som chcel ísť za rušňovodiča, či šoféra MHD sú velké kritéria ktorými som neprešiel. Ozbrojené zložky to majú podobne.
Ja s vašim platom by som bol akurát. Náklady som písal aké mám, takže do tých 1500 by som v pohode vošiel a ešte by som aj sporil.
@nepodarok vždy to môžeš skúsiť znova a zapracovať na sebe. My nesporíme lebo si užívame. Nevravím že je to tak správne ale sme relatívne mladí a nemáme rodinu.
Od zajtra skúsim tak vydržať že si dám len menučko raz za 24h a zvyšok budem len vodu piť. Výzva od zajtra začína. Mám 900€ + vreco plné zálohovatekných fliaš a vážim 125kg. Najbližší príjem bude 14.8. tak som zvedavý kolko budem mať peňazí a koĺko budem vážiť.
@nepodarok ideš z extrému do extrému. Buď fastfood, cola a polotovary, alebo jedno jedlo a voda. Normálnej strave, zlatej strednej ceste, sa vyhýbaš ako čert krížu. Ale iná cesta nevedie, budeš musieť si začať plánovať jedálniček a variť. Inak si budeš ničiť zdravie a si bez peňazí. To fakt ti nie je ľúto výplaty? Celý mesiac pracuješ, aby si to prejedol za dva tri týždne? Hlavne, keď v práci nikde dlho nevydržíš, je len otázka času kedy nebudeš mať ani túto.
@anonym_autor koľko platíš za ubytko? Ako sa stravujes? Obedy do práce si nosis,alebo objednávas?
@anonym_autor koľko platíš za ubytko? Ako sa stravujes? Obedy do práce si nosis,alebo objednávas?
@anonym_70f1a6 150eur. Ja si varim jednoduche jedla a jem menej ako bezny clovek
@nepodarok ja to uz tak beriem ze som mala ist na inu strednu skolu nejaku odbornu. Na vš som nikdy nemala hlavu, uz len predstava napisat bakalarku a obhajit s mojim koktanim a rackovanim ma desi. Mam aj kamaratov bezdomovcov, stale mozeme byt radi ze mame kde byvat lebo zit ako oni to by som nedala. Cele dni su vonku v prirode aj v zime. Mame sa este dobre.
@nepodarok ty sa neporovnavaj s normalnymi ludmi. 20e na den musi stacit kazdemu. Len to by si ako diabetik nemohol slopat Colu, ktoru nepotrebujes, ani nesmies. Zrat keksiky, langos, a statny odpad, ktore nepotrebujes, ani nesmies. Ty si chodiaca katastrofa. Varit mas cas, ale si hnily.
@anonym_0aee9c on je doabetik a toto do seba pcha? To je úžasné. On vôbec nedodržiava režim, je mu ukradnuté jeho zdravie a ostatní sa mu ešte skladajú na ID? To mi príde veľmi nezodpovedné. A to som napísal , len aby som nebol vulgárny.
@nepodarok no toto a podobne si uz skusal a ak si dobre pamatam, tak si si potom poziciaval od kolegu. Si nepoucitelny a este preto na seba hrdy. Aky ma vyznam si dat jedno menucko a uz iba vodu? Kupit si pecen chleba a k tomu lacnu natierku a uhorku a to jest na ranajky a veceru +to menucko, to ti nenapadlo?
@nepodarok ja to uz tak beriem ze som mala ist na inu strednu skolu nejaku odbornu. Na vš som nikdy nemala hlavu, uz len predstava napisat bakalarku a obhajit s mojim koktanim a rackovanim ma desi. Mam aj kamaratov bezdomovcov, stale mozeme byt radi ze mame kde byvat lebo zit ako oni to by som nedala. Cele dni su vonku v prirode aj v zime. Mame sa este dobre.
@anonym_autor ano,vzdy moze byt este horsie,to je fakt ale vzdy sa mozes mat aj lepsie a to je este väcsi fakt,len na nom treba pracovat a netreba sa chlacholit vzdy sa mozme mat este horsie.Proste hladaj si popri praci,lepsiu pracu za viac penazi,alebo este brigadu.
@anonym_autor ano,vzdy moze byt este horsie,to je fakt ale vzdy sa mozes mat aj lepsie a to je este väcsi fakt,len na nom treba pracovat a netreba sa chlacholit vzdy sa mozme mat este horsie.Proste hladaj si popri praci,lepsiu pracu za viac penazi,alebo este brigadu.
@anonym_26f43c len co ma clovek zo zivota ak ide z prace do prace. Oddych nikde. Financne lepsie to ano. V podstate som asi len potrebovala pocut ze aj ini ludia to takto maju. Ja som vzdy rada ked ma do nejakej prace vzali. Od malokadial sa vobec ozvu a ci ma vezmu je vzdy malopravdepodobne. Rackujem, mierne koktam pri strese, hovorim rychlo, vyzor priemer az podpriemer takze ani to to nezachrani. Vo fabrike sa mnozstvo peknych zien ma lepsie. Prisla jedna pekna zahranicna a hned ju dali na super poziciu. Mlada bez praxe ale modelka a velí nam. Tak to je niektori ludia nemusia nic.
@anonym_autor vaaau to píšeš o mne? 😅 man dyskalkuliu, rackujem, tiež mi nesmierne dlho trva, kým sa nieco nové naučím ale dievca.....
Nikdy som to nevzdala 🙂 vyrovnala som to nesmiernou priebojnostou, ambicioznostou...nikdy som sa nenechala odradiť nikým...zažila som posmesky ajajaaaj. Dnes by som nemenila s nikým.. mam prácu, ktorá si zaslúži obdiv a keď ma niekto stretne z tych , čo ma podceňovali alebo sa smiali - padá im sánka.
Jednoducho som si nedala nikdy zobrať nádej na pekný život!
Nepodkopovaj sa. Mimochodom...este som sa aj na vysokú prihlásila.
Da sa vsetko držím ti veľmi palce
@anonym_autor bolt taxík, je taký taxík že bolt sa to volá, choď tam platia cez aplikáciu, nerobíš s peniazmi, nič nepočítaš. Aplikácia ti dá trasu, aj platbu. Ty len šoféruješ.
No a ostatní očúvajte ma sem: Dnes som obed síce nestihol, lebo vstával som o 14:00. Z domu som šiel o 14:20 a vlak mi ide 14:52 takže už nebola šanca. Ale kúpil som 2 rezne vo vývarovni, a vyprážanú pečeň, 4 rožky a rozložil som si to na celý deň že miesto kebabu čo kupujem cestou a zjem vo vlaku, a aj miesto jedla v robote z automatu. Vošiel som do 16€. Pijem vodu do ktorej som ponoril plátok citrónu a rozpustil sypký magnézium. Vypísali mi magnosolv, tak si takto dávam. Že hneď to mám aj pitie do roboty.
No a ostatní očúvajte ma sem: Dnes som obed síce nestihol, lebo vstával som o 14:00. Z domu som šiel o 14:20 a vlak mi ide 14:52 takže už nebola šanca. Ale kúpil som 2 rezne vo vývarovni, a vyprážanú pečeň, 4 rožky a rozložil som si to na celý deň že miesto kebabu čo kupujem cestou a zjem vo vlaku, a aj miesto jedla v robote z automatu. Vošiel som do 16€. Pijem vodu do ktorej som ponoril plátok citrónu a rozpustil sypký magnézium. Vypísali mi magnosolv, tak si takto dávam. Že hneď to mám aj pitie do roboty.
@nepodarok tebe nestačí vlastná diskusia,musíš svojimi výlevmi o sebe zasierať cudzie diskusie?
@anonym_autor vaaau to píšeš o mne? 😅 man dyskalkuliu, rackujem, tiež mi nesmierne dlho trva, kým sa nieco nové naučím ale dievca.....
Nikdy som to nevzdala 🙂 vyrovnala som to nesmiernou priebojnostou, ambicioznostou...nikdy som sa nenechala odradiť nikým...zažila som posmesky ajajaaaj. Dnes by som nemenila s nikým.. mam prácu, ktorá si zaslúži obdiv a keď ma niekto stretne z tych , čo ma podceňovali alebo sa smiali - padá im sánka.
Jednoducho som si nedala nikdy zobrať nádej na pekný život!
Nepodkopovaj sa. Mimochodom...este som sa aj na vysokú prihlásila.
Da sa vsetko držím ti veľmi palce
@anonym_3251e3 inák aj Marián Kotleba ráčkuje. Dotiahol to až do politiky a na župana kraja. Ale s tou vysokou školou pozor lebo autorka tam teoreticky môže ísť, ale podmienka je mať maturitu, a keď niekto má len trojročnú učňovku? A ešte ani to nie klasickú, ale osobitniarsku? Taký človek je o 2 levely nižššie od toho aby sa vôbec mohol prihlásiť na vysokú. A tí čo tvrdia že nič nieje nemožné, tak predpokladám že podĺa legislatívy, by asi človek z pomocnej školy, musel urobiť nejaké rozdielove dorovnávacie skúšky na klasickú školu. A potom si dorobiť niekde maturitu. Až potom na vysokú. Neviem či niekto vôbec skúšal. Väčšina spolužiakov skončili vo väzení, bezdomovci, najprimitívnejšie povolania ako aj ja.
@rozculena však sa bavíme ako vyjsť z peňazí. O tom je téma... Alebo vravia autorke nech ide na vysokú... Tak som len pridal že nie vždy je to možné.
@anonym_autor
@nepodarok mohli by ste sa dat dokopy a pekne by ste spolu zacali setrit,ty by si mu varila,on by mal konecne pevnu,varenu stravu a tebe by tiez pomohol,daval by ti celu vyplatu aj s id a hospodarila by si.A uz by ste mali z coho aj setrit.
Kolko stojí podnájom v Bratislave? Stačí garzónka? Veď deti tiež obaja nechceme.
@nepodarok týmto si pokazíš organizmus, šokové stavy a priberieš viac lebo telo bude robiť zásoby na ďalšiu krízu
@anonym_25e76f keď som to mal po starom, tak som pravidelne pred výplatou nemal peniaze. Síce nehladoval som lebo sa dalo zálohovať a zbierať kovošrot. Ale mal som raz 3 dni po sebe že sa mi nechcelo ani to. 2 dni mi škvŕkalo v bruchu a tretí deň ma prešiel hlad. Vôbec som nebol hladný. Tak som pokračoval týždeň a schudol som 6kg za pár dní. Keby som tak pokračoval, tak aj obezitu dám dole.