icon

Je partnerov finančný príspevok 300 € dostatočný?

10. júl 2025

Dobrý deň, prosím o názor.

S partnerom žijeme spolu (v dome po mojich rodičoch).
Ja mám dve školopovinné deti, on je bez záväzkov. Sme spolu asi 5 rokov.
Každý mesiac mi dá 300 € a "viac sa nestará".
Ja sa o neho komplet starám... varím, pečiem, periem, nakupujem oblečenie, drogériu, kozmetiku, platím kredit na mobil, aj keď niečo iné treba do domácnosti/domu... snažím sa byť pozorná po všetkých smeroch. Každý mesiac kúpim aj niečo navyše... proste z lásky, aby som mu urobila radosť. Benzín si platíme každý sám...
Snažím sa dať prvé-posledné aj deťom...
A niekde na konci som ja... ktorá myslí vždy iba na druhých a na seba nie...

Oblečenie, kozmetiku si kupujem vždy sama, partner nikdy neprišiel s tým, že tu más 50 €, kúp si niečo pre radosť. A to si v podstate nekupujem nič (nechodím na nechty, vlasy nefajčím, nepijem)...
Doma všetko porobí, opraví... deti sú výhradne iba na mne (veď sú moje)...

A mne príde tých 300 € proste málo. To prispieva akoby iba na seba... a takto to ide roky... a pritom za posledné 2-3 roky stúpli náklady na život nehorázne... a furt je to iba 300 €.

Mne je hrozne ľúto, že aspoň každý druhý mesiac mi nedá viac... mne z výplaty neostane nič a on má pre seba cca 500 - 600 € (máme spoločnú chatu, tak idú peniaze tam, ale aj ja sa snažím aspoň niečo prispievať).

A ak mám od neho pýtať, tak sa asi radšej pod zem prepadnem.
Od 19-ky sa živím sama, vysokú som si sama platila, ešte aj mame dávala.

Ale už ma to ubíja... nezaslúžim si ani trochu pozornosti a pocitu, že mi niekto niečo dá z lásky?

Je podľa vás 300 € dosť?

Ďakujem.

Strana
z11
domulienka20
20. júl 2025

No poviem ty tak 300€ dnesnej dobe je malo . Ja mam 2 deti z pedosleho vztahu a 1 z tohto vztahu . Nejsme zobrati . Mame to tak ze on plati bývanie a vsetko co sa tyka bytu kedze zijeme v jeho byte . Ja nakupujem domov potraviny a kzdy druhy nakup mi preplatí, ked mame niake výlety tak ubytovanie platí on ja atrakcie a stravu ideme na poli . Mesacne mi dava na syna 200€ vyzivne . Ked ideme do nakupneho centra mne a detom nie jeho ked sa nieco paci tak nam to zaplatí.
Z dovolenkou ideme tak ze on plati za mna a syna a ja za moje dve dcéry platim to co im vychadza . Ale tento rok kvoli mojej danovej kontrole povedal ze to zaplati on cele a aj bolo nic si nepital . Skus sa nim rozumne porozprávať ze to takto nefunguje a uvidis

autor
22. júl 2025
@domulienka20

No poviem ty tak 300€ dnesnej dobe je malo . Ja mam 2 deti z pedosleho vztahu a 1 z tohto vztahu . Nejsme zobrati . Mame to tak ze on plati bývanie a vsetko co sa tyka bytu kedze zijeme v jeho byte . Ja nakupujem domov potraviny a kzdy druhy nakup mi preplatí, ked mame niake výlety tak ubytovanie platí on ja atrakcie a stravu ideme na poli . Mesacne mi dava na syna 200€ vyzivne . Ked ideme do nakupneho centra mne a detom nie jeho ked sa nieco paci tak nam to zaplatí.
Z dovolenkou ideme tak ze on plati za mna a syna a ja za moje dve dcéry platim to co im vychadza . Ale tento rok kvoli mojej danovej kontrole povedal ze to zaplati on cele a aj bolo nic si nepital . Skus sa nim rozumne porozprávať ze to takto nefunguje a uvidis

@domulienka20 Odpovedam na posledny komentar, ale len tak vseobecne. Vysledok... Ja som ta najhorsia, nevdacna, co sa opovazila ozvat... On je viac nez stedry s tymi svojimi 300 eurami. Co ja od neho este chcem... Ze vraj by som sa posrala, keby som vedela, co on dava do chaty... Ako keby som ja neminala stovky eur na chatu, kym nemal ani fuka... A bola som ticho. Boli sme sa cez tieto dni kupat... vylety som zase len hradila ja aj napriek snahe to zmenit. No nic, pohar definitovne pretiekol. Chcem co najskor poriesit chatu a normalne zit. Nevladzem...

caramellka
22. júl 2025
@anonym_autor

@domulienka20 Odpovedam na posledny komentar, ale len tak vseobecne. Vysledok... Ja som ta najhorsia, nevdacna, co sa opovazila ozvat... On je viac nez stedry s tymi svojimi 300 eurami. Co ja od neho este chcem... Ze vraj by som sa posrala, keby som vedela, co on dava do chaty... Ako keby som ja neminala stovky eur na chatu, kym nemal ani fuka... A bola som ticho. Boli sme sa cez tieto dni kupat... vylety som zase len hradila ja aj napriek snahe to zmenit. No nic, pohar definitovne pretiekol. Chcem co najskor poriesit chatu a normalne zit. Nevladzem...

@anonym_autor Autorka, mrzi ma to, ale podľa jeho reakcie sama vidíš a vieš, že sa musíš pohnúť ďalej... Držím palce, drž sa...

autor
22. júl 2025
@caramellka

@anonym_autor Autorka, mrzi ma to, ale podľa jeho reakcie sama vidíš a vieš, že sa musíš pohnúť ďalej... Držím palce, drž sa...

@caramellka Uz mi vyblakuje, ze dostanem len to, co som dala do chaty. Co som prispela na kupu. Tak to je teda na omyle. Bud budem trvat na predani alebo polke aktualnej hodnoty. Na to mam urcite pravo. Isli sme skoro 50:50, ja som davala zo svojho, on mal od rodicov, cize ho to nestalo nic.

sense
22. júl 2025
@anonym_autor

@caramellka Uz mi vyblakuje, ze dostanem len to, co som dala do chaty. Co som prispela na kupu. Tak to je teda na omyle. Bud budem trvat na predani alebo polke aktualnej hodnoty. Na to mam urcite pravo. Isli sme skoro 50:50, ja som davala zo svojho, on mal od rodicov, cize ho to nestalo nic.

@anonym_autor presne ako to tu bolo niekoľkokrát spomenuté že sa to stane a bude sa oháňať bločkami

caramellka
22. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Kokooos, to je riadny vychcanec... Ešte dnes by mal veci pred dverami môjho domu. A skús osloviť právnika, nech Ti pomôže s tým, že chatu si určite vysporiadate podľa aktuálnej trhovej ceny, žiadne jeho drísty o vtedajšej kúpnej cene. Plus možno aj to by som mu povedala, v akej sume prispieval na bývanie, stravu a full servis, či sa ešte aj z toho nedá niečo získať.
Ty to dáš, zvládneš to a budeš mať fajn, kľudný a spokojný život s Tvojimi deťmi. Bez tohto príživníka, ktorý sa vďaka Tvojej konfrontácii konečne prejavil.
Všetko dobré Ti želám...

lienka.7
22. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor bingo! Písala som to tu aj ja. Takže dúfam, že sa ti už otvorili očká....
Dúfam, že na LV ste 50:50. Ak hej, moze si trhnut.

autor
22. júl 2025
@lienka.7

@anonym_autor bingo! Písala som to tu aj ja. Takže dúfam, že sa ti už otvorili očká....
Dúfam, že na LV ste 50:50. Ak hej, moze si trhnut.

@lienka.7 Hej, sme 50:50, ale vyhraza sa mi, ze nic nedostanem, len pociatocny vklad.

autor
22. júl 2025
@caramellka

@anonym_autor Kokooos, to je riadny vychcanec... Ešte dnes by mal veci pred dverami môjho domu. A skús osloviť právnika, nech Ti pomôže s tým, že chatu si určite vysporiadate podľa aktuálnej trhovej ceny, žiadne jeho drísty o vtedajšej kúpnej cene. Plus možno aj to by som mu povedala, v akej sume prispieval na bývanie, stravu a full servis, či sa ešte aj z toho nedá niečo získať.
Ty to dáš, zvládneš to a budeš mať fajn, kľudný a spokojný život s Tvojimi deťmi. Bez tohto príživníka, ktorý sa vďaka Tvojej konfrontácii konečne prejavil.
Všetko dobré Ti želám...

@caramellka Dakujem krasne. Takto zle som sa davno necitila.

midori123
22. júl 2025
@anonym_autor

@lienka.7 Hej, sme 50:50, ale vyhraza sa mi, ze nic nedostanem, len pociatocny vklad.

@anonym_autor tak na to nech fešák rovno zabudne! Dobrý právnik a ideš! Držím palce 👍😊

mandzula
22. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor inokedy som rada, ze som sa presne trafila, teraz ma to mrzi.

autor
22. júl 2025
@mandzula

@anonym_autor inokedy som rada, ze som sa presne trafila, teraz ma to mrzi.

@mandzula 😢😢😢

mariska1989
22. júl 2025

Pozor na neho . Môže mať odložené bločky ze on vrazil do toho zo svojich atď. Skus si pozháňať bločky pre istotu od kedy mate tu chatu a prerábalo sa . Na neho ser debila

autor
22. júl 2025
@mariska1989

Pozor na neho . Môže mať odložené bločky ze on vrazil do toho zo svojich atď. Skus si pozháňať bločky pre istotu od kedy mate tu chatu a prerábalo sa . Na neho ser debila

@mariska1989 Viete, co je najhorsie? Jeho byvala mu robila to iste, roky trvalo, kym vysporiadali majetok. Chcela ho uplne osklbat... Cely cas som stala pri nom, podporovala som ho ako sa len dalo... financne, moralne... A teraz mi ide urobit to iste... Za dobrotu na zobrotu. Slzy mi idu prudom...

napetra
22. júl 2025
@anonym_autor

@mariska1989 Viete, co je najhorsie? Jeho byvala mu robila to iste, roky trvalo, kym vysporiadali majetok. Chcela ho uplne osklbat... Cely cas som stala pri nom, podporovala som ho ako sa len dalo... financne, moralne... A teraz mi ide urobit to iste... Za dobrotu na zobrotu. Slzy mi idu prudom...

@anonym_autor ❤️

sidicek
23. júl 2025

Hlavne dúfam ze uz je pobaleny a zámky vymenené.

lienka.7
23. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor je mi to ľúto. Ale lepšie teraz ako neskôr. Sorry, ale za 300€ by mal tak akurát zdieľanu izbu v byte, nie full servis. Pevne verím, že už si mi aspoň pobavila kufre. Drz sa✊🍀

evikusz
23. júl 2025

Sprqv to naopak , ty mu daj tych 300 eur a nech sa on komplet postara o teba. Uvidis ako sa mu to nebude pacit, ale nech aj vari, pecie, upratuje, nakupuje. No dobre ta vyuziva, ale ked sa nechas...nemam slov.

heidi4
25. aug 2025

Dufam, ze uz je vystahovany, hajzel. Tlak mi zas stupol akurat len

luizina
26. aug 2025
@anonym_autor

@caramellka Dakujem krasne. Takto zle som sa davno necitila.

@anonym_autor velmi ma to mrzi autorka, ale bol naozaj najvyssi cas, aby sa ti otvorili oci. Toto neni a nikdy nebola opatovana laska, jedine z tvojej strany. On ta proste len vyuzival. Prosim, nevzdaj to, pokracuj a dostan ho uplne z vašich zivotov, lebo to miesto si nikdy nezasluzil. Uvidis, ako sa ti po case neskutocne ulavi a detom ani nehovorim. Drzim palcek a nech sa prace kade lahsie.

Strana
z11