icon

Je partnerov finančný príspevok 300 € dostatočný?

10. júl 2025

Dobrý deň, prosím o názor.

S partnerom žijeme spolu (v dome po mojich rodičoch).
Ja mám dve školopovinné deti, on je bez záväzkov. Sme spolu asi 5 rokov.
Každý mesiac mi dá 300 € a "viac sa nestará".
Ja sa o neho komplet starám... varím, pečiem, periem, nakupujem oblečenie, drogériu, kozmetiku, platím kredit na mobil, aj keď niečo iné treba do domácnosti/domu... snažím sa byť pozorná po všetkých smeroch. Každý mesiac kúpim aj niečo navyše... proste z lásky, aby som mu urobila radosť. Benzín si platíme každý sám...
Snažím sa dať prvé-posledné aj deťom...
A niekde na konci som ja... ktorá myslí vždy iba na druhých a na seba nie...

Oblečenie, kozmetiku si kupujem vždy sama, partner nikdy neprišiel s tým, že tu más 50 €, kúp si niečo pre radosť. A to si v podstate nekupujem nič (nechodím na nechty, vlasy nefajčím, nepijem)...
Doma všetko porobí, opraví... deti sú výhradne iba na mne (veď sú moje)...

A mne príde tých 300 € proste málo. To prispieva akoby iba na seba... a takto to ide roky... a pritom za posledné 2-3 roky stúpli náklady na život nehorázne... a furt je to iba 300 €.

Mne je hrozne ľúto, že aspoň každý druhý mesiac mi nedá viac... mne z výplaty neostane nič a on má pre seba cca 500 - 600 € (máme spoločnú chatu, tak idú peniaze tam, ale aj ja sa snažím aspoň niečo prispievať).

A ak mám od neho pýtať, tak sa asi radšej pod zem prepadnem.
Od 19-ky sa živím sama, vysokú som si sama platila, ešte aj mame dávala.

Ale už ma to ubíja... nezaslúžim si ani trochu pozornosti a pocitu, že mi niekto niečo dá z lásky?

Je podľa vás 300 € dosť?

Ďakujem.

sidicek
10. júl 2025

Hanbis sa vypýtať spon reálne náklady, ale vydrziavat si chlapa sa nehanbis? Lebo tento vas model nič iné nie je.

autor
10. júl 2025
@mamina7070

vadil by mi skor ten nevztah s detmi, preco si vlastne s nim ked nema rad tvoje deti?

@mamina7070 Má ich rád, len nejako nevychádzajú... dcéra na neho žiarli, nevedia spolu tráviť čas...

mamina7070
10. júl 2025

tak zjavne sa popalil v predchadzajucom
manzelstve, ja by som tiez neinvestovala do niecoho kde nema podiel, co sa tyka prispevku tak sa s nim porozpravaj nech ti dava viac (ak sa v tvojom dome preraba kupujes material ty predpokladam) ale primarne by som tento vztah ukoncila kvoli tvojim detom a tomu ze si k nim za tolke roky nevybudoval vztah

stormie
10. júl 2025

Podla toho co pises tak nie ste manzelia a doma mas spolubyvajuceho. Tak bud mu stanov trhovu cenu podnajmu (co predpokladam ze bude podstatne viac ako 300€ a pravdepodobne to bude zaciatok konca vztahu) alebo sa zmier s tym ze plati svoju cast nakladov. Ani tyby si neinvestovala do cudzieho domu, takych pribehov je tu kopa…
Co sa tyka ostatnych veci ako vztah s tvojimi detmi alebo ze ti nekupi len tak nieco pre radost je otazka vaseho vztahu, nie penazi.

traktor
10. júl 2025

Sama seba presviedčas o niečom co nie je... 300 eur a nakupuješ mu aj oblečenie, všetko mu poskytuje a ešte napíšeš "Ale deti ho majú radi, aj on ich, len spolu akosi nefungujú." To vážne toto? Vieš čo je mať rád? Podľa teba - nulový vzťah.. Mať niekoho rád však má vyzerať inak.. Tak sa preber, začni si seba vážiť a nechci mať pri sebe niekoho, kto žije životom slobodného mládenca.. A ty ho ešte aj vyjdeš lacno.. Celé zle..

autor
10. júl 2025
@mamina7070

tak zjavne sa popalil v predchadzajucom
manzelstve, ja by som tiez neinvestovala do niecoho kde nema podiel, co sa tyka prispevku tak sa s nim porozpravaj nech ti dava viac (ak sa v tvojom dome preraba kupujes material ty predpokladam) ale primarne by som tento vztah ukoncila kvoli tvojim detom a tomu ze si k nim za tolke roky nevybudoval vztah

@mamina7070 Do domu nič nemusí investovať, len bežné opravy, kosenie...

mamina7070
10. júl 2025

ty mu kupujes aj oblecenie? preco? vy nie ste par, ste len spolubyvajuci s vyhodami

rachel36a
10. júl 2025

Akonáhle sme začali žiť spolu, tak všetky peniaze boli spoločne...nikdy sme nedelil, on minul vždy viac, lebo aj viac zarábal.. a tiez som mala dieta ked pridiel...nechapem tieto vzťahy, platí ti ako podnajomnik a nie partner, a to ešte extremne malo

sandria
10. júl 2025

600€ by som si pytala.

milanemila
10. júl 2025

@anonym_autor 300e je strasne malicko, ved to ledva na jedlo pre dospeleho chlapa staci 🙈 kde je este ubytovanie/energie, drogeria, cistiace prostriedky…ja by som si vypytala tak raz tolko s tym, ze naklady sa zvysili. V tom lepsom pripade mu nedocvakava, ze by mal platit viac a v tom horsom je vychcany a vyuziva ta :/

ivana11155
10. júl 2025

@anonym_autor sa o neho staras ako o male decko. Z 300e ked nakupujes aj potraviny aj platis byvanie aj drogeriu aj oblecenie, kredit, to je moc. U mna by bolo 300e otazne na byvanie a stravu, ci je dost. A ten nevztah s detmi tiez nie je ok. Nepises kolko maju deti rokov. Taky vztah by bol lepsie keby ste byvali kazdy zvlast a len sa stretavali. Ked ti nic nepomoze, o deti ani nezakopne a este aj viac platis ako ti dava, tak naco ti je taky partner u teba doma?

letfenixa
10. júl 2025
@mamina7070

ty mu kupujes aj oblecenie? preco? vy nie ste par, ste len spolubyvajuci s vyhodami

@mamina7070 ha, situationship! (Mi to bolo vysvetľovane nedávno v jednej diskusii).

mandzula
10. júl 2025
@anonym_autor

@mandzula Nemusíš sa báť, moje deti majú odo mňa všetko, venujem sa im na 200 %, sú pre mňa prvoradé a vždy budú. Ja som od rodičov nemala ani zlomok toho, čo ja dávam deťom (lásku, pozornosť, starostlivosť,...) Lenže aj do vzťahu sa snažím dávať maximum a už to na mňa začína padať...

@anonym_autor ako povieš, pre mňa je to, že tvoj partner sa o tvoje deti nezaujíma a jediná ich interakcia je pozdrav, choré.

bosorkabb
10. júl 2025

Prepáč ale nemáš partnera ale ďalšie dieťa.
Za 300 eur mesačne mu varis, peries, nakupujes, zabezpecujes bývanie, stravu, pohodlie a lásku.
Nie toto nieje vzťah ale vypocitavost z jeho strany.
Pravdaže 300 eur je málo.

januska12323
10. júl 2025

Prečo sa o dospelého chlapa staráš ako o malé dieťa? On si nevie kúpiť oblečenie, kredit, kozmetiku? Dúfam, že aspoň sex je fajn, inak nechápem.

lucka_ke
10. júl 2025

začni si písať výdavky - energie, drogéria, kozmetika, jedlo, kredit - všetko si to píš a na konci mesiaca spočítaj
potom to rozdeľ na počet osôb, ktoré v dome bývajú a uvidíš, koľko by mal prispievať

enmery
10. júl 2025
@anonym_autor

@simkima Neviem... takto som bola vychovaná... "nikto ti nič nedá zadarmo" a nie si hodná toho, aby sa o teba niekto staral...

@anonym_autor Vidíš, takto si bola vychovaná a ako žiješ?Presne takto. Ver tomu, že na deťoch sa podpíše, že stratili otca a mama im doviezla uja, ktorý ich ma za cudzie a tak sa k nim správa /môžeš napísať aj 200krát, že ich má rád, nemá/a Teba pekne využíva. 300? A budú brať ako normu aj model vzťahu, aký máte vy. To fakt chceš pre svoje deti takýto život v budúcnosti?To o čom je tento vzťah? Preboha žena, otvor oči.

enmery
10. júl 2025
@anonym_autor

@mamina7070 Má ich rád, len nejako nevychádzajú... dcéra na neho žiarli, nevedia spolu tráviť čas...

@anonym_autor Nie, nemá ich rád a zabudni na to, že tento kus by sa staral o "tvoje deti", keby sa Ti niečo stalo. Strašne hlúposti píšeš.

mandzula
10. júl 2025

@anonym_autor keď som sa dávala dokopy so svojím teraz už manželom, mala som dieťa - ten chlap robil všetko pre to, aby si ho získal. Po pár rokoch rozmýšľal, že si ho osvojí, lebo si nevedel predstaviť, že keby sa mne niečo stalo, išlo by k otcovi. Vidíš ten rozdiel?

autor
10. júl 2025
@enmery

@anonym_autor Vidíš, takto si bola vychovaná a ako žiješ?Presne takto. Ver tomu, že na deťoch sa podpíše, že stratili otca a mama im doviezla uja, ktorý ich ma za cudzie a tak sa k nim správa /môžeš napísať aj 200krát, že ich má rád, nemá/a Teba pekne využíva. 300? A budú brať ako normu aj model vzťahu, aký máte vy. To fakt chceš pre svoje deti takýto život v budúcnosti?To o čom je tento vzťah? Preboha žena, otvor oči.

@enmery Ja to viem, že na deťoch sa to podpíše, že nemajú otca... viem, že im otec chýba. Viem to. A preto im dávam všetku lásku sveta. O nič ich neukracujem. A kde nájsť takéto muža, čo bude cudzie deti brať ako vlastné? Taký ani neexistuje hádam...

autor
10. júl 2025
@mandzula

@anonym_autor keď som sa dávala dokopy so svojím teraz už manželom, mala som dieťa - ten chlap robil všetko pre to, aby si ho získal. Po pár rokoch rozmýšľal, že si ho osvojí, lebo si nevedel predstaviť, že keby sa mne niečo stalo, išlo by k otcovi. Vidíš ten rozdiel?

@mandzula O tom môžem iba snívať...

la_dolce_vita
10. júl 2025
@anonym_autor

@mandzula O tom môžem iba snívať...

@anonym_autor radsej ziadny otec, ako tento vychcany cudzinec v domacnosti.

enmery
10. júl 2025
@anonym_autor

@enmery Ja to viem, že na deťoch sa to podpíše, že nemajú otca... viem, že im otec chýba. Viem to. A preto im dávam všetku lásku sveta. O nič ich neukracujem. A kde nájsť takéto muža, čo bude cudzie deti brať ako vlastné? Taký ani neexistuje hádam...

@anonym_autor Hlavne im ubližuje, ako žiješ. Držíš sa chlapa, z ktorého nič nemáš a nemá rád ani len Tvoje deti. Stále nič?

sidicek
10. júl 2025
@enmery

@anonym_autor Hlavne im ubližuje, ako žiješ. Držíš sa chlapa, z ktorého nič nemáš a nemá rád ani len Tvoje deti. Stále nič?

@enmery podľa mňa nemá rád ani ju ,inak by si ju hyckal a nie sa nechal vydrziavat.

nasasa_1
10. júl 2025
@sandria

600€ by som si pytala.

@sandria Tak to je trošičku prestrelené by som povedala.

basullinka
10. júl 2025

Autorka, takí muži existujú. Moji priatelia sú toho dôkazom. Kamoš si našiel ženu, ktorá mala dcéru z predchádzajúceho vzťahu. On ju tak veľmi ľúbi, ako keby bola jeho. Nerobí rozdiel medzi ňou a jeho biologickou dcérou, ktorú má z tohoto vzťahu. Keď sme sa zoznámili, automaticky nám povedal, že má dve deti. A veru dcéra ho ľúbi ako otca a aj ho volá tato. A pritom sa stretáva aj so svojím bio otcom a má s ním relatívne OK vzťahy. Ja chápem, že je to ľahšie si nahovoriť, že taký chlap neexistuje. Ale tak to nie je.

enmery
10. júl 2025
@sidicek

@enmery podľa mňa nemá rád ani ju ,inak by si ju hyckal a nie sa nechal vydrziavat.

@sidicek Samozrejme, že nemá. Deti už stratili otca a matka tvrdí, že im dáva lásku a preto trpí muža, ktory nemá rád jej deti. Dcéra žiarli-no prečo asi, jedného rodiča nemá a druhý visí na nulovom partnerovi,ktorý nemá vztah k nim. Jasné, že sa citi, akoby ten muz bol pre matku viac. Ale to autorka nepochopí.

nikiki29
10. júl 2025

@anonym_autor veď si porátaj náklady - polovica elektriky, vody, plynu, internetu, celý jeho mobil, jeho oblečenie a kozmetika, štvrtina až tretina jedla… a hneď uvidíš či je to dosť.
Každopádne štýl “tu máš 300 a nestarám sa” je viac ako divný, mne by to vadilo.

viktoria_88
10. júl 2025

Citala som len uvodny prispevok, ale maj rozum. Vsak si sprav prehlad, pis si na co minas, kolko ta stoji, budes mat prehlad o kolko ta obera, jasne, ze je to malo. Hanbou by som sa skor prepadla, keby financne ozobracujem svoje deti na ukor nejakeho lakomeho chlapa... co im odlozis, ked budu potrebovat, ci si od neho pozicas svoje peniaze? To myslim naozaj v dobrom, bez urazky.

evcagabi
10. júl 2025

Kurva, az mi stupol tlak. Pocuvaj, radsej by som bola sama s dcerou ako mat pri sebe kokota, ako je ten tvoj! Tak sa zobud ! A nie bedakat, kde najst chlapa, co bude lubit tvoje deti! Tento nelubi deti, nelubi ani teba, lebo ti dava prasivu almuznu a ty mu davaj full servis ako taka handra