icon

Je partnerov finančný príspevok 300 € dostatočný?

10. júl 2025

Dobrý deň, prosím o názor.

S partnerom žijeme spolu (v dome po mojich rodičoch).
Ja mám dve školopovinné deti, on je bez záväzkov. Sme spolu asi 5 rokov.
Každý mesiac mi dá 300 € a "viac sa nestará".
Ja sa o neho komplet starám... varím, pečiem, periem, nakupujem oblečenie, drogériu, kozmetiku, platím kredit na mobil, aj keď niečo iné treba do domácnosti/domu... snažím sa byť pozorná po všetkých smeroch. Každý mesiac kúpim aj niečo navyše... proste z lásky, aby som mu urobila radosť. Benzín si platíme každý sám...
Snažím sa dať prvé-posledné aj deťom...
A niekde na konci som ja... ktorá myslí vždy iba na druhých a na seba nie...

Oblečenie, kozmetiku si kupujem vždy sama, partner nikdy neprišiel s tým, že tu más 50 €, kúp si niečo pre radosť. A to si v podstate nekupujem nič (nechodím na nechty, vlasy nefajčím, nepijem)...
Doma všetko porobí, opraví... deti sú výhradne iba na mne (veď sú moje)...

A mne príde tých 300 € proste málo. To prispieva akoby iba na seba... a takto to ide roky... a pritom za posledné 2-3 roky stúpli náklady na život nehorázne... a furt je to iba 300 €.

Mne je hrozne ľúto, že aspoň každý druhý mesiac mi nedá viac... mne z výplaty neostane nič a on má pre seba cca 500 - 600 € (máme spoločnú chatu, tak idú peniaze tam, ale aj ja sa snažím aspoň niečo prispievať).

A ak mám od neho pýtať, tak sa asi radšej pod zem prepadnem.
Od 19-ky sa živím sama, vysokú som si sama platila, ešte aj mame dávala.

Ale už ma to ubíja... nezaslúžim si ani trochu pozornosti a pocitu, že mi niekto niečo dá z lásky?

Je podľa vás 300 € dosť?

Ďakujem.

gabu_lienka
10. júl 2025
@anonym_autor

@oriesocek Ja si to platím, keď niečo vyskočí... zase nie úplne všetko, ale 80% vecí áno. Nedávno bol s mojim autom na technickej... auto využíval dlhé roky aj on naplno (nedávno si kúpil vlastné) a technickú som zacvakala zase sama... z tých 300 € mi dal vtedy iba 200 €... ani mu to neprišlo, že sme 4 roky to auto využívali spolu... ja som taká sprostá.

@anonym_autor ty mas na krku okrem vlastnych deti este dalsie dospele decko s 300€ vyzivnym. Normalne mi je z neho zle, ani poznat osobne ho nemusim. Zivis ho uz 5 rokov na ukor vlastnych deti, to ti este nedoslo? A s tou technickou je total sila, je to uplny uboziak.

oriesocek
10. júl 2025
@anonym_autor

@oriesocek Ja si to platím, keď niečo vyskočí... zase nie úplne všetko, ale 80% vecí áno. Nedávno bol s mojim autom na technickej... auto využíval dlhé roky aj on naplno (nedávno si kúpil vlastné) a technickú som zacvakala zase sama... z tých 300 € mi dal vtedy iba 200 €... ani mu to neprišlo, že sme 4 roky to auto využívali spolu... ja som taká sprostá.

@anonym_autor prepac, ale to uz je hlupe a pisem ti to, kedze som bola v rovnakej situácii, ale naozaj by som nezivila este k dvom detom aj chlapa. za 300 eur moze byvat u mamicky, ktorá mu bude robit servis, kym sa neodstahuje z domu, ale nie v partnerstve. akoze vyuziva auto a ked ho treba opravit tak ty. vies ako sa tomu hovori :"Nemá kožu na tvári."

muchotrafka298
10. júl 2025
@enmery

@anonym_autor Uprednostňuješ chlapa pred deťmi. A ani nevieš ako. Mne je až normálne ťažko na srdci. Ty absolútne nič nechápeš, nič, čo Ti tu píšeme.

@enmery to mas pravdu, nechape, lebo on je dobry, doma vsetko porobi, dava jej sice len 300 EUR, jej deti rad nema, nema k nim vztah, ale vlastne je vsetko super.....a dava prachy do chaty, pardon, zabudla som. A deti ho nemaju radi. Tak ktora zena by uprednostnila chlapa, co jej ani peniaze nedava a dotuje ho pred detmi? Len aby nebola sama? Tuto autorka prispevku.

lucylaw
10. júl 2025

Akože nehnevaj sa,ale ten chlap má minimálne zlatého vtáka,že sa ho tak držíš? 300€ je v dnešnej dobe žalostne malo,veď za to by si neprenajal ani len garsónku a kde je strava a ďalšie veci a úplne ma dorazilo,že ty akože akceptuješ jeho "nevzťah" k tvojim deťom,prepáč,ale čo si to za matku? Ty si myslíš,že tie deti to necítia a že sú akože šťastné,keď je to takto? Fakt niekedy nechápem,čím niektoré ženy rozmýšľajú,ale mozgom to určite nebude 🤦🏻‍♀️ Máš pri sebe vyciciavača,čo má tvoje deti na háku a ty okolo neho skáčeš,ako keby to bol minimálne anglický princ,akože klobúk dole 🤦🏻‍♀️

autor
10. júl 2025
@muchotrafka298

@enmery to mas pravdu, nechape, lebo on je dobry, doma vsetko porobi, dava jej sice len 300 EUR, jej deti rad nema, nema k nim vztah, ale vlastne je vsetko super.....a dava prachy do chaty, pardon, zabudla som. A deti ho nemaju radi. Tak ktora zena by uprednostnila chlapa, co jej ani peniaze nedava a dotuje ho pred detmi? Len aby nebola sama? Tuto autorka prispevku.

@muchotrafka298 Nie som s ním, aby som nebola sama. Mne bolo samej s deťmi dobre. Nepotrebujem chlapa na sex, ani nič podobné. To je prehnané, čo píšeš. Zaľúbila som sa a možno chcela dať šancu niečomu peknému... bohužiaľ... skladám ružové okuliare.

muchotrafka298
10. júl 2025
@anonym_autor

@muchotrafka298 Nie som s ním, aby som nebola sama. Mne bolo samej s deťmi dobre. Nepotrebujem chlapa na sex, ani nič podobné. To je prehnané, čo píšeš. Zaľúbila som sa a možno chcela dať šancu niečomu peknému... bohužiaľ... skladám ružové okuliare.

@anonym_autor ktora cast je prehnana co pisem? Lebo ty stale operujes tym, ze Ti dava malo penazi, tym padom ho zivis, to je fakt. Nech to znie akokolvek, pozri sa realite do oci. Zivis dalsieho cloveka okrem svojich deti. Co je dnes 300 EUR? Ja mam len najomne v 3 izbovom byte 250 EUR mesacne. Kolko stoji rezia domu? Strava, drogeria, pracie prasky, lieky? O toto vsetko, co minies na neho ukracujes svoje deti. A ked si sa tak strasne zalubila a chcela dat sancu peknemu ako pises, tak si rob, ako uznas za vhodne. Na 5 stranach Ti sudne a pricetne zeny pisu, ako ta vyuziva. Ale ty si zalubena. Tak ked to nechces zmenit, je to tvoja vec, nie nasa, tak potom nepis, ako je to malo a ako ti nic nekupuje. A skutocne je dobry partner ten, ktory neakceptuje deti svojej partnerky s ktorou zije 5 rokov v spolocnej domacnosti?

mimikarol
10. júl 2025

Chudence deti ktorých mama sa drží chlapa len aby voljakeho mala.

autor
10. júl 2025
@mimikarol

Chudence deti ktorých mama sa drží chlapa len aby voljakeho mala.

@mimikarol Jasné, ako inak... potrebujem chlapa, len aby som nejakého mala... to by som musela byť riadna chudera. Ale asi som, keď to tu píšete. Život je o niečo komplikovanejší, ako takýto hlúpy názor... A chúdence deti... no veru, celé dni tu iba trpia popri sexuchtivej matke...

lucka_ke
10. júl 2025

fakt si to spíš na papier a potom si spolu sadnite a dohodnite sa ako dospelí ľudia, alebo sa rozídete ak nebude chcieť prispievať viac

weleda123
10. júl 2025

To máte zvláštne nastavené. My keď sme s mužom začali spolu žiť, pred svadbou, tak mi dával na domácnosť vždy polovicu toho čo zarobil. Od svadby máme spoločný účet. Ja si neviem predstaviť takto fungovať. Veď pri dnešných cenách potravín tých 300 eur len preje.

traktor
10. júl 2025
@anonym_autor

@mimikarol Jasné, ako inak... potrebujem chlapa, len aby som nejakého mala... to by som musela byť riadna chudera. Ale asi som, keď to tu píšete. Život je o niečo komplikovanejší, ako takýto hlúpy názor... A chúdence deti... no veru, celé dni tu iba trpia popri sexuchtivej matke...

@anonym_autor dobre.. Deti majú všetko čo potrebujú, si finančné na tom celkom dobre, keď vieš potiahnuť aj "partnera"... A ja sa len chcem opýtať.. V čom je taky dobrý, alebo tak.. Čo ty na ňom vidíš také, že 5 rokov trpíš to, že.. nemá vzťah k tvojim deťom, tebe nevie urobiť radosť v podobe darčeka, či niečoho iného, keďže musí byť spokojný s tým ako to u teba má , že sa má ako v bavlnke a predsa je v tomto drzgroš (nemyslím len materiálne veci) . Atď. Atď... Véď ty vieš.. Tak sa pýtam, čo je na ňom také super, ze si ochotná žiť takto a to nie je ani tvoj manžel.. A vrážaš ešte peniaze do inej nehnuteľnosti.. A zjavne nie si spokojná, inak by si tu nenapísala.. Tak aké sú jeho plusy?

mandzula
10. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor darmo sa paprčíš, dávaš nelogické vysvetlenia, prečo s ním si, tak z toho ženám vychádza, že ho fakt doma držíš pre krásu a neviem čo ešte, keď pre sex to nie. Stále si nám vlastne ani po mnohých otázkach nepovedala, čo ti vzťah s ním vlastne prináša.

enmery
10. júl 2025

Porozprávaj sa o tom s psychológom, keď neveríš nám. Ty z chorého prostredia. Deti nemajú otca a ich jediná rodina uprednostňuje muža. Môžeš im dať aj modré z neba, ten pocit nechcenosti v nich ostane.
Dcéra si nájde tiez taku nulu muzsku a bude robit slúžku, bankomat.
Je mi jasné, že my sa tu zbytočne snažíme,my sme zlé. Klasická obrana. Ale raz si na naše vety spomenieš.

lija22
10. júl 2025

Co urobis dalej po tejto diskusii, ked tu citas, ze nie je to dobre? Tvoj pristup je uplne mimo. V dnesnej dobe len asertivni jedinci preziju.

lienka.7
10. júl 2025

@anonym_autor záujem o teba nulový, záujem o deti nulový, náklady pre neho minimalne... ta fakt baví život s takýmto individuom?

autor
10. júl 2025
@enmery

Porozprávaj sa o tom s psychológom, keď neveríš nám. Ty z chorého prostredia. Deti nemajú otca a ich jediná rodina uprednostňuje muža. Môžeš im dať aj modré z neba, ten pocit nechcenosti v nich ostane.
Dcéra si nájde tiez taku nulu muzsku a bude robit slúžku, bankomat.
Je mi jasné, že my sa tu zbytočne snažíme,my sme zlé. Klasická obrana. Ale raz si na naše vety spomenieš.

@enmery Poslednýkrát tu opakujem, že deti sú na prvom mieste. Im nič nechýba. Poriadneho otca nikdy nemali a nikdy mať nebudú, bohužiaľ. Čo by som ja v živote dala aspoň za jedného poriadneho rodiča, keď som vyrastala. Jediný, kto tu trpí, som ja a už mi to prerastá cez hlavu... preto sem píšem.

muchotrafka298
10. júl 2025

Ok, tak inac skusime....jednoduchsie. Spocitaj si svoje naklady, ktore mas mesacne na celu domacnost. Strava, drogeria, lieky, oblecenie, obuv, aktivity,benzin + samotna rezia domu, plyn, elektrina, voda a pod. Kompletne kazdu polozku, kazdy blocek. Toto cele videl 4mi a vyjde Ti, kolko je to na osobu. Este stale nechapes? Ze svoje deti ukracujes o to, co dotujes partnera?

biba_18
10. júl 2025

dobre to má chalanisko… za 300€ aj hlavu má kde skloniť, aj navarené, aj vypraté, asi aj ten sex…

mandzula
10. júl 2025
@muchotrafka298

Ok, tak inac skusime....jednoduchsie. Spocitaj si svoje naklady, ktore mas mesacne na celu domacnost. Strava, drogeria, lieky, oblecenie, obuv, aktivity,benzin + samotna rezia domu, plyn, elektrina, voda a pod. Kompletne kazdu polozku, kazdy blocek. Toto cele videl 4mi a vyjde Ti, kolko je to na osobu. Este stale nechapes? Ze svoje deti ukracujes o to, co dotujes partnera?

@muchotrafka298 nechápe, to je zbytočné. Deti sa majú skvelo a bodka. Už len keby si spočítala, koľko im môže napríklad sporiť namiesto toho, aby živila toho nemtudu.

biba_18
10. júl 2025
@anonym_autor

@enmery Poslednýkrát tu opakujem, že deti sú na prvom mieste. Im nič nechýba. Poriadneho otca nikdy nemali a nikdy mať nebudú, bohužiaľ. Čo by som ja v živote dala aspoň za jedného poriadneho rodiča, keď som vyrastala. Jediný, kto tu trpí, som ja a už mi to prerastá cez hlavu... preto sem píšem.

@anonym_autor čo majú deti z toho že tvoj parner žije s vami? venuje sa im, učí sa s nimi, čo majú viac s ním ako bez neho? nie materiálne, ale ľudsky…

elli333
10. júl 2025

Autorka, nečítala som celú diskusia, ale tvrdíš, že on má tvoje deti rád. Ako si nato prišla? Povedal ti to? A nezdá sa ti, že sa tam slová bijú s činmi?

mandzula
10. júl 2025
@biba_18

@anonym_autor čo majú deti z toho že tvoj parner žije s vami? venuje sa im, učí sa s nimi, čo majú viac s ním ako bez neho? nie materiálne, ale ľudsky…

@biba_18 tu máš odpoveď "on sa stráni absolútne". Ja mám pocit, že toto celé už musí byť vymyslené, nemôže predsa existovať takáto slepá ženská.

muchotrafka298
10. júl 2025
@mandzula

@biba_18 tu máš odpoveď "on sa stráni absolútne". Ja mám pocit, že toto celé už musí byť vymyslené, nemôže predsa existovať takáto slepá ženská.

@mandzula a hlavne raz pise tak a raz tak autorka prispevku. Pise, ze deti ho maju radi, no dychali by za neho a potom, ze on s detmi nema ziadny vztah. Tak teda jak? Ona sama nevie.

biba_18
10. júl 2025
@mandzula

@mandzula vypínam upozornenia k téme, to sa nedá čítať…

anita6666
10. júl 2025

Načo ti je prívesok,pri ktorom si kladies takéto otázky? Minas svoju energiu a myseľ zahlcujes zbytočnosťami,ktoré by si vôbec nemala,keby neokupoval tvoj život.

mandzula
10. júl 2025
@biba_18

@mandzula vypínam upozornenia k téme, to sa nedá čítať…

@biba_18 máš pravdu, fakt sa človek len rozčúli.

elli333
10. júl 2025
@muchotrafka298

@mandzula a hlavne raz pise tak a raz tak autorka prispevku. Pise, ze deti ho maju radi, no dychali by za neho a potom, ze on s detmi nema ziadny vztah. Tak teda jak? Ona sama nevie.

@muchotrafka298 ja si myslím, že on bude manipulátor, zrejme popiera jej realitu a rozpráva jej, že deti má rád aj ked je nad slnko jasnejšie, že nemá, ale autorka je už zmätená čo je vlastne pravda. Je mätúce keď ti niekto hovorí niečo iné ako vidíš na vlastné oči. Podľa mňa je to jeden chorý príživník a snáď si to ona raz uvedomí

mandzula
10. júl 2025
@elli333

@muchotrafka298 ja si myslím, že on bude manipulátor, zrejme popiera jej realitu a rozpráva jej, že deti má rád aj ked je nad slnko jasnejšie, že nemá, ale autorka je už zmätená čo je vlastne pravda. Je mätúce keď ti niekto hovorí niečo iné ako vidíš na vlastné oči. Podľa mňa je to jeden chorý príživník a snáď si to ona raz uvedomí

@elli333 presne tak, autorka je typická obeť pre manipulátora.

zltalienka
10. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ked uz nic ine, tak tym, ze "dotujes" partnera tak financne ukracujes svoje deti. Vsak sama pises, ze Tebe z vyplaty neostane nic. Az bude potrebny pre deti vacsi vydavok, odkial naberies peniaze?

muchotrafka298
10. júl 2025
@elli333

@elli333 jasne, ze je manipulator. Lebo tak dokonale si ju omotal okolo prsta, ze sa k nej takto sprava a ona ho este aj zivi. Da jej velkodusne almuzmu 300 EUR na mesiac a tym to pre neho hasne. Deti toleruje, lebo ved co uz. Nevenuje sa im nijako. Preco by mal? A toto je mu tolerovane 5 rokov. A ona si stale pojde svoje, ze deti maju vsetko, ze ho lubi a neviem co.