Je partnerov finančný príspevok 300 € dostatočný?
Dobrý deň, prosím o názor.
S partnerom žijeme spolu (v dome po mojich rodičoch).
Ja mám dve školopovinné deti, on je bez záväzkov. Sme spolu asi 5 rokov.
Každý mesiac mi dá 300 € a "viac sa nestará".
Ja sa o neho komplet starám... varím, pečiem, periem, nakupujem oblečenie, drogériu, kozmetiku, platím kredit na mobil, aj keď niečo iné treba do domácnosti/domu... snažím sa byť pozorná po všetkých smeroch. Každý mesiac kúpim aj niečo navyše... proste z lásky, aby som mu urobila radosť. Benzín si platíme každý sám...
Snažím sa dať prvé-posledné aj deťom...
A niekde na konci som ja... ktorá myslí vždy iba na druhých a na seba nie...
Oblečenie, kozmetiku si kupujem vždy sama, partner nikdy neprišiel s tým, že tu más 50 €, kúp si niečo pre radosť. A to si v podstate nekupujem nič (nechodím na nechty, vlasy nefajčím, nepijem)...
Doma všetko porobí, opraví... deti sú výhradne iba na mne (veď sú moje)...
A mne príde tých 300 € proste málo. To prispieva akoby iba na seba... a takto to ide roky... a pritom za posledné 2-3 roky stúpli náklady na život nehorázne... a furt je to iba 300 €.
Mne je hrozne ľúto, že aspoň každý druhý mesiac mi nedá viac... mne z výplaty neostane nič a on má pre seba cca 500 - 600 € (máme spoločnú chatu, tak idú peniaze tam, ale aj ja sa snažím aspoň niečo prispievať).
A ak mám od neho pýtať, tak sa asi radšej pod zem prepadnem.
Od 19-ky sa živím sama, vysokú som si sama platila, ešte aj mame dávala.
Ale už ma to ubíja... nezaslúžim si ani trochu pozornosti a pocitu, že mi niekto niečo dá z lásky?
Je podľa vás 300 € dosť?
Ďakujem.
@enmery Poslednýkrát tu opakujem, že deti sú na prvom mieste. Im nič nechýba. Poriadneho otca nikdy nemali a nikdy mať nebudú, bohužiaľ. Čo by som ja v živote dala aspoň za jedného poriadneho rodiča, keď som vyrastala. Jediný, kto tu trpí, som ja a už mi to prerastá cez hlavu... preto sem píšem.
@anonym_autor mala si niekedy úprimný rozhovor s deťmi a vypočula si ich názor na príživníka v dome, či ho tam vôbec chcú ?? Myslím, že je na čase to urobiť.
Autorka.deťom nič nechyba? Tak bude...budu im chybať tie peniaze,ktore teraz davaš na vychcaneho chlapa a ktore by si mohla sporiť deťom na študium.Nemaš asi predstavu kolko to stoji hlavne ak chces pre ne nejaku lepsiu školu.Ruzove okuliare dolu.rozum do hrsti.papier a pero do ruky a vsetky vydavky si zapisuj.porataj a sama uvidiš,ze zeny ti tu dobre pišu.
Myslím, že väčšina z nás má chuť v dobrom s Tebou zatriasť. Ani na sekundu Ti nenapadlo, že keď sa toľké zhodneme, asi fakt na tom niečo bude? Fakt ti jeden hnusný penis za toto stojí? Neskutočné.
Tu pomôže len jediné. Urob si s týmto chlapom spoločné dieťa a všetko sa vyrieši. Tvoje dve deti pôjdu časom od vás preč - dobrovoľne alebo nasilu - a Ty budeš mať konečne kompletnú a šťastnú rodinu.
Mne ide iba o názor, či by ste v mojej situácii považovali 300 € za dostatočný peniaz na prispievanie.
@anonym_autor no smutne to je, keď ako teraz je leto a deti, aj keď sú len tvoje nemá ani ako skvelých kamošov a partakov na kúpalisko, na zmrzku, pizzu, burger, či len tak sa spolu potulat niekde. Toto mi príde skôr ako lacný spolubývajúci, čo dá 10 € na deň s komplet servisom. Ty a tvoje deti si zaslúžite viac, zaslúžite so človeka, čo s vami bude tráviť čas aj rekreačné, čo vám kúpi, po čom túžite. Prerataj inkaso, jedlo a zistíš, že 10 € na deň, je žalostne malo. Občas mu daj lístok, nech zájde do obchodu a nákupi, možno sa spamätá a dá do domácnosti viac. Kozmetiku nech si kúpi akú chce a vyberie si on sám, oblečenie tiež. On ti tiež nekupuje voňavky ani topánky.
@simkima Neviem... takto som bola vychovaná... "nikto ti nič nedá zadarmo" a nie si hodná toho, aby sa o teba niekto staral...
@anonym_autor vychovaná tak, že nikto ti nič nedá zadarmo, tak ani ty nedávaj veci jemu zadarmo, za tie peniaze zober deti na výlet.
@anonym_autor autorka, si hlupa nechat sa takto vyuzivat. Okradas seba a svoju rodinu. Detom mozno nic materialne nechyba- teraz. Ich naroky a tuzby sa vsak mozu v dalsich rokoch zvysovat. Budes si vediet dovolit ich poslat na dobru skolu v zahranici, alebo na drahy vylet? Obidve deti? A co Ty? Budes ledva prezivat na dochodku, alebo budes mat na viac?
@anonym_autor za 300€ ho živíš, šatíš a ešte aj rozmaznávaš maličkosťami?! Prepáč ale za 300€ keď si rozratam na mesiac by mu vyšla tak akurát strava, pracie prostriedky a nejaký sprcháč..Ako on tebe dáva peniaze za to, aby si sa starala o neho a ty z toho nemáš nič len ďalšie dieťa na krku.. Ja mám po 4r vzťahu k dispo komplet celú priateľovi výplatu, tak jak on moju.. Moja chodí skôr, poplati sa co treba, ostatné využíva kto aktuálne potrebuje, on ma výplatu až koncom mesiaca, a to to iste.. Nikdy som si od neho peniaze pýtať nemusela.. Jasné ak beriem z účtu nejakú väčšiu sumu, vždy to a nim preberiem, tak jak on somnou.. Ale používame jeden účet odkedy spolu zijeme 🙏🥰
Nie 300€ je málo. Dom je tvoj len nájom by ho vyšiel viac. Ty mu robíš mama hotel. Nie si jeho mama takže minimálne už len preto 450-500€ by ti mal dávať. Aspoň nakupuje aj pre všetkých? Či len málokedy alebo len sebe? Nečítala som všetko tak neviem ale i tak to je málo...
@anonym_autor Začnite di písať všetky výdavky, ktoré sú spojené s réžiou, chodom domácnosti a stravu+drogériu
Píšete,ze partnerovi kupujete aj oblečenie,,do zoznamu napíšte aj tieto položky.Reziu vydelte počtom členov domácnosti,partnetove platby/mobil,jeho drogéria a kozmetika, oblečenie rátajte v plnej sume/Spoločnú drogériu,/zubná pasta, mydlo, toaletný, atď
,+, čistiace prostriedky/delte počtom členov domácnosti s k jeho výdavkom pripočítajte alikvotnu časť a po spočítaní všetkého mu predložíte zoznam, že koľko míňate na neho.Kludne,bez hanby ho požiadajte o viac peňazí, zároveň mu v číslach ukážte,ako rastú ceny.Ked je partner seriózny a nechce Vas využívať,tak pochopí, že život je cim ďalej, tým drahší
@letfenixa Nie som ten typ, či od niekoho vypytuje peniaze... chodíme spolu na nákupy, vidí, koľko čo stojí...
@anonym_autor .... mnohí muži sú pri nákupoch prítomní len telom, nevnímajú ceny a ich zvyšovanie.V prípade,ze Váš vzťah sa zakladá na pravde a úprimnosti, nebojte sa partnerovi povedať, že vďaka rastu cien nevychadzate s peniazmi...alebo okrem jedla a nevyhnutnej drogérie nakupujte partnerovi aj iné veci
Mne ide iba o názor, či by ste v mojej situácii považovali 300 € za dostatočný peniaz na prispievanie.
@anonym_autor pri tejto situacii by sme s nim ziadna neboli.
@anonym_autor musíš mu povedať, že ceny sa dvihli, že by mal prispieť viac, prepočítaj koľko, a pridaj si tam aj dáku rezervu na to keď sa niečo pokazí. Zohľadni aj čas koľko robíš v domácnosti ty a koľko on. A za deti mu povedz, že chceš aby si s nimi vybudoval aspoň dáky vzťah. A že ak nebude akceptovať tieto minimálne požiadavky tak nemá zmysel aby ste boli spolu. Samozrejme ak by spravil viac tak je to plus 🙂
Prerabas na tom chlapovi. Peniaze čo dávaš navyše každý mesiac na neho môžeš radšej odkladať deťom alebo aj minúť na seba
@anonym_autor Autorka, že si sa zaľúbila, o.k., ale že 5 rokov Ti to zastiera zdravý úsudok, tomu uprimne nerozumiem...
Už tu zaznela otázka, čo hovoria Tvoje deti na Tvojho partnera, keď sa ich na to v súkromí spýtaš a venuješ tejto téme s nimi trochu času, bola bez Tvojej odpovede.
Ja ako rozvedená mama, by som ho poslala kadelahsie.
Ak napriek všetkému s ním chceš zostať, v prvom rade sa pýtaj aj na názory deti a hneď na to, už vieš, že bola chyba mu to takto finančne a full servisovo nastaviť od začiatku. Takze buď ako Ti tu už veľakrát písali, spíš si za mesiac ale že total všetky výdavky, ukáž mu ich a teda dajme tomu aj vydeľ štyrmi bývanie, energie, údržbu domu, čistiace a pracie prostriedky, drogériu, stravu... (aj keď je jasné, že chlap zje viac ako dieťa, ale čert to ber v tejto situácii), plus výdavky, ktoré sú výhradne na neho, či už kredit, alebo oblečenie, atď. pripočítaj v celej sume samozrejme.
Ale tak ako ostatné ženy v tejto diskusii, nevidím dôvod, prečo si s ním a prečo by si mala s ním zostať. Už včera bolo podľa môjho názoru neskoro poslať ho ďalej do obehu, podľa toho, čo si napísala.🙏 Prosím, váž si samu seba a tak isto Tvoje deti...
On si proste zije zivot slobodneho chlapa, mina na co chce, ide kam chce obrazne povedane. S tvojimi detmi nema ziadny vztah. A ty sa pytas, ze ci Ti dava dost? Nie ste zosobaseni, takze nie su ziadne spolocne peniaze. Su tvoje a jeho. A ze tebe to nevychadza podla vsetkeho jeho problem nie je. A prestan byt pozorna, ked on nie je pozorny k tebe. Nekupuj mu ziadne darceky len tak, nic. Financuj seba a svoje deti. Kedze on evidentne tvoje deti financovat nechce.
Porozmyslaj nad tym, ze ci chces byt vobec vo vztahu s tymto clovekom. Stara sa sam o seba, plati "za seba" na domacnost, k tvojim detom ma nulovy vztah.
@muchotrafka298 presne
@justxme Musím myslieť na deti, majú len mňa, ak by sa mi niečo stalo, tak neviem...
@anonym_autor autorka, tak sa mi zdviha tlak, ked to tu citam, ze si tusim dneska dam tabletku navyse. Prepac, ale TY SI TAKA SPROSTA, AZ TO BOLI. V tom celom mi je luto len tvojich deti, ako dieta z rozvedenej rodiny ti poviem jedine, som stastna, ze mojej mame neprepinalo tak ako tebe a nedoviedla nikdy domov takeho chuja, ako si doviedla ty. Nikdy mi nic nechybalo, uz vobec nie kus ko..ta, a na rozdiel od teba ja to mozem povedat uprimne, lebo ty si slepa alebo trafena alebo neviem co. Vyhladaj odbornu pomoc, ked si neschopna poradit si sama. Precitaj si tie bludy, co tu pises a vydavas ich za vyborny vztah tvojich deti s tvojim neschopnym partnerom. Ale kedze si tu uz pisala, je zbytocne ti hocico radit, lebo ty si takto spokojna. Ze tvoje deti trpia a dostavaju absolutne nevhodny model, ktory si v budúcnosti vyberie svoju dan, je ti jedno. Ako sa jedna matka moze takto spravat???
Táto téma obohatila koníka vzácnym, ojedinele vídaným javom - ženy sa v diskusii zhodli 🤌 Autorka, vážne porozmýšlaj nad tvojou domácnosťou, starať sa o dve deti by mi bohato stačilo
@anonym_autor veď mu to vyčísli na papieri, čierne na bielom a keď mu poskytuješ všetky služby, tak si pýtaj peniaze, sa nechovaj ako onuca, slúžka za pár deravých grošov...
Fakt sa chcem k tebe nastahovat, za 300 E full servis + strava + kozmetika + oblecenie a obuv? Neboj. On bude u teba byvat, kym mu budes skakat okolo zadku, ale ruku by som do phna nedala ze si obcas odskpci. To taketo vychcane typy robia. A darmo sa urazis, dat zene 300E a nechat sa zivit satit a obskakovat v jej dome, to urobi iba vychcanec.
Ako môžeš napísať, že deti majú všetko? Najhoršie že, je majú domov, kde sa mota cudzí človek a v ich vlastnom domove ich ignoruje...ty vole. Ale ináč sa majú že úplne super.
@anonym_autor A ešte nám povedz, že zarobí 1500+ 😱😃...
@anonym_autor Keď nemá žiadny vzťah s deťmi, nie ste rodina, ale spolubývajúci s výhodami. Nepoznám ho, ale podľa prečítaného on s vami natrvalo nepočíta a ty mu len poskytuješ komfort za smiešne peniaze.Vlastne ťa zneužíva. Dievča, zaslúžiš si aby ťa niekto naozaj bezpodmienečne miloval. K tomu patria aj deti, lebo sú tvojou súčasťou. A samozrejme, náklady fifty fifty.
Autorka darmo sa rozčuluješ. Nám je to v podstate jedno. Každá sme ti tu chceli len v dobrom napísať a otvoriť oči.
Opýtaj sa detí keď budú dospelé alebo staršie ako to vidia/videli oni.
Maminho chlapa ktorý ich mal na háku....
Fakt sa chcem k tebe nastahovat, za 300 E full servis + strava + kozmetika + oblecenie a obuv? Neboj. On bude u teba byvat, kym mu budes skakat okolo zadku, ale ruku by som do phna nedala ze si obcas odskpci. To taketo vychcane typy robia. A darmo sa urazis, dat zene 300E a nechat sa zivit satit a obskakovat v jej dome, to urobi iba vychcanec.
@som_realistka No musí živiť 3 deti, doslova...300 eur mesačne je výsmech za bývanie+strava atď 😱...Ked tak, 300 za byvanie...A veľké nákupy platiť na striedačku v obchode...
@anonym_autor Myslím, že robíš toho pre domácnosť viac než dosť. To, čo ti dáva, to je tak možno na stravu. A to má u teba docela lacný hotel. Skús sa ho spýtať, či by vyžil z 300€ mesačne... Veď sa u teba stravuje, býva u teba, míňa elektrinu, vodu, prečo ti neprispieva mesačne polovičku na výdavky, čo platíš za bývanie??? A prečo je s tebou? Ľúbi ťa vôbec? Veľmi tomu neverím, keďže sa o nič iné nestará. Jemu je u teba dobre a ty len trpíš. Ja by som takého príživníka nestrpela. Keď som kedysi bývala u priateľa, tak som mu dávala polovičku za nájomné, potraviny som kupovala za svoje, z toho som varila a partner tiež nakupoval, keď som mu povedala, že potrebujem ešte to, alebo ono, tak nakúpil... Ak s tým tvoj partner nebude súhlasiť, tak vtedy sa prejaví jeho skutočný charakter. Taký život, ako máš ty, veru za veľa nestojí. Ty sa môžeš aj zodrať, ale on je v pohode, pekne si pri tebe našetrí a potom sa, prepáč, možno na teba vykašle.
@mamina7070 Neuprednostňujem chlapa pred deťmi, to nikdy. Skôr ja upadám skrz toto spolužitie, deti majú ozaj vo mne všetko - oporu, lásku, priateľstvo... všetko. Viac už zo seba ani nedokážem dať. V škole sa učia na čisté jednotky, venujem sa im úplne vo všetkom.
@anonym_autor skús si položiť otázku , v čom by ti najviac chýbal, keby tam nebol...?
@mamina7070 Neuprednostňujem chlapa pred deťmi, to nikdy. Skôr ja upadám skrz toto spolužitie, deti majú ozaj vo mne všetko - oporu, lásku, priateľstvo... všetko. Viac už zo seba ani nedokážem dať. V škole sa učia na čisté jednotky, venujem sa im úplne vo všetkom.
@anonym_autor skús si položiť otázku , v čom by ti najviac chýbal, keby tam nebol...?

Deťom nič nechýba??
Ale Chýba. Poviem ti, čo chýba tvojim deťom.
Spokojná mama. Šťastná mama. Nie úsmev z pretvárky, alé úprimný úsmev, smiech, radosť zo života. Tvoje príspevky sú plné depresie a slabých 300 eur nie je tvoj najmenší problém.
Deťom chyba model ZDRAVEJ rodiny. Aj keď nemajú otca, aj tak môžu mať zdravu rodinu - len s mamou, ale so spokojnou mamou.
Tento chlap iba zaberá miesto vo vašej chalupe. Keď sa ho zbavis, budeš na tom finančne lepšie, ani toľko roboty okolo neho nebude a ostane ti viac času na deti.
Veľmi ti odporúčam psychológa. Nájdi si svoju stratenú seba hodnotu, dokážeš sama živiť tri deti - keď to jedno cudsie vrátiš, ostane ti viac času na svoje dve deti a na to, aby si prišla na to, aká si vzácna, cenná, a ako si hodná lásky presne taká, aká si.