Je partnerov finančný príspevok 300 € dostatočný?
Dobrý deň, prosím o názor.
S partnerom žijeme spolu (v dome po mojich rodičoch).
Ja mám dve školopovinné deti, on je bez záväzkov. Sme spolu asi 5 rokov.
Každý mesiac mi dá 300 € a "viac sa nestará".
Ja sa o neho komplet starám... varím, pečiem, periem, nakupujem oblečenie, drogériu, kozmetiku, platím kredit na mobil, aj keď niečo iné treba do domácnosti/domu... snažím sa byť pozorná po všetkých smeroch. Každý mesiac kúpim aj niečo navyše... proste z lásky, aby som mu urobila radosť. Benzín si platíme každý sám...
Snažím sa dať prvé-posledné aj deťom...
A niekde na konci som ja... ktorá myslí vždy iba na druhých a na seba nie...
Oblečenie, kozmetiku si kupujem vždy sama, partner nikdy neprišiel s tým, že tu más 50 €, kúp si niečo pre radosť. A to si v podstate nekupujem nič (nechodím na nechty, vlasy nefajčím, nepijem)...
Doma všetko porobí, opraví... deti sú výhradne iba na mne (veď sú moje)...
A mne príde tých 300 € proste málo. To prispieva akoby iba na seba... a takto to ide roky... a pritom za posledné 2-3 roky stúpli náklady na život nehorázne... a furt je to iba 300 €.
Mne je hrozne ľúto, že aspoň každý druhý mesiac mi nedá viac... mne z výplaty neostane nič a on má pre seba cca 500 - 600 € (máme spoločnú chatu, tak idú peniaze tam, ale aj ja sa snažím aspoň niečo prispievať).
A ak mám od neho pýtať, tak sa asi radšej pod zem prepadnem.
Od 19-ky sa živím sama, vysokú som si sama platila, ešte aj mame dávala.
Ale už ma to ubíja... nezaslúžim si ani trochu pozornosti a pocitu, že mi niekto niečo dá z lásky?
Je podľa vás 300 € dosť?
Ďakujem.
@anonym_autor jeho by mala hanba prefackat mu povedz ze kde za 300eur by sa celý mesiac presťahoval a býval len za nájom by dal viac ....načo ti je taky,,chlap,,
Dufam, ze uz mu balis kufre.
@mondolina Mám náhradné výživné cca 80 € na každé, deti sú polosiroty.
@anonym_autor mas sirotske na dve deti 80 eur kazde ? To je nejak malo nie? Cim to je? Pretoze som si pozeral vypocet a nejak mi to nesedi( dokonca tam ani neslo o to kolko zosnuly zarabal ale ako dlho mal dochodkove poistenie pred smrtou a kolko zostavalo casu do dochodku, rata sa to tam cez konstanty. plus asi mas aj vdovske k tomu ci sa mylim?
@anonym_autor za 300eur má tvoja "láska" zariadené bývanie, stravu na každý deň, servis upratovania, prania žehlenia a sexuálne služby v tom. To je 10eur na deň.
Prepáč, ale ak s týmto súhlasíš, tak si musíš začať viac vážiť seba samú.
Chce žiť s tebou pod jednou strechou a jednou perinou, tak si dajte dokopy svoje výplaty. Každý si nechajte z toho svoje vreckové na osobné veci a zvyšok jednoducho spoločný fond, z ktorého sa platí život.
Buď žije ako rodina alebo nech ide do podnájmu, nech si zaplatí komerčný podnájom 500-800eur, k tomu stravu minimálne 200eur, k tomu si objedná nejakú pani na upratovanie aspoň za 100eur a vy dvaja sa kľudne môžete stretnúť raz za čas na kávu a milý bezkonflitkný rozhovor. Kľudne ho možeš mať ako kamaráta.
Chata sa dá vysporiadať finančne. Kto koľko do nej vložil, keď máte k tomu doklady. Inak pôjdete rovným dielom napoly pri predaji alebo on ťi bude musieť vyplatiť tvoj podiel z aktuálnej predajnej ceny.
Nedaj sa oklamať pri chate, porad sa s právnikom. Máš nárok na polovicu terajšej hodnoty. Bez tvojho vkladu by žiadna chata nebola, sú tam investované aj tvoje peniaze a hlavne už mu nič nekupuj, hneď sa ukáže jeho práva tvar. Uvidíš. Ak mu to zatiaľ nevieš povedať do tváre, že ho nebudeš dotovať, povedz, že nemás peniaze. Chápem ze si citovo zaangazovana, že sa to nedá zo dňa na deň ho vyhodiť.
Teraz sa ti otvárajú oči, ale tušenie si mala už sama, inak by si sem nepísala. Pripravuj sa na to, že budeš bez neho, a čaká ťa super život. Máš kde bývať, budeš mat peniaze z chaty, deti si vydýchnu. Začni sa tešiť ale hlavne hneď prestaň na toho chlapa dávať akékoľvek peniaze ci servis.
@anonym_autor mas sirotske na dve deti 80 eur kazde ? To je nejak malo nie? Cim to je? Pretoze som si pozeral vypocet a nejak mi to nesedi( dokonca tam ani neslo o to kolko zosnuly zarabal ale ako dlho mal dochodkove poistenie pred smrtou a kolko zostavalo casu do dochodku, rata sa to tam cez konstanty. plus asi mas aj vdovske k tomu ci sa mylim?
@hayabusa1337 Autorka ďalej písala, že žili s otcom deti v zahraničí. Že sirotské deťom nevyšlo, preto má len "náhradné výživné". A nebola vydatá.
@anonym_autor
V prvom rade si nevšímaj hlúpe komentáre, že nie si dobrá matka. Nie je to pravda. Každá žena čo sa stará o svoje deti robí čo môže.
Prikláňam sa k radám naozaj uvažuj o terapii - psychológ, dnes už je to bežná vec a nie je to hamba.
Jediný Tvoj problém je, že si nevážiš sama seba a to treba zmeniť. Urob to pre seba a tým naučíš aj svoje deti ako sa k nim niekto smie alebo nesmie správať.
To, že si samostatná je super. Aj ja som bola tak vychovávaná, že sa musím vedieť o seba postarať a tiež som nič nedostala zadarmo, ale na druhej strane mi moji rodičia ukázali, čo je to rovnocenný vzťah, otec bežne doma varil, umyl riady, nakúpil.
To je ten vzor, ktorý ešte môžeš zmeniť. Dá sa to. Naozaj nehambi sa a vyhľadaj psychológa, aby Ti pomohol nastaviť si inak hodnoty a vážiť si sama seba.
Držím Ti palčeky ☺️
za 300e máš spolubývajúceho...
Ak vyzijes aj bez tych jeho 300, tak ho posli kade lahsie. A on sa rychlo spamata a vrati sa vymeneny
A povedala si mu aspoň raz, ze náklady sa zvýšili atď, strava išla hore...tak budete musieť 300 eur zvýšiť? Zrejme nie...tak k čomu táto diskusia?
Sama vidíš, že to je málo.
@vilma7 to mu ma ona vraviet? Ved snad sleduje ekonomiku aj ceny naokolo
Za 10€ na deň má full service, uvarené, vyprate, vyžehlené, upratané, pokúpené oblečenie. No komu je lepšie? Pekne ťa využíva. 🤷 Ale jasné, nič mu nehovor aby ti to nebolo blbé. 🤦🏻♀️
Nedaj sa oklamať pri chate, porad sa s právnikom. Máš nárok na polovicu terajšej hodnoty. Bez tvojho vkladu by žiadna chata nebola, sú tam investované aj tvoje peniaze a hlavne už mu nič nekupuj, hneď sa ukáže jeho práva tvar. Uvidíš. Ak mu to zatiaľ nevieš povedať do tváre, že ho nebudeš dotovať, povedz, že nemás peniaze. Chápem ze si citovo zaangazovana, že sa to nedá zo dňa na deň ho vyhodiť.
Teraz sa ti otvárajú oči, ale tušenie si mala už sama, inak by si sem nepísala. Pripravuj sa na to, že budeš bez neho, a čaká ťa super život. Máš kde bývať, budeš mat peniaze z chaty, deti si vydýchnu. Začni sa tešiť ale hlavne hneď prestaň na toho chlapa dávať akékoľvek peniaze ci servis.
@stevvvka presne tak nenechaj sa oklamať s tou chatou, že vraj " len to, čo si dala do chaty". Aha, aký vybitý, teba vyžiera doma a z chaty ti nedá polku len " to, čo si do nej dala". Máš nárok na presnú polovicu z aktuálnej ceny chaty lebo si polovičná vlastníčka a hotovo. Keď na neho každý mesiac doplácaš 200€ a robíš to 5 rokov to ti on niekedy vráti? ročne je to 2400€ za päť rokov 12000€. Bože taká pijavica, prepáč.
@stevvvka presne tak nenechaj sa oklamať s tou chatou, že vraj " len to, čo si dala do chaty". Aha, aký vybitý, teba vyžiera doma a z chaty ti nedá polku len " to, čo si do nej dala". Máš nárok na presnú polovicu z aktuálnej ceny chaty lebo si polovičná vlastníčka a hotovo. Keď na neho každý mesiac doplácaš 200€ a robíš to 5 rokov to ti on niekedy vráti? ročne je to 2400€ za päť rokov 12000€. Bože taká pijavica, prepáč.
@anonym_autor 300€ nie je dost, moja mama byva u svojej mamy prispieva na domacnost 200€ a jedlo si kupuje sama. Jedlo pre neho je tak 300€ min, ale plus by mal prispievat. Pytala by som tak o 150€ viacej.
S takýmto výžerníkom som bola, ale nie dlho. Rýchlo mi doplo, že ja z toho vychádzam v mínuse po všetkých stránkach.
@anonym_649e57 môžem sa opýtať ako v minuse aký bol problém ? Ja mám priateľa mám dve deti on má tiež dve presťahovala som sa k nemu lebo by sme sa nepomestili do môjho bytu tak u neho v dome sme ale môžem povedať že mala som viac peňazí ušetrených ako teraz keď tu pri ňom bývam on mi nedáva žiadne peniaze veľa miniem na stravu ja skôr
A som sa vhcel spitat aj spavate spolu napr raz za den ? Odcitaj 7 dni menzes
To je 23 x za mesiac. V intimklube stoji jeden pomer 100 euro, take vynikajuco co vyzeraju aj 150. Predloz mu ucet 2300 euro za mesiac.
To máš lekciu a skúšku. Učí ťa, aby si sa naučila, že aj ty máš hodnotu, ale sama musíš zabojovať za seba. Na staré presvedčenia z detstva sa vykašli, niekto chcel aby si si myslela, že si nehodná.
@enmery Poslednýkrát tu opakujem, že deti sú na prvom mieste. Im nič nechýba. Poriadneho otca nikdy nemali a nikdy mať nebudú, bohužiaľ. Čo by som ja v živote dala aspoň za jedného poriadneho rodiča, keď som vyrastala. Jediný, kto tu trpí, som ja a už mi to prerastá cez hlavu... preto sem píšem.
@anonym_autor psychologicky ťa chápem, áno chcela si pre deti mať väčšiu rodinu, ale deti máš 2, čo je super a ďalšia vec je, že im stačí dobrá mama, nepotrebujú za každú cenu otca, neovplyvnime, že nemáme babku, dedka, ale stále môžme mať kľudný, pokojný život s deťmi, bez toho aby sme si na seba zbytočne za každú cenu brali starosti, ktoré nemusíme mať. Ja som sama si synom a úprimne si absolútne neviem predstaviť, že by som si nasťahovala nejakého chlapa, na to som moc slobodná, vyrovnaná a sebestačná osobnosť a naozaj nie za 300e, asi som veľká negativistka, keďže mám čo ponúknuť a mám sa rada, nič v zlom chápem ťa, každý sme iný, ale naozaj toto nie, nie si charita.
@anonym_autor kto sa hanbí má prázdne gamby
Poznáš to?
Máš malo lebo si nevieš vypýtať
Povedz mu ze živiť rodinu má chlap. Bodka.
Keď zivis rodinu ty sama, chlapa nepotrebuješ.
Bud mu povedz ze odteraz je nákup potravin a nápojov výhradne na ňom. Pre celú rodinu. Aj pre tvoje deti. A samozrejme 300 eur nech ti dáva aj naďalej.
To čo je za chlapa???
Mne ide iba o názor, či by ste v mojej situácii považovali 300 € za dostatočný peniaz na prispievanie.
@anonym_autor 300 eur by bolo možno dosť ak by to bolo na elektrinu, plyn, vodu a nájom. Žiadne jedlo drogéria, oblečenie za to. Veď mu z jeho ostane pre vlastnú potrebu určite dosť. Kúpiť mu občas niečo pre radosť, kľudne. Ale nie živiť a šatiť celý mesiac.
Ked si rozratas, tak to mas 10€ na den. To je max strava, kde je elektrika, voda, plyn, atd? Ved ty pracujes este aj na neho. Tebe staci, ze sa postaras o seba a deti, jeho ty zivit nemusis. Smutne, ze to dospelemu muzovi nedojde.
@anonym_autor pokiaľ to nie sú jeho deti je to dosť ved aj výživné berieš
@anonym_autor a oblečenie by som mu za to nekupovala ani kozmetiku to už sú jeho výdavky 300 pokiaľ na stravu a energie je dosť
@enmery Ja to viem, že na deťoch sa to podpíše, že nemajú otca... viem, že im otec chýba. Viem to. A preto im dávam všetku lásku sveta. O nič ich neukracujem. A kde nájsť takéto muža, čo bude cudzie deti brať ako vlastné? Taký ani neexistuje hádam...
@anonym_autor toto je len slabo platiaci spolubývajúci.
A ver, ze je x chlapov, ktori cudzie príjmu za svoje, ako priklad - mam takto kamosku, kde on krasne prijal.jej dceru. A x dalsich kolegyn,.ktore mali dieta s inym a teraz maju dalsie s inym a kazdy jeden z nich to dieta z prveho vztahu prijal.
Vypláca sa z aktuálnej ceny a nie z toho co si dala ty. To by si mu mohla spísať koľko co stoji do domácnosti a vyšli by ho to viac. To mi ver. Naozaj mu zbal kufor povedz ze koncite a daj si vyhodnotiť znalecký posudok na chatu. Môžu ju kľudne od teba odkúpiť. Ale za polovicu predajnej ceny aktuálnej. Deťom to bude prospesnejsie ako to ze s nim ostaneš.
Mne ide iba o názor, či by ste v mojej situácii považovali 300 € za dostatočný peniaz na prispievanie.
@anonym_autor načo si z takým chlapom?
@anonym_autor jeho by mala hanba prefackat mu povedz ze kde za 300eur by sa celý mesiac presťahoval a býval len za nájom by dal viac ....načo ti je taky,,chlap,,
@simonka123234 nedáva ti peniaze,ani nenakupuje?už by mal zabalené kufre,🤷
@autor kde chodíte na takých CHLAPOV 🙆♂️
@anonym_autor a oblečenie by som mu za to nekupovala ani kozmetiku to už sú jeho výdavky 300 pokiaľ na stravu a energie je dosť
@simona19871216 malo, chlap zje viac ako 300 eciek na mesiac a ešte kde sú energie. 500 euro + 250 e by chlapec dával 🙂, pri jej full servise, keby som to nastavovala ja.
S človekom ktorý takto premýšľa a vydeluje nikdy šťastná nebudeš a vôbec že si toto od začiatku dopustila ani deti s ním nemáš načo toto všetko? Bývať s ním a robiť pre neho všetko čo píšeš jemu to vyhovuje a myslíš že by ste spolu boli aj keby ste šli bývať každý zvlášť?

@muchotrafka298 Nie som s ním, aby som nebola sama. Mne bolo samej s deťmi dobre. Nepotrebujem chlapa na sex, ani nič podobné. To je prehnané, čo píšeš. Zaľúbila som sa a možno chcela dať šancu niečomu peknému... bohužiaľ... skladám ružové okuliare.
@anonym_autor už si ich mala zložiť dávno, otvoriť dvere a kopnúť kade ľahšie! Ako môžeš byť tk sprostá a nič nevidieť ako trpia deti! Ty nie si matka....