Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
@stanulik34 ďakujem veľmi pekne, ja som si to aj myslela, lebo to nie je reálne stihnúť, tento rok mali rekordný počet žiadostí
Ahojte 🖐🏼 my máme žiadosť 1023 a včera nám prišiel dopis o schválení.. Moja otázka znie, naozaj trvá zaslať zmluvy 20 pracovných dní?
Prosím vás rada by som sa spýtala je tu niekto kto podával žiadosť zhruba 10.septembra ? Chcela by som sa spýtať aké máte poradové číslo a či vám žiadosť schválili ? Ja som totiž z toho vycúvala kvôli tomu oznamu o nedostatku peňazí tak by má zaujimalo že keby podám tak som mala šancu na schválenie. Ďakujem
@m_zemberova my sme podávali približne v spomínaný dátum, no odoslaná bola na ŠFRB z mest. úradu myslím 20.9. a číslo máme presne 1200. Zatiaľ však nemáme žiadne info alebo vyjadrenie fondu… len silno dúfame 🙄…
@m_zemberova podávali sme 16.9. poradové číslo 1134 a stále čakáme.. stále veríme, že to bude schválené, keďže sa to rieši už od januára. Prvýkrát nám odporúčili dať storno, lebo tam boli nedostatky s energetickým certifikátom, tým pádom sme stratili naše pekné poradové číslo:/
Ako dlho trva zverejnenie v crz?
@tovies veď oni z tých posudkov, ktoré vy zaplatíte znalcovi nemajú nič 😄
@tovies to áno, toto uznávam, mali dať vedieť skôr a nie napísať všeobecnú info na stránku o prečerpaní rozpočtu a v celku vzaté, aj to navyšovanie asi pôjde z našich daní 😄 Rozpočet navyšovali, nie raz, aby vyhoveli čo najviac ľuďom, ako som niekde vyššie spomínala, tak mali enormný počet žiadostí Fo tento rok. My sme až po 1200, takže tiež nádeje moc nemám, ale uvidíme, snáď.
Žiadosť o čerpanie peňazí sa dá až po otvorení účtu ?
@tovies posielajú aj mail o otvorení či je to individuálne ?
@michalea29 Žiadosť o čerpanie úveru sa podáva na MÚ až po otvorení účtu, ak máte v zmluve povedané, že najskôr musíte zaplatiť časť, ktorú hradíte z vlastných zdrojov tak treba priniesť na úrad potvrdenie. Oznámenie o otvorení Vám príde aj poštou, avšak môže to byť až týždeň po tom ako Vám účet otvoria, je dobré sa informovať, aby ste nestrácali čas.
No dúfam že sa tam ešte zmestime keďže máme číslo 1144 🙂

@tovies odkial mate info ze do 1060?