Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
Ahojte, prosím vas, ako dlho vam chodili od schvalenia uverove zmluvy na podpis? Kolko dni to trvalo?
Poistenie nehnuteľnosti ste zasielali s uverovymi zmluvami alebo to môžem zaslať az po tych zaloznych zmlivach? V postupe je to az bod 5 ale pri navrhu zmluvy je to ako keby to malo byt zaslane súčasne s uverovymi zmluvami...na infolinke nezdvíhaju
My sme zasielali s úverovými zmluvami. Neviem presne ako je to povedané, ale myslím že najneskôr s podpísanými záložnými zmluvami je potrebné zaslať poistné zmluvy + následne ti príde tlačivo vinkulácia, ktoré ešte musíš potvrdiť v poisťovni a opäť posielaš späť.
Ahojte, je tu niekto komu bola v nedávnej dobe schválená žiadosť ? + aj s akým poradovým číslom Ďakujem.
@tovies nie v zlom, ale stále píšete niečo iné, pred týždňom či kedy ste mali info do 1060, potom že navýšili, potom že nie, a teraz máte zas info že iba do 1060. Vy tam vyvolávate denne či ako? Ľudia si tu veria, tak prosím kým nemáte 100% info nič nezverejňujte. Čítam to tu denne, aby som mala prehľad a vy stále niečo iné..
@bodi322 mate tam predplatné? Stojí ten článok za to?
Pekný večer, ako dlho im trvalo poslať peniaze od otvorenia účtu ?
@michalea29 Zdravim, po otvorení učtu, terba este ist na Mú podať žiadosť o cerpanie. Predávajúcim prišli za 4ni peniaze odo dna podania mojej žiadosti o čerpanie.
@cucua pardon, zle som sa opýtal, od podania žiadosti som mal napísať. To by bolo fajn keby tak rýchlo poslali 👍
@michalea29 ak nezistia nejaké nezrovnalosti, ešte raz kontrolujú dokumenty. Veľa šťastia, nech všetko dobre dopadne.
@tterezka_ a oni aj dajú vedieť, že poslali peniaze či treba developera bombardovať s otázkou či už prišli ? 😃
@michalea29 môžeš sa skúsiť opýtať či už poslali, myslím že nasledujúci deň odkedy uvoľnia by mali byť na účte.
@michalea29 ako poznám nechvalne prosnuly ŠFRB tak panička pošle týždeň po uvolneni list druhou triedou ktorý dôjde za ďalší týždeň.
@rad996 už vám prišlo vyjadrenie prosím? 🫣 ste kúsok pred nami
@christinnech zatiaľ stále nič 🙄
Dobrý večer, poradové číslo máme 1074. Písal som email na ŠFRB či mi vedia poskytnúť nejaké info a dnes mi prišla odpoveď, že naša žiadosť nie je finančne krytá a pokiaľ nemajú posúdené všetky kryté žiadosti kde sa môžu objaviť storná a nevyhovujúce žiadosti, definitívne sa nemôžu vyjadriť a musíme čakať či sa poradie neposunie. NEOVERENÁ informácia je, že sa zaoberajú poradovým číslom okolo 1050. Prišla mi taktiež odpoveď, že Po III. zmene rozpočtu neboli navýšené finančné prostriedky na krytie úverov pre rok 2024 pre fyzické osoby … čo trochu nechápem, keďže to majú zverejnené v danom dokumente na stránke ŠFRB + vyjadrenie v článku Aktuality kde bolo spomenuté, že sa rozpočet ešte navyšoval.
Dobry den, vedel by nam niekto poradit? s manzelom sme podpisali zmluvu o buducej kupnej zmluve na byt, ktory sa bude kolaudovat az v decembri tohto roka. Je mozne tuto zmluvu o buducej kupnej zmluve dolozit k ziadosti ked uz bude skolaudovane? medzi podmienkami maju napisane ze musi byt kupna zmluva ale nam ju odmieta developer dat, ze sa boji ze ju dsme na kataster a prepiseme si byt a je nas (toto by ma ani len nenapadlo) a teraz navieme co mame robit...
@dominika18965 toto je presne nás prípad. Na zobz sa nedá žiadať pôžička na skolaudovaný byt. Ak podas žiadosť na zobz musí byť minimálne do doby schválenia rozostavaný. Ak už bude skolaudovaný tak ti na zobz sfrb žiadosť neuzná. Ak podpises najprv zobz a následne aj kúpnu zmluvu na ktorú budeš žiadať o úver treba zobz priložiť k ziadosti ako prílohu (v prípade ze zobz existuje tak kúpna zmluva na ňu nadväzuje a tým pádom je jej neodlucitelnou súčasťou). Treba si najskôr dohodnúť podmienky s develoeprom, lebo častokrát nechcú dať kúpnu zmluvu bez toho aby to na zobz nebolo schválené. A teda vám radím ak ste žiadosť ešte nepodali a budete po novom roku keď bude skolaudovana bytovka tak rovno na kz. Kúpna cena musí byť rozdelena za pozemky a za byt a jeho priľahlé pozemky, pri novostavbách je to bohužiaľ niekedy problém pretože pozemky okolo bytovky sú rozdelené medzi vlastníkov bytov a tým pádom majú celkom vysokú hodnotu. Tiež si treba dať pozor na to aby tam bol zabezpečený prístup z komunikácie a teda príjazdová cesta bola tiež skolaudovaná. Ak bude treba viac info kľudne píš správu
My mame ziadost 1002 a v piatok schvalili po doplneni z vyzvy ...7mesiacov stresu, nervov ale teda máme too. Zatial potvrdene telefonicky papier asi bud.tyzden dojde s dalsimi pokynmi...vsetkym drziim palcee 🙏
@stanulik34 Ahoj, dakujem ti za odpoved. Najskor developer suhlasil, spisala sa zmluva o buducej kupnej, zaplatili sme rezervacny poplatok 20 000€ a teraz ked treba kupnu tak ze nam ju neda v ziadnom pripade. Ze mame ist cez banku. Toto sme cele necakali.

@kik11 my 1200… tiež ešte v kúte duše dúfame. 🙄 rozpočet navýšili na celkovo 60mil., hoci ak by vyhoveli všetkým žiadostiam (bez rozdielu od splnenia podmienok) tak by potrebovali cca 80mil. Je to dostupné v tabuľkách na ich webe … ale nádej umiera posledná, snáď to dostaneme 🥲