Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
ahojte, mám dalsiu otázku, odoslali sme podpísané úverové zmluvy aj poistky.. teraz čakáme na doručenie návrhu záložnej zmluvy,,,,ako dlho trvá cca doručenie toho dokumentu a koľko mám na spätné odoslanie podpísaného návrhu? Ide o to, že predávajúci pracuje v zahraničí...či sa to stihne.
Chcem sa opýtať, keď ste dávali na kataster záložne zmluvy a návrh na vklad na kataster zo ŠFRB, chceli od vás na katastri už aj kúpnu zmluvu ?
@9martina99 záložnú zmluvu
@tterezka_ ďakujem ☺️
Dobry den, chcela by som sa este opytat ...dorovnali ste chýbajúcu časť kúpnej ceny ihneď po schválení? Nam zatial prislo len, ze nam to schvaľujú ..cakame na zmluvy , ale vcera mi pani z MU povedala, ze uz mame uhradiť chýbajúcu cast prevodom...🙂 dakujem vaam
Ahojte, minulym týždňom mi kataster schválil zápis záložnej zmluvy, ale doteraz mi neprišlo nič od ŠFRB, ako dlho ste vy čakali kým vam prišla výzva že možte požiadat o otvorenie čerpaceho účtu? Vdaka
Ahojte prosim Vás ake doklady bolo treba k čerpaniu uveru ? Zajtra nám otvárajú čerpací účet a máme isť podať žiadosť o čerpanie na MÚ. Bojím sa že peniaze nestihnú poslať do konca roka a budeme musiet všetko prerábať kvoli novej DPH. Máte nejakú skúsenosť kolko im trvalo kým poslali peniaze od ziadosti na čerpanie ?
@tterezka_ co treba doložiť sfrb ak zápis do katastra riešime elektronicky cez advokáta/notára? Príde nám z katastra niečo do schránky alebo ako to funguje?
@stanulik34 nemam osobnu skusenost, predpokladam ze ste museli prilozit rovnake dokumenty. Mate na mysli zalozne pravo alebo prevod vlastnickeho prava?
Dobry den, viete mi niekto napisat aky je postup presne ked nam pridu záložne zmluvy? toto je nekonečný pribeeeh 🤯 a co sa stane ak to nestihneme cele - co predpokladam nestihneme... do konca roka ? ta zmena DPH ...? Ďakujem Vam a prajem vsetkym trpezlivosť ✨♥️
Dobry den prajem, prave mi volala pani zo SFRB , ze jej mam poslat email ktory som obdrzala z poisťovne so ZAHESLOVANOU prílohou - ja som samozrejme ziadny taky nedostala . Ona mi tvrdí, ze som musela , tak som zavolala do poisťovne vysvetlila im situaciu a oni konkretne UNION ma vysmiali ze ziadne maily so zaheslovanou prílohou neposielajú, ze niekedy v pripade životných poistkách vynimocne ale v tomto pripade nie...ale ze ak si velmi prajem tak mi tu prílohu zahesluju a poslu len neviem co konretne ma byt zaheslovane a pani zo sfrb mi uz nezdviha ...takze otazka na vas co ste mali pri vašich poistkách v tej zaheslovanej prilohe prosim vas? Kludne aj do spravy ak mozete ..mna uz fakt toto cele tak vytáča , ze ja uz neviem ci sa dostaneme do cieľa niekedy ...🤯🤯🤯 len spomeniem niekomu SFRB a kazdy sa hned zacne smiat - konecne chapem preco... poslala som jej uz vsetko navrh zmluvy, zmluvu, certifikat, asistenčnú kartu, kópiu bloku o zaplatení a aj tak je zle 😡
Mate niekto priklad datumov ? kedy ste poziadali o cerpanie a kedy vam to uvolnili a zaplatili ?
Dobrý deň, schválili niekomu v poslednej dobe úver ? A ak áno napíšete aj č. žiadosti Ďakujem.

@dominika18965 z vlastnej skúsenosti vieme ze na zobz ti srfb neuzná pôžičku v skolaudovanej bytovke. Za mňa ak vám to naozaj chce developer predať bude vám musieť dat kúpnu zmluvu inak to nepôjde. Všetko je samozrejme otázka peňazí a do kúpnej zmluvy je možné zakomponovať hocijaké sankcie v prípade ze vám to neuznajú. Tiež sa mzoetr dohodnúť ze im dáte nejaké ďalšie peniaze pri podpise kz,avsak je dosť možné že sa s vami developer nebude chcieť baviť na túto tému (ak by vám nedal kúpnu zmluvu a teda by ste do nešli keďže banky sú nenazrane) stále sa nájde niekto komu to vedia predat pomerne rychlo aj bez čakania 6 až 7 mesiacov ako pri Sfrb