icon

Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?

michal711
7. jan 2024

Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.

bodi322
6. dec 2024

Ahojte, prisli nam zalozne zmlivy na podpis..Otazka.... zase chcú poistnu zmluvu... tie sme posielali predsa s podpisanymi úverovými zmluvami.. treba to zase? Na sfrb mi uz nezdvihaju

rs92
6. dec 2024

Ahojte, dostali sme stavebné povolenie 30. septembra 😅 takže v hodine 12tej sme podali žiadosť. Čislo máme 1364- odpoveď zatiaľ neprišla. Je tu niekto s podobným čislom?
Keď príde negatívna odpoveď, je tam vysvetlený aj dôvod? Diky

rad996
6. dec 2024

@rs92 my máme č. 1200 a zatiaľ žiadne info. 🤷‍♂️ Podávali sme žiadosť na rozostavaný dom pred kolaudáciou, na základe Zmluvy o bud.kup.zmluve

tterezka_
6. dec 2024

@bodi322 ak už ste zasielali, je to bezpredmetné, myslím že je to tam aj tak uvedené.

lmommy
6. dec 2024

@tovies zdravim 🙂 977

lmommy
6. dec 2024

@adi_17 hmmmm tak cudne aj my sme poslali to iste a ten mail bol potrebný tiez 😀🤯 tak asi pri kazdom inak

vivi0314
7. dec 2024

@rs92 my máme 1134 a odpoveď stále neprišla

migej
Autor odpoveď zmazal
petramatosova
Autor odpoveď zmazal
jstcgrd
7. dec 2024

Máte niekto info kolko trva načerpanie od podania žiadosti o čerpanie ?

migej
7. dec 2024

@petramatosova ako to myslite? Akoze Vas odignorovali? Akoze na tej infolinke robi cvicena opica co len opakuje 10 viet co ma napisanych na papieriku, cize asi aj tak zbytocne

stanulik34
8. dec 2024

@migej ta pani na tej infolinke po stlačení tlačítka 9 ma prístup do databázy a teda vie ako na tom je vaša žiadosť, nám to vždy povedala aj keď sa jej nechcelo. Je to jej práca informovať ľudí, no ak skladá telefón tak to je na rozkaz ľudí z vedenia. Sam fond nevie koho priznať a koho nie vzhľadom na to ze aj po schválení robia ľuďom problémy. Povedal by som ze na informácie o vašej žiadosti mate pravo a preto by som sa toho práva osobne domáhal,no treba na druhej strane povedať ze aj po schválení vás čaká tenista cesta ktorá bude trvať ďalších cca 60 pracovných dní a sfrb vám to ich nárokmi a tlačivami pričom na všetko majú ich brutálne dlhé lehoty pekne osoli.

migej
9. dec 2024

@stanulik34 dakujem, skusim ak sa dovolám…

br4ywy4tt
11. dec 2024

Vyplatili už niekomu v poslednej dobe úver? My stále čakáme kým pošlú peniaze.. tak že ako dlho to trvá cca

garison84
11. dec 2024

Ahojte aktulane čakám na záložne zmluvy.. kedy vám predávajúci vystavoval Faktúru ? A akú dobu splatnosti vám tam nastavil ? Ďakujem pekne

paaauliii
12. dec 2024

Ahojte, prosím vás, koľko ste čakali na zverejnenie zmlúv o úvere v CRZ? My sme im ich poslali prvou triedou minulý týždeň v stredu (4.12.) a doteraz nie sú uverejnené...

garison84
12. dec 2024

@paaauliii nám to zapísali za dva dni záleží od toho akú schvalovatelku máte .. či nemá práve dovolenku

lmommy
12. dec 2024

@paaauliii my tiez asi 2 dni

lmommy
12. dec 2024

Dobry den, uz si niekto zisťoval ako to bude pri zmene sadzby DPH? Pretoze väčšina nestihame čerpať do konca roka ...

garison84
12. dec 2024

@lmommy ak máš vystavenu faktúru v tomto roku tak dph sa ti bude rátať 20% ak bude vytvorená FA po novom roku tak už nova dph … odporúčam vystaviť faktúru už teraz a dať splatnosť aspoň 60 dni

modrykolibrik
12. dec 2024

Cerpat uz asi nebude moct. Nedavno vydali clanok, ze peniaze z fondu sa minuly. Treba cakat na rok 2025

nerof
12. dec 2024

@modrykolibrik môžem sa opýtať aký článok myslite a kde ho nájdem ?

lmommy
12. dec 2024

@garison84 dakujem pekne🙂

stanulik34
12. dec 2024

@garison84 vystaviť faktúru pre sfrb alebo pre kupujúceho na úhradu ich časti?

stanulik34
12. dec 2024

@modrykolibrik ak došlo ľuďom rozhodnutie o schválení tak čerpať môžu

garison84
12. dec 2024

@stanulik34 predávajúci vystavuje faktúru vám a vy tu faktúru predkladate na Šfrb lebo šfrb poskytuje vám peniaze .. v Uvervych zmluvách to máte aj uvedené .. že Šfrb priamo vyplatí penaize na účet predávajúceho .

rs92
13. dec 2024

@vivi0314 stále nič?
tak to si my ešte počkáme...😏

tovies
Odpoveď bola odstránená
vivi0314
13. dec 2024

@rs92 vôbec nič😕

modrykolibrik
13. dec 2024

@stanulik34 ale cerpat budu asi az 2025. Citala som to len potom mi ten clanok zmizol. Mlady par si vybavil byt, zaplatene zalohy atd. A nakoniec im poslali, ze sa uz vycerpali peniaze