Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
Ahojte, dostali sme stavebné povolenie 30. septembra 😅 takže v hodine 12tej sme podali žiadosť. Čislo máme 1364- odpoveď zatiaľ neprišla. Je tu niekto s podobným čislom?
Keď príde negatívna odpoveď, je tam vysvetlený aj dôvod? Diky
Máte niekto info kolko trva načerpanie od podania žiadosti o čerpanie ?
@petramatosova ako to myslite? Akoze Vas odignorovali? Akoze na tej infolinke robi cvicena opica co len opakuje 10 viet co ma napisanych na papieriku, cize asi aj tak zbytocne
@migej ta pani na tej infolinke po stlačení tlačítka 9 ma prístup do databázy a teda vie ako na tom je vaša žiadosť, nám to vždy povedala aj keď sa jej nechcelo. Je to jej práca informovať ľudí, no ak skladá telefón tak to je na rozkaz ľudí z vedenia. Sam fond nevie koho priznať a koho nie vzhľadom na to ze aj po schválení robia ľuďom problémy. Povedal by som ze na informácie o vašej žiadosti mate pravo a preto by som sa toho práva osobne domáhal,no treba na druhej strane povedať ze aj po schválení vás čaká tenista cesta ktorá bude trvať ďalších cca 60 pracovných dní a sfrb vám to ich nárokmi a tlačivami pričom na všetko majú ich brutálne dlhé lehoty pekne osoli.
@stanulik34 dakujem, skusim ak sa dovolám…
Vyplatili už niekomu v poslednej dobe úver? My stále čakáme kým pošlú peniaze.. tak že ako dlho to trvá cca
Ahojte aktulane čakám na záložne zmluvy.. kedy vám predávajúci vystavoval Faktúru ? A akú dobu splatnosti vám tam nastavil ? Ďakujem pekne
Ahojte, prosím vás, koľko ste čakali na zverejnenie zmlúv o úvere v CRZ? My sme im ich poslali prvou triedou minulý týždeň v stredu (4.12.) a doteraz nie sú uverejnené...
Dobry den, uz si niekto zisťoval ako to bude pri zmene sadzby DPH? Pretoze väčšina nestihame čerpať do konca roka ...
Cerpat uz asi nebude moct. Nedavno vydali clanok, ze peniaze z fondu sa minuly. Treba cakat na rok 2025
@modrykolibrik môžem sa opýtať aký článok myslite a kde ho nájdem ?
@garison84 vystaviť faktúru pre sfrb alebo pre kupujúceho na úhradu ich časti?
@modrykolibrik ak došlo ľuďom rozhodnutie o schválení tak čerpať môžu
@stanulik34 predávajúci vystavuje faktúru vám a vy tu faktúru predkladate na Šfrb lebo šfrb poskytuje vám peniaze .. v Uvervych zmluvách to máte aj uvedené .. že Šfrb priamo vyplatí penaize na účet predávajúceho .
@stanulik34 ale cerpat budu asi az 2025. Citala som to len potom mi ten clanok zmizol. Mlady par si vybavil byt, zaplatene zalohy atd. A nakoniec im poslali, ze sa uz vycerpali peniaze

Ahojte, prisli nam zalozne zmlivy na podpis..Otazka.... zase chcú poistnu zmluvu... tie sme posielali predsa s podpisanymi úverovými zmluvami.. treba to zase? Na sfrb mi uz nezdvihaju