icon

Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?

michal711
7. jan 2024

Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.

stanulik34
23. nov 2024

@dominika18965 z vlastnej skúsenosti vieme ze na zobz ti srfb neuzná pôžičku v skolaudovanej bytovke. Za mňa ak vám to naozaj chce developer predať bude vám musieť dat kúpnu zmluvu inak to nepôjde. Všetko je samozrejme otázka peňazí a do kúpnej zmluvy je možné zakomponovať hocijaké sankcie v prípade ze vám to neuznajú. Tiež sa mzoetr dohodnúť ze im dáte nejaké ďalšie peniaze pri podpise kz,avsak je dosť možné že sa s vami developer nebude chcieť baviť na túto tému (ak by vám nedal kúpnu zmluvu a teda by ste do nešli keďže banky sú nenazrane) stále sa nájde niekto komu to vedia predat pomerne rychlo aj bez čakania 6 až 7 mesiacov ako pri Sfrb

bodi322
25. nov 2024

ahojte, mám dalsiu otázku, odoslali sme podpísané úverové zmluvy aj poistky.. teraz čakáme na doručenie návrhu záložnej zmluvy,,,,ako dlho trvá cca doručenie toho dokumentu a koľko mám na spätné odoslanie podpísaného návrhu? Ide o to, že predávajúci pracuje v zahraničí...či sa to stihne.

tterezka_
25. nov 2024

@bodi322 doručenie záložných zmlúv záleží od zverejnenia úverových zmlúv v centrálnom registri. skús si pozrieť, či už máte zverejnené, myslím že potom by mali prísť za deň, dva

bodi322
25. nov 2024

@tterezka_ a doba, dokedy je potrebné zaslať podpísané tie zmluvy, prosím viete mi povedať? dakujem 🙂

missa1986
25. nov 2024

@bodi322 10 kalendárnych dní

9martina99
26. nov 2024

Chcem sa opýtať, keď ste dávali na kataster záložne zmluvy a návrh na vklad na kataster zo ŠFRB, chceli od vás na katastri už aj kúpnu zmluvu ?

tterezka_
26. nov 2024

@9martina99 záložnú zmluvu

9martina99
26. nov 2024

@tterezka_ ďakujem ☺️

stanulik34
Autor odpoveď zmazal
lmommy
28. nov 2024

Dobry den, chcela by som sa este opytat ...dorovnali ste chýbajúcu časť kúpnej ceny ihneď po schválení? Nam zatial prislo len, ze nam to schvaľujú ..cakame na zmluvy , ale vcera mi pani z MU povedala, ze uz mame uhradiť chýbajúcu cast prevodom...🙂 dakujem vaam

tterezka_
28. nov 2024

@lmommy ako to máte uvedené v zmluve o kupe bytu? My sme mali uvedené, že uhradíme po otvorení cerpacieho účtu.

br4ywy4tt
2. dec 2024

Ahojte, minulym týždňom mi kataster schválil zápis záložnej zmluvy, ale doteraz mi neprišlo nič od ŠFRB, ako dlho ste vy čakali kým vam prišla výzva že možte požiadat o otvorenie čerpaceho účtu? Vdaka

tterezka_
2. dec 2024

@br4ywy4tt Ahoj, informácia o otvorení účtu môže prísť poštou až týždeň po otvorení účtu, skús sa opýtať na ŠFRB kedy otvoria a následne už môžeš žiadať.

jstcgrd
3. dec 2024

Ahojte prosim Vás ake doklady bolo treba k čerpaniu uveru ? Zajtra nám otvárajú čerpací účet a máme isť podať žiadosť o čerpanie na MÚ. Bojím sa že peniaze nestihnú poslať do konca roka a budeme musiet všetko prerábať kvoli novej DPH. Máte nejakú skúsenosť kolko im trvalo kým poslali peniaze od ziadosti na čerpanie ?

tterezka_
3. dec 2024

@jstcgrd pokiaľ bude všetko v poriadku tak do pár dní. My sme museli dokladovať zaplatenie našej časti, záleží ako máte uvedené v kúpnej zmluve.

stanulik34
3. dec 2024

@tterezka_ co treba doložiť sfrb ak zápis do katastra riešime elektronicky cez advokáta/notára? Príde nám z katastra niečo do schránky alebo ako to funguje?

adi_17
3. dec 2024

@tterezka_ prosím Vás, ako ste to dokladovali? Spravili Vam v banke na počkanie nejaké potvrdenie o platbe? Alebo ste čakali na mesačný výpis z úctu? Bolo treba mat tlačivo aj opečiatkovane? Ďakujem.

tterezka_
3. dec 2024

@stanulik34 nemam osobnu skusenost, predpokladam ze ste museli prilozit rovnake dokumenty. Mate na mysli zalozne pravo alebo prevod vlastnickeho prava?

tterezka_
3. dec 2024

@adi_17 my sme dolozili potvrdenie z mobilbankingu a vypis z uctu, ktory nam vystavili na pockanie, kde bolo vidiet iba konkretny pohyb. Peciatku sme nemali, kto vam da peciatku ze vam vytlacil vypis?

adi_17
Autor odpoveď zmazal
lmommy
4. dec 2024

Dobry den, viete mi niekto napisat aky je postup presne ked nam pridu záložne zmluvy? toto je nekonečný pribeeeh 🤯 a co sa stane ak to nestihneme cele - co predpokladam nestihneme... do konca roka ? ta zmena DPH ...? Ďakujem Vam a prajem vsetkym trpezlivosť ✨♥️

tterezka_
4. dec 2024

@adi_17 aku mas banku? Nam v SLSP vytlacili mimoriadny bankovy vypis, neplatili sme nic.

lmommy
5. dec 2024

Dobry den prajem, prave mi volala pani zo SFRB , ze jej mam poslat email ktory som obdrzala z poisťovne so ZAHESLOVANOU prílohou - ja som samozrejme ziadny taky nedostala . Ona mi tvrdí, ze som musela , tak som zavolala do poisťovne vysvetlila im situaciu a oni konkretne UNION ma vysmiali ze ziadne maily so zaheslovanou prílohou neposielajú, ze niekedy v pripade životných poistkách vynimocne ale v tomto pripade nie...ale ze ak si velmi prajem tak mi tu prílohu zahesluju a poslu len neviem co konretne ma byt zaheslovane a pani zo sfrb mi uz nezdviha ...takze otazka na vas co ste mali pri vašich poistkách v tej zaheslovanej prilohe prosim vas? Kludne aj do spravy ak mozete ..mna uz fakt toto cele tak vytáča , ze ja uz neviem ci sa dostaneme do cieľa niekedy ...🤯🤯🤯 len spomeniem niekomu SFRB a kazdy sa hned zacne smiat - konecne chapem preco... poslala som jej uz vsetko navrh zmluvy, zmluvu, certifikat, asistenčnú kartu, kópiu bloku o zaplatení a aj tak je zle 😡

tovies
Odpoveď bola odstránená
adi_17
Autor odpoveď zmazal
adi_17
5. dec 2024

@lmommy žiadny mail som ja neposielala. Na MÚ som predložila original poistnej zmluvy, pani si spravila z toho kópiu a overila ju. Dala som jej doklad o zaplatení a to je celé čo sa týka poistenia. Ona to potom posielala do BA.

jstcgrd
5. dec 2024

Mate niekto priklad datumov ? kedy ste poziadali o cerpanie a kedy vam to uvolnili a zaplatili ?

bodi322
Autor odpoveď zmazal
missa1986
6. dec 2024

@jstcgrd a vás nejak informovali o tom, že vám otvárajú čerpací účet? Alebo ste tam volali? Myslím skôr ako pošlú o tom list poštou.Ďakujem

nerof
6. dec 2024

Dobrý deň, schválili niekomu v poslednej dobe úver ? A ak áno napíšete aj č. žiadosti Ďakujem.