icon

Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?

michal711
7. jan 2024

Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.

satkonosicka
5. mar 2025

@francesco123 ďakujeme za zdieľanie, máme teraz jasnejšiu predstavu, aké čísla aktuálne posudzujú

gantleman
5. mar 2025

@francesco123 veľa šťastia.. kamoška spomínala že ce sfrb je stavba domu ako pôrod
Btw čítal som že sa vraj má zjednodušiť celé sfrb tak uvidíme čo prinesie nový rok.

francesco123
Odpoveď bola odstránená
gantleman
5. mar 2025

@francesco123 ešte nie je zjednodušene

satkonosicka
5. mar 2025

@francesco123 ešte sa spýtam, výzvu na odstránenie nedostatkov posielajú mailom?

francesco123
Odpoveď bola odstránená
kik333
5. mar 2025

@michalbx ďakujem pekne, prosím dajte vedieť či vám to prešlo. Mne povedala pani zo šfrb, že keď neni zamestnaný spolužiadateľ 6 mes u toho istého zamestnávateľa, jeho mzda nebude rátaná do schopnosti splácania úveru - teda ako keby žiadateľ žiadal sám. Chceli sme podať v apríli ale zrušili sme celý proces kvôli tomu…

kik333
5. mar 2025

@francesco123 aj ja som písala správu. 🙏🏼🙏🏼

michalbx
5. mar 2025

@kik333 presne s touto informáciou sme to podali, malo by nám to vyjsť aj s jedným príjmom

kik333
5. mar 2025

@michalbx držím vám palce🙏🏼🙏🏼

bea100
5. mar 2025

Dobrý deň, máme záujem o kúpu domu cez ŠFRB. Developer nám sľubuje, že dom bude kolaudovaný v máji/júni . Myslíte, že sa oplatí čakať na kolaudáciu a následne žiadať o pôžičku alebo sa na to rovno vykašľať? Viem, že min roku došli fondu peniaze koncom augusta. Ďakujem

francesco123
Odpoveď bola odstránená
pupapupss
6. mar 2025

No poviem vám, hľadáme vhodný byt a je to fuška, tie metre štvorcové to je riadne obmedzenie a ako zistím tu energ. triedu? To musi byt vždy A0? To sú len novostavby?

gantleman
6. mar 2025

@pupapupss do troch rokov musí byť a0.

satkonosicka
6. mar 2025

Nie je problém, že sa dá ešte stále podať opravné daňové priznanie za minulý rok? Nebráni to v posúdení žiadosti? Živnostník priloží kópiu daňového priznania za minulý rok, ale vlastne môže ešte tento mesiac podať opravné DP a údaje zmeniť… Máte niekto skúsenosť?

pupapupss
6. mar 2025

@gantleman staršia nehnuteľnosť ako 3r teda nemusí spĺňať A0? Dobre tomu chápem?

gantleman
6. mar 2025

@pupapupss tak tomu chápem aj ja. Ale by tu ľudia dávate také otázky ktoré by ste mali smerovať má MU

via5124
6. mar 2025

Ahojte! Je tu niekto, kto kupoval holodom?😊 dakujem!

francesco123
Odpoveď bola odstránená
satkonosicka
10. mar 2025

Má tu niekto s číslom nad 50 už aj schválenie zaslané mailom? Nie výzvu na odstránenie nedostatkov…

francesco123
Odpoveď bola odstránená
satkonosicka
10. mar 2025

@francesco123 Drvivá väčšina ľudí ale podáva žiadosť na kúpu a nie výstavbu

mladomanzelska
10. mar 2025

@satkonosicka Mna by zaujimalo ake cislo ziadosti je posledne 🙂 nedaval teraz niekto my uz 2 mesiace davame papiere dokopy zase budu pol roka posudzovat

satkonosicka
10. mar 2025

@mladomanzelska Neviem, ale bude zverejnený stav k 31.3. ktorý sa robí každý štvrťrok, tak tam to bude. Ja odhadujem, že je teraz podaných okolo 200 žiadostí, ale to je len hrubý odhad, neviem ako to reálne je

vivi0314
10. mar 2025

@satkonosicka schválenie neposielajú cez mail

satkonosicka
11. mar 2025

@vivi0314 Neposielajú? Tak potom sa ospravedlňujem, ak som niekoho mystifikovala… Bola som presvedčená že to posielajú aj e-mailom. Vďaka za info!

francesco123
Odpoveď bola odstránená
vero3
11. mar 2025

Ahojte, je tu niekto kto kupoval nehnuteľnosť, na ktorú bola hypotéka od banky? Mala by som ohľadom toho otázky, skúšali sme kontaktovať aj ŠFRB a MÚ, no zatiaľ žiadna odozva a už nás tlačí čas, tak skúšam aj tu.

gantleman
11. mar 2025

@vero3 skús zavolať z 99%pripadov telefón dvíhajú a poradia

satkonosicka
11. mar 2025

@vero3 Áno, my kupujeme byt s hypotékou