Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
@bana1 Najlepšie urobíte, ak zavoláte pracovníčke šfrb podla vášho okresu a všetko sa popýtate. Takto do podrobna to ja žiaľ neviem.
@stanulik34 ja som bola v tom, že po tých 5r sa môže aj predať aj prenajímať.
@sandrakot zevraj cca 60.
@sandrakot prvú žisdosť schválili 7.2. vraj vybavia 2-3 žiadosti denne. Ktovie, či to tak naozaj je, ale podľa tohto predpokladu by teraz mohli byť niekde okolo čísla 30, ale asi tu nemáme nikoho s podobným číslom aby sme si to overili, minimálne sem ešte nikto taký nenapísal. Z tých čo tu písali tak bol jeden človek č. 1, ten to už má schválené a ďalší človek niekde v prvej 20-tke, ten sa odmlčal a nevieme ako mu to dopadlo. O nikom ďalšom, kto by tu mal nižšie číslo než ja neviem, my máme 62, dám vedieť, keď nám príde rozhodnutie, ale tipujem že to bude tak o mesiac
@bana1 V zozname príloh, vysvetlivka k prílohe č. 31: “V prípade elektronického podania daňového priznania žiadateľ predkladá aj Potvrdenie o výške dane na základe podaného daňového priznania a potvrdenie o zaplatení dane. O potvrdenie je možné požiadať na webovej stránke Finančnej správy SR alebo na daňovom úrade.”
@satkonosicka Dakujem. este sa spytam je niekde uvedene, ake specifika musi mat zmluva o kupe bytu cez sfrb? pocula som, ze tam musi byt samostatne cena bytu, pozemku,... plus cislo uctu kupujuceho kam pojdu peniaze. Pripadne ak by ste boli ochotna, ak ste cerpali sfrb na byt poskytnut zmluvu na nahliadnutie.
@bana1 Radšej poproste niekoho komu už žiadosť schválili a nemali žiadne výhrady 🙂 tam budete mať istotu
@miriamsvecova Ozaj? Už 60?😃
@bana1 myslím si, že ideálne ísť na MÚ a opýtať sa tam. A potom ešte si to overiť telefonicky na inom MÚ. 😂
@miriamsvecova len na našom úrade o tom nič netušia, zistila som, že patríme pod Trenčín. Tam som už pár krát volala, len vždy sa nájde ďalšia nejasnosť a teraz sa bojím, aby bola kúpna zmluva dobre postavená a vyhovovala šfrb.
@paulina291 mozem poslat spravu, vidim, ze si pisala, ze riesis cez Trencin?
Volala som na MÚ a situácia je pravdepodobne taká, že momentálne prebieha prvá kontrola čísel okolo 60. To ale este nie je to posudzovanie, ale asi len taká kontrola dokladov a príloh. Viem že minulý rok v lete bol medzi touto kontrolou a posudzovaním žiadosti zhruba mesiac, teraz to snáď bude menej, ale aj tak to ešte môže pár týždňov trvať, než sa budú posudzovať čísla okolo 60. Ale možno nás ešte prekvapia a bude to čoskoro.
@bana1 v zmluvach o uvere, tie budete mat za nejake 2-3 mesiace
Stále nikto nič nové?
@satkonosicka tiež už tŕpnem
My sme mali výzvu na odstránenie nedostatkov.
Ahojte, sme manželia 29r a 33r so synčekom 2r, mame byt na hypotéku ale zvažujeme pôžičku od sfrb, známa mi povedala že pôžička musí byt zobratá do 3r od uzavretia manželstva ale nič take som v podmienkach nenašla tak asi je to blbosť však? Chcela by som sa vás najprv opýtať ako ste postupovali, uveďte ma do obrazu, najprv ste podali žiadosť a čakáte na schválenie až potom hľadáte byt/dom? Ďalšia vec, keď je nehnuteľnosť drahšia ako 180.000€ lenže my chceme náš byt predať a po vyplatení hypo nam ostane cca 80.000€ ktoré by sme doložili na kúpu nového, som z toho zmätená, čítam tu že kým predávajúci dostane peniaze za nehnuteľnosť zo sfrb trvá to dlho, my keď medzi tým byt predáme nebudeme mat kde bývať.
@gantleman Kedy vám prišla? A podarilo sa odstrániť nedostatky? Boli ste v prvej dvadsiatke, ale myslím, že teraz by už mali byť niekde pri čísle 40-45
@pupapupss Ahoj, žiadosť sa podáva už s bytom/domom, ktorý ste našli. Na stránke šfrb nájdeš k žiadosti potrebné dokumenty. Môže byť nehnuteľnosť drahšia, ale toto nevieš reálne vypočítať kedy dostanete od štátu peniaze. Taktiež je veľmi ťažké nájsť predávajúcého, ktorý počká 5-6 mesiacov na celý proces. A samozrejme musí Vám vychádzať výpočet mesačnej splátky šfrb aj s hypotékou, keďže Vám zatiaľ trvá. Ja osobne nemám skúsenosť tak, že vlastním byt, možno sa tu niekto nájde a poradí ti ako postupoval.
Je tu niekto kto žiadal šfrb úver s tým, že spolužiadateľ nebol 6mes zamestnaný u toho istého zamestnávateľa jak je momentálne? Že napr. 4 mesiace bol zamestnaný takže nebol v skúšobnej dobe. Ďakujem
@michalbx prosím, aké máte poradové číslo žiadosti?
@satkonosicka my máme 66 a zatiaľ čakáme a vy ?
@michalbx Aha, tak vy už ste to sem vlastne písali, pardon, mala som skontrolovať konverzáciu. My máme 62, tiež čakáme. Ak posúdia 2-3 žiadosti denne, čo sú posledné informácie ktoré máme, tak by sme sa mohli dostať k číslu 62 cca budúci piatok. Bohužiaľ, nemáme si to ako overiť, keďže tu nie je nikto s číslom 40-50…
@satkonosicka mi máme číslo 61 takže ste hneď za nami
@francesco123 napísal som správu
@francesco123
@francesco123 prosim kupovali ste byt? Na co si dat pozor ak vas vyzvali na odstranenie nedostatkov?

@satkonosicka myslela som si, ze pisem do vlakna. Asi sa to týkalo danového priznania a potvrdenia o zaplateni dane. Stacilo elektronicke podanie? ALebo bolo treba ist na urad a vybavit dalsie potvrdenie o podani danoveho priznania a uhrade dane.