icon

Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?

michal711
7. jan 2024

Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.

bana1
1. apr 2025

@mladomanzelska nieco cez 230

mladomanzelska
1. apr 2025

@bana1 To je v pohode na dom ci byt ? 🙂

bana1
1. apr 2025
ferojorko
1. apr 2025

Viete mi kto povedať koľko trvalo vyrobenie úverových zmlúv? Kto ich už máte napríklad, dik

mladomanzelska
1. apr 2025

@bana1 to bude v pohode 🙂

francesco123
Odpoveď bola odstránená
bana1
1. apr 2025

@mladomanzelska dakujem za povzbudenie

miriamsvecova
1. apr 2025

@ferojorko takého, kto má úverové zmluvy tu nemáme v tejto konverzácii. Možno tí z 15.1.

vivi0314
1. apr 2025

@ferojorko trvalo to presne 20 dni

vivi0314
1. apr 2025

@ferojorko samozrejme pracovných

miriamsvecova
1. apr 2025

@vivi0314 vy už čakáte na vklad záložného prava? To im koľko trvalo poslať tie vklady záložného?

denisa888
1. apr 2025

@mladomanzelska veľmi by ma zaujímalo odkiaľ čerpáte takéto informácie...Príde mi to úplne scestné ako tu všetkým píšete toto bude alebo nebude v pohode.. aká žiadosť kde bola podaná a kde majú aké rozpočty ... Ako vy môžete už teraz robiť závery do kedy to bude v pohode a kedy už nie... To snáď nevedia toto ani oni, kedy sa financie minú a ako sa navýšia alebo nenavysia

mladomanzelska
1. apr 2025

@denisa888 Polovica je z verejne dostupnych dat viem velmi dobre pracovat s datami 🙂 Druha polovica je od ludi ktori pracuju v statnom fonde, na ministertve
Ten humbuk ktory sa minuleho roku vytvoril 🙂 Clanok v aktualitach .. Listy premierovi prezidentovi ministrom vsetkym poslancom. Tlacovky napr progresivneho slovenska spravilo to vela priatelov aj nepriatelov 🙂

Co sa tyka stavu ziadosti k 31.3 - Link tu : https://www.sfrb.sk/zverejnovanie/stav-posudzov...

Rozpocet tu : https://www.sfrb.sk/o-fonde/rozpocet/

Zverejnenie kazdej jednej zmluvy cize kazdemu komu schvalia a vyplatia si viem dohladat za kolko kupil kde byva atd ;) - Link tu : https://www.crz.gov.sk/115035-sk/statny-fond-ro...

Sorry ja nezijem modrom konikovi ani nekukam farmy ci podobne veci ako ini ludia 🙂 modry konik som si zalozil aby som vas upokojil toto je jedine vlakno kde prispevam 🙂

Namiesto vdaky tu je koment ako vas verim ze po totmo prispevku ho prehodnotite 🙂

vivi0314
1. apr 2025

Schválené sme mali 6.2.
Úverové zmluvy 7.3.
Záložné zmluvy 14.3. (Piatok) v pondelok 17.3. sme ich poslali späť na podpisy a 21.3. sme mali zmluvy už späť, hneď v ten deň som podala aj návrh na vklad.
@miriamsvecova

francesco123
Odpoveď bola odstránená
francesco123
Odpoveď bola odstránená
miriamsvecova
2. apr 2025

@mladomanzelska práveže podľa mna super info a presne z verejne dostupných zdrojov si to aj ja logicky ciem dať dokopy.

gantleman
2. apr 2025

Mne tu klesá IQ čo tu riešite niektorí 🤣

masha9
4. apr 2025

Ahojte! som tu nová prepáčte :D riešili ste niekto aj stavbu RD cez šfrb?

francesco123
Odpoveď bola odstránená
bea100
5. apr 2025

Ahojte, nemáte náhodou aktuálny prehlaď, ako dlho trvá celý proces od podania žiadosti, až kým kupujúci dostane peniaze? Je to naozaj 6 mesiacov, ako v minulého roku, alebo sa tento rok niečo zlepšilo? 🙏. Ďakujem

vivi0314
5. apr 2025

@bea100 Máme č.1 podávali sme v januári a momentálne čakáme na kataster, potom podávame žiadosť o čerpanie, ktovie koľko to ešte bude trvať🤷🏽‍♀️

bea100
6. apr 2025

@vivi0314 jemine, no to im celkom trvá🤦. Prosím Ťa, rozumiem celému postupu správne?
1.žiadosť podávam na mestskom úrade( kúpnopredajná zlmuva overená notárom spolu so žiadosťou.) Na posúdenie má úrad 15 dní.
2. Žiadosť sa posiela do Ba a do 20 dní preskúma túto žiadosť úrad v Ba. Do 45 dní pošlú žiadateľovi rozhodnutie. Do 20 dní odo dňa rozhodnutia fond pošle žiadateľovi návrh zmluvy( tzv. Úverové zmluvy) a Záložné zmluvy v prospech ŠFRB
3.Záložné a Úverové zmluvy podpíšem a posielam späť do Ba
4. Na základe podpísaných zmlúv( záložných a úverových-kupnopredajnych) podávam návrh na Vklad do Katastra
Kedy potom prosím Ťa fond uvoľnuje peniaze v prospech predávajúceho? Kedy mu predávajúci uhradí kupujúcemu zvyšnú hotovosť?
Ďakujem🙏

gantleman
6. apr 2025

@bea100 posledná veta nedáva absolútne zmysel.predavajuci kupujúcemu nič neuhradza
A čo sa týka zvyšku áno tak tomu chápem aj ja my už tiež čakáme na zmluvy. A kataster potom chceme dať zrýchlené konanie (300€) tusim

lola1304
6. apr 2025

Dobrý deň, prosím Vás neviete mi poradiť, ako je to s pozastavenou živnosťou? Priateľ pozastavil zivkost od februára, mal ju asi 3 roky. Ak by ju opätovne otvoril, mozme hneď ziadat sfrb o hypo alebo musime pockat 6 mesiacov?

A tiež ci neviete, ako je to s dofinancovanim druhou nehnutelnostou, ci je moznost, dofinancovat nehnutelnostou kde je uz uver z komerčnej banky, ale je to uplne na 1/3 hodnoty domu.
Pisala som aj priamo na sfrb, ale za posledné 3 tyzdne som nedostala ziadnu odpoved.
Dakujem pekne za kazde info!

migej
6. apr 2025

@bea100 od pridelenia cisla cakame uz viac ako 45 dni cize neviem.. nikde som ale nenasiel tieto lehoty

bana1
6. apr 2025

@migej lehota by mala byt 45 pracovnych dni. Ake mate cislo?

migej
6. apr 2025

@bana1 19.02.2025 bola ziadost zaregistorvana pod cislom 96

migej
6. apr 2025

@bana1 ratal som ale kalendarne, takze ak pracovne este maju cas..

gantleman
6. apr 2025

@lola1304 nesmie byť ťarcha žiadna