Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
@migej je to 45 pracovných dní, ale pozor, nie od pridelenia čísla ale od doručenia žiadosti na ŠFRB. Z MÚ zvyknú poslať žiadosť na ŠFRB v priebehu niekoľkých dní od pridelenia poradového čísla, takže tam vzniká ešte niekoľko dní navyše.
Zdravím, chcem kúpiť byt v Prešove cez SFRB, ale novostavbu ktorá má byť skolaudovaná na budúci rok. Riešil niekto takúto kúpu prosím ? A poradil by ako postupovať? Prípadne vedel by niekto pomôcť pri vypisovany žiadosti kto už má schválené? Aby som spravil čo najmenej chýb a urýchlil čas. Samozrejme sa odvďačim, ďakujem krásne za pomoc.
@bea100 najskôr posielajú úverové zmluvy a až potom záložne zmluvy. Následne vklad do katastra a potom majú 45dni po vklade na uvoľnenej peňazí načo zase podávať žiadosť na úrade.
@mark_00 nápis mi správu
Nam pani na urade v BA povedala že žiadne lehoty nemaju. Keď som sa jej pytala na tych 45 dni tak ppvedala že to tak nieje. A na poslanie penazi maju 30 dni to vieme tak že nam došla vyzva na opravu v kupnopredajnej.
Mne dnes prišli úverové zmluvy a našiel som tam chybu, takze zajtra posielam naspäť a budem čakať na nové, zbytočne sa ti naťahuje, vypočítali chybnú splátku a ešte keď som tam volal tvárili sa že čo ich otravuje že im to systém počíta že je to dobre, že sa s tým nič nedá a tak a po 15 min mi vola že systém spravil chybu 😀
Ja len tak že radšej si to poriadne skontrolujte pred podpisom, mne vypočítali splátku ako keby beriem úver na 25 rokov ale dobu splácania dali na 30 ako som aj chcel 😀😀
@ferojorko mal si okrem toho ešte niečo iné zle? Nám prišli dnes
@miriamsvecova a kolkeho ste mali schválené?
Len tá suma na splátke bol zle vypočítaná, ja som mal schválené 20.3. a návrh úverovej zmluvy prišiel 7.4.
@gantleman 20.3.
@ferojorko to iste čo my.. nám prišlo ale dnes.
@miriamsvecova prosim vas kedy ste podavali žiadosť a mali ste aj chyby? Kolko to cele trvalo dokym vam prišlo schvalenie?
Dnes je 15 pracovnych dni kedy som priniesol kopec papierov na urad. aj ziadost som mal vypisanu aj som bol overit podpisy .. preslo 15 pracovnych dni a ja nemam cislo ? je to spravodlive ? ze niekto prinesie niekde inde a v ten den ma cislo ziadosti ? 🙂 Volal som xy krat nikto nedviha naposledny mi dvihli pred tyzdnom a povedali mi ze sa mam modlit aby neochoreli 🙂 Takto funguje tento stat a niektori uradnici v nom …
@mladomanzelska pri podaní žiadosť na podateľni opečiatkujú, neopečiatkovali vám náhodou aj kópiu prvej strany žiadosti? Lebo minulý rok keď sme podávali tak nám pani z MÚ vytlačila aj kópiu prvej strany našej žiadosti a poradila nám, aby sme si ju nechali pri podávaní opečiatkovať, takže sme potom mali potvrdenie o tom, kedy sme žiadosť na podateľni MÚ podali, bol tam dátum. Nemáte to náhodou? Že by ste tam s tým zašli a povedali im, že už od podania prešlo 15 prac. dní a že stále nemáte číslo?
Každopádne by som tam skúsila zájsť osobne, keď tam nikto nedvíha telefón…
@mladomanzelska toto je naozaj veľmi nespravodlivé, najmä ak sa človek snaží aby mal všetko správne vypísané a všetky prílohy odovzdané a potom to tam len niekde leží. Dá sa niečo robiť, ak nesplnili túto lehotu?
@sandrakot žiadosť sme podávali cca 17.2, chyby sme nemali žiadne.
@francesco123 Jak ? ved stale musis ist ty na podatelnu kde ti overia podpisy s manzelkou zaplatis 4 eura a overene podpisy v ziadosti jej prinesies to vsetko sme spravili 18.3 ( u nej sa na termin objednava 12.3 som sa objednal aby som mohol prist 18.3 ) … dnes je to 16 pracovny den .. nedviha mi telefon .. a na email mi prave odpisala . Pisal som ze ci je vsetko ok stale nemam cislo.. Dobrý deň,
všetko je OK ..pravdepodobne zajtra by ste mal mať číslo.
@mladomanzelska Ale žiadosť sa podáva na podateľni a nie u pani úradníčky MÚ. Keď máte overené podpisy na žiadosti tak asi môže žiadosť podať aj pracovník MÚ. Ak ste nevideli, ako vám dávajú pečiatku s dátumom na žiadosť, keď ste ju odovzdávali, tak ste asi žiadosť “oficiálne” nepodali, len ste ju priniesli pracovníčke na MÚ a ona si ju v tom prípade mohla ísť opečiatkovať na podateľňu až o pár dní neskôr, aby to stíhala… Aspoň takto mi to pripadá z toho čo píšete ale možno sa mýlim.
Neviem my sme to mali tak, že so žiadosťou sme išli ešte overiť podpis dali sme to našej úradníckej a ona to hneď podala a hneď v ten deň dokonca v tú hodinu mi prišlo pridelené číslo.
@gantleman Tak som to mal aj ja pred rokom .. kym nepomenili tych uradnikov od noveho roka ze to bude efektivnejsie no vidim ako efektivne... Parada a spravodlivost na mieste.
@satkonosicka Trocha nerozumiem .. alebo prosto som nevedel ze to tak funguje ja som bol za uradnickov hodinu a pol kontrovoala vsetky papiere atd.. a nasledne posledny krok co bol ze som podpisal ziadost.. A tu ziadost som mal ist na prizemie kde mi overili podpisy zaplatil som 4 eura a mal som jej ju hore priniest. Takto mi to bolo povedane takto som to aj spravil :D minuly rok som spravil to iste na druhe den mi prisiel email s cislom... Dnes cakam 16 pracovny den...
@francesco123 To nemusi byt pravda co pises 🙂 uvidime postupne co bude ona nasu ziadost otvorila uz akoby 18.3 cize je mozne ze dostaneme cislo z 18.3 aspon to ona tvrdila cize uvidime podla cisla ci to bola pravda AK nie .. lutujem ju .. lebo caka ju nepekne stretnutie so mnou aj telefonat zo statneho fondu .. To som zvedavy ci bude cislo pod 300 alebo nad 300 🙂 Rozpocet bol uz minuty mozno prvy druhy marcovi tyzden .. Caka sa na navysenie ako som aj pisal hore nechce sa mi to opakovat...
Potom bude mat problem. LEBO KLAMALA. jasne povedala ze cislo akoby uz je len nie je potvrdene az kym vsetko neskotroluje a hociko by dal ziadost napr pred tyzdnom na inom urade nedostal by lepsie cislo ako budeme mat my .. Tiez si myslim ze klame.. ale pockam si na to offcial cislo.. potom to budem riesit.. v kazdom pripade 25 500 000 co je v rozpocet bolo minutych v prvej polovici marca urcite..

@gantleman ďakujem pekne.