Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
@bana1 To je v pohode na dom ci byt ? 🙂
@mladomanzelska byt
Viete mi kto povedať koľko trvalo vyrobenie úverových zmlúv? Kto ich už máte napríklad, dik
@bana1 to bude v pohode 🙂
@mladomanzelska dakujem za povzbudenie
@ferojorko takého, kto má úverové zmluvy tu nemáme v tejto konverzácii. Možno tí z 15.1.
@vivi0314 vy už čakáte na vklad záložného prava? To im koľko trvalo poslať tie vklady záložného?
@mladomanzelska veľmi by ma zaujímalo odkiaľ čerpáte takéto informácie...Príde mi to úplne scestné ako tu všetkým píšete toto bude alebo nebude v pohode.. aká žiadosť kde bola podaná a kde majú aké rozpočty ... Ako vy môžete už teraz robiť závery do kedy to bude v pohode a kedy už nie... To snáď nevedia toto ani oni, kedy sa financie minú a ako sa navýšia alebo nenavysia
@denisa888 Polovica je z verejne dostupnych dat viem velmi dobre pracovat s datami 🙂 Druha polovica je od ludi ktori pracuju v statnom fonde, na ministertve
Ten humbuk ktory sa minuleho roku vytvoril 🙂 Clanok v aktualitach .. Listy premierovi prezidentovi ministrom vsetkym poslancom. Tlacovky napr progresivneho slovenska spravilo to vela priatelov aj nepriatelov 🙂
Co sa tyka stavu ziadosti k 31.3 - Link tu : https://www.sfrb.sk/zverejnovanie/stav-posudzov...
Rozpocet tu : https://www.sfrb.sk/o-fonde/rozpocet/
Zverejnenie kazdej jednej zmluvy cize kazdemu komu schvalia a vyplatia si viem dohladat za kolko kupil kde byva atd ;) - Link tu : https://www.crz.gov.sk/115035-sk/statny-fond-ro...
Sorry ja nezijem modrom konikovi ani nekukam farmy ci podobne veci ako ini ludia 🙂 modry konik som si zalozil aby som vas upokojil toto je jedine vlakno kde prispevam 🙂
Namiesto vdaky tu je koment ako vas verim ze po totmo prispevku ho prehodnotite 🙂
Schválené sme mali 6.2.
Úverové zmluvy 7.3.
Záložné zmluvy 14.3. (Piatok) v pondelok 17.3. sme ich poslali späť na podpisy a 21.3. sme mali zmluvy už späť, hneď v ten deň som podala aj návrh na vklad.
@miriamsvecova
@mladomanzelska práveže podľa mna super info a presne z verejne dostupných zdrojov si to aj ja logicky ciem dať dokopy.
Mne tu klesá IQ čo tu riešite niektorí 🤣
Ahojte! som tu nová prepáčte :D riešili ste niekto aj stavbu RD cez šfrb?
Ahojte, nemáte náhodou aktuálny prehlaď, ako dlho trvá celý proces od podania žiadosti, až kým kupujúci dostane peniaze? Je to naozaj 6 mesiacov, ako v minulého roku, alebo sa tento rok niečo zlepšilo? 🙏. Ďakujem
@vivi0314 jemine, no to im celkom trvá🤦. Prosím Ťa, rozumiem celému postupu správne?
1.žiadosť podávam na mestskom úrade( kúpnopredajná zlmuva overená notárom spolu so žiadosťou.) Na posúdenie má úrad 15 dní.
2. Žiadosť sa posiela do Ba a do 20 dní preskúma túto žiadosť úrad v Ba. Do 45 dní pošlú žiadateľovi rozhodnutie. Do 20 dní odo dňa rozhodnutia fond pošle žiadateľovi návrh zmluvy( tzv. Úverové zmluvy) a Záložné zmluvy v prospech ŠFRB
3.Záložné a Úverové zmluvy podpíšem a posielam späť do Ba
4. Na základe podpísaných zmlúv( záložných a úverových-kupnopredajnych) podávam návrh na Vklad do Katastra
Kedy potom prosím Ťa fond uvoľnuje peniaze v prospech predávajúceho? Kedy mu predávajúci uhradí kupujúcemu zvyšnú hotovosť?
Ďakujem🙏
Dobrý deň, prosím Vás neviete mi poradiť, ako je to s pozastavenou živnosťou? Priateľ pozastavil zivkost od februára, mal ju asi 3 roky. Ak by ju opätovne otvoril, mozme hneď ziadat sfrb o hypo alebo musime pockat 6 mesiacov?
A tiež ci neviete, ako je to s dofinancovanim druhou nehnutelnostou, ci je moznost, dofinancovat nehnutelnostou kde je uz uver z komerčnej banky, ale je to uplne na 1/3 hodnoty domu.
Pisala som aj priamo na sfrb, ale za posledné 3 tyzdne som nedostala ziadnu odpoved.
Dakujem pekne za kazde info!

@mladomanzelska nieco cez 230