Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
Nám to schválili minulý týždeň, teraz čakáme na úverové zmluvy.
@gantleman Chapem .. neviem ci si cital celu diskusiu ty tu .. uz to tu bolo povedane ... V tom zhone atd .. sa spravila chyba ja som ju spravil ja som o nej ani vlastne nevedel .. Rata sa 15 dni odkedy to das ty do podatelne.... ja som v dany den sedel s nou hodinu a pol a potom som bol dole na matrike overit podpisy v tom zhone som si myslel ze je vsetko vybavene... ale nebolo ona mala kopku .. a ona ked sa rozhodla to dat official do potatelne o den dva tri .. tak az od toho momentu zacalo plynut 15 dni... nie od momentu kedy som tam ja sedel mal overene podpisy atd .. Cize je to aj moja chyba. Pravne si urcite ona dala pozor na to.. ale prosto ja som mal len inu uradnicku ako minuleho roku kedy som jej doniesol papiere a povedala mi spravim vsetko preto aby som vas dnes najneskor zajtra zaregistrovala aby ste dostali cislo .. Tak bolo jeden den som jej doniesol papiere druhy den som mal cislo....
@lola1304 No tak ja vam vysvetlim :D Lebo mne uz zo statneho fondu hovoria zeby som sa mal u nich pracovat :D ked taky uz prehlad mam ..
1, Podavat ziadost mozete do 30.9 daneho roka .. cize vy fakt mozete podat ziadost do konca augusta to vam nikto neklame.....
2, Peniaze .. Nikto nevie ako sa minu peniaze lebo nikto nevie kolko pride ziadosti ci 100 alebo 500 alebo 1000
Rok 2020 - boli nizke uroky vsade este menej ako statny fond.
tak napr v roku 2020 im prislo 20 ziadosti z toho 16 - tim priznali uver...
2021 - 21 ziadosti z toho priznane uvery 13 ... Tusim maximum sa dalo ziadat 80 000
2022 - 19 ziadosti --- priznane uvery 15 ... tiez mam pocit ze maximum bol 80 000
2023 - 79 ziadosti - 65 krat priznana podpora .. uz sa dalo ziadat 120 000 eur
2024 - 634 ziadosti . priznana podpora 380 ludom dalo sa ziadat 180 000 uroky v bankach vysoke..
Na cislach vidite ako to ide .. rok 2024 bol prvy kedy ziadosti zamierali .. je tam 380 ludi preto ze sme maximalne tlacili na ministertvo/ urad vlady/ prezidenta/ Tlacovky/ clanky v novinach...
Rok 2025 mame do konca marca 202 ziadosti ( vela aj takych ludi ktorym minuleho roku neschvalili) nikto nevie na ake cislo sa dostanu ani kedy peniaze nebudu. preto vas informuju ako informuju oficialne rozpocet 25 500 000 uz bol tento rok VYCERPANY. TEraz je tam ziadost na zvysenie na 45 000 000 ktore podla mna vydrzi do konca maja...
Preco nemozete ziadat skor ?
@paulina291 ake ste mali číslo?
@paulina291 dobrý deň, aké ste mali číslo? Musí to byt supwr pocit, mať to takto schválené, držím prsty, nech ide vsekto hladko.😊
Dnes som hovorila s našou pani na MÚ a ona keď počula kto nás rieši na ŠFRB (nebudem menovať) tak mi hovorí, že tejto pani to posudzovanie žiadostí vždy dlhšie trvá… to by vysvetľovalo prečo s číslom 62 ešte nemáme rozhodnutie🥲
@satkonosicka ziadost cislo 84 ma uz zverejnene zmluvy cize predpokladam ze uz aj vyplatene 🙂
@mladomanzelska niekto má štastie. My sa ani dovolať nevieme lebo pani bola z celého týždňa v práci len v utorok
@satkonosicka Stale plati to ze sa s vami vymenim ! :D tak nelutujte sa dobre bude :P
@mladomanzelska ja mám proste strašný nevysvetliteľný strach z toho, že aj keď sme opravili nedostatky, tak tam ešte niečo nájdu, kvôli čomu nám to neschvália (lebo povedzme si úprimne, niektoré tie podmienky nie sú zrejme ani im samotným jasné a možno si ich aj každý schvaľovateľ vykladá podľa seba. Teraz nemyslím také tie všeobecné, ale nejaké zriedkavé individuálne drobnosti…) a čím dlhšie to čakanie trvá, tým viac ma ten strach zožiera a tým viac by to bolelo, ak by sa to naozaj stalo a tú žiadosť by nám zamietli
@satkonosicka ešte raz
Ak vám prišla výzva na odstránenie. A vy to odstránite musia vám to schváliť.
Je to proste tak. My sme dokonca na 2x odstraňovali nedostatky.
@gantleman presne ako píšete @satkonosicka no stress, keby tam máte niečo “nezlučiteľné so životom” tak vam to zamietnu. Takto, logicky, po odstránení nedostatkov sa kvalifikujete.
@mladomanzelska
@gantleman
@miriamsvecova
Ďakujem za podporu😊 ste strašne milí všetci, naozaj ste mi pomohli cítiť sa lepšie, skúsim sa teda ukľudniť, byť trpezlivá a veriť že to tento rok už dobre dopadne
@satkonosicka ešte trošku vás ukľudnim. Ak by ste nemali nárok neprešlo by to ani na MU. ASPON takto sme to mali my . Verte schvália vám.
Napr mi už čakáme na zmluvy čakám že prídu budúci týždeň štvrtok alebo utorok stredu po veľkej noci .
@gantleman ďakujem 🙂 a držím palce nech vám to už ide rýchlo a hladko. Na 2x ste odstraňovali nedostatky tie isté, že ste sa povedzme správne nepochopili ako zo chcú, alebo že našli medzitým nejaké nové?
@mladomanzelska ja rozumiem, ze zoadost podat mozem, no pani tvrdila, ze pokial splname podmie ky, tak schvália.
A musime az v auguste, pretoze priatel prechadzal vo februari zo zivnosti na zmluvu tpp, má ju len pozastavenu. Moje otazky na sfrb boli, ze ak by si ju obnovil, ci by sme mohli ziadat "hned". Zivnost mal 3 roky, a do ziadosti sa pri zivnosti dáva danove priznanie za minuly rok. Což ma a keby ju obnovil, tak samozrejme prijem na tpp sa ukonci a bude pracovat na zivnost, cize aj faktury normalne bude mat - snazim sa tym povedat, ze akoze nejdeme podvadzat alebo tak. Len som hladala nejaku presmycku, aby sme nemuseli cakat do augusta.
A este som sa ich pytala, v maily, ze ked dofinancujeme nehnutelnost zalozenim druhou nehnutelnostou, ci sa da casom zalozne pravo prehodit len na kupovanu. Ked sa navysi hodnota.
@lola1304 najlepšie čo môžete urobiť je počkať do leta a potom sa rozhodnúť na základe situácie, aká bude. Možno vyhlásia už začiatkom leta, že už sa nemajú podávať žiadosti lebo sa minul rozpočet. A možno ho tento rok navýšia natoľko, že sa bude dať podávať aj v auguste, to vám ale teraz s istotou nepovie nikto, musíte si počkať ako sa to vyvinie.
@lola1304 Tak sa jej spytaj ako schvalili tym co dali minuleho roku v septembri 🙂 bol o tom aj napr clanok ..
https://www.aktuality.sk/clanok/lwpeeXu/statu-d...
@mladomanzelska uvidíme. Skúsiť to skúsime, ostáva nám len dúfať. 🙂
@jankaurdo dobry deň, ano mame schvalene 21.2 sme podali žiadosť tušim 12.3 nam prišli prve chyby a 24.3 sme davali ešte daňove takže to bolo posledne čo sme davali. 7.4 schvalili a 10.3 sme to už mali doma poštou. Aktualne čakame na uverove zmluvy tak som velmi zvedava kedy nam ich dodaju.
Ja by som sa chcela opytat ake mate čislo? Je ti niekto s čislom okolo 200?
@sandrakot Ja mam 360 plus a to je svinstvo :D ved mne by to uradnicka bez danoveho priznania nezaregistorvala este som musel ultra original peciatku davat 🙂 co len predlzilo ziadost 🙂
@mladomanzelska to nám tiež ani len nenavrhla a museli sme ho mať hneď hotové a aj všetky potvrdenia o tom, že sme ho podali. Elektronicky aj tlačivo priamo z daňového.
@mladomanzelska my mame 368, mala som podane danove elektronicky, dufam ze uznaju tlacivo bez danovej peciatky
@ivet294 nám uznali nami vytlačenú kópiu DP bez nejakej pečiatky a + k tomu originál z DÚ potvrdenia o zaplatení dane a o výške dane (treba o ne zažiadať cez elektronický systém Finančnej správy a trvá to zhruba 1-2 týždne, aspoň u nás to tak bolo)
Tak mi dnes volala pani zo ŠFRB, že : “Máte to v poriadku” a že dnes vydá rozhodnutie a dá ho na podpis… čiže si na oficiálne rozhodnutie určite počkáme a príde až po sviatkoch, ale aspoň je to na dobrej ceste!
@satkonosicka VEd ja som ti to vravel :D ze sa s tebou vymenim ze mas to uplne v pohode..

Dobrá správa, ale je, že niektorým z nás to tu schválili, takže to nie je nemožné. Len treba vydržať. Je to boj, ale tak vieme všetci o čo nám ide. Môže to byť práve motivácia.