icon

Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?

michal711
7. jan 2024

Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.

francesco123
Odpoveď bola odstránená
mladomanzelska
9. apr 2025

@francesco123 Prave mi prislo cislo je vacsie ako 315 ktore zverejnili 31.3 ... je vacsie ako 350 ... Tak musim ukludnit emocie a nebudem jej volat ale napisem email .. Skoda ze jej slova mam len v telefone a nie pisomne HRUBO MI KLAMALA.

denisa888
9. apr 2025

Ja som dnes volala na sfrb, prepojili na sekciu rozpočtu a pýtala som sa v akom je stave, či má vôbec zmysel ešte podávať žiadosť platiť zálohu za byt a potom o nu prísť. Pani najprv odpovedala že nemá informácie, že nevie či sa rozpočet navýši že nevedia ako rozhodne ministerstvo. Ja som sa opýtala ako a na základe čoho sa majú teda žiadatelia rozhodovať. Povedala na to že rozpočet pre FO bude 45 mil. Ďalej už nechcela odpoveď a odpovedala že nevie alebo nemajú informácie opat. Každopádne ako vidím že sme nad číslom 350. Ak by každý zobral po 170 tisíc už sme na takmer 60mil. My sme plánovali podávať žiadosť hneď na začiatku mája. Ale neviem v tomto momente, či to vôbec ma zmysel.

mladomanzelska
9. apr 2025

@denisa888 Ajaja tu si deniska 🙂 Ty si mi tu tak pekne napisala ako mozem nemozem vediet :D A potom ked som ti reagoval tak si mi uz nenapisala nic :/ .. A kukaj tu ak zrazu ty vies ze rozpocet bude pre FO 45 milionov ... hoci na stranke pisu 25 500 000.
Cislo nad 350 znamena ze je to SPOLU nie len pre fyzicke osoby ako som ti posielal linku keby si si pozrela ju .. Zistila by si ze o 31.3 bolo 315 ziadosti cize od 1.4 je cislo 316 a viac .. ale pozor z tych 315 bolo len 202 pre fyzicky osoby a to je to cislo pre ktore bude 45 000 000 a na konci marca tam bolo 202 ziadosti v hodnote 30 830 208 €co vychadza ze priemerny ziadat ziada o 152 624 eur .. Ak by tak vseci ziadali tak pri 45 milionov je to 295 ludi ktorí dostanu mladomanželskú .. Kedze pomer FO a obnova budov je aktualne 2:1 a predpokladáme podobný pomer tak cislo do 450 by sa absolútne nemali coho bat.

linku posielam znova: https://www.sfrb.sk/wp-content/uploads/2025/04/...

jankaurdo
9. apr 2025

@miriamsvecova dobrý deň, prosím aké ste mali poradové číslo? My ešte stále čakáme.

jankaurdo
9. apr 2025

@migej dobrý deň, už máte odpoved?

mladomanzelska
9. apr 2025

@denisa888 Este doplnim ze ten boom ziadosti na zaciatku roka bol sposobeny ludmi ktorym neschvalili minuleho roku .. a hlavne domy ktory si stavaju ti ak viac ziadaju penazi .. ti co riesili byt a neschvalili im minuleho roku pravdepodobne teraz musia ziadat zmova .. zivotne minimum sa meni az 1.7 .. Takze mozno aj na to niekto caka pre par eur mu to nevychadza . v kazdom pripade overte si to na urade ako rychlo vas vedia zaregistrovat ako som pisal do konca maja pravdepodobne financie budu potom uz nikto nevie.

satkonosicka
9. apr 2025

@sandrakot Ako ste na tom? Už vám po odstránení nedostatkov rozhodli o žiadosti?

sandrakot
9. apr 2025

@satkonosicka ešte nevieme nič posledné papiere sme doložili 24.2 dneska som písala našej pani na MU a zatiaľ že nemá žiadne info dúfam že do konca týždňa max další týždeň už príde vyjadrenie. Zároveň by som sa chcela opýtať ak niekto vie čo prichádza po schválení čo sa ešte vybavuje a rieši.

sandrakot
9. apr 2025

@sandrakot ospravedlňujem sa 24.3

sandrakot
9. apr 2025

Môžem sa opýtať schválenie príde poštou alebo aj mailom

satkonosicka
9. apr 2025

@sandrakot Rozhodnutie príde poštou, občas aj zavolajú priamo zo ŠFRB, keď žiadosť schvália. My sme dostali výzvu na odstránenie nedostatkov 19.3. a 3.4. sme doručili dokumenty na ŠFRB. Tiež ešte čakáme na verdikt. Máme číslo 62.

vivi0314
9. apr 2025

@sandrakot
Pri štandardnom postupe doručíte ŠFRB pred otvorením účtu celkovo tieto doklady:
úverové zmluvy
záložné zmluvy
poistnú zmluvu
doklad o zaplatení poistného plnenia
potvrdenie o zriadení vinkulácie poistného plnenia
návrh na vklad

miriamsvecova
10. apr 2025
satkonosicka
10. apr 2025

@sandrakot Ja som z toho už taká zdeptaná😥 lebo platíme v tom byte ktorý chceme kúpiť hrozne vysoký nájom, preto sme sa so všetkým ponáhľali, žiadosť sme podali 24.1. a dúfali sme že získame dobré číslo a budeme mať odpoveď v marci, aby sme vedeli či ten nájom aspoň stojí za to a žiadosť nám schvália… ale bohužiaľ na MÚ im to tam stálo skoro 3 týždne a aj keď sme dostali číslo 62, tak sa nám to stále nehýbe, výzvu na odstránenie nedostatkov sme dostali hrozne neskoro a teraz zase čakať a stále nevieme či posúdenie bude kladné. Už som z toho chorá.

mladomanzelska
10. apr 2025

@satkonosicka Vymenime sa ? :D hned sa s vami vymenim :D Minuleho roku mi neschvalili … vsetko sa predtazilo.. a cislo mam vyssie ako 362 ;) . Hned sa vymenim s vami ked chcete :D ved je super ze mate 62 cislo a mate aj vyzvu na odstranenie nedostatkov ved ked sa daju odstranit mate to svhvalene a este aj rozpocet mate 🙂 my marcovo aprilovy musime cakat na zvysenie rozpocetu 🙂 a vyzva na odstranenie nedostatkov nam pride v juni ;) A najom je cca 950 eur 🙂

satkonosicka
10. apr 2025

@mladomanzelska Je hrozné čo sa vám stalo, dúfam, že pani pracovníčku MÚ budete konfrontovať

lola1304
10. apr 2025

@mladomanzelska môžem sa spýtať, preco Vam minuly rok neschvalili?
My sme volali na sfrb a tam nam tvrdili, ze sa nemusime bat ani keby v auguste žiadame. Že sa bude isto navysovat a bude vela storn a tak.

gantleman
10. apr 2025

@satkonosicka ak odstránite nedostatky máte to schválené.

mladomanzelska
10. apr 2025

@lola1304 Tohto roku vam povedali ze sa nemusite bat ? Aj keby v auguste 2025 ziadate ??
No lebo dosli fondu peniaze sam fond to napisal na stranku v auguste/ zaciatkom septembra.

satkonosicka
10. apr 2025

@lola1304 Vôbec by som sa na to nespoliehala. Nám minulý rok tiež povedali, že už sa nestáva, že by fondu došli peniaze, že sa plynulo navyšuje… a vidíte koľko desiatok ľudí minulého roku úver nezískalo práve kvôli nedostatku financií

sandrakot
10. apr 2025

@satkonosicka bože to má tak strašne mrzí že to takto máte… vy ste to naozaj stihli v brutálne dobrom čase nerozumiem niekedy dámy na MU. My v Bratislave sme dostali asi najlepšiu úradníčku akú sme mohli ochotnu rýchlu a vždy na telefóne alebo na mail. Nemôžem na ňu povedať pól zleho slova. Verím že vám to čoskoro príde a budem za vás manifestovať nech to máte pozitívne.
Nám dneska prišlo schválenie teda volala pani z MU ešte poštou ho nemáme ale ona už má rozhodnutie.
Verím vo vás a myslím na vás dajte vedieť ako to u vás dopadlo.

vivi0314
10. apr 2025

@lola1304 minulý rok aj nás odmietli, nemali už financie. Netreba im veriť, ja na vašom mieste by som max do júna podávala, ale aj to je také rizikové.. nám tvrdila pani ešte aj koncom augusta že kľudne podávajte, peniaze sú aj budú.. no jasne..

satkonosicka
10. apr 2025

@sandrakot ďakujeme, to je milé 🙂 a gratullujeme k schváleniu

francesco123
Odpoveď bola odstránená
francesco123
Odpoveď bola odstránená
mladomanzelska
10. apr 2025

@francesco123 Ano tvrdil a mal si pravdu … 🙂 Ja som stale neveril tomu ale ani som neveril zeby niekto tak mohol klamat … Este si to s nou vybavim slovne ale teraz som vo velkej emocii … nemozem teraz jej pisat volat ani ju stretnut … Kvoli nej sme tak cca 100 ziadosti dalej ako sme mali byt .. kvoli nej je uz rozpocet minuty cize cakame ma schvalenie zvysenia .. kvoli nej sa celkovo ziadost prelzi sk by len o 2 mesiace to zmamena 1500 eur vyhodenych … Naposledny ked som ju osobne videl som povedal ze nemam problem si to prist nahadzat sam do pocitaca ked je taky problem s tym ;) … Prosto nebo a zem minuly rok uradnicka a toho neda sa to porovnat…

gantleman
10. apr 2025

@mladomanzelska po vojne každý generál ALE!.
majú na to 10ci 15 dní ak by na 15sty deň som nemal číslo išiel by som tam a neodišiel dokým by mi ho nepridelila plus by som si zavolal vedúcu úradu alebo celkovo jej šéfku a robil tam hurhaj. Proste ako sa povie každý má svojho šéfa. Okey lehoty sú síce ako za čias doby kamennej ale ak ani toto sa nedodrží tak by som tam robil cirkus a bolo by mi to možno aj jedno

lola1304
11. apr 2025

Áno teraz pred par dňami nám povedali, ze aj v auguste. Ja mam z toho tiež strach ale zial skôr podavat nemôžme, lebo je pre mna sfrb strasne necitatelny, tie podmienky a zle som to pochopila tak sa vsetko pototo.

Mail som pisala na 3 rozne maily a nikde som nedostala odpoved. Ja rozumiem, ze toho maju vela ale tiež by mohli mysliet na to, ze aj ziadatelom ide o vela.

francesco123
Odpoveď bola odstránená