Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
@satkonosicka ja som bol kontaktovany ako prvy telefonicky, kvoli doplneniu emailu so zaheslovanou prilohou k poisteniu. Teda som tym padom zistil, ktora pracovnicka ma moje cerpanie na starosti. Bolo to z Oddelenia cerpania uverov. Neviem ci email pomoze, resp. ci je vhodne ho poskytnut, kedze ho nemaju zverejneny a vasu ziadost moze dostat hociktora pracovnicka.
@ynqpd uvidíme, veď nám snáď niekto odpíše
Už je zverejnená zmena rozpočtu
dobrý deň, s priateľkou ideme žiadať o uver na byt.. byt má rozlohu 72m2 a pivnice majú 15m necelých. Mal to niekto tak? Pivnice sa do toho nerátajú nie?
dobrý deň, s priateľkou ideme žiadať o uver na byt.. byt má rozlohu 72m2 a pivnice majú 15m necelých. Mal to niekto tak? Pivnice sa do toho nerátajú nie?
@martinsimo11 nie, ale ak majú nejakú extra cenu ako pri novostavbách, čo podľa metraze nepredpokladám, že je toto, a musíte do doplatiť, zaplatiť extra tak to sfrb nezaplatí. Pri byte financujú len byt a spoločne pozemky.
@martinsimo11 my máme v zmluve o prevode vlastníctva bytu napísané, že pivnica je príslušenstvo bytu. Čiže ráta sa do rozlohy
@lennussa prosím Vás, kde to zverejnili?
@martinsimo11 my máme v zmluve o prevode vlastníctva bytu napísané, že pivnica je príslušenstvo bytu. Čiže ráta sa do rozlohy
@veronkav na výpise z katastra je to takto “Podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu, na príslušenstve a spoluvlastnícky podiel k pozemku 8690/64200” a teda 86,90m2 znamená to že pivnice sú príslušenstvo bytu a neschvália to?
@martinsimo11 nie, ale ak majú nejakú extra cenu ako pri novostavbách, čo podľa metraze nepredpokladám, že je toto, a musíte do doplatiť, zaplatiť extra tak to sfrb nezaplatí. Pri byte financujú len byt a spoločne pozemky.
@miriamsvecova je to starý byt. Len neviem podľa čoho sa berie pivnica ako príslušenstvo bytu.. niekto vravi tak a niekto tak..
@veronkav na výpise z katastra je to takto “Podiel priestoru na spoločných častiach a spoločných zariadeniach domu, na príslušenstve a spoluvlastnícky podiel k pozemku 8690/64200” a teda 86,90m2 znamená to že pivnice sú príslušenstvo bytu a neschvália to?
@martinsimo11 myslím, že je to tak, ako píšete...znamená to že pivnice sú príslušenstvo bytu a neschvália to.
@martinsimo11 my to máme takto v zmluve
@martinsimo11 podľa tohto vyzerá že vam to neschvália.
Prosím, aký je postup po podpísaní úverových zmlúv. Potom prídu záložné zmluvy tie musia byť podpísané kopcom aj predajcom. A čo ďalej, budú tam ďalšie úkony týkajúce sa predávajúceho?
Prosím, aký je postup po podpísaní úverových zmlúv. Potom prídu záložné zmluvy tie musia byť podpísané kopcom aj predajcom. A čo ďalej, budú tam ďalšie úkony týkajúce sa predávajúceho?
@bana1 áno ešte záložne zmluvy podpísať
@bana1 áno ešte záložne zmluvy podpísať
@miriamsvecova ďakujem takže so strany predávajúceho už len to. A vklad na kataster záložného práva riešim ja. Áno?
Prosím, má niekto čerstvú skúsenosť s podaním žiadosti? kde nájdem informácie, či to má tento rok má ešte zmysel?
@miriamsvecova ďakujem takže so strany predávajúceho už len to. A vklad na kataster záložného práva riešim ja. Áno?
@bana1 Návrh na vklad záložného práva tiež podpisuje predávajúci, nemusí byť notársky overený podpis
@bana1 Návrh na vklad záložného práva tiež podpisuje predávajúci, nemusí byť notársky overený podpis
@satkonosicka musí. Na záložných zmluvách musí byť notársky overený podpis.
@satkonosicka musí. Na záložných zmluvách musí byť notársky overený podpis.
@miriamsvecova áno, na záložných zmluvách musí, ale ja hovorím o návrhu na vklad. Tam netreba notárske overenie
Inak tento týždeň by sa mali začať vyplácať úvery. Ale na mestských úradoch sú odstavený od systému lebo menia nejaký interný systém takže... Mi nevedela povedať či už máme vyplatené. Ale zas pani z ba mi povedala minulý týždeň že tento týždeň to určite vyplatia. Žiadosť o čerpanie som podával minulý pondelok
Ja som dnes odovzdal papiere na vyplácanie, len že majú nový systém, nevedia sa tam orientovať, žiadne podklady nemajú k tomu, musí to nahrať do toho systému tak som zvedavý kedy to bude, akurát som sa chcel spýtať či už máte niekto vyplatené
Ja som dnes odovzdal papiere na vyplácanie, len že majú nový systém, nevedia sa tam orientovať, žiadne podklady nemajú k tomu, musí to nahrať do toho systému tak som zvedavý kedy to bude, akurát som sa chcel spýtať či už máte niekto vyplatené
@ferojorko dávali ste na MÚ aj súhlas banky s vyplatením úveru a vyčíslenie zostatku úveru predávajúcich?
Ako dlho po tom, čo ste doručili na ŠFRB list vlastníctva so zápisom záložného práva, trvalo než Vám otvorili čerpací účet, alebo než Vám dali vedieť, kedy bude otvorený? (Ak Vám dali vedieť dopredu)
@ferojorko dávali ste na MÚ aj súhlas banky s vyplatením úveru a vyčíslenie zostatku úveru predávajúcich?
Ako dlho po tom, čo ste doručili na ŠFRB list vlastníctva so zápisom záložného práva, trvalo než Vám otvorili čerpací účet, alebo než Vám dali vedieť, kedy bude otvorený? (Ak Vám dali vedieť dopredu)
@satkonosicka LV som posielal do BA po zapísaní ťarchy, účet potom otvorili asi do 2 týždňov, 2.6. ako všetkým, teraz som dával nové vyčíslenie úveru, dosadol ku kúpnej zmluve a ešte aj na úrade chceli LV aktuálne, že nemôžu byt staršie ako 5 dni či sa tam niečo nezmenilo od vtedy, súhlas banky som už dávno, riešil, to je asi to tlačivo čo musíš v banke vyrobiť lebo je taká kravina
My sme podávali záložne zmluvy na kataster 19.5, doteraz to nemá nikto ani len pridelené a nebude to ani do 30 dní. - Trnava. Ľutujem, že sme to nedali na podnet realitky zrýchlene.. tvrdili že to tam pekne odsypa.
My sme podávali záložne zmluvy na kataster 19.5, doteraz to nemá nikto ani len pridelené a nebude to ani do 30 dní. - Trnava. Ľutujem, že sme to nedali na podnet realitky zrýchlene.. tvrdili že to tam pekne odsypa.
@miriamsvecova môžem sa opýtať cez akú realitky kupujete.?? Inak v Trnave to je do 3dni ak máte zrýchlený

@satkonosicka ja som bol kontaktovany ako prvy telefonicky, kvoli doplneniu emailu so zaheslovanou prilohou k poisteniu. Teda som tym padom zistil, ktora pracovnicka ma moje cerpanie na starosti. Bolo to z Oddelenia cerpania uverov. Neviem ci email pomoze, resp. ci je vhodne ho poskytnut, kedze ho nemaju zverejneny a vasu ziadost moze dostat hociktora pracovnicka.
@ynqpd jasné, chápem, asi to nie je tá istá pani, ktorá je uvedená v sprievodnom liste, ktorý vám naposledy prišiel, či? Čiže asi v sprievodnom liste ku vkladu na kataster… tak tam je že Vybavuje a tam meno a e-mail, tak som písala tam, ale neviem či aj naďalej nás rieši táto pani