icon

Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?

michal711
7. jan 2024

Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.

jankaurdo
11. jún 2025

Akú máte skúsenosť so zverejnením založených zmlúv v centrálnom registri? V našom prípade je to už týždeň od odoslania a stále nič. Viem, že niektorí to mali aj do 2 dni. Mám obavy či to dorazilo v poriadku.

miriamsvecova
11. jún 2025
@gantleman

@miriamsvecova môžem sa opýtať cez akú realitky kupujete.?? Inak v Trnave to je do 3dni ak máte zrýchlený

@gantleman hahha nesrandujte.. prečo teda klasicky nestihnú asi v lehote.

vivi0314
12. jún 2025
@jankaurdo

Akú máte skúsenosť so zverejnením založených zmlúv v centrálnom registri? V našom prípade je to už týždeň od odoslania a stále nič. Viem, že niektorí to mali aj do 2 dni. Mám obavy či to dorazilo v poriadku.

@jankaurdo teraz prerábajú ich systém, možno kvôli tomu majú nejaké meškanie, nám písala pani, ktorá rieši našu žiadosť, že kvôli tomu nám ešte neotvorili účet.

jankaurdo
12. jún 2025
@vivi0314

@jankaurdo teraz prerábajú ich systém, možno kvôli tomu majú nejaké meškanie, nám písala pani, ktorá rieši našu žiadosť, že kvôli tomu nám ešte neotvorili účet.

@vivi0314 ďakujem za info 😊

gantleman
12. jún 2025

Ľudia tento týždeň peniaze ešte vyplatené nebudú a dúfajú že začnú budúci týždeň. Ale tiež nevedia. Sranda je , že šfrb mení uprostred sezóny interný systém ktorý zjavne nefunguje a tak všetky čakacky len natiahne. Čo viem ani na mestských úradoch im nejdú ani evidovať žiadosti nových ľudí.... Takže už len pevné nervy a ak máte nejaké iné info opravte ma 🙂:

sfrb2025
12. jún 2025

Ahojte, Je tu niekto s číslom žiadosti okolo 450? 🙂 resp. Chcel by som vedieť okolo akého čísla už prišla žiadosť na odstránenie nedostatkov.
+ Vždy stihne prísť rozhodnutie do 45dni?

ferojorko
12. jún 2025
@gantleman

Ľudia tento týždeň peniaze ešte vyplatené nebudú a dúfajú že začnú budúci týždeň. Ale tiež nevedia. Sranda je , že šfrb mení uprostred sezóny interný systém ktorý zjavne nefunguje a tak všetky čakacky len natiahne. Čo viem ani na mestských úradoch im nejdú ani evidovať žiadosti nových ľudí.... Takže už len pevné nervy a ak máte nejaké iné info opravte ma 🙂:

@gantleman Skorej mi vravela utorok na úrade že sa tam nevedia orientovať, že nemajú návody k tomu systému… ja dúfam že vyplatenie tam už nebude zložité nahodit 😀 kto ešte čaká na vyplatenie?

gantleman
12. jún 2025
@ferojorko

@gantleman Skorej mi vravela utorok na úrade že sa tam nevedia orientovať, že nemajú návody k tomu systému… ja dúfam že vyplatenie tam už nebude zložité nahodit 😀 kto ešte čaká na vyplatenie?

@ferojorko aj to ale v Bratislave to proste nejde alebo nevedia teraz poslať. A my už čakáme iba na vyplatenie...

ynqpd
12. jún 2025
@ferojorko

@ferojorko my tiez cakame na vyplatenie.. tiez od 2.6. @gantleman ma nepotesil teda 🙂 a tak hladko a rychlo to islo a pred koncom sa to natahuje

gantleman
12. jún 2025
@ynqpd

@ferojorko my tiez cakame na vyplatenie.. tiez od 2.6. @gantleman ma nepotesil teda 🙂 a tak hladko a rychlo to islo a pred koncom sa to natahuje

@ynqpd presne to iste si vravíme s manželkou. Ale my máme proste stále "šťastie" 😁 dúfam a pevne verím že budúci týždeň to už bude. Fakt nechápem kto mal tak vysoké IQ že ulv strede roka čo je najviac roboty žiadosti atď ide meniť systém. Crazy 🤣

lennussa
13. jún 2025
@sfrb2025

Ahojte, Je tu niekto s číslom žiadosti okolo 450? 🙂 resp. Chcel by som vedieť okolo akého čísla už prišla žiadosť na odstránenie nedostatkov.

@sfrb2025 my sme tesne nad 450, zatiaľ nič neprišlo

ivet294
13. jún 2025
@sfrb2025

@sfrb2025 my sme c. 368 a pred tyzdnom
nam prisla vyzva ohladom nedostatkov

ferojorko
13. jún 2025

Nejaké novinky ohladom vyplácania? 😀😀

gantleman
16. jún 2025

Ahojte prajem pekný začiatok týždňa nech nám už vyplatia peniaze a môžme ísť bývať 😁😁

miriamsvecova
16. jún 2025
@gantleman

Ahojte prajem pekný začiatok týždňa nech nám už vyplatia peniaze a môžme ísť bývať 😁😁

@gantleman teším sa s vami ako keby sa to nám stalo! Gratulujeeeeem

gantleman
16. jún 2025
@miriamsvecova

@gantleman teším sa s vami ako keby sa to nám stalo! Gratulujeeeeem

@miriamsvecova ešte nemáme vyplatené len čakáme preto som to prial nám všetkým ktorí čakáme 😁

miriamsvecova
16. jún 2025
@gantleman

@miriamsvecova ešte nemáme vyplatené len čakáme preto som to prial nám všetkým ktorí čakáme 😁

@gantleman aha ja som čítala mame už vyplatene hahahahahah

ferojorko
16. jún 2025

Ja som dnes volal na úrad, že nový systém má problémy, chyby, poriadne jej to tam nejde nahadzovať tak ešte stále to mám na úrade a neodišlo to na centrálu, som zvedavý či to tento týždeň bude, tiež mudraci menia systém v polovici roka

gantleman
16. jún 2025
@ferojorko

Ja som dnes volal na úrad, že nový systém má problémy, chyby, poriadne jej to tam nejde nahadzovať tak ešte stále to mám na úrade a neodišlo to na centrálu, som zvedavý či to tento týždeň bude, tiež mudraci menia systém v polovici roka

@ferojorko a nám už len stačí aby prešli peniaze z účtu na účet ....

ferojorko
16. jún 2025
@gantleman

@ferojorko a nám už len stačí aby prešli peniaze z účtu na účet ....

@gantleman uz majú žiadosť o čerpanie náhranu v systéme a doručenú na centrálu?

satkonosicka
16. jún 2025

Je tu niekto, kto čaká na otvorenie účtu či na info, že bude účet otvorený? Teraz nemyslím na vyplatenie peňazí, ale ten krok predtým, že už máte zápis na katastri a doručili ste LV na ŠFRB, ale ešte nemáte info, kedy vám účet otvoria. Ako dlho čakáte? My sme LV so zápisom záložného práva pre ŠFRB odniesli na ŠFRB 5.6. a čakáme na ďalšie info… ale zrejme aj my si počkáme kvôli tomu novému systému

gantleman
16. jún 2025
@ferojorko

@ferojorko áno

gantleman
16. jún 2025
@ferojorko

@ferojorko faktúra všetko je tam. Len proste peniaze nie sú. Vyplatené

bana1
16. jún 2025

Ako dlho ste čakali od zverejnenia úverových zmlúv v CRZ na doručenie záložných zmlúv?

miriamsvecova
16. jún 2025
@bana1

Ako dlho ste čakali od zverejnenia úverových zmlúv v CRZ na doručenie záložných zmlúv?

@bana1 cca 10-12 dní.

paulina291
16. jún 2025
@satkonosicka

Je tu niekto, kto čaká na otvorenie účtu či na info, že bude účet otvorený? Teraz nemyslím na vyplatenie peňazí, ale ten krok predtým, že už máte zápis na katastri a doručili ste LV na ŠFRB, ale ešte nemáte info, kedy vám účet otvoria. Ako dlho čakáte? My sme LV so zápisom záložného práva pre ŠFRB odniesli na ŠFRB 5.6. a čakáme na ďalšie info… ale zrejme aj my si počkáme kvôli tomu novému systému

@satkonosicka áno, my sme v tomto bode. LV zaslaný a čakáme na dalšie inštrukcie- doloženie vyčíslenia zostatku hypo predávajúcich atď. Zasielala som LV do BA 11.6. Ste ma nepotešili, ako dlho čakáte, som myslela, že nám už dalšie pokyny čoskoro prídu.

bana1
16. jún 2025
@miriamsvecova

@bana1 cca 10-12 dní.

@miriamsvecova ďakujem. A potom sa im pošlú späť, či už idú na kataster? Strašne sa to naťahuje. Potom ide predávajúci na dlhšiu dovolenku, tak zas sa to natiahne.

miriamsvecova
16. jún 2025
@bana1

@miriamsvecova ďakujem. A potom sa im pošlú späť, či už idú na kataster? Strašne sa to naťahuje. Potom ide predávajúci na dlhšiu dovolenku, tak zas sa to natiahne.

@bana1 záložne zmluvy podpíšete a pošlete ich naspäť má sfrb a budete na ne čakať kedy ich pošlú aj s návrhom na vklad

jankaurdo
16. jún 2025
@bana1

@bana1 my momentálne čakáme na návrh na vklad, záložne zmluvy sme poslali 4.6 prvou triedou. Ešte ani nie sú zverejnené v centrálnom registri zmlúv.

satkonosicka
16. jún 2025
@bana1

@bana1 My sme dostali úverové a záložné zmluvy v ten istý pracovný týždeň. V utorok prišli úverové, v stredu sme ich podpísali a doručili a hneď ich aj zverejnili na CRZ. A hneď v piatok prišli záložné, tie zverejnili na CRZ deň po doručení