Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
Teraz sa to všetko natiahne kvôli tomu novému systému
Je tu niekto, kto čaká na otvorenie účtu či na info, že bude účet otvorený? Teraz nemyslím na vyplatenie peňazí, ale ten krok predtým, že už máte zápis na katastri a doručili ste LV na ŠFRB, ale ešte nemáte info, kedy vám účet otvoria. Ako dlho čakáte? My sme LV so zápisom záložného práva pre ŠFRB odniesli na ŠFRB 5.6. a čakáme na ďalšie info… ale zrejme aj my si počkáme kvôli tomu novému systému
@satkonosicka my tiež čakáme na otvorenie účtu, dúfam že tento týždeň dostaneme nejaké informácie..
Najhoršie je že v Bratislave ani nikto nedvíha ale na Facebooku krásny status aký majú super nový systém 😁
@satkonosicka my tiež čakáme na otvorenie účtu, dúfam že tento týždeň dostaneme nejaké informácie..
@vivi0314 dajte viedieť, keď dostanete nejaké info o otvorení účtu. Kedy ste doručili LV na kataster?
@satkonosicka tak to asi ozaj sa naťahuje teraz kvôli spomínanej zmene
@jankaurdo možno by ste mali skúsiť napísať e-mail na ŠFRB, lebo 2 týždne od odoslania zmlúv a stále nie sú zverejnené, to je naozaj veľmi dlho, podľa mňa. Tak len sa uistiť že zásielka dorazila a že to evidujú
@jankaurdo možno by ste mali skúsiť napísať e-mail na ŠFRB, lebo 2 týždne od odoslania zmlúv a stále nie sú zverejnené, to je naozaj veľmi dlho, podľa mňa. Tak len sa uistiť že zásielka dorazila a že to evidujú
@satkonosicka áno, máte pravdu, ďakujem, už som volala, nedvihaju, určite napíšem aj email.
@vivi0314 dajte viedieť, keď dostanete nejaké info o otvorení účtu. Kedy ste doručili LV na kataster?
@satkonosicka 29.5. sme zobrali na MÚ, tak asi 2.6. mohli mať v BA
Tiež som čítal o tom ich novom systéme na facebooku aky je úžasný, tak som zvedavý 😀😀
Ja som nezaplatila urychleny kataster a vdaka bohu keby dam zaňho 300€ a stalo by to na šfrb koli systemu porazilo by ma…. Ono si tam naozaj robia čo chcu
budúci týždeň majú školenie na mestských úradoch.
Ale na Facebooku parádna reklama na nový (ne) funkčný systém 😁 tak som zvedavý do kedy to ešte takto bude....
Ja len dúfam, že už z toho bude niečo tento týždeň.. my to už riešime rok, a predávajúci začína strácať trpezlivosť a taktiež aj my:/ akože ja viem veľmi dobre do čoho sme sa spustili, ale je to na nervy celé
Ja len dúfam, že už z toho bude niečo tento týždeň.. my to už riešime rok, a predávajúci začína strácať trpezlivosť a taktiež aj my:/ akože ja viem veľmi dobre do čoho sme sa spustili, ale je to na nervy celé
@vivi0314 uplne rozumiem, my mame novu bytovku vo vystavbe tak aspon jedno bremeno dole, ze neponahla to kym sa to cele vybavy
Volala som pani z úradu, a ona tam už vidí v systéme, že máme otvorený účet, ale priamo zo ŠFRB sme zatiaľ nedostali žiadne informácie.
Volala som pani z úradu, a ona tam už vidí v systéme, že máme otvorený účet, ale priamo zo ŠFRB sme zatiaľ nedostali žiadne informácie.
@vivi0314 vážne? Tak super! Na mestský úrad ste volali? Že by som skúsila aj ja?
@vivi0314 vážne? Tak super! Na mestský úrad ste volali? Že by som skúsila aj ja?
@satkonosicka áno na mestský úrad, skúste, tým nič nestratíte
@satkonosicka áno na mestský úrad, skúste, tým nič nestratíte
@vivi0314 volala som a povedala mi, že mám čakať na info zo ŠFRB, že im akurát začal fungovať systém a že teraz rýchlo potrebujú nahadzovať nové žiadosti, kým im systém funguje…
@vivi0314 volala som a povedala mi, že mám čakať na info zo ŠFRB, že im akurát začal fungovať systém a že teraz rýchlo potrebujú nahadzovať nové žiadosti, kým im systém funguje…
@satkonosicka aspoň niečo vieme o situácií, už len čakať..
Ja som dnes volal na úrad tak akurát dnes nahradzovala do nového systému moju žiadosť o čerpanie, účty kde sa bude posielať a tak a potom odošle papiere do BA kde to skontrolujú a vyplatia, takze všetci čo čakáte na vyplatenie zakezi či už nahodila pani z úradu do systému keďže ten systém má chyby a sú pred vami aj nový žiadatelia ktorých treba tiež nahodit a všetko vraj musí komunikovať s vývojármi lebo to nejde poriadne, ten systém je od 9.6. spustený. Tak si preverte či to už odišlo z úradu a čaká sa len na centrálu.
Nám čaká už len čisto na vyplatenie... Všetko je správne aj faktúry aj všetko . Čiže urobiť prevod a tovje celé 😁
No tak to ste ďalej, uvidíme teda kto bude mat prvý vyplatené 😀
@vivi0314 A zo ŠFRB vám stále neprišlo nič, že máte otvorený účet? Lebo ja sa obávam, že ak ani mne nedajú vedieť zo ŠFRB a zároveň ani pani na MÚ mi nie je ochotná poskytnúť info a vraví, že mám čakať na info od ŠFRB tak bohvie ako dlho budeme čakať, pričom už môže byť náš účet otvorený
@vivi0314 A zo ŠFRB vám stále neprišlo nič, že máte otvorený účet? Lebo ja sa obávam, že ak ani mne nedajú vedieť zo ŠFRB a zároveň ani pani na MÚ mi nie je ochotná poskytnúť info a vraví, že mám čakať na info od ŠFRB tak bohvie ako dlho budeme čakať, pričom už môže byť náš účet otvorený
@satkonosicka nám prišla pošta o otvorení účtu presne týždeň po Tom čo bol otvorený. Ale my sme o Tom vedeli ze vtedy nám otvorili ucett. Takže nechápem prečo s vami nechce komunikovať..
@satkonosicka nám prišla pošta o otvorení účtu presne týždeň po Tom čo bol otvorený. Ale my sme o Tom vedeli ze vtedy nám otvorili ucett. Takže nechápem prečo s vami nechce komunikovať..
@gantleman tá pani na MÚ je tam nová, nastúpila na to miesto tento mesiac😅 a bola dosť hodená do vody, vlastne ani nevedela čo a ako má robiť a hneď prišli tie problémy s nefunkčným systémom a asi jej neustále niekto volá a chce nejaké info a zároveň sa jej nedá nahadzovať nové žiadosti… tak mi hovorí, že musí riešiť nových žiadateľov a že mám počkať na info zo ŠFRB
@gantleman tá pani na MÚ je tam nová, nastúpila na to miesto tento mesiac😅 a bola dosť hodená do vody, vlastne ani nevedela čo a ako má robiť a hneď prišli tie problémy s nefunkčným systémom a asi jej neustále niekto volá a chce nejaké info a zároveň sa jej nedá nahadzovať nové žiadosti… tak mi hovorí, že musí riešiť nových žiadateľov a že mám počkať na info zo ŠFRB
@satkonosicka čo ste okres PD?
@satkonosicka zatiaľ žiadne info, ale na MÚ už bol manžel podpisovať aj LV zobral, pani nám takto poradila, úprimne mne už šibe z toho všetkého, takže ani neviem ako ďalej🤣

@bana1 My sme dostali úverové a záložné zmluvy v ten istý pracovný týždeň. V utorok prišli úverové, v stredu sme ich podpísali a doručili a hneď ich aj zverejnili na CRZ. A hneď v piatok prišli záložné, tie zverejnili na CRZ deň po doručení
@satkonosicka tak to asi ozaj sa naťahuje teraz kvôli spomínanej zmene