Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
@satkonosicka zatiaľ žiadne info, ale na MÚ už bol manžel podpisovať aj LV zobral, pani nám takto poradila, úprimne mne už šibe z toho všetkého, takže ani neviem ako ďalej🤣
@vivi0314 Už ste na konci, tak už sa len obrniť trpezlivosťou a počkať kým prídu peniaze🙂
Tak vraj už aj my máme otvorený účet🙂 nechápem prečo to nedajú vedieť normálne, ale až poštou keď už je týždeň otvorený. Ja som skúšala volať na ŠFRB, na MÚ, písať mail na ŠFRB a aj správu na messengeri na ŠFRB aby som sa to dozvedela, že už je otvorený. Odpísali mi na messengeri 😃
Tak vraj už aj my máme otvorený účet🙂 nechápem prečo to nedajú vedieť normálne, ale až poštou keď už je týždeň otvorený. Ja som skúšala volať na ŠFRB, na MÚ, písať mail na ŠFRB a aj správu na messengeri na ŠFRB aby som sa to dozvedela, že už je otvorený. Odpísali mi na messengeri 😃
@satkonosicka ja mám volať v pondelok či už je to vyplatené
@gantleman na MÚ treba aby sme išli obaja žiadatelia keď pôjdeme požiadať o načerpanie, alebo stačí jeden?
A vlastne, tento rok nemá vyplatené peniaze ešte nikto, alebo už niekomu vyplatili predtým než menili ten systém? Neviete?
@gantleman na MÚ treba aby sme išli obaja žiadatelia keď pôjdeme požiadať o načerpanie, alebo stačí jeden?
@satkonosicka u nás bol iba manžel
@satkonosicka stačí jeden
A vlastne, tento rok nemá vyplatené peniaze ešte nikto, alebo už niekomu vyplatili predtým než menili ten systém? Neviete?
@satkonosicka majú ale fyzické osoby asi nie ( ročník 2025) . Lebo bolo mi povedané že vyplácanie prebieha len toho majú veľa.
@gantleman kde máte volať? Na MU či na centrálu? Niekde ste prezistovali že či už máte vyplatené a povedali vám toto?
Dobre zavolám aj ja pondelok 😂 však mne bude predávajúci pisáť vlastne
ŠFRB už asi po vyplatení peňazí neposiela aj návrh na vklad vlastníckych práv na kataster, či? To už si musíme nejak vo vlastnej réžii poriešiť?
ŠFRB už asi po vyplatení peňazí neposiela aj návrh na vklad vlastníckych práv na kataster, či? To už si musíme nejak vo vlastnej réžii poriešiť?
@satkonosicka predávajúci. Resp aspoň my to tak máme že do 30 dní od posledného prevodu musí poriešiť kataster
@satkonosicka predávajúci. Resp aspoň my to tak máme že do 30 dní od posledného prevodu musí poriešiť kataster
@gantleman aha, jasné, aj my to tak vlastne máme
Dnes ráno nám povolili vklad záložného prava, dnes zajtta to bude v LV ale dnes aj pošlú elektronickú info na SFRB. Mame podľa vás letieť s LV teraz do ba? Nie je to kontraproduktívne? Naháňať 1-2dni? Myslím si že keď to pošlú elektronicky nám, pretože komunikujeme s úradmi elektronicky pošlú to rovno aj sfrb.
Dnes ráno nám povolili vklad záložného prava, dnes zajtta to bude v LV ale dnes aj pošlú elektronickú info na SFRB. Mame podľa vás letieť s LV teraz do ba? Nie je to kontraproduktívne? Naháňať 1-2dni? Myslím si že keď to pošlú elektronicky nám, pretože komunikujeme s úradmi elektronicky pošlú to rovno aj sfrb.
@miriamsvecova ja som to poslal len prvou triedou ale im to prišlo elektronický ihneď
@miriamsvecova ja som to poslal len prvou triedou ale im to prišlo elektronický ihneď
@gantleman tak je potrebné im to tam nosiť osobne? Keď oni to majú priamo potvrdené z katastra? Nie je to zbytočný krok?
@gantleman tak je potrebné im to tam nosiť osobne? Keď oni to majú priamo potvrdené z katastra? Nie je to zbytočný krok?
@miriamsvecova je to zbytočne no ja som to robil preventívne
A nemáte niekto info kedy budú teraz otvárať najbližšie účty?
A nemáte niekto info kedy budú teraz otvárať najbližšie účty?
@miriamsvecova ešte ani nevedia kedy budú vyplácať. dnes som volal a stále výhovorky že nový systém atď.. strašne fakt. Meniť systém v najväčšej nákupnej horúčke ...
A je tu niekto kto očakáva v najbližších dňoch a rozhodnutie? Či prišlo načas alebo aj v tom vznikajú meškania?
@miriamsvecova ešte ani nevedia kedy budú vyplácať. dnes som volal a stále výhovorky že nový systém atď.. strašne fakt. Meniť systém v najväčšej nákupnej horúčke ...
@gantleman 🤣🤣 to nemyslíš vážne.. že od 5.6 to nevedia vyplatiť.
@gantleman Ja som bezne pokojny, ale toto ma teda uz riadne vytaca. Na Facebooku krasny status aky uzasny novy system spustili a uz v nom aj pracuju a bla bla bla.. a vyzera to tak, ze este pred tym ako ich vyplatia ich zacneme uz aj splacat. 15.7. ide
prva splatka a peniaze zatial nikde.
@gantleman Ja som bezne pokojny, ale toto ma teda uz riadne vytaca. Na Facebooku krasny status aky uzasny novy system spustili a uz v nom aj pracuju a bla bla bla.. a vyzera to tak, ze este pred tym ako ich vyplatia ich zacneme uz aj splacat. 15.7. ide
prva splatka a peniaze zatial nikde.
@ynqpd ale my máme faktúru splatnú do konca mesiaca....
Ja som sa tiež informoval, lebo vyčíslenie úveru predávajúceho je platne do 3.7. či to stihnúť, a asi sa ešte k ním nedostala papierová žiadosť, bud im prišla piatok poobede alebo príde až dnes, tak ja dúfam že už to len skontrolujú a vyplatia, tie tiež mám už nervy z toho

@satkonosicka čo ste okres PD?
@ferojorko Nie, sme BA lV.