icon

Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?

michal711
7. jan 2024

Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.

jarka444
9. júl 2025

Prosim vas, ja cakam na rozhodnutie a stale mi nic neprislo postou. Je mozne ak je rozhodnutie kladne tak sa uz vytvaraju uverove zmluvy i ked mi este neprislo rozhodnutie ci i na to rozodnutie musim nejako reagovat aby sa zacali vytvarat uverove zmluvy. Dakujem

mladomanzelska
9. júl 2025
@jarka444

Prosim vas, ja cakam na rozhodnutie a stale mi nic neprislo postou. Je mozne ak je rozhodnutie kladne tak sa uz vytvaraju uverove zmluvy i ked mi este neprislo rozhodnutie ci i na to rozodnutie musim nejako reagovat aby sa zacali vytvarat uverove zmluvy. Dakujem

@jarka444 Na rozhodnutie nemusite nijako reagovat. Odporucam vam prihlasit sa do elektronickej schranky slovensko.sk a potom cez statny fond sa prihlasit a tam presne vidite v systeme vasu ziadost - pisem vam spravu

sfrb2025
9. júl 2025
@jarka444

@jarka444 ale máte číslo?

sfrb2025
9. júl 2025
@mladomanzelska

@jarka444 Na rozhodnutie nemusite nijako reagovat. Odporucam vam prihlasit sa do elektronickej schranky slovensko.sk a potom cez statny fond sa prihlasit a tam presne vidite v systeme vasu ziadost - pisem vam spravu

@mladomanzelska a má to zmysel teda urobiť si nový občiansky keď aj tak prídu úverové zmluvy poštou? Nenastanú ešte potok problémy a zdržania kvôli inému op? My stále nemáme to rozhodnutie aj keď už lehota prešla minulý týždeň..

mladomanzelska
9. júl 2025
@sfrb2025

@mladomanzelska a má to zmysel teda urobiť si nový občiansky keď aj tak prídu úverové zmluvy poštou? Nenastanú ešte potok problémy a zdržania kvôli inému op? My stále nemáme to rozhodnutie aj keď už lehota prešla minulý týždeň..

@sfrb2025 Uverove zmluvy neobsahuju cislo obcianskeho ak dobre viem .. cize je to jedno.... a potom ked si budem ziadat o zrychleny vklad na kataster tak to je 150 eur papierovo zrychleny je 300 eur tu by mala byt uspora 150 eur ...

mladomanzelska
9. júl 2025
@sfrb2025

@sfrb2025 Aby ste sa prihlasili do elektronickej schranky nepotrebujete ani novy obciansky aj so starym sa da len so starym neviete podpisovat....

sandrakot
9. júl 2025
@lola1304

Prosim vas, viete mi poradit, chcem ziadat o 100% uver, zalozit rodicovsky dom. Na dome je žiaľ tarcha - hypo na cca 30% hodnoty domu. Je to okej? Ďakujem

@lola1304 napište mi

sandrakot
9. júl 2025
@lola1304

Prosim vas, viete mi poradit, chcem ziadat o 100% uver, zalozit rodicovsky dom. Na dome je žiaľ tarcha - hypo na cca 30% hodnoty domu. Je to okej? Ďakujem

@lola1304 napište mi

sandrakot
9. júl 2025
@lola1304

@lola1304 napište mi

bcti
10. júl 2025

Mal by som dotaz. Bral niekto úver cez šfrb na výstavbu domu? Chcel by som sa spýtať kedy sa začínajú platiť splátky? Od momentu otvorenia účtu, alebo až po kolaudácii keď je celá suma ,,spotrebovaná,,? Alebo postupne po jednotlivých etapách/zaplatených faktúr?
Ďakujem

lennussa
10. júl 2025
@bcti

Mal by som dotaz. Bral niekto úver cez šfrb na výstavbu domu? Chcel by som sa spýtať kedy sa začínajú platiť splátky? Od momentu otvorenia účtu, alebo až po kolaudácii keď je celá suma ,,spotrebovaná,,? Alebo postupne po jednotlivých etapách/zaplatených faktúr?
Ďakujem

@bcti my sme nad tým rozmýšľali, ale nakoniec do toho nešli, podľa info co sme dostali sa začína splacat hneď po otvorení čerpacieho účtu. Čiže už v priebehu stavby.
V centrálnom registri sa dajú nájsť zverejnené aj zmluvy na výstavbu, viete si to v nich pozrieť.

lennussa
10. júl 2025
@bcti

Ďakujem

@bcti zároveň potrebujete mať inú nehnutelnost na ručenie.

lennussa
10. júl 2025
denzovic
10. júl 2025
@lennussa

@lennussa uff.. nám schvalil 4. júla úver a ešte nám neprišlo poštou rozhodnutie, tak snáď na nás vyjde

eadam
10. júl 2025
@lennussa

@lennussa
To znamená že už podané ale ešte neschválené žiadosti alebo podané aj schválené ?

lulu1671996
10. júl 2025

No tak teraz som riadne v šoku .... Čiže ak sme podali žiadosť 2.6 a pani úradníčky ju doručili do BA 3.7 tak sa už môžme vlastne rozlúčiť s tým že ?

lennussa
10. júl 2025
@denzovic

@lennussa uff.. nám schvalil 4. júla úver a ešte nám neprišlo poštou rozhodnutie, tak snáď na nás vyjde

@denzovic môžem sa opýtať aké máte číslo? My čakáme každý deň, že by sme mali mať dáky záver (mali sme výzvu na odstránenie nedostatkov), 45 dni uz prešlo, tak tiež vôbec nevieme, či na nás ešte rozpočet vzťahuje alebo už nie.

lennussa
10. júl 2025
@eadam

@lennussa
To znamená že už podané ale ešte neschválené žiadosti alebo podané aj schválené ?

@eadam nemám viac info, než toto co je na stránke

lulu1671996
10. júl 2025
@lennussa

@denzovic môžem sa opýtať aké máte číslo? My čakáme každý deň, že by sme mali mať dáky záver (mali sme výzvu na odstránenie nedostatkov), 45 dni uz prešlo, tak tiež vôbec nevieme, či na nás ešte rozpočet vzťahuje alebo už nie.

@lennussa aké máte číslo žiadosti prosím vás ? 🙏🏻

eadam
10. júl 2025

asi tam zajtra zavolám ... akurát sme podpísali kúpnu zmluvu a platili zálohu, pondelok sme plánovali podať papiere ...

mladomanzelska
10. júl 2025

Takuto vyzvu zverejnili aj pred rokom.. Tusim 28 augusta a vyplatili vsetkych ktori mali podane ziadosti do 8-9-10 septembra taky nejaky datum… Cize kto uz ma podane ze podaval v aprili ci maji asi aj v juni sa nemusi bat 🙂 (podla mna)

gantleman
11. júl 2025

Ľudia ja vás fakt obdivujem. Že ste sa niektorí neponaucili z minulého roka kedy je žiadosti extrémne veľa. Idete podávať žiadosti v lete. Tí čo fakt chcú sfrb vedia že musia rýchlo konať a podať hneď na začiatku roka aby sa nebáli či im to schvália. Rok čo rok bude horšie. Prešiel som si celým procesom je to fakt dosť na hlavu ale ak to chcete žiadosti si dávajte hneď na začiatku roka. Potom to už je....

kristinasfrb2025
11. júl 2025

ahojte, je tu niekto taký ktorému už uplynulo minulý týždeň 45deň, a stále nikde nič neprišlo žiadne schválenie? Aj keď nám pani schvaľovateľka tvrdí už od 10júna, že je to schválené kladne? číslo žiadosti máme 42X.

mladomanzelska
11. júl 2025
@kristinasfrb2025

ahojte, je tu niekto taký ktorému už uplynulo minulý týždeň 45deň, a stále nikde nič neprišlo žiadne schválenie? Aj keď nám pani schvaľovateľka tvrdí už od 10júna, že je to schválené kladne? číslo žiadosti máme 42X.

@kristinasfrb2025 online to nevidite ? ked sa prihlasite do SFRB ? ale treba vam mat aktivovanu elektornicku schranku na slovensko.sk

kristinasfrb2025
11. júl 2025
@mladomanzelska

@kristinasfrb2025 online to nevidite ? ked sa prihlasite do SFRB ? ale treba vam mat aktivovanu elektornicku schranku na slovensko.sk

@mladomanzelska máme aktivované obaja, ale stále tam nič nie je. Aj sme volali, a že máme čakať len nikto nevie dokedy.

sfrb2025
11. júl 2025
@kristinasfrb2025

@kristinasfrb2025 my sme na tom tiež tak, od minulého týždňa pondelka 30.6 vieme že máme schválené ale rozhodnutie stále nemáme. Dnes som písala na úrad mestský a pani mi preposlala email, že im prišiel od sfrb oznam mailom teraz v stredu ze žiadosť bola schválená riaditeľom a že sa začínajú pripravovať úverové zmluvy. Pani na úrade bola prekvapená, že tento email neprišiel aj nám.

lennussa
Autor odpoveď zmazal
lennussa
11. júl 2025
@kristinasfrb2025

@kristinasfrb2025 to ze mate schválené tu info mate, prosím, odkiaľ? Nam už tiež uplynulo 45 dni. Číslo mame 45X, dokladali sme nedostatky a odvtedy z ich strany žiadne info. Po prihlásení do systému vidím len, kedy prijali v BA našu ziadost, žiadne info o tom, že sme dolozili veci co žiadali, tobôž nie dáke info o stave žiadosti.

kristinasfrb2025
11. júl 2025
@lennussa
Odpoveď bola zmazaná

@lennussa no my sme volali, snáď každý týždeň a potom som mi volala schvaľovateľka začiatkom júna chcela si len overiť nejaké údaje, tak ona nám povedala že to máme schválené u nej, ale že to ešte musí neviem koľko ľudí nad ňou podpísať a máme čakať. My sme mali žiadosť bez nedostatkov, ale musí sa čakať do poradia nám ešte povedala. Tak stále čakáme...

lennussa
11. júl 2025
@kristinasfrb2025

@lennussa no my sme volali, snáď každý týždeň a potom som mi volala schvaľovateľka začiatkom júna chcela si len overiť nejaké údaje, tak ona nám povedala že to máme schválené u nej, ale že to ešte musí neviem koľko ľudí nad ňou podpísať a máme čakať. My sme mali žiadosť bez nedostatkov, ale musí sa čakať do poradia nám ešte povedala. Tak stále čakáme...

@kristinasfrb2025 dakujem. A po prihlaseni sa do systému tam stále nemáte žiadne info aj napriek tomu, že ona to už schválila pred mesiacom?