Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
@anonym_b03add môžem sa spýtať aké máte číslo žiadosti ? Prišli vám to poštou ?
@silvinka_c postou ano
@anonym_b03add ano, stalo sa nám to minulý rok. Prišla len žiadosť späť, a rozhodnutie nikde, len tam bolo napísané, že o žiadosti bolo rozhodnuté. Znamená to, že žiadosť bola zamietnutá,vtedy ju posielajú späť a príde to v dvoch zásielkách. Tiež sa nám stalo, že najprv prišla späť žiadosť a zamietnutie o pár dní neskôr. Ak by žiadosť schválili, alebo ak by chceli doplniť nedostatky, žiadosť by naspäť neposieľali, to robia len pri zamietnutí, bohužiaľ.
@satkonosicka dakujem :(
@satkonosicka dakujem :(
@farkykika a viete prečo vám to zamietli ?
@anonym_b03add ano, stalo sa nám to minulý rok. Prišla len žiadosť späť, a rozhodnutie nikde, len tam bolo napísané, že o žiadosti bolo rozhodnuté. Znamená to, že žiadosť bola zamietnutá,vtedy ju posielajú späť a príde to v dvoch zásielkách. Tiež sa nám stalo, že najprv prišla späť žiadosť a zamietnutie o pár dní neskôr. Ak by žiadosť schválili, alebo ak by chceli doplniť nedostatky, žiadosť by naspäť neposieľali, to robia len pri zamietnutí, bohužiaľ.
@satkonosicka prosim vas, z akeho dovodu vam ziadost neschvalili? Dakujem 🙏
@satkonosicka prosim vas, z akeho dovodu vam ziadost neschvalili? Dakujem 🙏
@kvietok235 Minulý rok nám žiadosť zamietli, pretože nám nedošlo, že keďže si manžel SZČO uplatnil paušálne výdavky v daňovom priznaní, tak mu vyšli veľmi nízke príjmy. Tento rok si už uplatnil reálne, zdokladovateľné výdavky a príjem nám vyšiel, žiadosť nám schválili a už máme vyplatené, tak nakoniec to dobre dopadlo, ale až tento rok.
Prave pridali prispevok na facebook
Informácia pre potenciálnych žiadateľov o kúpu, resp. výstavbu bytu
Štátny fond rozvoja bývania informuje potenciálnych žiadateľov (fyzické osoby) o úver na kúpu alebo výstavbu bytu, že aj napriek avizovanému zvýšeniu rozpočtu už nie je možné vyhovieť podaným žiadostiam, a to z dôvodu vyčerpania finančných prostriedkov určených na tento účel. Potenciálnym žiadateľom odporúčame, aby svoje žiadosti podali na mestské úrady po 15. januári 2026, keď bude mať Štátny fond rozvoja bývania k dispozícii finančné prostriedky na nový kalendárny rok. Ďakujeme za pochopenie.
Prave pridali prispevok na facebook
Informácia pre potenciálnych žiadateľov o kúpu, resp. výstavbu bytu
Štátny fond rozvoja bývania informuje potenciálnych žiadateľov (fyzické osoby) o úver na kúpu alebo výstavbu bytu, že aj napriek avizovanému zvýšeniu rozpočtu už nie je možné vyhovieť podaným žiadostiam, a to z dôvodu vyčerpania finančných prostriedkov určených na tento účel. Potenciálnym žiadateľom odporúčame, aby svoje žiadosti podali na mestské úrady po 15. januári 2026, keď bude mať Štátny fond rozvoja bývania k dispozícii finančné prostriedky na nový kalendárny rok. Ďakujeme za pochopenie.
@mladomanzelska práve napísali že žiadosti, ktoré boli podané ešte v júli sú rozpočtom kryté 🙏🏻
@mladomanzelska práve napísali že žiadosti, ktoré boli podané ešte v júli sú rozpočtom kryté 🙏🏻
@lulu1671996 bral by som to s rezervou 😅
@lulu1671996 az od dnes je oficialne vyhlasene ze nove ziadosti nebudu kryte, ze si mate podavat od 15.1.2026
@lulu1671996 aké máte prosím číslo žiadosti ?
@anonym_54202b 646 😊 žiadosť sme podali 6.6 a poradové číslo nám pridelili 23.6
@kvietok235 Minulý rok nám žiadosť zamietli, pretože nám nedošlo, že keďže si manžel SZČO uplatnil paušálne výdavky v daňovom priznaní, tak mu vyšli veľmi nízke príjmy. Tento rok si už uplatnil reálne, zdokladovateľné výdavky a príjem nám vyšiel, žiadosť nám schválili a už máme vyplatené, tak nakoniec to dobre dopadlo, ale až tento rok.
@satkonosicka dakujem vam za odpoved 🙏
@gantleman kde ste? :D Aj mne ŠFRB v správe potvrdili, že naša žiadosť je rozpočtom krytá. Dávali ste mi 20%.
Podával som koncom júla tiež mi to potvrdili v správe tak snáď to vyjde … za to som písal aby ľudia neváhali a podávali lebo presne takáto vec sa stala minuly rok vycúval som z toho a nakoniec som si plieskal hlavu o stenu …
@gantleman kde ste? :D Aj mne ŠFRB v správe potvrdili, že naša žiadosť je rozpočtom krytá. Dávali ste mi 20%.
@janko_sv82 tu som. Lenže vy si stále myslíte že som vám to neprial. Proste som mal taký pocit a myslel si to . Takže ako som písal nikoho som beponizoval ani nič iné 😁
@janko_sv82 a za druhé ešte stále nemáte peniaze takže ...
@janko_sv82 tu som. Lenže vy si stále myslíte že som vám to neprial. Proste som mal taký pocit a myslel si to . Takže ako som písal nikoho som beponizoval ani nič iné 😁
@gantleman nejde o to, či prial, či neprial. Mohli ste ale odradiť zopár ľudí, ktorí by to v tom čase ešte mali "v suchu". ŠFRB dnes tak trochu upresnilo svoj oznam, že to platí "od tohto dátumu", ale viacmenej je na základe ich odpovedí jasné, že kto podal žiadosť do konca júla, tak ju má v rozpočte určite krytú. Ostatní sa musia spoliehať na to, že niekto pred nimi nesplní podmienky a takým spôsobom sa uvoľnia peniaze aj pre nich.
@janko_sv82 a za druhé ešte stále nemáte peniaze takže ...
@gantleman to áno, ale vďaka tomu, že som to tohto roku podal, už mám aspoň istotu, že si moju žiadosť prejdú (keďže je krytá v rozpočte) a ak som niečo nedopatrením nesplnil, budem mať do nového roku čas opraviť to. A v novom roku už podám žiadosť viacmenej "na istotu".
@gantleman nejde o to, či prial, či neprial. Mohli ste ale odradiť zopár ľudí, ktorí by to v tom čase ešte mali "v suchu". ŠFRB dnes tak trochu upresnilo svoj oznam, že to platí "od tohto dátumu", ale viacmenej je na základe ich odpovedí jasné, že kto podal žiadosť do konca júla, tak ju má v rozpočte určite krytú. Ostatní sa musia spoliehať na to, že niekto pred nimi nesplní podmienky a takým spôsobom sa uvoľnia peniaze aj pre nich.
@janko_sv82 odradiť neodradil 😁 hádam sa človek čo má rozum nebude riadiť modrým koníkom panebože 😁
Napísal som svoj názor. Viem čo napísali a viem čo sa ešte môže a nemôže stať.
Celkovo kto podáva žiadosť v lete tak ten už je za mňa extrémista. my sme mali šťastie na investora a celé to trvalo do piatich mesiacov aj to to ešte natiahlo nefunkčný systém ale teraz? Uff no veľa statia
Dobrý deň. Chcem sa len opýtať na to ako to vyzerá s vyplácaním. 30.7.2025 mi bol otvorený čerpaci účet. V ten deň som ešte na MU bol podať žiadosť o čerpanie a v ten deň všetky doklady k čerpaniu posielal do BA. Na infolinke aj v systéme keď som sa informoval im vraj píše že je to na spracovanie. Keď som tu čítal celú diskusiu niekto čakal aj mesiac a niekomi prišli peniaze o dosť skôr. Je to u každého iné tak neviem si o Tom urobiť nejaký obrázok . Ďakujem
@anonym_94b048 dobrý deň, nám otvorili účet 16.7 papiere posledné sme odovzdali na MU 18.7 a 29.7 mal predávajúci peniaze na učte.
@anonym_94b048 dobrý deň, nám otvorili účet 16.7 papiere posledné sme odovzdali na MU 18.7 a 29.7 mal predávajúci peniaze na učte.
@sandrakot prosím čo treba spraviť pre otvorenie účtu, len čakať? U nás je to už viac ako 2 týždne, čo sa nič nedeje. Jasné, že som volala aj písala email ale nič konkrétne som nezistila.
Dobrý večer. Ma už niekto odpoveď čo podával v juny? Ďakujem
Dobrý večer. Ma už niekto odpoveď čo podával v juny? Ďakujem
@laskulienka dobrý večer, vy ste kolkeho podávali? Aké máte číslo?
@laskulienka dobrý večer, vy ste kolkeho podávali? Aké máte číslo?
@lulu1671996 16.6 a číslo 628/2025
Dobrý deň,
uvažujem o tomto úvere a rada by som sa informovala o možnostiach. Momentálne vlastním jeden byt, no chcela by som získať financie na kúpu ďalšieho bytu od rodinného príslušníka. Je možné úver získať aj v prípade, že už jeden byt vlastním? Som bezdetná, mám 25 rokov a stabilný príjem na úrovni priemernej mzdy. Potrebovala by som 40 000- 50 000eur. Za odpovede Vám dopredu ďakujem.

@anonym_b03add môžem sa spýtať aké máte číslo žiadosti ? Prišli vám to poštou ?
@silvinka_c 589