Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
Dobrý deň,
uvažujem o tomto úvere a rada by som sa informovala o možnostiach. Momentálne vlastním jeden byt, no chcela by som získať financie na kúpu ďalšieho bytu od rodinného príslušníka. Je možné úver získať aj v prípade, že už jeden byt vlastním? Som bezdetná, mám 25 rokov a stabilný príjem na úrovni priemernej mzdy. Potrebovala by som 40 000- 50 000eur. Za odpovede Vám dopredu ďakujem.
@eszter12 takto to vôbec nefunguje. Prečítajte si o Tom viac na sfrb
Dobrý deň,
uvažujem o tomto úvere a rada by som sa informovala o možnostiach. Momentálne vlastním jeden byt, no chcela by som získať financie na kúpu ďalšieho bytu od rodinného príslušníka. Je možné úver získať aj v prípade, že už jeden byt vlastním? Som bezdetná, mám 25 rokov a stabilný príjem na úrovni priemernej mzdy. Potrebovala by som 40 000- 50 000eur. Za odpovede Vám dopredu ďakujem.
@eszter12 Musíte spadať do týchto kategórii vid nižšie a potom splnať podmienky na min/max plat, dom atď.: - to že vlastnite iný nehnuteľnosť nevyraďuje Vás ako není podmienkou a ešte v podmienkach není ale bacha nato, keď chcete kúpiť byt v rodinnom dome tak RD postavený po 2021 musí mat energeticky certifikát A0
viac dočítate tu: https://sfrb.gov.sk/sfrb/ui/public/applicant?ap...
Manželia 35 – manželia, ktorých vek v deň podania žiadosti nepresiahne 35 rokov, podmienku veku musí spĺňať každý z manželov
Manželia s dieťaťom – manželia s maloletým dieťaťom vo veku najviac 6 rokov (nemusia plniť podmienku veku do 35 rokov)
Rodičia s dieťaťom – rodičia maloletého dieťaťa vo veku najviac 6 rokov (nemusia plniť podmienku veku do 35 rokov)
Odchovanec 35 – fyzická osoba, pre ktorú boli vykonávané opatrenia pobytovou formou na základe rozhodnutia súdu v centre pre deti a rodiny, fyzická osoba, ktorej skončila ústavná starostlivosť v domove sociálnych služieb pre deti, fyzická osoba, ktorej skončilo poskytovanie sociálnej služby v zariadení sociálnych služieb s celoročnou pobytovou formou, alebo fyzická osoba, ktorej zanikla pestúnska starostlivosť, náhradná osobná starostlivosť alebo osobná starostlivosť poručníka, ktorá v deň podania žiadosti nepresiahne vek 35 rokov. V prípade manželov musí podmienku veku spĺňať každý z manželov
Odchovanec s dieťaťom – odchovanec s maloletým dieťaťom vo veku najviac 3 roky alebo s osvojeným maloletým dieťaťom vo veku najviac 5 rokov (platia podmienky ako pri Odchovanec 35, ale nemusí plniť podmienku veku do 35 rokov)
ŤZP – člen domácnosti, ktorej členom je aj fyzická osoba s ťažkým zdravotným postihnutím podľa osobitého predpisu a žije v spoločnej domácnosti so žiadateľom aspoň jeden rok (nemusí plniť podmienku veku do 35 rokov), alebo fyzická osoba s ťažkým zdravotným postihnutím (nemusí plniť podmienku veku do 35 rokov)
Osamelý rodič – osamelý rodič s nezaopatreným dieťaťom vo veku najviac 15 rokov alebo osamelá fyzická osoba, ktorej bolo dieťa zverené do starostlivosti nahrádzajúcej starostlivosť rodičov, ak sa osobne stará o dieťa vo veku najviac 15 rokov
a zároveň platí: Vek žiadateľa + lehota splatnosti úveru ≤ 65
Konecne sa to nejako rozbehlo zacalo hromadne zverejňovanie zmluv o uvere a ty ktorí čakali by im mali čoskoro prísť záložne zmluvy.
Ahojte chcela by som sa opýtať, komu už prišlo rozhodnutie kto podával žiadosť v júni? A ešte neviete mi povedať 45 pracovných dní sa ráta od dňa podania žiadosti alebo od pridelenia čísla ? Ďakujem 🙂
Ahojte chcela by som sa opýtať, komu už prišlo rozhodnutie kto podával žiadosť v júni? A ešte neviete mi povedať 45 pracovných dní sa ráta od dňa podania žiadosti alebo od pridelenia čísla ? Ďakujem 🙂
@lulu1671996 Od dna dorucenia vsetkych papierov do BA... cize ak vam priradili cislo 20 juna a papiere dosli do Bratislavy 24 juna tak od 24 juna sa rata 45 PRACOVNYCH dni.
@lulu1671996 Od dna dorucenia vsetkych papierov do BA... cize ak vam priradili cislo 20 juna a papiere dosli do Bratislavy 24 juna tak od 24 juna sa rata 45 PRACOVNYCH dni.
@mladomanzelska ďakujem za odpoveď 🙂
Dobry den, schvalia uver aj ked ma prijem len jeden z manzelov, ale ten je postacujuci na splnenie podmienky, ktoru uvadzaju (Priemerný mesačný čistý príjem domácnosti za predchádzajúci kalendárny štvrťrok ≥ 1,3-násobok životného minima domácnosti – záväzky ≥ výška mesačnej splátky požadovaného úveru ), prijem druheho je zo skusobnej doby.
Dobry den, schvalia uver aj ked ma prijem len jeden z manzelov, ale ten je postacujuci na splnenie podmienky, ktoru uvadzaju (Priemerný mesačný čistý príjem domácnosti za predchádzajúci kalendárny štvrťrok ≥ 1,3-násobok životného minima domácnosti – záväzky ≥ výška mesačnej splátky požadovaného úveru ), prijem druheho je zo skusobnej doby.
@kvietok235 to Vám povedať neviem, ale skôr je to otázka na úradníčky s ktorými to riešite oni by Vás mali o Tom informovať 🙂 ale podľa mňa to problém nebude, hlavne že sa spĺňajú podmienky 🙂
@kvietok235 druhý v žiadosti je len spolužiadateľ. Posudzuje sa príjem oboch, ale nevidím dôvod, prečo by to mal byť problém. Manželka je na materskej, takže to je tiež svojím spôsobom len dočasný príjem.
@kvietok235 my sme v zložení študent VŠ bez príjmu resp. Rodičovský príspevok len a manžel SZČO a máme schválené, podávali sme v máji rozhodnutie prišlo začiatkom augusta
Ahojte, dnes som volala na ŠFRB kde som dostala informáciu, že naša žiadosť je kladne posúdená, už máme počkať len na rozhodnutie v písomnej forme. Žiadosť sme podávali 6.6 číslo nám pridelili 23.6.
@farkykika ako Vám to dopadlo?
@satkonosicka netusim nic nedoslo a niesme ani doma od vcera
Podaval niekto elektronicky vklad na kataster? Ak ano napiste mi spravu 🙂
Dobrý deň,je tu niekto komu pridelili číslo od 1.7. a neskôr a prišlo mu už rozhodnutie ?
Zdravim priatelia, tak uz aj my to mame konecne schvalene
@ivet294 blahoželám! 🙂 Takže ste po opravení nedostatkov ešte 2 mesiace čakali na rozhodnutie?
@ivet294 , vedela by som sa prosim opytat kedy ste podavali a ci ste podavali aj opravne?
Dobrý deň,je tu niekto komu pridelili číslo od 1.7. a neskôr a prišlo mu už rozhodnutie ?
@moichales my sme podavali 16.7. (teda vtedy nam priradili čislo) a ešte nie
@ivet294 blahoželám! 🙂 Takže ste po opravení nedostatkov ešte 2 mesiace čakali na rozhodnutie?
@janko_sv82 ano lebo 2x sme odstranovali nedostatky
@ivet294 , vedela by som sa prosim opytat kedy ste podavali a ci ste podavali aj opravne?
@michaela_sabol v aprili nam pridelili cislo, a 2x sme opravovali
@moichales my sme podavali 16.7. (teda vtedy nam priradili čislo) a ešte nie
@michaela_sabol este si pockate
@janko_sv82 mali sme 2x opravu nedostatkov kvoli zhotovitelovi stavby, kedze sme boli prvi ziadatelia
Ahojte.je tu niekto,kto potreboval pomoc projektanta koli kotovaniu povaly? Máme to doložiť, ale znalec nevie urobiť ani prierez stavby ani kotovanie strechy 😏

Dobrý deň,
@eszter12 milá moja, pôžička od šfrb je zamýšľaná ako sociálna podpora pre mladých manželov, resp. osobu s dieťaťom do 6 rokov, resp. invalidnú osobu, resp. odchovanca detského domova. Ktorú z týchto kategórií sa chystáte do podania žiadosti naplniť ? A načo vlastne, keď máte byt?