Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?
Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.
Dobrý deň neviem už tu asi taká otázka je ale strácam sa v odpovediach a všetkých otázkach. Mame rozhodnutie o schválení a teraz by má zaujimalo ako dlho bude trvať vytvorenie záložných zmlúv viem že do 20dní ale zaujíma to teda hlavne predávajúcich že ako dlho to ešte bude trvať.. 😊 chceme dať potom zrýchlený vklad na kataster. Úverové a záložne zmluvy prídu naraz? Byt nie je zaťažený hypotékou. Sme teraz v nájme takze aby sme to nejako doladili aspoň zhruba.
Dobrý deň neviem už tu asi taká otázka je ale strácam sa v odpovediach a všetkých otázkach. Mame rozhodnutie o schválení a teraz by má zaujimalo ako dlho bude trvať vytvorenie záložných zmlúv viem že do 20dní ale zaujíma to teda hlavne predávajúcich že ako dlho to ešte bude trvať.. 😊 chceme dať potom zrýchlený vklad na kataster. Úverové a záložne zmluvy prídu naraz? Byt nie je zaťažený hypotékou. Sme teraz v nájme takze aby sme to nejako doladili aspoň zhruba.
@martinsimo11 na toto vam zial nikto nevie odpovedať, lebo v každom obdobi toho maju trochu inak vela na praci, čiže trochu inak im to trva.. niekedy sa to predlzi skrz niekoho dovolenku, niekedy pošlú do tyzdna. U nas napriklad vypadol celý online sfrb system a čakalo sa tyzden len na to kym im to opravia.. ak chcete relevantnu info tak sa idealne ozvat tomu kto vam potvrdil ze mate svhvalene alebo kto vam pisal... u nas sme boli prixeleny p. Tyciakovi a na vsetky otazky nam cez telefon odpocedal.. tak isto ktokolvek dalsi z kym sme potom komunikovali.. takze ak vam aj niekto tu povie kolko im to trvalo u vas to moze byt uplne inak dlho 🙂 a nie najskor prídu úverové zmluvy aj s celym postupom az po otvorenie účtu, zaroven budete vyzvaní aby ste doložili poistnú zmluvu ktora obsahuje vsetky živelné katastrofy atd az potom vam spravia tlačivo na vinkulaciu poistenia, ktoré zasielajú spolu so založnými zmluvami ak sa dobre pamätám
@martinsimo11 nam bolo doručené oznámenie ze mame schválené 16.5. A mail s informáciami s celym postupom nam prišiel 28.5. Uverove zmluvy s celym postupom v sprievodnom liste nam prišiel az potom.. tiez zalezi ako rýchlo vy samozrejme necháte podpísať a overiť zmluvy a zašlete naspat 🙂 + to poistenie asi tiez
Ja som posielal nedostatky pred dvomi týždňami a zatiaľ sa neozvali
@jhyzova áno budete čakať na záložne zmluvy 🙂 žiaden vzor vám netreba …. Dostanete hotové tlačiva . Medzi tým treba urobiť poistenie na nehnuteľnosť a doručiť ju tiež do sfrb a oni Vám pošlú vinkulácne tlačiva ktoré potvrdíte v poisťovni 😊
@lulu1671996 velmi pekne vam dakujem za info 🙂 to poistenie musi byt na moje meno? lebo byt je poisteny ale na mamu - vlastnicku bytu.
@martinsimo11 nam bolo doručené oznámenie ze mame schválené 16.5. A mail s informáciami s celym postupom nam prišiel 28.5. Uverove zmluvy s celym postupom v sprievodnom liste nam prišiel az potom.. tiez zalezi ako rýchlo vy samozrejme necháte podpísať a overiť zmluvy a zašlete naspat 🙂 + to poistenie asi tiez
@nattholla super ďakujem vám krásne za info
@lulu1671996 velmi pekne vam dakujem za info 🙂 to poistenie musi byt na moje meno? lebo byt je poisteny ale na mamu - vlastnicku bytu.
@jhyzova no poistenie musí obsahovať všetky živelne katastrofy čiže to sú hlavne skontrolujte, budete mať na papieri zoznam na čo všetko musí byt nehnuteľnosť poistená a hlavne na akú sumu … to neviem my sme si robili radšej na svoje meno novú poistnú zmluvu 😊 lebo tak či tak po prepise by sme to museli meniť 😊
@jhyzova ak máte zahrnuté vsetky živelné katastrofy tk moze byt aj na vlastnicku bytu ale časom vas vyzvu aby ste dolozili uz nove poistenie na vas ako vlastníkov bytu uz. Napíšu vam to vsetko v tom postupe 🙂
Ahojte dávam iba vedieť že minulý týždeň v stredu nám bol urobený vklad na katastri a k dnešnému dnu už máme otvorený cerpaci a splátkový účet 😊
@nikolett723 v nasom pripade im to trvalo 2 tyzdne
Ja čakám už tri týždne kým sa vyjadria k nedostatkom
Ked ste poslali nedostatky odpoved Vam prisla mailom alebo listom ?
@nikolett723 U nás trvalo posúdenie nedostatkov 3 týždne a to sme podávali v januári. Pani čo nás posudzovala mávala minimálne 3 dni do týždňa dovolenku
Mňa by skôr zaujíma že koľko im trvá posielať tie dokumenty.poslal som im podpísané úverové zmluvy a teraz čakám kým pošlú tie ďalšie veci.Kolko to všetko ešte môže trvať ? Stihnem to do konca roka ?
Mňa by skôr zaujíma že koľko im trvá posielať tie dokumenty.poslal som im podpísané úverové zmluvy a teraz čakám kým pošlú tie ďalšie veci.Kolko to všetko ešte môže trvať ? Stihnem to do konca roka ?
@moichales zavisi od toho ci mate byvanie v ako my napriklad ze sa stavia bytovka, tym padom sme poslali uverove zmluvy, a cakaju na nas na kolaudaciu, energeticky certifikat, a kupnu zmluvu kedze mame zatial kupnu zmluvu o buducej kupnej zmluve. Ak nie ste ten pripad tak do cca 2 az 3 tyzdnov by vam mali poslat papiere.
Ahojte ja sa chcem opýtať keď je tu niekto komu v blízkej minulosti boli vyplatené finančne prostriedky na kúpu bytu. Ako dlho to trvalo od podpísania žiadosti o čerpanie po vyplatenie ? Ďakujem 😊
@moichales zavisi od toho ci mate byvanie v ako my napriklad ze sa stavia bytovka, tym padom sme poslali uverove zmluvy, a cakaju na nas na kolaudaciu, energeticky certifikat, a kupnu zmluvu kedze mame zatial kupnu zmluvu o buducej kupnej zmluve. Ak nie ste ten pripad tak do cca 2 az 3 tyzdnov by vam mali poslat papiere.
@ivet294 vďaka.
@moichales dva dni po tom, čo sme doručili úverové zmluvy, nám prišli záložné
@moichales ja som tiež úverové zmluvy posielala v piatok prvou triedou a som zvedavá, kedy zašlú záložné.
@moichales ja som tiež úverové zmluvy posielala v piatok prvou triedou a som zvedavá, kedy zašlú záložné.
@satkonosicka
@jhyzova
Ja som posielal minulý pondelok.zatial mi ešte nič neprišlo
Ahojte ja sa chcem opýtať keď je tu niekto komu v blízkej minulosti boli vyplatené finančne prostriedky na kúpu bytu. Ako dlho to trvalo od podpísania žiadosti o čerpanie po vyplatenie ? Ďakujem 😊
@lulu1671996 dobrý deň, my sme číslo dostali pridelené 29.4 a a včera predávajúci dostali peniaze. Bez nedostatkov, ale nedali sme ani zrýchlený vklad (na katastri sme si vybavili zápis po 15 dňoch).
@lulu1671996 dobrý deň, my sme číslo dostali pridelené 29.4 a a včera predávajúci dostali peniaze. Bez nedostatkov, ale nedali sme ani zrýchlený vklad (na katastri sme si vybavili zápis po 15 dňoch).
@anonym_a6bf35 ďakujem za odpoved, no uvidíme my sme dávali zrýchlený vklad urobili ho za 3 dni . Prosím Vás kedy Vám otvorili cerpaci účet? Nám 28.10 tak aby som aspoň cca vedela koľko to trvá 🙂
@anonym_a6bf35 ďakujem za odpoved, no uvidíme my sme dávali zrýchlený vklad urobili ho za 3 dni . Prosím Vás kedy Vám otvorili cerpaci účet? Nám 28.10 tak aby som aspoň cca vedela koľko to trvá 🙂
@lulu1671996 a po odoslani nedostatkov Vam schvalenie prislo mailom alebo listom ?
@nikolett723 skúšali ste ich kontaktovať? Nám prišla výzva na odstránenie nedostatkov do e-schránky až po termíne, ktorý nám dali na doplnenie dokumentov. Našťastie nám prišla aj na email, takže sme všetko doručili včas. Neviem, či schválenie posielajú tiež aj aj, ale v prípade, že iba do e-schránky, tak aj toto môže byť za zdržaním.

@lulu1671996 mozem sa spytat prosim vas po doruceni uverovych zmluv ich treba podpisat overit zaslat spat na sfrb a zase sa bude zacat na co? Zalozne? A nemate nahodou nejaky vzor navrhu na vklad prosim? Absolutne neviem ako by to malo vyzerat
@jhyzova áno budete čakať na záložne zmluvy 🙂 žiaden vzor vám netreba …. Dostanete hotové tlačiva . Medzi tým treba urobiť poistenie na nehnuteľnosť a doručiť ju tiež do sfrb a oni Vám pošlú vinkulácne tlačiva ktoré potvrdíte v poisťovni 😊