icon

Je reálne získať pôžičku cez ŠFRB?

michal711
7. jan 2024

Ahojte zaujímam sa o pôžičku na kúpu bytu cez ŠFRB. Je tu niekto komu to reálne schválili ? Lebo rozpočet pre FO na obstaranie bytu je iba 7 000 000€ to je pre 36 ľudí aby brali max možnu sumu 180 000€. To mi príde že aj keď budem spĺňať všetky podmienky tak to nedostanem lebo to bude len pre vyvolené osoby.

satkonosicka
5. nov 2025
@nikolett723
Odpoveď bola zmazaná

@nikolett723 to ma mrzí… skúšali ste tam volať? Dá sa s nimi občas aj ľudsky dohodnúť, keď sa im vysvetlí situácia. Máte kontakt na schvaľovateľku, ktorá má na starosti vašu žiadosť?

lulu1671996
5. nov 2025
@lizareta

@lulu1671996 a po odoslani nedostatkov Vam schvalenie prislo mailom alebo listom ?

@lizareta my sme nemali žiadne nedostatky 🙂 schválili nám hneď a vedeli sme to po telefóne 2 týždne pred tým ako nám prišiel domov list

nikolett723
Autor odpoveď zmazal
satkonosicka
5. nov 2025
@nikolett723
Odpoveď bola zmazaná

@nikolett723 ja si pamätám ešte tú frustráciu pred pol rokom… ako mi pri prvom telefonáte povedala, že po odstránení nedostatkov ešte v ten deň rozhodne, najneskôr do troch dní… a potom sme čakali 3 týždne a trhali si vlasy

nattholla
6. nov 2025
@nikolett723
Odpoveď bola zmazaná

@nikolett723 do 31.12. Je dost času, neboj, keď vam to schvália a vy pôjdete rychlo s overovanim podpisov aj s tou poistkou tak to stale moze dost v pohode prebehnúť. Druhá vec je ak uz bude podpísaná záložňa zmluva aj predávajúcim a vyzeralo by to ze to mozno predsa len nestihnú presne do 31.12. Mozete este spravit dodatok ku zmluve kde to predĺžite o nieco malo z januára 🙂 myslim si ze ak uz budú podpísané zalozne tak by s tym súhlasil aj ked asi spokojný nebude.

anonym_54202b
6. nov 2025

Mne predvčerom volala pani že v systéme vidí že žiadosť bola kladne posúdená ale teda rozhodnutie ešte nemáme … a už to budú v pondelok štyri týždne čo sme zasielali nedostatky

lulu1671996
6. nov 2025

24.6 pridelené číslo a 3.11 vyplatené peniaze 😊 držím Vám všetkým palce a prajem veľa trpezlivosti

lizareta
6. nov 2025
@nikolett723
Odpoveď bola zmazaná

@nikolett723 kde na stranke sfrb sa da sledovat aky je stav ?

anonym_54202b
8. nov 2025

Prosím vás rozhodnutie chodí len poštou či aj mailom ?

kvietok235
8. nov 2025
@anonym_54202b

Prosím vás rozhodnutie chodí len poštou či aj mailom ?

@anonym_54202b nam prislo len postou 🙂

nikolett723
Autor odpoveď zmazal
nikolett723
Autor odpoveď zmazal
lizareta
10. nov 2025
@nikolett723
Odpoveď bola zmazaná

@nikolett723 nasa sa sice inac volala, ale ani raz sme sa jej nedovolali.. obcas na mail odpisala

nikolett723
Autor odpoveď zmazal
anonym_54202b
12. nov 2025

Tak žiadosť 935 dnes prišlo rozhodnutie .. schválené vďakabohu za to

moichales
12. nov 2025

Ja ešte stále čakám.
27.10. som posielal úverové zmluvy
29.10. ich mali prišiel mi aj mail a odvtedy zatiaľ nič

lizareta
12. nov 2025
@anonym_54202b

Tak žiadosť 935 dnes prišlo rozhodnutie .. schválené vďakabohu za to

@anonym_54202b meme o 100 cisel menej posielali ste nedostatky ? 🙂 Cakame uz 2,5 tyzdna

gantleman
13. nov 2025
@nikolett723
Odpoveď bola zmazaná

@nikolett723 ja som ju mal

anonym_54202b
13. nov 2025
@lizareta

@anonym_54202b meme o 100 cisel menej posielali ste nedostatky ? 🙂 Cakame uz 2,5 tyzdna

@lizareta áno 14.7. podané , 9.10. prišiel mail s nedostatkami tie sme spatne na tretí deň odoslali a až teraz prišlo rozhodnutie čiže tiež sme čakali zhruba 4 týždne

eadam
13. nov 2025
@moichales

Ja ešte stále čakám.
27.10. som posielal úverové zmluvy
29.10. ich mali prišiel mi aj mail a odvtedy zatiaľ nič

@moichales ja som poslal spat 04.11. a poistku 06.11.

anonym_f1cc33
19. nov 2025

Prosím vás dostali ste niekto úver na stavbu domu zo šfrb, keď ste mali pozemok na ktorom ste mali stavať zaťažený hypotékou.

anonym_a6bf35
24. nov 2025

Dobrý deň, je tu nikto kto zažil kontrolu zo sfrb pri kúpe bytu nie pri výstavbe domu. V zmysle, že prišli skontrolovať či v byte naozaj bývate a nieje napr. Prenajatý?

moichales
25. nov 2025
@eadam

@moichales ja som poslal spat 04.11. a poistku 06.11.

@eadam včera mi prišiel žltý lístok konečne tak dnes idem preto

lizareta
Autor odpoveď zmazal
michaela_sabol
27. nov 2025
@nattholla

@lulu1671996 11.9. Mi bolo doručené oznámenie o úspešnom vklade z katastra (9.9. Schválili) a zo Šfrb nám 30.9. napísali, že nám bol otvorený účet, s tým, ze o čerpanie mozeme požiadať hned na druhý den, my sme vsak museli čakať na tlačivá z banky, kedze kupovaný byt mal na sebe hypotéku, tak akurát zajtra ideme požiadať o čerpanie. Údajne teraz trvá šfrb 2-3 týždne kým vyplatia. Uvidíme

Zdravím, @nattholla, vedeli by ste prosím zverejniť celý váš timeline od podávania až po vyplatenie, všetky Časové míľniky? Veľmi by to mnohým pomohlo, nemuseli by sa pýtať čiastkové otátzky na každý krok.

Vďaka.

janko_sv82
28. nov 2025

Tak presne po mesiaci od doručenia posledných nedostatkov sme sa dočkali priznania podpory aj my. 🙂

Potenciálnych žiadateľov len chcem upozorniť, že v rozpočte nám neuznali položky typu "Stavebný dozor", "Prenájom mobilného WC", "Ubytovanie robotníkov", "Spotrebný materiál" a podobné. Dajte si na to pozor. Vedie to k zníženiu priznanej podpory o tieto položky.

lizareta
28. nov 2025
@janko_sv82

Tak presne po mesiaci od doručenia posledných nedostatkov sme sa dočkali priznania podpory aj my. 🙂

Potenciálnych žiadateľov len chcem upozorniť, že v rozpočte nám neuznali položky typu "Stavebný dozor", "Prenájom mobilného WC", "Ubytovanie robotníkov", "Spotrebný materiál" a podobné. Dajte si na to pozor. Vedie to k zníženiu priznanej podpory o tieto položky.

@janko_sv82 my cakame uz 5 tyzdnov od poslania nedostatkov. Uz neviem na koho sa mam obratit.

juniperka
28. nov 2025
@lizareta

@janko_sv82 my cakame uz 5 tyzdnov od poslania nedostatkov. Uz neviem na koho sa mam obratit.

@lizareta no my co sme s pani volali tak hovorila že to od nej ide ešte cez nejake dalsie kontroly + ďalšie podpisovacky vyšších šéfov a do toho že maju teraz veľa dovoleniek takze musime iba cakat na rozhodnutie.

juniperka
28. nov 2025
@lizareta

@lizareta inak si viete aj pozrieť keď sa prihlásite cez sfrb do prijatej korešpondencie, sú tam aj datumy sprav ktoré si posielaju aj oni medzi sebou nie len to co doslo vam, čiže vidno že sa s tym cosi deje 🙂

lizareta
1. dec 2025
@juniperka

@lizareta inak si viete aj pozrieť keď sa prihlásite cez sfrb do prijatej korešpondencie, sú tam aj datumy sprav ktoré si posielaju aj oni medzi sebou nie len to co doslo vam, čiže vidno že sa s tym cosi deje 🙂

@juniperka ako sa tam da prihlasit prosim Vas?